Asrock i nove graficke

poruka: 12
|
čitano: 1.705
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Asrock i nove graficke

Pozdrav, posto sam prodao svoje dijelove trenutno sam na ovoj ASROKICI ali problem je cim stavim 5670 ili 6950 ploca nece da se boota ima koje rijesenje

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Asrock i nove graficke
kokokoko kaže...

Pozdrav, posto sam prodao svoje dijelove trenutno sam na ovoj ASROKICI ali problem je cim stavim 5670 ili 6950 ploca nece da se boota ima koje rijesenje

Jesi li siguran da ti je utor za grafu ispravan? Možda je on otišao, tko zna. Vrlo sumnjiva situacija, ako se mene pita.

Audi, vide, tace si vis vivere in pace.
14 godina
neaktivan
Asrock i nove graficke

ili ti je matična otišla ili ti nie ispravan utor za grafičku..jel i ja imam asrockovu matičnu i radeonku 5670 pa sve radi perfektno..ali ako imas garanciju...daj da slože to...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Asrock i nove graficke

lol pisem sa nje normalno rade 8600gt i 2600xt

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kokokoko kaže...

lol pisem sa nje normalno rade 8600gt i 2600xt

Ovako, radi se o starijoj ploči.

Vjerovao ili ne, čak je moguće da matična jednostavno ne prihvaća (prepoznaje) novije grafe ili pak samo grafe iz tih dviju serija...

Imao sam slučaj da je prijatelj imao Intel DX48BT2 matičnu i jednostavno nije prepoznavala GeForce 8600GT. Kada je stavio ATI-a X1950 Pro, sve je radilo kako treba.

Audi, vide, tace si vis vivere in pace.
16 godina
protjeran
Asrock i nove graficke

Govno od matične, mislim da moram ic zamijenit kod lika za Gigu tam ce sve normalno radit

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Govno od chipseta, PCI-E1.0 itd.

Mnoge stare ploče ne prepoznaju nove grafičke, serija 775/939 socketa.

Zašto? Straz generacija.

Nema to veze s proizvođačem ploče nego zbog sraza generacija.

Stavi zadnji BIOS i probaj opet.

Vrlo često starije ploče ne kuže XFX kartice, to sam primjetio.

Zašto se dešava nemam pojma, ali tako je u praksi.

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=ConRoe945PL-GLAN&o=BIOS

Zadnji BIOS je iz 2007. Podrška za nove grafike je vrlo ograničena kod starog 945PL/ICH7 chipseta.

Jednostavno je to najveće ograničenje, jer 915/925/945 su prvi nativni chipseti za PCI-E kod Intela,

s tim da je 915/925 rađen za AGP, ali su dobili podršku za PCI-E, a 945 je samo dokrpani 915/925, dakle isto smeće.

Ploča nema ništa s tim.

PS - Koliko mora čovjek biti glup da stavi 6950HD na tu ploču? Vjerovatno ima nekakav E2xxx ili najjače E4xxx CPU,

druge taj chipset ni ne podržava.  Ne može niti 5670HD nafilati, a kamoli 6950HD. Epic fail.

3870HD/8800GT je za tu ploču way to go.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 13:38 (Don Kihoty).
16 godina
protjeran
Asrock i nove graficke

lol , pa to koristim privremeno dok moj komp nebude pa zato sam taj GPU stavljao gore je C2D E4500, don se moze tu nekako podignut voltaza da ga kloknem ili ako imas koi modani bios

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Podignut šta?

Googlao sam "voltaža" ali nisam našao ništa korisno..

Pokušao sam sa "Napon" i uspjelo je.

Taj chipset nije za OC-anje, mislim da 99% ploča sa tim chipsetom nisu mogle kontrolirati napon CPU-a,

a FSB zid je cca između 250 i 300.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
protjeran
Asrock i nove graficke

eh, steta

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Asrock i nove graficke

ma ta je ploča živo smeće WALL je na 225, fck that

Al zato odma zamijenio za  ga945pl-ds3 i ovdje se napon moze mijenjati i bogatiji bios i bla bla

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 21:47 (kokokoko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ti očito ne razumiješ što ti ljudi govore - nije ta ploča smeće, nego je jednostavno prilagođena stvarima za koje je namijenjena - dakle, nikakvo modanje, dizanje napona, clockanje, stavljanje najnovijih i najjačih procesora i grafičkih kartica i slično. Stavi na nju komponente za koje ima podršku i sve će raditi bez greške. To što je zastarjela nema veze, neki Core2Duo i Radeon 8800GT i radit će bez problema godinama.

To je kao da imaš doma Twingo iz '98 i želiš u njega ugradit 2.2 dCi iz Lagune 2010 skup s automatskim mjenjačem. Neće ići.

Prodajem zjake...povoljno! A ako sam ti pomogao - stisni HVALA..
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2011 9:54 (CrnaBitanga).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice