AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 876.711
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Od te dvije uzmi svakako Gigabyte GA-990XA-UD3 zbog 8+2 naponske faze koje su dizajnirane za osamjezgreni cpu. Sve ostalo ti je komptibilno i nemaš problema osim što ti windowsi 10 puno bolje koriste višejezgrene procesore. U svakom slučaju nakon instalacije napravi 

klik

windosi ti zapakiraju dvije jezgre za svoje potrebe što je blesavo sobzirom da mnoge aplikacije(igre bez problema koriste svih osam.

Također ako nemaš FX-a radije odi na novi i5 6500 , praktički ista cijena uz bolje preformnse, puno manju potrošnju i grijanje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 8:42 (XXX).
Moj PC  
3 0 hvala 2
17 godina
Re: AMD FX Club
REAKTOR kaže...

Uzeo bih si procesor AMD fx 8320, matičnu  Gigabyte GA-990XA-UD3 (AM3+ /Ram limit - 32Gb) ili  GIGABYTE GA-970A-DS3P, AMD970/SB950, DDR3 i radnu memoriju  Kingston DDR3 1600MHz 8GB. Sad me zanima da li mogu na ove dvije matične ploče spojiti hard disk koji trenutno koristim SATA ili matične traže novi hard disk.  Jel mogu na matične spojiti grafičku Nvidia Geforce GT 740. Jel ove dvije matične podržavaju Windows 7  jel imao sam slučaj da mi jedna matična koju sam koristio i imao XP win nije podržavala Win 7.

Možeš spojiti taj hard disk SATA kao i GT 740 na obje matične ploče ako se odlučiš za tu kombinaciju.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
11 godina
neaktivan
XXX kaže...

Od te dvije uzmi svakako Gigabyte GA-990XA-UD3 zbog 8+2 naponske faze koje su dizajnirane za osamjezgreni cpu. Sve ostalo ti je komptibilno i nemaš problema osim što ti windowsi 10 puno bolje koriste višejezgrene procesore. U svakom slučaju nakon instalacije napravi 

klik

windosi ti zapakiraju dvije jezgre za svoje potrebe što je blesavo sobzirom da mnoge aplikacije(igre bez problema koriste svih osam.

Također ako nemaš FX-a radije odi na novi i5 6500 , praktički ista cijena uz bolje preformnse, puno manju potrošnju i grijanje.

Jel bih mogao uzeti asrock-990fx extreme3 umjesto gigabyte ga-990xa.

Jel dobra ili loša asrock 990fx.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 21:26 (REAKTOR).
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Užasna. Kupi koju sam ti rekao, ta ti je vrlo dobra.

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Problem je što ju ne mogu nigdje nabaviti.  Gdje god pitam u trgovinama nitko nema i ne može nabaviti gigabyte ga-990 xa, gledam po internetu i ne mogu ju naći. Koju bih drugu matičnu mogao da ide sa amd fx 8320

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 7:47 (REAKTOR).
15 godina
REAKTOR kaže...

Problem je što ju ne mogu nigdje nabaviti.  Gdje god pitam u trgovinama nitko nema i ne može nabaviti gigabyte ga-990 xa, gledam po internetu i ne mogu ju naći. Koju bih drugu matičnu mogao da ide sa amd fx 8320

990fxa-ud3 ili 990fxa-ud3 r5 link

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 13:52 (dreadmoore).
14 godina
AMD FX Club

Gigabyte GA-990FXA-UD3 veoma dobra ploca. Na istoj sam cijedio fx 8300 i fx 9590,ako ides na neki ekstremni oc ohladi vrm-ove i nemas problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD FX Club

Gigu sam imao 4 godine i opet je kupio, mali problem s usbeima, al sve ko ludo pići, šogor imao asrockovu ploću i kad upali svijetlo u sobi upali mu se komp (sa strujom u kući sve uredu), a nosio tu neku matićnu na reklamciju pa dobivao rame harde nove itd. a ploća ostala ista. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Đubre ovaj FX samo takvo, izašao u prošlom stoljeću ali i dalje mnogo dobar 

http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/watch-dogs-2-test-gpu

Moj PC  
11 0 hvala 0
8 godina
XXX kaže...

Đubre ovaj FX samo takvo, izašao u prošlom stoljeću ali i dalje mnogo dobar 

http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/watch-dogs-2-test-gpu

Stara koka,masna juha.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2016 9:30 (BOOMboy).
10 godina
daj bože da takav bude zen samo ovog puta i da konkurira intelu...

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Po zasada neslužbenim informacijama, zen izgleda prilično dobro, no vidjet ćemo što će na kraju bit od svega

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

jel vam stiglo na mail ovo od amda

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Del_Boy97 kaže...

jel vam stiglo na mail ovo od amda

Da jest, odmah sam se predbilježio... :D 

17 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav! Imam pitanje vezano uz FX 8120, zanima me da li će raditi navedeni procesor na matičnoj MSI 760GM-P23(FX), dakle na stranici piše da podržava navedeni procesor u varijanti TDP-a 95W a ja sam ga našao u varijanti 125 W.

Da li flashanjem BIOS-a taj procesor može raditi na toj matičnoj ili ništa od toga?

0 0 hvala 0
12 godina
vlatko kaže...

Pozdrav! Imam pitanje vezano uz FX 8120, zanima me da li će raditi navedeni procesor na matičnoj MSI 760GM-P23(FX), dakle na stranici piše da podržava navedeni procesor u varijanti TDP-a 95W a ja sam ga našao u varijanti 125 W.

Da li flashanjem BIOS-a taj procesor može raditi na toj matičnoj ili ništa od toga?

Ako i proradi pitanje je koliko dugo će ploča izdržat

neda mi se
17 godina
A zašto nebi tražio fx8300 kad već ploča podržava?
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Zato što sam našao povoljno fx8120. Ploča podržava procesore do 95 W, u tome je problem a ne mijenja mi se matična.

17 godina
Podržava do 95, a ti si našao 125w verziju, za fx 8300 ne moraš mijenjati matičnu koliko vidim da ta ploča podržava, a dosta bolji procesor. Koliko god da je dobra ponuda pitanje je jer bi to radilo kako spada i koliko dugo. Nadam se da ne misliš na onaj fx8120 na njušci za 650kn, ako je taj to po meni nije nikakva dobra ponuda.
14 godina
AMD FX Club

Kolege ti dobro predlazu. fx 8120 je promasaj pored fx8300 koji se mogu sa garancijom naci vec za cca 700Kn.

Ja sam svoga prodao sa 30 mjeseci garancije za 750Kn prije pola godine. Na defoult postavkama ce ti sigurno raditi na toj ploci,ne grije se pretjerano i jos je 95w.

Ako se ide na fx serije 8000 onda je fx 8300 definitivno najbolji izbor.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
vlatko kaže...
Patrick_cro kaže...

Zato što sam našao povoljno fx8120. Ploča podržava procesore do 95 W, u tome je problem a ne mijenja mi se matična.

To ti je prva bulldozer arhitektura koja se ne ispalti po toj cijeni, lošiji je od trenutnih FX procesora. Gledaj FX 8300 makar na tu ploču ne bi ti ništa od toga preporučao. Bolje ostavi kako je ili mjenjaj sve.

17 godina
neaktivan
AMD FX Club

Da taj s njuškala za 650 kn sam gledao.U redu onda ću gledati fx 8300 da ubodem.Hvala.

0 0 hvala 0
12 godina
vlatko kaže...

Da taj s njuškala za 650 kn sam gledao.U redu onda ću gledati fx 8300 da ubodem.Hvala.

Novi FX 8300 su ti oko 950kn pa na više kako u kojoj trgovini

neda mi se
17 godina
Ima ih sada ispod 900kn novi iz trgovine, najbolje tražiti rabljeni po oglasniku jer taj stari fx 8120 se nikako ne isplati.
17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
PiVenzi kaže...

Ja imam amd fx 8370 uparen s raijintekom aidos.Proc je odlican za 1850kn u instaru.

Kako možeš reći da je odličan za te pare kad FX 8320 idu za 1000kn ??? To je odlična ponuda a ne za 1850 kn !! 

imam FX 8320E, platio sam ga oko 123€ u webshopu, gledajuci tecaj kod Commerzbank, prevedeno u kune, to je oko 1052kn.

16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav. Frend namjerava uzet fx 8300, ploča je 970 extreme3 r2.0, zanima nas kako funkcionira turbo boost pošto piše up to 4.2, jel se to automatski kloka ili treba ručno podesit? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Automatski.

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
To ti je sve automatski ali iz vlastitog iskustva kažem da je bolje ručno ako imaš da se tko razumije.
Fora je u tome da fx do nekih mislim 50% usage drži 4.2ghz a više od toga ga spusti na 3.6ghz...

0 0 hvala 0
10 godina
To ti je sve automatski ali iz vlastitog iskustva kažem da je bolje ručno ako imaš da se tko razumije.
Fora je u tome da fx do nekih mislim 50% usage drži 4.2ghz a više od toga ga spusti na 3.6ghz...

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice