AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.735.771
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
ansha kaže...
mislioc kaže...
Baš me zanima overklok na ovim novim Zen3.
Vidim da je 5600X deklariran na 4.6ghz i sad nek se zalomi koji bolji primjerak da digne još 100-200mhz gore ovisno o jezgri eto još malo boosta na tom odličnom ipc-u.

Kolko jos generacija Ryzena treba izac da naucite da all-core clock nece ici preko stock single core clocka?

Naravno! i tomu je dokaz ovog naprednog 7 nm procesa na npr 3600 kojeg su potajno iznjeli na to.. mislis stvarno da ce biti druga prica sa low core count cipovima sada?

cvaja997 kaže...
Zelenapaprika2 kaže...

Ovo je kao bolja nm izrada(7+), sad koliko ce podnositi  bolji overklok treba vidjeti!

Navodno ne, nije. Isti wafferi kao i za XT. To bi mogao bolje pojasnit netko tko je u detalje popratio.

Da i mene zbunjuje to u svim roadmapovima najavljuje 7nm+ ali navodno evo radise o naprednijem n7P paketu ipak koji nije na EUV jel EUV TSMC ipak reklamira pod "+"

A na sluzbenoj stranici AMD-a specifikacijama isti 7nm FinFet.

https://www.anandtech.com/show/15589/amd-clarifies-comments-on-7nm-7nm-for-future-products-euv-not-specified

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
16 godina
toxic kaže...
* * *

I sto sad reci?

ali ne zelim vise o ovome neka ostane ova tema kak treba biti fucka mi se za Ryzena 1600 i Ryzena 2600 pa da ih sada boostaju i na 10ghz i da paraju nebo ne zanimaju me uopce...

Nemam nam druge nego se složiti da je Intelov CPU iz 2017-te bolji od AMD-ovog CPU-a iz 2020.

12 godina
Envy kaže...
toxic kaže...
* * *

I sto sad reci?

ali ne zelim vise o ovome neka ostane ova tema kak treba biti fucka mi se za Ryzena 1600 i Ryzena 2600 pa da ih sada boostaju i na 10ghz i da paraju nebo ne zanimaju me uopce...

Nemam nam druge nego se složiti da je Intelov CPU iz 2017-te bolji od AMD-ovog CPU-a iz 2020.

Zato 2600 skoro podere 8700k u gamingu jel 

4 godine
protjeran

To je nista drugo nego prepakirani i7 10700k na 5ghz, vidi im se  multiplayer od 50x na cpu-z screenshotu i tdp od 125w. Nista novo kod Intela Amd ih je ovom serijom prestiga ou svemu. Jos kad cijene malo padnu kroz par mjeseci u stilu AMD bit ce to "bombona"

14 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Drago mi je zbog Amd-a i sam imam ryzen ali neki se ponasaju kao da intel gasi zadnji proizvodni proces i nece nikad vise cpu-a izbacit na trziste.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
MGloc kaže...

Drago mi je zbog Amd-a i sam imam ryzen ali neki se ponasaju kao da intel gasi zadnji proizvodni proces i nece nikad vise cpu-a izbacit na trziste.

Ma hoce izbaciti ali opet 14+++++++++++++++

12 godina
Zelenapaprika2 kaže...

To je nista drugo nego prepakirani i7 10700k na 5ghz, vidi im se  multiplayer od 50x na cpu-z screenshotu i tdp od 125w. Nista novo kod Intela Amd ih je ovom serijom prestiga ou svemu. Jos kad cijene malo padnu kroz par mjeseci u stilu AMD bit ce to "bombona"

TDP od 125w koji ce se poslije utrostrucit kad dostigne boost clock 

13 godina
Kad bi trebale prve recenzije novih Zen3?

0 0 hvala 0
12 godina
mislioc kaže...

Pocetkom prvog mjeseca.

6 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...
Zelenapaprika2 kaže...

Sad kad dodje i navi bas me zanima combo zen3/navi2 pa to ces sa 500-600W pogoniti 12 jezgri+ vrhunsku 4K grafu, naspram 3080 i novog i9 11900k jel ako sam u pravu tjerat ce ga na nenormalne klokove, vidis da su opet srezali na 8 jezgri, a vec na ovoj generaciji su brusili DIE da bude tanji kako bi se bolje prenosilo na IHS toplina.

Znaci intelu treba doslovno 6 GHz+ na 14NM da sada priblizi uope AMD-ovoj single core performanci 5 godine aim je ostao isti IPC. Stime da je AMD na prezentaciji rokao 3200 memoriju, nedaj boze da su sta napravili na IF divideru pa to ce tjerati SC perf  u nebo pod oblake.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2020 19:41 (HCgamingCRO).
13 godina
hahhaajaads kaže...
mislioc kaže...

Pocetkom prvog mjeseca.

Ma ne nisam mislio kad će proradit da su funkcionalni, nego kad će prvi beta testovi?

17 godina

Pogledajte ovaj video

Moj PC  
4 0 hvala 2
14 godina
HCgamingCRO kaže...
hahhaajaads kaže...Is
Zelenapaprika2 kaže...

Sad kad dodje i navi bas me zanima combo zen3/navi2 pa to ces sa 500-600W pogoniti 12 jezgri+ vrhunsku 4K grafu, naspram 3080 i novog i9 11900k jel ako sam u pravu tjerat ce ga na nenormalne klokove, vidis da su opet srezali na 8 jezgri, a vec na ovoj generaciji su brusili DIE da bude tanji kako bi se bolje prenosilo na IHS toplina.

Znaci intelu treba doslovno 6 GHz+ na 14NM da sada priblizi uope AMD-ovoj single core performanci 5 godine aim je ostao isti IPC. Stime da je AMD na prezentaciji rokao 3200 memoriju, nedaj boze da su sta napravili na IF divideru pa to ce tjerati SC perf  u nebo pod oblake.

Iskreno bio sam hard core Intel fan, u firmi gdje radim preko 12 god nismo prodali ni jedan AMD cpu ikad!(mimo par slučaja gdje je stranka isključivo tražila). Ali kad ti velim da jedva čekam da pređem na AMD CPU jel su trenutno toliko daleko ispred Intela u svemu da tko to ne vidi jednostavno se ne vrijedi raspravljati sa njim.

Ali isto tako moje mišljenje je da AMD nikad nije niti neće biti konkurentan Nvidiji u GPU, uvijek veća potrošnja, grijanje, loši driveri, problemi razno razni, manje novitetata kao što nvidia ima, uvijek će tu biti daleko iza Nvidije barem u neko duže vrijeme...

Eto to je moje mišljenje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2020 20:02 (ivicask).
12 godina
mislioc kaže...
hahhaajaads kaže...
mislioc kaže...

Pocetkom prvog mjeseca.

Ma ne nisam mislio kad će proradit da su funkcionalni, nego kad će prvi beta testovi?

~8

13 godina

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
ivicask kaže...
HCgamingCRO kaže...
hahhaajaads kaže...Is
Zelenapaprika2 kaže...

Iskreno bio sam hard core Intel fan, u firmi gdje radim preko 12 god nismo prodali ni jedan AMD cpu ikad!(mimo par slučaja gdje je stranka isključivo tražila). Ali kad ti velim da jedva čekam da pređem na AMD CPU jel su trenutno toliko daleko ispred Intela u svemu da tko to ne vidi jednostavno se ne vrijedi raspravljati sa njim.

Ali isto tako moje mišljenje je da AMD nikad nije niti neće biti konkurentan Nvidiji u GPU, uvijek veća potrošnja, grijanje, loši driveri, problemi razno razni, manje novitetata kao što nvidia ima, uvijek će tu biti daleko iza Nvidije barem u neko duže vrijeme...

Eto to je moje mišljenje.

Ma zanemri mene/moje postove ja sam ti klinac u dusi ostat cu takav zato sam hajpo ko lud sve to. Uvijek sam naginjao da slabiji moze bolje jednog dana i onda se naravno veselis ovakvim danima kao AMD fan. Nekim ljudima nejasno ali eto, nakraju opet moras ici raditi/platiti racune drkati/trositi se pa i imas tu i tamo neko veselje necem sto nagonis.

Ali kada realno sakupis sve informacije i testove koje imas/ili ce biti jos, vidis da je AMD kako je i najavio 2017 sa zen-om u planu imao prodrmati cijelu industriju i hvatati leadership naslov. I eto mogao je AMD sada lupiti i bez beda 100+ eura vecu cijenu, ali nije konkurecija vjv bi da opet moze na tu granu- jel sada zamisli sta jos dolazi!!!! A to je kolega dragi ovaj core complex i na TR i na epyc.

A sto se tice navia-a i tu me drzi za jezik/arhiviraj i vidjet ces da ce sa RDNA3 AMD lupiti i na toj poziciji leadership berem sto se gejminga tice. Nvidia je trenutno/ostat ce napuhana computing kartica puna AI sposobnosti/hardware-a koje budimo realni neznam oce u skorije vrijeme toliko zazivjeti u gejming svijetu. Ai se lagano da implementirati kroz software, i tako ce biti buducnost- cisti hardware AI nikada u gejmingu nece toliko zazivjeti kao u nekim drugim granama industrije. Zato nvidia nakon ampere mora smisliti drugi biznis plan za gejming svijet jel ce AMD pokupiti i taj market share, citam dosta financijskih portala i analiticari polako vide U LISI SU veceg CEO-a neko Huang-a i ekipa, forbes je istog misljenja itd...

Eto to nije moje misljenje vec realna prognoza/slika sto nas ocekuje u narednih godina.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2020 20:23 (HCgamingCRO).
6 godina

Buildzoidov video, tema Ryzen 5xxx. Dotaknuo se cijene i ima par interesantnih stvari za reći.

Apoc
Moj PC  
3 0 hvala 2
4 godine
protjeran
mislioc kaže...

Ovo je zapravo žalosno da se jedan odlican 6c/12t cpu za evo skoro pa ravno 1 godinu od izlaska prodaje za te novce, Intelovi procesori su tek nakon 5g starosti dolazili na te cijene. Amd samo tim "mizernim" cijenama nece novčano stici Intel niti za 20g koliko su se oni nagrabili love u ovih 10g dominacije.

Sjecam se kao da je jucer bilo prije oho, ho godina sam uzeo polovni 3930k za valjda 3500kn i bio sretan ko malo dijete, 10c/20t su tada kostali po 20k kn.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2020 20:34 (Zelenapaprika2).
14 godina

Pa da ali to je normalna cijena , da sada prodajem svoj prodavao bi ga za 150e ili 1000kn jer za 190e kupis novi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Apocalypso722 kaže...

Buildzoidov video, tema Ryzen 5xxx. Dotaknuo se cijene i ima par interesantnih stvari za reći.

Taj mali je fakat lumen. Kad vidim kad rastavi matičnu i počne pričat o njoj i kad to sve razradi do najsitnijih detalja čudi me da nema više subova. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2020 20:47 (mislioc).
13 godina
toxic kaže...
Riot kaže...
toxic kaže...

Vidim i testove s puno jacim 3800x i da ga ovaj moj odere u igrama samo tako, a gdje nece 2600 ili jos bolje neki slabiji.... na kraju krajeva ja sam siguran s ovom platformom a Vas ocito hebe to ulozeno/dobiveno..

Zapravo nije mi uopce jasno sto Vas tolko sekira kada netko kupi skuplji proc? Jesu to Vasi novci ? 

Ako ti volis biti ispod prosjeka i na prosjeku to ne znaci da je to drugima dovoljno cim prije to shvatis tim ce ti biti lakse u zivotu...

A ovaj novi Ryzen je vrh sigurno do kada cu ja mjenjat platformu slijedeci puta ce biti jos bolji...

Hmm to mi tebe trebamo pitati kad upadaš ovako u temu iz paštete... ajde opusti se, uživaj u svojoj platformi.

Ajde mi ovo objasni ?

Konstatno se namecu neistine i kada to opravdas opet nevalja...

Kao recimo ovog Ryzena sigurno nece kupiti ova ekipa koja brine o ulozeno\dobiveno nego pravi ljubitelji boljeg HW-a... ovi ostali ce tu kmecat kak im je dovoljan r5 1600 i r5 2600 s super memorijom..

Evo JA !!!

Uloženo dobiveno i hrpa profića  će se i dalje igrati na 1600.

Jedva čekam piknut 5800/5900 i 3080/Navi čim prvi čmarci izađu.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
16 godina
ansha kaže...
mislioc kaže...
Vidim da je 5600X deklariran na 4.6ghz i sad nek se zalomi koji bolji primjerak da digne još 100-200mhz gore ovisno o jezgri eto još malo boosta na tom odličnom ipc-u.

Kolko jos generacija Ryzena treba izac da naucite da all-core clock nece ici preko stock single core clocka?

Upadaš ko vol u kupus ne pratiš temu, ovde kolege ocaju R5 3600 ko blesavi, single core klok ostao u dimu naspram all core odavno.Ja sam svog R5 2600 preko 4ghz ko od šale, ma idi anša nazad u krevet.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2020 21:37 (dery).
12 godina
dery kaže...
ansha kaže...
mislioc kaže...

Upadaš ko vol u kupus ne pratiš temu, ovde kolege ocaju 3600 ko blesavi, single core klok ostao u dimu naspram all core odavno.

Gdje klokaju ? Pa niti jedan 3600 nemoze prek 4.0 allcore

10 godina
neaktivan
HCgamingCRO kaže...

Nije nego 3600MHz, istu i na Intel i na AMD konfi, također NH-D15 na obje konfe.. btw. I/O die ostaje isti kao na Zen2, a jesi nas uvjeravao kako će i tu biti većih frekva itd itd..

ansha: Pomelo te
13 godina
hahhaajaads kaže...
dery kaže...
ansha kaže...
mislioc kaže...

Upadaš ko vol u kupus ne pratiš temu, ovde kolege ocaju 3600 ko blesavi, single core klok ostao u dimu naspram all core odavno.

Lol ne pricaj gluposti, noviji gold i platinum sampleovi idu do 4.5-4.5 GHz uz 1.150V cca. Nenormalno su bolji od jadnih primjeraka poput mog koji ide jedva na 4.050 GHz uz visoku voltazu :P Ali preko 4.0 idu cak i smece primjerci, jedino mozda najgori od najgorih ne.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
10 godina
neaktivan
Minneyar kaže...

Lol ne pricaj gluposti, noviji gold i platinum sampleovi idu do 4.5-4.5 GHz uz 1.150V cca. Nenormalno su bolji od jadnih primjeraka poput mog koji ide jedva na 4.050 GHz uz visoku voltazu :P Ali preko 4.0 idu cak i smece primjerci, jedino mozda najgori od najgorih ne.

Zaboravio je /sarcasm 0ff

ansha: Pomelo te
12 godina
Minneyar kaže...
hahhaajaads kaže...
dery kaže...
ansha kaže...
mislioc kaže...

Ne znam ja gdje si ti to vidio, cak sam vidio da se neki ljudi muce navuc i 3.9 a da ne predju 1.4v

15 godina
protjeran
dery kaže...

Upadaš ko vol u kupus ne pratiš temu, ovde kolege ocaju R5 3600 ko blesavi, single core klok ostao u dimu naspram all core odavno.Ja sam svog R5 2600 preko 4ghz ko od šale, ma idi anša nazad u krevet.

Ide i moj na 4.2ghz, pri tom vuce tricavih 400W 

7 godina

Najbolje ništa ne pisat, lol. Kolega hahaha trola. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
Kaby kaže...
HCgamingCRO kaže...

Nije nego 3600MHz, istu i na Intel i na AMD konfi, također NH-D15 na obje konfe.. btw. I/O die ostaje isti kao na Zen2, a jesi nas uvjeravao kako će i tu biti većih frekva itd itd..

Da Vidio Sam kasnije u jednom tvitu Spekove bencha.

Eto vidis i/o die nije isti, trebate pogledati opet prezentaciju gdje citiram doslovno:"sa zen3 moci cete skidati rekorde svakakve vrste" kad dobijes cip vidjet Ces sta su sve omogucili u vezi klokanja. Mozda nie 7nm+ ali isto nije 7nm na Kojen je radjen Zen2,nebudite naivni nemozes 20% ipc-a dobiti regrupiranjem ccx-a i cache-a, druga jezgra naspram zen2 radjena na naprednijem 7Nm. 

Nadji mi podatak/informaciju gdje ste izvukli da je proces isti kam kod zen2?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice