AMD Phenom II X4 965 Black Edition help

poruka: 52
|
čitano: 7.268
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Phenom II X4 965 Black Edition help
Fixcar kaže...

@nolife stvarno si se potrudio čovjeku stavit TD na svaki post!

@stolnik ako nisi nešto fizički potrgao na procesoru ili matičnoj ne vidim što bi drugo bilo.

Slobodno ti odnesi to na servis.{#}

Inače nije u redu prema trgovcu ako nešto namjerno potrgaš i onda se praviš kao da je do toga došlo spontano i pozivaš se na garanciju jer u njoj piše da ukoliko je kvar nastao "ne stručnim" rukovanjem da ona ne vrijedi.

Nista nije potrgano...da ali kako da im nek objasnim kvar?
14 godina
antimadridista kaže...

ne vjerujem da će mu to primiti na reklamaciju,jer ipak procesor radi na stock taktu bez greške,a na garanciji piše da se procesor uopće nebi smio clockati i da oni nisu odgovorni za probleme nastale overclockiranjem.Jedino da ga nekako "pokvariš" pa da ga onda odneseš na reklamaciju,ali stvarno neznam kako bi to izveo.

Da ali to je Black Edition on se moze clockat i ako se nest sj*be garancija i dalje vrijedi...
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2011 13:49 (Stolnik).
16 godina
moderator

kažeš da ti procesor radi ispravno na defaultu?

dakle nemaš ga razloga nosit na servis...

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
14 godina
XXX-Man kaže...

kažeš da ti procesor radi ispravno na defaultu?

dakle nemaš ga razloga nosit na servis...

Znam ali nezelim imat sheban proc, zelim ga clockat...
15 godina

da,ali neće ti oni uvažit reklamaciju samo zato što ga ti želiš clockat i zato što je Black Edition.Procesor ti radi na stock taktu bez greške i za drugo ih nije briga.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moja preporuka ti je da procesor fino prodas i kupis drugi, mozda 1055T ili 955BE. Jer nije fer trgovcu nabijati na nos ispravan procesor, tj. da ga ti namjerno pokvaris. Morate nauciti cjeniti tudji posao.

Xfire - izzy904
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Stolnik kaže...

Da ali to je Black Edition on se moze clockat i ako se nest sj*be garancija i dalje vrijedi...€

Da ga nisi držao na previsokim naponima i taktovima dugo vremena pa ti se matična degradirala?

Black Edition prvenstveno znači da ima otključan množitelj no garanciju na overclockanje nemaš. Probaj procesor kod prijatelja pa da ga izbaciš/potvrdiš kao krivca.

Living in a world of dreams...
14 godina
Ne ploca je ispravna....i mislio sam prodat proc pa kupit 1100t ili da cekam bulldozer-a? Makar s njim samo nekaj muljaju -.-
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Stolnik kaže...
Ne ploca je ispravna....i mislio sam prodat proc pa kupit 1100t ili da cekam bulldozer-a? Makar s njim samo nekaj muljaju -.-

A ti si je kao testirao?

1100T ti ne vrijedi kupovat jer je isti kao 1090T, ali opet najisplativiji ti je 1055T.

Bulldozera ćeš morat čekat još 2-3 mjeseca.

14 godina
Hyperion kaže...
Stolnik kaže...

A ti si je kao testirao?

1100T ti ne vrijedi kupovat jer je isti kao 1090T, ali opet najisplativiji ti je 1055T.

Nisam ali proc nije bio na velikim voltazama...a zasto onda ne 1090t ili 1075t? Zasto je najisplativiji 1055t? Ako nije frka mi mozes to malo pojasnit?
15 godina

ako ti odvrti cijelu noc prim95 stabilno zaboravi na reklamaciju , onda je problem ili u tebi ili u ploči , jer proc nikako ne moze bit full stabilan na stocku a nestabilan 1mhz povise . takoder probaj promijeniti verziju biosa

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Stolnik kaže...
Hyperion kaže...
Stolnik kaže...

A ti si je kao testirao?

Nisam ali proc nije bio na velikim voltazama...a zasto onda ne 1090t ili 1075t? Zasto je najisplativiji 1055t? Ako nije frka mi mozes to malo pojasnit?

Testiraj matičnu što kaže Hyperion ako možeš kod nekog. Odnesi CPU pa probaj na nekoj drugoj matičnoj dali će raditi normalno. Ovo što ti je rekao da ti je najisplativiji 1055T je zato što se i on kao i 1100T clokaju oko 4.0Ghz pa zato nema smisla davat puno novaca na skuplji.

14 godina
athlon64 kaže...

ako ti odvrti cijelu noc prim95 stabilno zaboravi na reklamaciju , onda je problem ili u tebi ili u ploči , jer proc nikako ne moze bit full stabilan na stocku a nestabilan 1mhz povise . takoder probaj promijeniti verziju biosa

Pa nije bas da se rusi za 1 MHz ali prije je bio stabilan na 4,2GHz a sad nije ni na 3,8GHz Danas bum upgrade BIOS
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2011 18:49 (Stolnik).
17 godina
itomic009 kaže...

Testiraj matičnu što kaže Hyperion ako možeš kod nekog. Odnesi CPU pa probaj na nekoj drugoj matičnoj dali će raditi normalno. Ovo što ti je rekao da ti je najisplativiji 1055T je zato što se i on kao i 1100T clokaju oko 4.0Ghz pa zato nema smisla davat puno novaca na skuplji.

Kao što kolega kaže...

14 godina
Hyperion kaže...
itomic009 kaže...

Kao što kolega kaže...

Nemam di isprobat CPU jer niko nema AM3 svi imaju starije kompove i laptope...aha ok onda cu kupit 1055t Btw da cekam bulldozer-a ili samo kupim 1055t?
16 godina
neaktivan
Ja bih uzeo 1055T sada, za Buldya trebas cekati jos 2 ili 3 mjeseca.
Xfire - izzy904
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Stolnik kaže...
Hyperion kaže...
itomic009 kaže...

Kao što kolega kaže...

Nemam di isprobat CPU jer niko nema AM3 svi imaju starije kompove i laptope...aha ok onda cu kupit 1055t Btw da cekam bulldozer-a ili samo kupim 1055t?

pa jesi shvatio jeli problem u ploči ili procu , kupit ces 1055t i bit ce ti ploca u qurcu na kraju , ja sam presao sa 955be na 1055t i nema neke razlike u preformansama , samo sta je mene sve skupa 100kn kostalo pa ako je tebi prelazak skuplji mozda bolje nemoj prelazit ako ti je cpu ok

14 godina
Gman kaže...
Ja bih uzeo 1055T sada, za Buldya trebas cekati jos 2 ili 3 mjeseca.

Tako sam i mislio, a i najvjerojatnije bulldozer bu sad u pocetku skup....
14 godina

A i kako stvri stoje, bager kod nas neće moć kupit prije 9. mjeseca. A i bit će skuplji vjerojatno nego što su sad Phenomi.

14 godina
athlon64 kaže...
Stolnik kaže...
Hyperion kaže...
itomic009 kaže...

Kao što kolega kaže...

pa jesi shvatio jeli problem u ploči ili procu , kupit ces 1055t i bit ce ti ploca u qurcu na kraju , ja sam presao sa 955be na 1055t i nema neke razlike u preformansama , samo sta je mene sve skupa 100kn kostalo pa ako je tebi prelazak skuplji mozda bolje nemoj prelazit ako ti je cpu ok

ploca radi to je 100% ma 1000% sigurno...znam da je do proca....jer sam bas gledao i ima na sebi par pinova za koji 1-2 milimetra svinutih u lijevo...kad sam ga stavljao u plocu nije islo nego je trebalo malo namjestavat...tako da je proc

uzimam 1055t 

14 godina
Stolnik kaže...
athlon64 kaže...
Stolnik kaže...
Hyperion kaže...
itomic009 kaže...

Kao što kolega kaže...

ploca radi to je 100% ma 1000% sigurno...znam da je do proca....jer sam bas gledao i ima na sebi par pinova za koji 1-2 milimetra svinutih u lijevo...kad sam ga stavljao u plocu nije islo nego je trebalo malo namjestavat...tako da je proc

uzimam 1055t 

To što si ti sada reko i ovo što se tebi dešava nema ama baš nikakvog smisla !!!  Ako ti je svinut dio CPU ili neki pin, onda CPU nebi radio, a ne da radi na 3.4Ghz  a neće na 3.5 Ghz. Tako da to sigurno nije stvar. Kad je CPU oštećen fizički, to ti je onda on / off situacija ili ti po hrvatski ili radi ili neradi. Sigurne nije to da radi na 3.4Ghz, a neće na 3.42Ghz !!!!

14 godina
No oke kad dodem doma budem poslikal da CPU ima svinute pinove...a to da na 3,4GHz radi a ako se malo poveca ne srusi se odmah ali prije je radio na 4,2 GHz stabilno a sad ne moze ni 3,8 stablno, i uopce temp ne ucitava, ni u BIOS-u i s bilo kojim programom pogledam pise 0C o tome ja pricam....od kad su mi se svinuli pinovi proc vise ne moze ono sto sam prije s njim mogel
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 7:21 (Stolnik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice