Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.670
|
čitano: 14.629.696
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
haki kaže...

@avokado, HQ procesori su quad core top end. Npr 4720HQ je quad core i7, koji se moze mjeriti sa desktop quad racunalima. Koliko sam skuzio, Intel je napravio U serije sada, i H serije, di je U posebno optimiziran za energetsku ucinkovitost i stoga hladniji rad i trajanje baterije, dok H nudi veci napon, i bolje performanse. Ali nije svaki H quad core, nego su samo HQ quad core jer je Q = quad. Generalno, koliko sam si ja razmislio, od Broadwella pa na ovamo (serije 5000 i vise) su dual core U procesori sasvim okej za casual rad. S tim da ni bijesan ne bih kupio neki sa oznakom preko x200 jer to su onda nabrijani dual core-ci koji cijenom se opasno priblizavaju quad core-cima i to jednostavno nema nikakvog smisla kupovati. AMD -- mene to isto zanima, pitao sam, kako se nose ovi A8/10 naspram npr core i5 5005U? Performansama, grijanjem i potrosnjom baterije? To su oni "napola" quad core AMD-i, u biti je to dual core, ali u nekim scenarijima se ponasa kao quad. Uglavnom, fulana arhitektura, zato AMDu dionica kosta dnevno trenutno u oscilacijama od $1,75-2  :)

hvala na pojašnjenu

nađoh upravo ovaj u austriji jer mi je i austrija opcija za kupnju :)

http://www.saturn.at/mcs/product/_TOSHIBA-Satellite-L70-B-126-PSKS8E-00K00FGR-,90452,1580026.html?langId=-15

u okviru je mog budžeta, a vjerujem da će biti jeftiniji do Božića, ako ne valjda će imati slične modele

12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Grafa je slaba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Renta10 kaže...

Pitanje uopće nije ograničeno na desktop računala, dapače, isti slučaj je sa prijenosnicima, što sam i spomenuo ranije. 

Kad govorimo o rabljenim/starijim prijenosnicima ljudi (koji nisu u IT fahu, laici) uopće neznaju i nisu svjesni što kupljeni rabljeni prijenosnik može, odnosno ne može izvršiti. Zato sam i digao ovo pitanje koje ide, istina u širinu i dubinu, detalje, za koje većina nema niti volje niti živaca pisati jer se misli da se komplicira. 

Jest, najlakše je kupiti novi prijenosnik pa je riješen problem, vrtiti će sve...ali i postoje i rabljeni prijenosnici i njihovo tržište pa i kupci a potpuno su zapostavljeni u ovoj temi. 

Je, kužim ja tebe što hoćeš reći samo se trebaš odlučiti prije što želiš, laptop ili desktop PC pa prema tome ići sa upitom na određenu temu.

EDIT: Gledam sad malo tvoje postove i vidim da si spominjao nabavu laptopa sa budžetom 4-4.5k kuna, ne znam kako si onda došao na raspravu o min. zahtjevima za fhd video. Za te pare možeš kupiti pristojan laptop za gaming, a kamoli za gledanje fhd videa.

cikler kaže...

Prije manje od godinu dana mi je The_Fichek preporuči laptop. I zato sam mu zahvalan.

Sada tražim isto za odabir TELEVIZORA. Nadam se da mi netko može preporučit dobar forum na tu temu.

Hvala. 

Probaj nešto pronaći ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 14:28 (AirLive).
12 godina
neaktivan

Fora ti je kod rabljenih prijenosnika (bar koliko sam vidio na njuškalu) da ljudi prodavaju 5 - 10 godina stare laptope pod novo. Makar ti platio 10k kuna laptop prije 5 godina, on ti danas nažalost ne vrijedi ni 10% od te vrijednosti. Moraš imati na umu da su laptopi potrošna roba za raliku od desktop računala.

Btw, sumnjam da je itko od nas ovdje profesionalac, samo se ljudi znaju služiti internetom i osnovnom logikom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 14:22 (PoloMarko).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Htio bih htio kupiti neki laptop do 2500 kn ili malo iznad.

Može li mi netko preporučiti brži odnosno bolje računalo od ova dva? Ako su ova računala dosta spora, molim da me netko informira, ne bih želio laptop (kakav slučaj sam imao), da se otvaranje tabova na Chrome-u vuče. Za igrice mi s druge strane računalo ne treba, tako da mislim da je 2500 kn dovoljno.

Ova 2 računala sam našao, čine mi se dosta povoljna - sad koji je procesor brži, iz prvog ili drugog linka nakraju?

http://www.iqcentar.hr/52173-hp-250-...15-6-inthd-dos

. Intel® Pentium® 3825U sa Intel HD grafikom (1.9 GHz, 2 MB cache, 2-jezgreni)

http://www.mikronis.hr/hp-250-g4-int...n-m9s71ea.aspx

- Procesor: Intel Celeron N3050 Dual Core 1.60GHz / 2.16GHz (2MB cache)

Ili ako netko zna, nešto najbolje trenutno u ponudi za ovakvu cijenu ili mačice veću. Ako ima Windowse, još bolje. Bitno mi je da ima CD/DVD player integriran.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Potrebna mi je mala pomoc. Zelim da kupim koristen laptop i u dilemi sam koji izabrati od ova dva. Laptop mi je potreban za neko normalno koristenje i uz igranje PES 16 i FM16 znaci nista specijalno. Za ova dva laptopa sam se odlucio jer odgovaraju mom budzetu a i oba imaju INTEL HD grafiku, druga ne dolazi u obzir jer crkavaju ko lude. 2 laptopa sam do sad morao prodavati u dijelove zbog ATI i Nvidia grafike. Napominjem da mi HDD kao i velicina nisu vazni. RAM se takodje jeftino moze nadograditi samo mi je potrebna neka usporedba procesora i grafike, sta je bolje i zasto. Oba dolaze sa garancijom od pola godine a razlika u cijeni je nekih 10-20 eura. 

Laptop ASUS X550c

CPU:Intel i5 2.7GHz (4x2,7Ghz)

RAM:8GB DDR3 Kingston 1333MHz

HDD: 500GB WD WesternDigital (Sata)

VGA: Intel HD 4500 up to 2740MB

VELICINA: 15,6" (inča)

WEB kamera

Toshiba Portege R830 

CPU: 2,5GHz Core i5 2520M 2,5 GHZ
RAM: 4GB DDR3
HDD: 250GB  
VGA: Intel HD 4000 grafika,
VELICINA: 13,3" LED displej,
Wireless, Bluetooth, Card Reader, Webcam

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 15:01 (Nike125).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

trebao bih prijeddlog prijenosnog računala do 3000kn za potrebe faxa. Općenito surfanje, gledanje filmova, office i poneka igrica (ništa prejako).

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 15:02 (MStimac).

0 0 hvala 0
11 godina

Pozdrav, može mišljenje o Lenovo IdeaPad Flex 2-15, konkretno ponuda ovdje. Eventualno neka preporuka u sličnom cjenovnom rangu 15.6" + IPS + SSD (ili mogućnost ugradnje) + poželjno illuminated keyboard. Grafička nebitna, laptop nije za igrice. Puno hvala unaprijed. Lp.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nike125

Koji ti je buđet?

MStimac

Pogledaj zadnjih 10 stranica

DarBB

Pogledaj zadnjih 10 stranica

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 19:09 (PoloMarko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Budzet mi je nekih 300 eura i za te pare nmgu kupiti nov laptop da bude dobar. Za 350 eura gledao sam nove laptope sa intel pentium quad core procesorima i Intel HD grafikom ali nisam siguran koliko je dobar takav procesor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 19:28 (Nike125).
14 godina
neaktivan

Pozdrav treba mi laptop

Za surfanje slike dokumente itd ali ako moze 17.3 ili 15.6 cetverojezgreni ssd ako je moguce i ram i procesor dobar 

3000 kn budzet predlozite mi neki best buy ako moze ?

hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@houska

15.6 http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=15.6+i3-5005u

17.3 npr. http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-es1-711-nxms2ex012-pentium-n3540-266-ghz-4gb-ddr3-500gb-hdd-ekran-173/ACR-1164

@Nike125

Mozes kupit dobar za 300 eura, izvolis: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=3825+hp (4g jamstva u Ekupi.hr)

@tommmyyy

Laptop je posudjen, gebraucht pa je cijena nesto niza. Iz Njemacke gledas na tu foru u tom rangu Lenovo Flex, mozes jos potraziti HP Envy koji je vjerojatno skuplji. Javi mi se na PM, ako ces kupovati iz Cyberport.de/at ili sl. njemackog ducana. SSD mozes ugradit u svaki laptop koji ima dvd przilicu, tzv. optiku, "ODD", a oni koji ju nemaju, ako su skuplji imaju jos neki slobodni slot za HDD/SSD, no za to saznat treba citat recenziju.

@MStimac

Izvolis http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=E5-573G+920m

@Nike125

Svaki laptop sa Intel procesorom ima Intel HD grafiku, nemoj se vodit prema tome. Kako ti Marko rece navedi budzet i bilo bi dobro da znamo koji oglasnik gledas.

@avokado

Ok odabir, prema specs super za CAD, no mene odbija ova recenzija: http://www.notebookcheck.net/Toshiba-Satellite-L70-B-130-Notebook-Review.127674.0.html Pogledaj Cyberport.de/at, ako zelis narucivati od tamo pa imas za 100 eura vise hladnijeg Acera sa vjerojatno boljom izradom i definitivno kvalitetnijim ekranom: http://www.cyberport.at/acer-aspire-vn7-791g-788h-notebook-i7-4720hq-sshd-full-hd-gf-940m-ohne-windows-1C26-9JQ_1695.html (u njem. cyberportu drito 900eur), mana je sto grafa nije GDDR5, ali ipak konkurira r9 m265x

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 20:43 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

Ja imam laptop hp probook 4520s placen 700 eura i kroz 2 godine crkla mi je grafika koja je zaletovana za maticnu tacnije Ati mobility radeon 6370 1 gb a prije toga jos jedan hp laptop sa nvidia grafikom. Takodje znam dosta raje kojoj je otisla grafika i koji su laptop mogli samo baciti ili prodati u dijelove. Ja sam iz Bosne i imam nekih 300 do 325 eura za laptop. A uz osnovne neke potrebe zelim da laptop moze pokrenuti PES 16 barem na medium postavkama. U Bosni sam gledao po stranicama i znam da ima laptopa sa quad core procesorima ali oni su mi totalno nepoznati tako da ne znam sta od njih da ocekujem. Oni kostaju oko 350 eura i takodje su sa Intel HD grafikom.

11 godina

Vise gledaj graficku nego procesor, a procesor da ne bude bas srot. Mozes gledat Passmark rezultate kad zguglas procesore, pa ako je score oko 2000 ili vise, to ce biti sasvim dovoljno. Sto se grafickih tice gledaj 820M/920M pa nadalje (825M, 930M, 840M, 940M itd.) od Nvidije, od Radeona od 8750M ili rebrand iste M265 nadalje (M270, M275, 8850M itd.) Dalje gledas izradu, ekran kolko se da vidit sa slika/videja i saznat sa gugla i jamstvo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 20:47 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

Ma znam drug sve al jednostavno vise nemam povjerenja u Ati i Nvidia grafike kad sam tolike pare bukvalno bacio u vodu. Ako ti nije tesko kad budes imao vremena pogledaj na stranici pik.ba neki laptop da mi preporucis. Maksimalno sto bih mogao dati para jeste 700 KM i to da odlozim kupovinu sljedeci mjesec nekad. Znaci ati i nvidia mogu doci u obzir samo ako su odvojive, jer integrisanu njihovu GPU ne zelim. I naravno da mogu PES 16 igrati. 

11 godina

Ja pricam o zasebnim grafickama kad kazem Nvidia ili ATI, tj. AMD Radeon. Integrirane graficke imas od AMDa i Intela u sklopu procesora. Zasebnu grafu prepoznas prema sufiksu "M" kod Nvidijnih grafa (npr. 850M), tj. prefiksu "M" kod AMD Radeon grafi (npr. M375). Prvo sam malo pogledaj pa cu ja kad stignem. Gledaj kako se koja grafa nosi sa Pes16. Google ti je prijatelj..

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 21:33 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Gle Nike, ja ne znam niti jednu osobu kojoj je otišla grafička. Prije bi rekel da nemaš jednostavno sreće.

Također ako si kuptio laptop (hp probook 4520s) prije dvije ili tri godine s tom grafom onda te je netko zeznuo (mogao ga dati u servis pa neka pogledaju).

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 22:26 (PoloMarko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Trebala bi mi preporuka laptopa kojem bi namjena bila faks, surfanje, gledanje filmova i tu i tamo neka igra poput fifa16, pes16 i nba2k16, znači ništa prezahtjevno. Cijena - od 4000 na više (maks 5000 ali preferiram što manje ako nije velika razlika).

Svaki savjet je dobrodošao!

0 0 hvala 0
11 godina

15.6 ili 17.3 ili nesto trece?

1366x768 aka HD rezolucija ili 1920x1080 aka FHD rezolucija ili 1600x900 aka HD+ rezolucija ili nesto cetvrto?

14 godina
PoloMarko kaže...

Gle Nike, ja ne znam niti jednu osobu kojoj je otišla grafička. Prije bi rekel da nemaš jednostavno sreće.

Također ako si kuptio laptop (hp probook 4520s) prije dvije ili tri godine s tom grafom onda te je netko zeznuo (mogao ga dati u servis pa neka pogledaju).

Onda ne poznaješ nikoga tko radi u servisu ili sa garnacijama, reflow/reball grafičkog čipa je uvjerljivo najčešći razlog popravka laptopa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 23:36 (sethdot).
9 godina
neaktivan

15.6, a rezolucija bi ovisila o razlici u cijeni, naravno preporučljivo FHD

11 godina

Eh super, ima vise odabira, no po meni je best buy http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+v3-574g radi IPSa koji je po meni bitniji, nego da je laptop nesto slabije izrade od konkurencije. Model sa 5005U je procesorski nesto jaci, dok verziju sa 4005U Mikronis i Elipso nude sa 5g jamstva. Prvi konkurent mu je Lenovo z50/z51.

9 godina
neaktivan
Luka812 kaže...

Trebala bi mi preporuka laptopa kojem bi namjena bila faks, surfanje, gledanje filmova i tu i tamo neka igra poput fifa16, pes16 i nba2k16, znači ništa prezahtjevno. Cijena - od 4000 na više (maks 5000 ali preferiram što manje ako nije velika razlika).

Svaki savjet je dobrodošao!

I ja se preporučam za takvu konfiguraciju, a li kad bi bilo moguća u budgetu do 3000 kn.

Ili da drugačije pitam:

Da li ove dvije konfiguracije mogu vrtiti FIFA16?

http://www.mikronis.hr/lenovo-ideapad-100-intel-pentium-n3540-2-16ghz-4gb-500gb-freedos-15-6-hd-intel-hd-graphics-p-n-80mj006jsc.aspx

http://www.ekupi.hr/HP-Pentium-3825U4GB500GB-15-ac003nm-M9G95EA-prijenosno-racunalonbsp-667548.aspx

Volio bi imati garanciju 4-5 godina.

Hvala

9 godina
neaktivan
Pozdrav,
Trebala bih preporuku za kupovinu projenosnog računala. Isto mi je potrebno za potrebe posla. Dakle, treba mi računalo koje je brzo i koje će normalno funkcionirati ako imam otvorenih nekoliko programa, preglednika i sl. Veličina ekrana standardna. Poželjno da bude lakši. Rezolucija bi trebala biti bolja. Optički disk mi nije bitan. Bitno da ima usb utor 2.0/3.0. Može s windowsima a može i bez. Procesor sam gledala intel i3. Budžet između 3500-3.800. Dakle, treba mi kvalitetan komp. Može i skuplji od navedenog budžeta ali ono mi je okvir.
Hvala! 😊

0 0 hvala 0
11 godina

divancan

Mogu, ali jako slabo. Za igre je pozeljna zasebna, a ne samo integrirana graficka. Oko 3000kn si gledaj: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=E5-573G+920m Naspram Luke ces i dalje moc vrtit super te igre, a neces imat FHD rezoluciju, niti IPS ekran. Sa 5g jamstva taj laptop imas u Instaru kolko vidim.

Bluebaby

U tom rangu je najbolji za tebe: http://www.links.hr/artikl-014.620.142, eventualno razmisli o: https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-acer-aspire-v3-574g-38fr-full-hd-nxg1tex022/69195, ako placas ZABAom radi promotivnog koda. Acer ima kvalitetniji ekran, a nesto je manje cvrst i sporiji, makar tesko za primjetit kod takve namjene. Sa najnizom cijenom ga jos mozes vidjeti u Elipso, ako bi placala preko weba jer ti inace ide dobro preko budzeta: http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ACER-Aspire-V3-574G__NX.G1TEX.022/ (4180kn web) Tu ima 5g jamstva, Lenovo pak ima 4g. Sa malenim oprezom gledaj ta jamstva, raspitaj se za sto tocno vrijede. Tu prvenstveno mislim na Elipso jer po meni manje kvalitetan ducan od Linksa i na neku foru non stop vec pol godine nude 5g jamstva na sve laptope. Uglavnom, ako ti se ne da mozgat idi na Lenovo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 11:05 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

sethdot

Slažem se, samo velim kako nije imal sreće jer su mu grafičke kartice tako brzo otišle na njegovim laptopima a dok primjerice kod mene doma sve još rade sasvim u redu (imamo 4 laptopa doma). Nema potrebe biti tako sumnjiv prema eksternim GPU.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
sethdot kaže...
PoloMarko kaže...

Onda ne poznaješ nikoga tko radi u servisu ili sa garnacijama, reflow/reball grafičkog čipa je uvjerljivo najčešći razlog popravka laptopa.

Ma to sam rekao otprilike, mozda ima i vise od 3 godine ali ugl laptop je nov kupljen u jednoj od najboljih radnji u Sarajevu. I ocito druze nisi upoznat sa integrisanim grafama ATi i Nvidia koje su se koristile na starijim modelima. Toplota ih jednostavno unisti. Znalo se ljudima desiti da dok dizu operativni sistem da im crkne grafa. Nema to nikakve veze sa srecom, ove grafe su smece, odgovorno tvrdim. Za zasebne ne znam jer do sad ih nisam koristio. A reflow i reball su nikakva rjesenja, pogotovo prvo. Laptop ti odmah 2. dan mozee statii. Nosio sam ja u razne servise, 2 puta popravljali, petljali, na kraju jedva vratio pare.. Najradije bih ja sada kupio laptop sa integrisanom i zasebnom grafom zajedno. TOSHIBA Satellite L50-B-25N dolazi sa Intel HD 5500 i sa AMD Radeon R7 M260 2GB GDDR3 ali jednostavno za takvo nesto nemam para. 

@PoloMarko 

Pogledaj samo stranice gdje se prodaje polovna roba i izmedju ostalog koliko ima laptopa u dijelovima kojima je otisao graficki cip. Kod nas u BiH toga ima na izvoz. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 11:41 (Nike125).
12 godina
neaktivan

Niti ATI(koji ne postoji od 2005., a zadnji GPU pod imenom ATI je izašao 2010.) niti Nvidia ne proizvode integrirane grafičke kartice za laptope. (Valjda znaš da AMD(ATI odjel) i Nvidia proizvode eksterne GPU dok AMD i Intel proizvode integrirane)

Dude gledam svako malo po njuškalu i ljudi redovito prodaju laptope starije od 5 godina kojima rade grafičke kartice.

Između ostalog, ako planiraš kupiti polovno ne vidim kako to može biti bolje nego novo iz dučana. Iskeširaš male novce za relativno star laptop koji ti bude brzo krepal bez mogučnosti servisa.

Također na njuškalo se može aspolutno sve kupiti zato ne vidim zašto nebi ljudi prodavali i dijelove laptope(na taj način mogu dodatno nabiti cijenu).

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 11:59 (PoloMarko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ti tvrdis da Ati i Nvidia nikad nisu proizvodili integrirane graficke cipove ili sta ? Sta je sa Atijevom serijom 2000,3000,4000,5000,6000 sve su to integrisani cipovi. Koliko me sjecanje sluzi jedno vrijeme je i Apple koristio njihove grafe pa kad su vidjeli da je sranje onda posegnuli za intelom. Cak su ih ja msm i tuzili. Oni danas ne proizvode integrirane graficke, ali u to vrijeme su ih prozivodili. Ja ne kazem da ne moze grafika prezivjeti par godina, ako ti nju ne forsiras, i ako samo surfas netom ona ce i trajati, ali ako ti igras neko vrijeme neku jacu igricu garantujem ti da ce otkazati. Pregrijavanje ih unistii totalno. A druze nece niko prodavati ispravan laptop u dijelove, samo oni kojima je cip otisao pa radili Reflow ili rebaling i onda da uvale nekome. Btw. http://www.ekupi.hr/HP-Prijenosno-racunalo-ProBook-4520s-XX752EA-97159.aspx ovakav identican  laptop sam ja kupio tada. Datum tacne kupovine je 9.8.2011. mogu ti poslati i fakturu ako zelis.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 12:35 (Nike125).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice