Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.666
|
čitano: 14.622.143
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

AMD je svoj prvi APU izbacil 2011. a zadnja brendirana ATI serija GPU-a je izašla 2010. godine tako da sam siguran da ATI nije nikada radio integrairane GPU.

Nvidia se baš ne bavi proizvodnjom procesora (Tegra procesori su izašli 2012., njih možemo sad zanemariti) tako da sam siguran da se oni ne bave integriranim GPU-ima.

Ako se ne varam, Apple koristi Intelove procesore od 2006. godine (umjesto PowerPC) tako da nema šanse da je ikada imao integriran GPU od AMD-a. Što se tiće GPU-a, Apple malo bira Nvidiu (2008, 2012), malo AMD.

" ali ako ti igras neko vrijeme neku jacu igricu garantujem ti da ce otkazati."

Ovo je krivo u toliko razina da nema smisla komentirati.

"A druze nece niko prodavati ispravan laptop u dijelove"

Prvo, nisam ti ja drug, nismo u Jugosaviji. 

Drugo, tržište za stare laptope nema(figurativno), ali postoji tržište za dijelove starih/novih laptopa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 13:32 (PoloMarko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Nike125 kaže...
sethdot kaže...
PoloMarko kaže...

Gle Nike, ja ne znam niti jednu osobu kojoj je otišla grafička. Prije bi rekel da nemaš jednostavno sreće.

Također ako si kuptio laptop (hp probook 4520s) prije dvije ili tri godine s tom grafom onda te je netko zeznuo (mogao ga dati u servis pa neka pogledaju).

Onda ne poznaješ nikoga tko radi u servisu ili sa garnacijama, reflow/reball grafičkog čipa je uvjerljivo najčešći razlog popravka laptopa.

Ma to sam rekao otprilike, mozda ima i vise od 3 godine ali ugl laptop je nov kupljen u jednoj od najboljih radnji u Sarajevu. I ocito druze nisi upoznat sa integrisanim grafama ATi i Nvidia koje su se koristile na starijim modelima. Toplota ih jednostavno unisti. Znalo se ljudima desiti da dok dizu operativni sistem da im crkne grafa. Nema to nikakve veze sa srecom, ove grafe su smece, odgovorno tvrdim. Za zasebne ne znam jer do sad ih nisam koristio. A reflow i reball su nikakva rjesenja, pogotovo prvo. Laptop ti odmah 2. dan mozee statii. Nosio sam ja u razne servise, 2 puta popravljali, petljali, na kraju jedva vratio pare.. Najradije bih ja sada kupio laptop sa integrisanom i zasebnom grafom zajedno. TOSHIBA Satellite L50-B-25N dolazi sa Intel HD 5500 i sa AMD Radeon R7 M260 2GB GDDR3 ali jednostavno za takvo nesto nemam para. 

@PoloMarko 

Pogledaj samo stranice gdje se prodaje polovna roba i izmedju ostalog koliko ima laptopa u dijelovima kojima je otisao graficki cip. Kod nas u BiH toga ima na izvoz. 

Reflow je jeftino rješenje koje praktički možeš i sam odraditi doma te ponavljati više puta, a najčešće se radi kada se ne isplati davati novac za novu komponentu ili trajni popravak. Reball je već ozbiljniji postupak koji zahtijeva specijalizirani alat i znanje, ali potpuno otklanja kvar pogotovo ako se umjesto popravka kontakta mijenja sam čip.

Što se tiče tvog problema, čini mi se da brkaš integriranu grafiku u okviru APU i zasebnu (diskretnu) grafiku koja se nalazi na matičnoj ploči u obliku čipa. Jedino se sa diskretnom grafikom možeš normalno igrati, ali se ona znatno više grije, a najčešće nema svoj ventilator niti sustav odvodnje topline nego dijeli toplovodne cijevi sa CPU. Stoga, ako uzimaš takav laptop, osiguraj se od pregrijavanja - traži laptop sa aluminijskim kućištem i dobro izvedenim sustavom hlađenja, koristi cooling pad i redovito čisti od prašine. Kao što si sam spomenuo, jedna od opcija je i switchable graphics gdje se sustav sam prebacuje između kartica ovisno o intenzitetu rada.

16 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

Prolista sam zadnjih par strana, čisto da vidim ima li kakva preporuka koja bi odgovarala mom susjedu, ali nisam pronašao. Naime njemu triba laptop do max 3500kn sa windozama 7 oriđiđi (ako ih još ima, ako ne onda 8.1...može čak i 10), za autocad prva namjena. E sad, da mu je lakše prenosiv pretpostavljam da bi bilo bolje uzet sa ekranom od 15"? Pošto se radi o tinejđeru, vrlo vjerovatno će i bacit koju bazu igrice, ali autocad je prva namjena...zapovidija ćaća!

Možda bolje u butigama tipa adm ili protis jer su tamo malo jeftiniji..ali eto vi provjerite

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 16:09 (TiMi79).

0 0 hvala 0
11 godina
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 18:51 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Ako je to za moj post onda jedino prva solucija igra jer je jedino ona sa windozama. Ali isto ne vidim zasebnu grafu? ili sam ćorav?

16 godina

Najbolji laptop do 2500kn?

Najbolji program za zaradu na internetu -> https://outloud.us/landingpage/8192
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

TiMi79

Da, tebi sam pisao :) Malo sam se zabunio (pisalo da su optimizirani za Win8.1, ja mislio dolaze sa istim), no i dalje mos gledat tog HPa. Za svaki slucaj pitam, web placanje 100% odgovara? Druga stvar, nek se sused ili ti umjesto njega odlucis bi li vise volio dulje jamstva ili bolje performanse sa 2g jamstva. Moja preporuka je ovo drugo pa kasnije po volji naknadno produljit jamstvo za +1g (vise od tog nece bit moguce..). Svakako preporucujem protegnuti se na 4000kn jer se dobije puno vise nego do 3500kn posto se puno gubi na Windowse. U tom slucaju bih preporucio:

1) definitivno najbolja stvar, no preostao jos samo u ovom ducanu: https://www.modulosam.com/acer-aspire-v3-156matte1920x1080-core-i3-4005u170ghz-4gb-lddr3-1000gb-dvd-sm-nvidia-gt8/NX.MPYEX.030/product/

2) http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ASUS+X554LJ-XX005H

Ako nemoze do 4000kn, onda: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=X552MJ-SX005H

DommY

http://www.ekupi.hr/HP-Pentium-3825U4GB500GB-15-ac003nm-M9G95EA-prijenosno-racunalonbsp-667548.aspx

http://www.ekupi.hr/HP-15-ac008nm-Pentium4GB500Gb-M9H05EAnbspprijenosno-racunalo-667546.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 19:28 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
Trebam sto prije kupit laptop za graficki dizajn. Koristenje CorelDRAW Adobe Photoshop, illustrator, InDesign. AutoCad.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Zaboravila sam napisat. Cjena 4000-5000 kn.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imate kakvu preporuku laptopa do 3500, max 4000 kn ako se baš isplati dat više. Laptop mi treba za faks i koristio bi ga uglavnom za programiranje, čitanje skripti, filmove, internet i neki casual gaming. Pošto nemam pojma o laptopima jel se može za tu cijenu nać neki koji bi radio fluidno (npr. browsanje sa puno otvorenih tabova, HD video na Youtubeu...)?

I pošto ponekad mislim učit na laptopu zanima me jel bi veća rezolucija na manjem ekranu manje umarala oči od većeg ekrana?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Eh super, ima vise odabira, no po meni je best buy http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+v3-574g radi IPSa koji je po meni bitniji, nego da je laptop nesto slabije izrade od konkurencije. Model sa 5005U je procesorski nesto jaci, dok verziju sa 4005U Mikronis i Elipso nude sa 5g jamstva. Prvi konkurent mu je Lenovo z50/z51.

i ovaj najjeftiniji odgovara? ne kuzim se bas pa pitam zbog procesora...btw. vidim da elipso daje garanciju 5 godina na sve laptope do 12.11.

ma, najbolje bi bilo da mi daš točno određen link u određenoj trgovini, tvoje mišljenje najboljeg omjera cijene i kvalitete :D

11 godina
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 20:06 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

Šta mislite  o ovoj toshibi: toshiba c50-b-18e

Da li je neko imao iskustva s njom?

Našao sam je za 700 km sa 3 godine garancije pa me zanima isplati li se uzimati?

Hvala.

http://shop.imtec.ba/consumer-laptopi/24442-toshiba-satellite-c50-b-18e-torba.html

0 0 hvala 0
11 godina

Luka812

Odgovarao bi, ali nije velika razlika u cijeni izmejdu 4005U i 5005U pa zato velim + Fifa16 nije bas lagana igra, sa 5005U bi trebao biti nesto veci fps naspram 4005U. Eh sad to jamstvo, zavisi kolko dugo mislis imati isti laptop i sto tocno pokriva to produljeno jamstvo. Lako moguce da nemaju svi ducani jedno te isto znacenje produljenog jamstva. Imas jos Lenovo z50 (z51 ne jer ti treba i cim jaca grafa, a to je 840M ili 940M za taj rang) i to je to, s obzirom na sve uvjete.

16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

TiMi79

Da, tebi sam pisao :)...

Zahvaljujem puno...evo...

14 godina
12 godina
neaktivan
IMT539 kaže...

Imate kakvu preporuku laptopa do 3500, max 4000 kn ako se baš isplati dat više. Laptop mi treba za faks i koristio bi ga uglavnom za programiranje, čitanje skripti, filmove, internet i neki casual gaming. Pošto nemam pojma o laptopima jel se može za tu cijenu nać neki koji bi radio fluidno (npr. browsanje sa puno otvorenih tabova, HD video na Youtubeu...)?

I pošto ponekad mislim učit na laptopu zanima me jel bi veća rezolucija na manjem ekranu manje umarala oči od većeg ekrana?

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=574G+5005

Btw, zanima me (iz znatiželje) od kud vama ideje da bi veća rezolucija umarala oči? (pročitaj si ovo) Vidim da to ljudi pitaju samo ne znam gdje čuju takve dezinformacije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 17:49 (PoloMarko).
17 godina
protjeran

Ljudi kakav je procesor AMD Quad-Core A8-6410, Nudi mi se nekakva prilika za povoljno nabavit polovan laptop koji ima navedeni procesor. Isti bi služio za surfanje i gledanje filmova...

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 18:31 (Prince-Artas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa ne izgleda loše na prvi pogled, pogotovo ako kupuješ lap za manje od 2500 

CPU boss

iako već za 2700 imaš nove sa garancijom - nabava net

actore non probante reus absolvitur.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 18:48 (TCO 006).

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
PoloMarko kaže...

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=574G+5005

Btw, zanima me (iz znatiželje) od kud vama ideje da bi veća rezolucija umarala oči? (pročitaj si ovo) Vidim da to ljudi pitaju samo ne znam gdje čuju takve dezinformacije.

Krivo si me skužio. Do otprilike 4000kn se mogu nać lapopti dijagonale ekrana 15.6 i 17.3 incha. E sad ovi dijagonale 15.6 obično imaju višu rezoluciju (ugl FHD), a 17.3 HD+ (bar kolko sam ja gledo). I meni je logično da veća rezolucija manje umara oči al nisam siguran kakav je odnos šta se tiče FHD 15.6 vs HD+ 17.3 jer je veći ekran jednostavno veći. 

13 godina
neaktivan
bubiZG kaže...

Hej ekipa, evo našao sam se u slatkim mukama tj. dobio sma priliku kupiti laptop. Student sam predzadnje godine strojarstva i služim se programima za 3D modeliranje (CATIA, SolidWORKS, Inventor,...), AutoCAD, često koristim Adobe After Effects za razne 3D graficke animacije (to mi je hoby), Abaqus i Ansys su mi pod "must", odnosno na večini laptopa jako dugo se vrti simulacija odnosno, simulacije raznih naprezanja i sl računalo jednostavno treba matematički i grafički izvrstiti veliku količinu formula i podataka i izaći sa konačnim rezultatom, a iskreno već kad imam priliku uzeti laptop rado bi htio da se to vrijeme skrati :) Također SSD disk kakav takav za vrtit software je prioritet + ako je moguće HDD od 1TB...

Raspolažem sa buđetom od 1000€ +/- 200€ (ako je moguće neki best buy do 1000€ ali isto tako znam da mi zahtjevi nis skromni pa već kad uzimam uzeo bi nešto za narednih par godina...

Prije 3 god. sam ovdje na bug.hr objavio post da kupujem komp i ekipa je sloila vrhunsku konfiguraciju za PC koji i danas radi i danas vrti sve zahtjevnije programe, pa jednostavno rečeno njbolji ste svi od reda i hvala svakom tko pomogne :)

Ovdje sam nešto više napisao na jednom stranom forumu pa da dobijete okvirno dojam što bi htio:

• Country of purchase:Croatia or maybe Germany

• Budget range:1000€ +/-200€

• Purpose (netbook, ultraportable, mainstream, gaming, desktop replacement, etc.):Don't know this part, but as mechanical engineer I need laptop which can multitask between autodesk Inventor, CATIA, Matlab/Mathematica and similar programs, and I work much in Adobe After Effects

• Screen size preference:I would like to keep it over 17" if it's possible but would like to hear if you have some monster/beast with lover screen size

• OS preference (Windows/Mac/Linux): Don't wanna buy laptop with OS pre-installed on it, but I use Linux almost as much as Windows 8.1 (my favourite), but I won't to do it my way, so without OS

• Gaming requirements (list example games and desired fps/settings):I don't care but if I change my mind that I can open some new games.

• Other performance requirements (video editing, CAD, etc.):CAD, CAD, Math, CAD, such CAD, #muchCAD, #suchMATH haha

• Portability requirements (constantly carried, frequently moved, mostly stationary, etc.):constantly carried

• Brand preferences and reasons (already owned accessories, familiarity, business compatibility):I don't care

• Any particular style that you like (examples are great):Hellofa love slim stile like Mac (blame me hahaah)

Which of the following qualities would you prefer? (Choose one or two)

• Long battery life -vs- Low weight -vs- High performance: Long battery life

• Build quality -vs- Low price: Build quality

List any critical features: NO

Which features would you pay a premium for? (eg. high resolution screen, great keyboard/touchpad/audio, low noise/heat): NO

Još jednom unaprijed hvala :)

EDIT: htio bi dobiti presjek najboljeg za te novce znaći optimalno neki best-buy

Da se quotam jer štošta se događa ovdje zadnjih dana, ali evo recimo da reduciram velicinu ekrana na 15" bi li ovaj laptop zadovoljio moje potrebe http://www.saturn.de/mcs/product/_ACER-V5-591G-76R6,48352,2428600.html?langId=-3

ovaj isto razmatram http://www.saturn.de/mcs/product/_ACER-VN7-572G-73UT,48352,2487064.html?langId=-3 , sto vam se čini koji je bolji i hoće li vrtit sve gore navedeno :)

Hvala ekipa!

EDIT ide li SSD u ovaj od 15"?

EDIT2: također ovaj mi je najviše zapeo za oko, pa me također zanimaju iste stvari pogotovo za SSD http://www.saturn.de/mcs/product/_ACER-E5-772G-76HB,48352,2434826.html?langId=-3

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 21:04 (bubiZG).
11 godina

Bi, ali nema nikakvog smisla jer u HR ces za iste, tj. i nesto manje pare dobiti 17.3" model sa jacom 960M grafickom. Nemoras razbijat glavu sa Skylake vs Haswell jer je razlika vrlo malena isto kao DDR4 vs DDR3 RAMi. Da je jamstvo iskoristivo u Hrvatskoj i da je u tom laptopu GDDR5 grafa napisao bi da razmislis, ovako nemas sto misliti, osim, ako bas zelis 15.6". Makar i u tom slucaju nije neka kupnja posto se na HR trziste vratio Asus N551JW:  http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n551jw (trebalo bi biti oznaka "WV"=IPS, provjeriti za svaki slucaj)

SSD ide u gotovo pa sve laptope, di nece u tog za 1000 eura :) Taj model kojeg gledas ima optiku ako se ne varam pa SATA3 SSD moze ici na to mjesto, dok je preporuka iskoristiti M.2 utor za SSD pa kupiti M.2 SSD i to onda neznam bi li ti oni tamo ugradili u Njemackoj, a u HR prije ugradnje se bolje javiti servisu posto je prilicno komplicirano doci do hardvera u tim Acer Nitroima. To im se svugdje navodi kao nekakva mana, ostalo je vise manje super.

E5-772G odmah izbaci iz bilokakvog razmatranja, nemas to kaj gledat pored Nitroa, dovoljno je da samo proguglas proc. i7U se ne gleda za 1000 eura, ako se ne radi o ultrabooku ili slicnom.

IMT539

Bas i nema puno 15.6" sa FHD rezom oko 3500kn-4000kn, to postaje neka normala tek od 4500kn, a kod HPa i Della za jos vise. 17.3" nemas uopce sa FHD do 4000kn. Mislim da ces imat jednaku efektivnu radnu povrsinu sa FHD 15.6" vs 17.3" HD+, tu je to negdje. Sto bi ti se vise svidjelo probaj nekako sam skuziti.

15.6" onda gledaj: 

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+i3

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+v3-574g

17.3" :

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=5010u+17.3+940m (TY066D model u ADMu ima 7200rpm HDD, ostali su isti)

U praksi 940M=840M, nemoras se sa time zamarati, a mala je prednost kaj se tice i3-5xxxU vs i3-4xxxU.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 22:25 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Ok, ali recimo taj E5 bi me izasao za parsto eura povoljnije (jer dok bi uzeo NITRO-a - na karticu tipa AMEX cijena mu ide gore na 8000kn + ako bi stavio 128 ili 256gb ssd to bi jos islo gore), a ovaj E5 bi dosao sa SSD 256gb i slabijim procesorom, pa sad probao bi ici na isplativiju varijantu, samo ne znam koliko je losiji taj procesor unutra?

17 godina

Ispričavam se što poput padobranca upadam ovdje, malo sam letio kroz prethodnih nekoliko stranica, ali budući da svak traži nešto sa ovakvim ili onakvim cijenama, pitat ću za sebe:

Traži se best-buy laptop 15,6" bez diskretne grafičke, dakle bit će za rad, surfanje, držanje prezentacija, bez OS-a.

Želje su i5, realnost i3, netreba biti FHD, što ne znači da ne može. Gornja granica 3000kn-3200kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

bubiZG

Zguglas, vise neg 2x slabiji jer to uopce nije klasicni i7, neg zapravo laptop i5 kaj se tice broja jezgri/threadova. Fora je sto manje trosi, a opet solidno jak pa moze ici u vrlo tanke prijenosnike. Mozda da sacekas da Nitro dodje u Links ili ih pitas ti mogu rezervirat jednog kad im dodje: http://www.links.hr/artikl-015.050.061 Btw. razlika izmedju 960M i 940M kosta po trzistu nekih 150-200 eura. i7U ima cijenu kao i7HQ, iako puno slabiji. I za 1000 eura postoje kompromisi, a po meni ti je bolje radit kompromis sa SSDom jer ga mozes kasnije nadograditi nego uzeti dost slabiji GPU i CPU.

Rhodin

FHD sa i3U na 15.6" ide od 3600-3700kn, a od 3500kn u Svijet Medija za placanje ZABAom.. Kaj se tice gornje granice koju si zadao, odabir je onda prilicno velik, a ja bi ga smanjio gledanjem jamstva, malo jacih modela i3U i laptopa za koje jos nisam vidio da se ljudi zale na izradu: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=5005u i tu bi onda gledao Dell radi 3g jamstva. Iskreno da kupujem laptop u tom rangu, isao bi na http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hp+3825 jer se da fino ustedjeti, a prakticki neces imat nist slabiji stroj za surfanje (3825U prikrivena jeftinija verzija i3U bez nekih instrukcija i -1MB L3 Cache) i to bih onda gledao u ekupi.hr radi 4g, tj. +3g jamstva (u Instaru i Mikronisu dolazi i sa 5g jamstva, no trenutno nedostupan u Instaru, u Mikronisu osjetno veca cijena). Ako mozda zelis matt ekran onda Lenovo b50 ili HP 250/350, oni mi trenutno jedini padaju na pamet sa matt ekranom u tom rangu. Skylake jos nije dosao u taj jeftiniji niti u srednje jeftin/skup rang laptopa.

EDIT: Jedino lose kod tog HPa sa 3825U je sto nema optiku pa je nezgodno ugraditi SSD, no uz malo volje ga stavis na mjesto HDDa, a HDD pretvoris u vanjski sa nekakvim kucistem. U tom slucaju se vjerojatno gubi garancija, nisam siguran. Da se nekaj dogodi laptopu, ja bi sam vratio sve kak je bilo i to je to, ali neznam ima li od ispod poklopac za lagan pristup hardveru (taj poklopac vjerojatno ima na Dellu, a definitivno ima na Lenovo laptopima..).

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2015 13:17 (The_Fichek).
16 godina

Vidim da dosta preporučujete ovaj Acer Nitro s Core i7HQ pa me zanima to s ugradnjom SSD-a. Ima kod nas za kupiti tih M2 SSD diskova ili je bolje kupiti onu ladicu koja ide na mjesto otičkog uređaja i u nju staviti 2,5" SSD?

0 0 hvala 0
16 godina

Preporucite mi neki laptop do cca 3500 KN.

Uvjeti:

- Obavezno bi trebao biti 17" zaslon s IPS panelom (rezolucija nebitna)

- DVD citac/pisac

- minimalno 4GB rama i 500 GB HDD (SSD nebitan)

- bez OS-a

- pozeljni proizvodaci: Asus, Lenovo, Dell.....

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Daynn

Imas za kupiti M.2 SSD u HR, pogledaj nabava.net

lovac82

IPS na 17.3" ide od 5300kn. Pogledaj: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+17.3+i3 i preporuku: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=17.3+5010u (sa 940M grafom su neznatno skuplji od onih bez nje). Dell je malo preskup, a ne nudi nist vise osim +1god jamstva naspram tih.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2015 14:28 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

Pozdrav , kupujem novi laptop i nikako da se odlucim .

Buđet mi je oko 5 soma kuna ( vise - manje )

Kupujem ga zbog faksa pa bi bilo pozeljno da mu baterija traje duze od 3 sata .

Studiram graficki dizajn tako da bi mi trebao laptop koj nema problema sa izradom videa , radom u photoshopu i slicnim programima.

Najbitnije mi je da ima full HD zaslon (1920x1080) , barem 6gb rama ( pozeljno i vise ) i nvidia gforce graficku koja nece imat problema vrtiti navedene programe + pokoju igricu tipa hearthstone, lol i slicno.

Trazeci laptop pronasao sam par njih koji mi izgledaju ok za moje potrebe ali posto nisam ekspert za laptope slobodno predlozite neke druge :) 

Par laptopa koje sam nasao :  

- Lenovo ThinkPad E5080 - http://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-thinkpad-e5080-notebook-156-80j200dpsc-intel-core-i5-5200u-3m-cache-up-to-270-ghz8gb1tb5400rpm156-fhd-ag-tnamd-ati-exo-pro-r5-m330-2g/LEN-2835 

Dell Inspiron 5558 ( procito sam negdje da nije najbolji za rad sa slikama i videima i da mu baterija dosta kratko traje :/ ) -  http://www.instar-informatika.hr/notebook-dell-inspiron-5558-black-156-fhd-intel-core-i5-5200u-8gb-1tb-geforce-920m-4gb-dvdrw-5-god-jamstvo-/DI5558I5-8-1TB-4GB920FB-09 ) 

ASUS X751LKB-T4140D - http://www.harveynorman.hr/odjeli/novosti-iz-kataloga/mekoca-na-svakom-koraku/informatika/Prijenosno-racunalo-ASUS-X751LKB-T4140D.123757.html

Asus F555LB-DM016D - http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=16546

Toshiba L50-B-1K3 - http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_201&products_id=15455

Prijatelj koj se bavi popravljanjem racunala mi je pricao da je on sebi i svojim frendovima kupova HP Elitebookove preko ebaya za po 3 tisuce kuna ( factory refurbrished ili rabljene ) no pomalo sam skeptican kad su u pitanju rabljeni laptopi a i vidio sam da HP-ovi Elitebookovi nemaju full HD laptop i da je taj laptop prakticki zamjena za PC ( Imam PC tako da mislim da mi nije potreban ) .

E da i jos jedna stvar, htio bi imat u laptopu SSD ali znam da ako izvadim przilicu i stavim SSD umjesto nje gubim garanciju , a u moj buđet kolko sam skuzio ne spada SSD jer nijedan od navedenih laptopa ga nema .

Znam da neki laptopi imaju slobodan slot za SSD i stavljanjem njega ne gube garanciju no neznam gdje da vidim koji su to laptopi tocno .

Ispricavam se ako nisam bio jasan u necemu , i hvala vam na pomoci :D

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Za Dell Inspiron 5558 ti sigurno znam da ti hdd i ram spadaju pod CRU (Customer replace unit) i ne gubiš garanciju ako ih zamjeniš. Za ostale modele moraš pitati trgovinu ili ovlašteni servis, iako sam ja imao situaciju da su mi rekli u servisu da ne smijem to napravit, tek kad sam im poslao mail (pitao sam direktno proizvođača) od proizvođača, onda su se isprićavali pod izlikom da su mislili da ja govorim o drugom modelu.....

NIsam odmah registrirao, ne znam kako to ide ako vadiš dvd pa umjesto njega staviš ssd. Ovo što sam napisao odnosi se samo ako izvadiš hdd i staviš ssd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2015 17:13 (dai53nja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice