Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.612
|
čitano: 14.539.678
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
The_Fichek kaže...

Dugotrajnost je lutrija po meni jer nikad ne znas sta ce i kada crknut. Sto se jamstva tice, Acer ima jeftinije produljenje na 3g, dok je kod Asusa pogodnost sto mozes refundirat citav laptop unutar prve god, kakav got se kvar dogodi. Za tu pogodnost treba registrirat laptop unutar nekog roka nakon sto bi ga dobio, to mozes vidjet na mojasus.hr stranici

Po kvaliteti izrade mislim da su tu negdje oba. Onaj 15,6" V3 Acer je nesto cvrsci od oba. Uglavnom svi su ok za taj rang.

Ma s Acerom sam imao prije loša iskustva, a to za dugotrajnost dobro kažeš da je sreća jer mi je Dellu nakon par mjeseci otišla ploča i disk ( nakon zavlačenja sa servisom i oštećenja laptopa s njihove strane, nakon skoro 2 mjeseca sam dobio od ADM-a povrat novca ) .

Izgleda da ću onda ić na Asus koji sam i pronašao , jedino ako njega ne budu imali onda Acer.

13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

bok svima! zanima me jel ovo dobar izbor? namjena: gejmanje, multimedija, malo programiranja, škola i tako svega pomalo. 

0 0 hvala 0
11 godina

mstaglicic

Jesu ti dali povrat novca ili da biras laptop do oko 4700kn?

gizmo97 kaže...

bok svima! zanima me jel ovo dobar izbor? namjena: gejmanje, multimedija, malo programiranja, škola i tako svega pomalo. 

Nedavno sam slao PM forumasu tonino pa cu to copy paste-at, on je isto gledao 15,6" za prakticki istu namjenu u tom rangu, samo sto je kod njega jos bio ukljucen edit videa.

1) http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n551jw 7500kn
SSD http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=120gb+ssd 450-550kn, imas zasebno jamstvo na SSD
ladica za SSD http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ssd+ladica+9.5
8GB RAM - cisto da bude fer usporedba sa G551JM, najbolje ih uzet u onom ducanu u kojem ces i laptop, to je jedno 500kn
sveskupa = cca 8600kn, s time da imas SSD po zelji, a ne kakvog dobis takvog dobis

2) http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=N551JW-CN004D 7880kn
SSD je uracunat u cijenu, 8GB RAMa ista prica kao prijemalo
sveskupa = cca 8400kn

3) http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11846 8200kn

Pod 1) i 2) cijena moze ic 100kn gore dole, zavisi di kupis, koji SSD, koje RAMe
Nemas potrebe razbijat glavu sa 5400rpm vs 7200rpm HDDom.

To je taj copy paste.. Ja sam tu jos dodavao 8GB RAMa da bude fer usporedba sa G551JM koji je isti laptop kao G551JW, samo ima 60Mhz downclockanu 960M, zvanu 860m. Znaci 860M i 960M su iste grafe, isti chipovi, mrvu drugaciji taktovi koji dovode do max. 5% razlike. Za tvoju namjenu nema smisla +8GB, znaci G551JM je overkill, al eto, malo je veceg ulozeno-dobiveno omjera, ako ti je u redu 128GB SSDa. Da ides nadodat jos jedan SSD uz laptop koji vec ima 128GB mSATA SSDa neznam bi li to funkcioniralo jer mislim da mora biti omoguceno RAID polje, sto ustvari neznam je li stvar softvera ili hardvera, tj. mora li biti posebna maticna za takvo sto.  Ako te zanima 17,3", gledaj VN7-791G i Asus G771JW ili ako se mozes protegnuti Asus G751JL.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 0:45 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Imao sam Lenovo IdeaPad y560, evo tocno ovaj http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Y560-Notebook.33963.0.html

posjedujem ga evo 4 ipo godine, prezadovoljan sam s njime, ali kako je to ipak jeftina serija, tako je on jadan popucao sa svih strana (sto od vremena, sto od nepazljivog rukovanja), i doslo je vrijeme za zamjenu. Volio bih nesto sto nije losije.

Do sutra moram odlučiti između della http://www.links.hr/artikl-014.640.095 Lenova http://www.links.hr/artikl-014.620.096 ili asusa http://www.links.hr/artikl-014.660.083

Kao sto rekoh Lenovo sam kao marku imao i skroz sam zadovoljan, a i najjeftiniji je, dell ima 3 godine garancije, 8gb rama ali nije full hd i nema optički medij, dok je asus nekako najkvalitetnije graden, estetski mi je savršen i ima 2 godine garanciju s tim da ako u prvoj godini nesto bude oni ga popravljaju i vracaju novac (!!!), ali mu je baterija neizmjenjiva, kao i u della, sto mi nije bas drago. Od igara mislim igrati samo nba, eventualno pes/fifa da isprobam kada izadju. Pa ako itko ima ikakav pro et contra razlog, bio bih neizmjerno zahvalan

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 10:50 (prefontaine).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

mstaglicic

Jesu ti dali povrat novca ili da biras laptop do oko 4700kn?

Rekli su da mogu birat laptop do 4.700 ( iznos koliko je moj placen )

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 14:35 (mstaglicic).
11 godina

@mstaglicic

To je onda to, dobro si nasao.  Molim te makni bespotrebni citat, koji se ne odnosi na tebe..

prefontaine kaže...

Imao sam Lenovo IdeaPad y560, evo tocno ovaj http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Y560-Notebook.33963.0.html

posjedujem ga evo 4 ipo godine, prezadovoljan sam s njime, ali kako je to ipak jeftina serija, tako je on jadan popucao sa svih strana (sto od vremena, sto od nepazljivog rukovanja), i doslo je vrijeme za zamjenu. Volio bih nesto sto nije losije.

Do sutra moram odlučiti između della http://www.links.hr/artikl-014.640.095 Lenova http://www.links.hr/artikl-014.620.096 ili asusa http://www.links.hr/artikl-014.660.083

Kao sto rekoh Lenovo sam kao marku imao i skroz sam zadovoljan, a i najjeftiniji je, dell ima 3 godine garancije, 8gb rama ali nije full hd i nema optički medij, dok je asus nekako najkvalitetnije graden, estetski mi je savršen i ima 2 godine garanciju s tim da ako u prvoj godini nesto bude oni ga popravljaju i vracaju novac (!!!), ali mu je baterija neizmjenjiva, kao i u della, sto mi nije bas drago. Od igara mislim igrati samo nba, eventualno pes/fifa da isprobam kada izadju. Pa ako itko ima ikakav pro et contra razlog, bio bih neizmjerno zahvalan

Tu su svi negdje po izradi, nesto iznad prosjeka za taj rang. Svaki taj laptop je serija iznad entry serije za svaki od ta 3 branda. Mislim da je Dell cak i najcvrsci/najdoradjeniji. Ima i nesto jacu bateriju od druga dva. Jesi vec uzivo izvidio laptope? Ako jesi i najvise ti se svidja Asus, onda jednostavno odi na njega i to je to. m265 je solidna Radeonka koja je konkurencija starijoj Kepler 740M, a nova Maxwell 840M Nvidia je nekih 20% jaca od tih, s time da je vise igrica bolje optimizirano za Nvidiju kod laptop grafi tog ranga, tako da za igranje prednost ide Lenovu i Asusu. Oba imaju FHD rezoluciju sto je jos jedna veca prednost. Niti rezoluciju niti grafu nemozes lako nadogradit kao RAM. Asus se meni svidja jer ima matt ekran, dok Lenovo ima glossy, to su vise neke osobne preference. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 11:36 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Naručen asus, full garancija prve godine i matiran ekran su presudili. dojmovi kad stigne ;)
hvala na odgovoru!

12 godina

doznao sam da dell sto se tice tih 3 godine jamstva da je u prvoj godini pokriveno dijelovi i servis a ostale dvije su samo dijelovi a servis ne. pod servis mislim na rad servisa.

sad dali je to 100% tocno ne znam, mozda da se netko javi tko je imao dosta dell prijenosnika?  

14 godina
roby27 kaže...

doznao sam da dell sto se tice tih 3 godine jamstva da je u prvoj godini pokriveno dijelovi i servis a ostale dvije su samo dijelovi a servis ne. pod servis mislim na rad servisa.

sad dali je to 100% tocno ne znam, mozda da se netko javi tko je imao dosta dell prijenosnika?  

Kako je meni objašnjeno to je da imaš dva uvozika od kojih jedan ima ovu cigansku politiku a drugi daje jamstvo kroz sve tri godine za dijelove i za rad. Nisam koristio usluge servisa pa ne mogu potvrditi.

Stručnjak za odmaganje...
12 godina

meni su za to rekli u hg spotu neki dan. mozda se jos netko javi. 

10 godina
neaktivan

Bok bok.

Potreban mi je laptop koji ima:

• veličinu ekrana do 14"
  • jak procesor,
  • jaku grafičku,
  • jači RAM
  • zavidan broj portova,
  • izdržljivu bateriju,
  • utor za SD kartice.

Što biste mi preporučili, obzirom da bi se navedeni laptop koristio za svakodnevni rad preko GDrive-a i Photoshopa?

Hvala unaprijed na informacijama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 17:00 (bjorn).

0 0 hvala 0
12 godina

hmm ovako nesto zenbook UX303LA, pored zalemljenih 4gb na matičnoj imas jos jedan dimm slot nadogradiv do 8GB, po meni jos ti ostaje investicija u ssd i to je to. 

portova ima dovoljno za ultrabook klasu, najnoviji i7U broadwell cpu, FHD reza, IPS, Touch screen itd.

10 godina
neaktivan

Pozdrav :D

Kupujem laptop po prvi puta i imam budzet do 4500 kn, ne razumijem se bas previse u laptope i procesore pa mi treba pomoć.

Dvoumim se izmedu http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11859 i http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11495

Trebao bi mi laptop onako za internet, igrice ali nista prezahtjevno. Ovaj prvi Acer ima jaci procesor ali ne znam jeli razlika toliko bitna i isplati li se.

I planiram nadograditi ram a procitala sam da je kod Acera dosta teze pa me zanima oce li mi predstavljat problem haha

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 22:37 (kreativnoime).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Koja je razlika između SSD, mSSD i SSHD?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
d3na4 kaže...

nigdje ne mogu pronaći cijenu hp pavilion 15-n055ez, jel ima negdje u hrvatskoj taj laptop za kupiti i kolika je cijena ako mozda znate

Ja ga isto ne nalazim, koliko vidim ima touch ekran. Pretpostavljam da ideš na to?! Javi budžet, veličinu ekrana i rezoluciju, naravno ako tražiš savjet za kupnju.

ma imam priliku uzeti taj laptop pa me zanima koliko ga cijene novog, to nigdje ne mogu naci. Koliko otprilike cijene laptop takvih karakteristika?

10 godina
neaktivan
Pozdrav ekipa, imam namjeru kupiti jedan Asus laptop pa vas molim za pomoć. U okviru svoga budžeta dvojba je između:

Notebook Asus G751JT-T7118D, Intel® Core™ i7 4720HQ 2,6 GHz - 3,6 GHz, 8GB DDR3, 1TB HDD 5.4 SSHD w 8GB SSD, 17.3" FullHD LED 1920x1080, nVidia GF GTX970M 3 GB DDR5.

Notebook Asus G750JZ-T4209D, Intel® Core™ i7 4710HQ 2,5GHz - 3,5 GHz, 8GB DDR3, 2TB HDD, 17.3" FullHD LED 1920x1080, nVidia GF GTX880M 8 GB DDR5.

Naime, jasno mi je da prvi  laptop spada u novu generaciju laptopa, dok je drugi iz 2014 g. Ono što meni stvara dvojbu je to što prvi ima grafičku karticu GTX970M 3GB, dok drugi ima slabiju grafičku karticu GTX880M, ali 8GB. Jano mi je da je GTX970M bolja, međutim mene interesira da i za par godina mogu igrati igre na njemu, pa mi zato drugi laptop sa grafičkom karticom GTX880M 8GB izgleda prihvatljivij za igranje u budućnosti ili smatrate da će grafička kartica kod prvog laptopa biti sasvim dovoljna za igranje igara u budućnosti?
Ako imate bilo kakvu sugestiju ili savjet molim vas da iznesete.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
d3na4 kaže...

ma imam priliku uzeti taj laptop pa me zanima koliko ga cijene novog, to nigdje ne mogu naci. Koliko otprilike cijene laptop takvih karakteristika?

A ovisi o specifikacijama, koliko ja znam 15'' najjeftiniji touch je lenovo flex 2. Tu je štedljivi i3 sa integriranom grafičkom. Jači procesor, druga grafička, fhd... sve to diže cijenu. Ja sam našao ove specifikacije od tog hp pa sad ne znam jesu tvoje spec blizu ovih. Također ne izgleda mi da se baš taj model može preklopit pa služit kao tablet. Ako ima neke normalne kuteve preklapanja za laptop, baš mi i nije koristan/praktičan za touch.

Lu Bu kaže...
Pozdrav ekipa, imam namjeru kupiti jedan Asus laptop pa vas molim za pomoć. U okviru svoga budžeta dvojba je između:

Notebook Asus G751JT-T7118D, Intel® Core™ i7 4720HQ 2,6 GHz - 3,6 GHz, 8GB DDR3, 1TB HDD 5.4 SSHD w 8GB SSD, 17.3" FullHD LED 1920x1080, nVidia GF GTX970M 3 GB DDR5.

Notebook Asus G750JZ-T4209D, Intel® Core™ i7 4710HQ 2,5GHz - 3,5 GHz, 8GB DDR3, 2TB HDD, 17.3" FullHD LED 1920x1080, nVidia GF GTX880M 8 GB DDR5.

Naime, jasno mi je da prvi  laptop spada u novu generaciju laptopa, dok je drugi iz 2014 g. Ono što meni stvara dvojbu je to što prvi ima grafičku karticu GTX970M 3GB, dok drugi ima slabiju grafičku karticu GTX880M, ali 8GB. Jano mi je da je GTX970M bolja, međutim mene interesira da i za par godina mogu igrati igre na njemu, pa mi zato drugi laptop sa grafičkom karticom GTX880M 8GB izgleda prihvatljivij za igranje u budućnosti ili smatrate da će grafička kartica kod prvog laptopa biti sasvim dovoljna za igranje igara u budućnosti?
Ako imate bilo kakvu sugestiju ili savjet molim vas da iznesete.

Svakako idi na g751jt sa 970m. 970m je bolji ulog u budućnost, jer tih 8gb nećeš nikad ni blizu iskoristiti u igrama. To je samo napumpavanje cijene bezveze, za igre su ti 3gb sasvim dovoljna.

11 godina
FanBoy kaže...

Koja je razlika između SSD, mSSD i SSHD?

Između SSD i mSSD nikakva, samo su mSATA SSDi rijeđi te je mSATA kao i M2 utor rijedak, odnosno dolaze u skupljim laptopima, a fora je da nemoras micati optiku da bi nadogradio SSD.   SSHD je HDD+SSDcache, hibrid izmedju HDDa i SSDa, koristi SSD cache koji je u tom slucaju najcesce 8GB ili 24GB da bi ubrzao najcesce koristene procese. Taj SSD cache ne mozes kontrolirati, on je integriran sa HDDom.

kreativnoime kaže...

Pozdrav :D

Kupujem laptop po prvi puta i imam budzet do 4500 kn, ne razumijem se bas previse u laptope i procesore pa mi treba pomoć.

Dvoumim se izmedu http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11859 i http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11495

Trebao bi mi laptop onako za internet, igrice ali nista prezahtjevno. Ovaj prvi Acer ima jaci procesor ali ne znam jeli razlika toliko bitna i isplati li se.

I planiram nadograditi ram a procitala sam da je kod Acera dosta teze pa me zanima oce li mi predstavljat problem haha

Ne treba ti nesto jak procesor, i5U dosta manje grije, a i5M je malo problematican kod koristenja punog potencijala kod tog E5 Acera.

Lenovo z50 je super, pogledaj si jos Asus K555LN, ako zelis matt ekran. Asus ima i ovu pogodnost: http://mojasus.com/pouzdanost

Od 17,3" gledaj Acer E5-771G i3 / E5-771G i5 6GB ram  Ako mozda zelis Win8.1 gledaj: Acer V3-572G

Dobro si procitala za nadogradnju RAMa kod Acera, kod Lenova je lakse kao i kod 15,6" Asusa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 7:34 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Zahvaljujem. :)

Još kakvih preporuka?

11 godina

Kontas da taj Zenbook nit nema graficku? Mozda bolje da napravis kompromis, uzmes kilu tezi, 0.5cm vislji laptop sa 1.6" vecom dijagonalom, a dobis puno puno jaci stroj, npr. Acer Nitro VN7-591G Inace, u Ultrabookove kao Zenbook nemre ici taj pravi i7HQ sa 4/8 jezgri jer laptop nemre bit tanak ko papir da bi hladio takav proc, zato u Ultrabookove i Macove idu stedljivi procesori sa cim jacim integriranim grafama. Znaci i7U ima 2/4 jezgre, isti broj kao i laptop i3 ili i5, naspram njih je jedina fora u +1MB L3 Cachea. Onda se ti i3/i5/i7U razlikuju naravno po taktovima jezgri.

Kod konkretno onog Zenbooka placas i Windoze i touch ekran, a modela bez toga nema, znaci primoran si to platiti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 9:01 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Pozdrav. Prije par mjeseci sam tražio savjet za kupnju laptopa i savjet je bio kupiti Lenovo G710. Mogu samo reći da je uređaj izvrstan i u potpunosti je zadovoljio moja očekivanja. Brz je, ventilator se ne čuje, milina. Sada trebam laptop za tatu. Ima HP 625 ali se naslonio na ekran i puknuo je iznutra. Koliko vidim popravak je neisplativ a i dosta na tom modelu odlaze ostale stvari tako da se neće popravljati. Tatini zahtjevi su nikakvi. Ekran ne smije biti manji od 15,6", koristi ga za internet, tu i tamo nešto isprinta, net banking i to je to. Trebala bi biti dobra i pouzdana kanta za što manje novaca. Jedino što ga ljuti na njegovom HP-u je što je dosta spor, pa bi onda novi stroj trebao biti malo brži. Možda njegov nije samo dobro bio podešen, ne znam. Eto, unaprijed hvala. Može biti OS free ;-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 10:25 (kekec01).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav, tražim laptop u cijeni od oko 8 tisuća kuna (s tim da su u cijeni Windowsi i Office). Laptop bi koristio sa internet, multimediju, programiranje i povremenu neku noviju igru.
Poslao sam zahtjev za ponudu u Links, poslali su mi ponudu s ovim laptopom (+Windowsi i Office, pa je cijena ukupno 8k kn), ali mi se čini da je procesor underpowered. Dvojezgreni na 2 GHz? Nisam pratio tržište već neke 2 godine pa nisam u toku s time koji su procesori u kojem rangu.

Može biti i 17" i 15.6".

Hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ljudi možda nije tema za to, al da postavim pitanje.

Znači jel se netko susretao sa ASUS- ovom akcijom 100% pouzdanost, tj povrat novca i popravak proizvoda? 

Ako je bio bih zahvalan da se javi..

Hvala :) 

Bero

0 0 hvala 0
12 godina
The_Fichek kaže...

Kontas da taj Zenbook nit nema graficku? Mozda bolje da napravis kompromis, uzmes kilu tezi, 0.5cm vislji laptop sa 1.6" vecom dijagonalom, a dobis puno puno jaci stroj, npr. Acer Nitro VN7-591G Inace, u Ultrabookove kao Zenbook nemre ici taj pravi i7HQ sa 4/8 jezgri jer laptop nemre bit tanak ko papir da bi hladio takav proc, zato u Ultrabookove i Macove idu stedljivi procesori sa cim jacim integriranim grafama. Znaci i7U ima 2/4 jezgre, isti broj kao i laptop i3 ili i5, naspram njih je jedina fora u +1MB L3 Cachea. Onda se ti i3/i5/i7U razlikuju naravno po taktovima jezgri.

Kod konkretno onog Zenbooka placas i Windoze i touch ekran, a modela bez toga nema, znaci primoran si to platiti.

Za PS i Gdrive mu zbilja ne treba punokrvni i7, I7U sa dovoljno jakom integriranom ce to odraditi. Ali posto je Nitno dosta tanak i ne previse tezak moze i njega uzeti na razmatranje dapače. 

12 godina
Unix kaže...

Pozdrav, tražim laptop u cijeni od oko 8 tisuća kuna (s tim da su u cijeni Windowsi i Office). Laptop bi koristio sa internet, multimediju, programiranje i povremenu neku noviju igru.
Poslao sam zahtjev za ponudu u Links, poslali su mi ponudu s ovim laptopom (+Windowsi i Office, pa je cijena ukupno 8k kn), ali mi se čini da je procesor underpowered. Dvojezgreni na 2 GHz? Nisam pratio tržište već neke 2 godine pa nisam u toku s time koji su procesori u kojem rangu.

Može biti i 17" i 15.6".

Hvala 

Ajde jos nekako sa Windowsima ali zasto ti treba i original Office kad je on jako skup i time si bitno srozavas jačinu hardvera? To kupujes za firmu? Koji ti je nacin placanja? 

13 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Unix kaže...

Može biti i 17" i 15.6".

Hvala 

Ajde jos nekako sa Windowsima ali zasto ti treba i original Office kad je on jako skup i time si bitno srozavas jačinu hardvera? To kupujes za firmu? Koji ti je nacin placanja? 

Da, za firmu je pa nažalost moram imati sve original. Gotovina.  U koje bi još dućane mogao poslati ponudu? ADM?

12 godina

a koji office bi uzeo? koliko vidim 365 je dost povoljan...

13 godina
neaktivan
roby27 kaže...

a koji office bi uzeo? koliko vidim 365 je dost povoljan...

2013, ne želim 365 jer je on na bazi pretplate.

13 godina
neaktivan

Pozdrav :) 

Prvo da kazem da sam totalni pocetnik sto se tice prijenosnika, pa onda imam par pitanja.

Kupujem lap, nista pretjerano, nikakve obrade videa,  office rad, poneki film, poslovni rad.

Pitanja su sl :

Da li se isplati davati novac za 4 jezgreni proc za takavu vrstu upotrebe?

Vidim da u tom cjenovnom rangu vlada Celeron procesori, iz stolnih racunara sam uvijek bjezao glavom bez obzira na Celeron, kako se nova generacija prenosnih Celeron procesora poboljsala?

razmatram 2 laptopa 

1.Fujitsu A512 2020M

BrandFujitsu

Model proizvodaLifebook A512

BojaCrna

ProcesorIntel® Pentium®

Oznaka procesoraDual Core 2020M

Radni takt procesora2.40 GHz RAM

Memorija4 GB DDR3

Hard disk500 GB

Grafička karticaIntel® HD Graphics

Dijagonala ekrana15.6" (40cm)

Optički uređajiDVD+/-RW

PovezivanjeWiFi 802.11 b/g/n/, Bluetooth 4.0 / LAN / HDMI / USB

Web kameraDa

Baterija6-ćelijska

Operativni sistemNema

OstaloCardReader Garancija Proizvodjaca12 Mjeseci 

i

2.HP Notebook 250 G3 K3X01EA 

Intel® Pentium® N3540 with Intel HD, Graphics (2.16 GHz, up to 2.66 GHz, 2 MB cache, 4 cores), 4 GB 1600 MHz DDR3L SDRAM (1 x 4 GB), 500 GB 5400 rpm SATA, DVD+/-RW SuperMulti DL, 39,6 cm (15.6") diagonal HD flat LED-backlit (1366 x 768) mat, Priključci: 1 USB 3.0, 2 USB 2.0, 1 VGA, 1 HDMI, 1 stereo microphone-in/headphone-out combo, 1 AC power, 1 RJ-45, VGA webcam, Full-sized island-style with numeric keypad, Realtek Ethernet (10/100), 802.11b/g/n (1x1) and Bluetooth® 4.0 combo, 3-cell, 31 WHr Li-ion garancija :12 Mjeseci

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
blue_tander kaže...

Pozdrav :) 

Prvo da kazem da sam totalni pocetnik sto se tice prijenosnika, pa onda imam par pitanja.

Kupujem lap, nista pretjerano, nikakve obrade videa,   office rad, poneki film, poslovni rad.

Pitanja su sl :

Da li se isplati davati novac za 4 jezgreni proc za takavu vrstu upotrebe?   to je jako upitno u tvom slučaju, s obzirom na tvoje potrebe koje su osnovne - rađe bih preporučio jeftiniji ako ti ne treba, a ne treba, pogotovo i tim više ako si prilično ograničen budžetom

Vidim da u tom cjenovnom rangu vlada Celeron procesori, iz stolnih racunara sam uvijek bjezao glavom bez obzira na Celeron, kako se nova generacija prenosnih Celeron procesora poboljsala?     čak nisu toliko loši novi celeroni u lapovima za nezahtjevne korisnike, govorim iz vlastitog iskustva, s obzirom da sam vlasnik jednog s N2840 celeroncem i za moje potrebe (surfanje netom, youtube, pokoji film i office) lap je dovoljan - osobno mi ništa ne šteka od navedenog u zagradi, već radi fluidno i bez apsolutno ikakvih problema

razmatram 2 laptopa     oba dva laptopa su dobra za tvoje potrebe i ništa jače od okvirno ovako nečega nije ti potrebno, dapače, možeš slobodno uzeti i kakav slabiji s dvojezgrenim celeronom najnovije generacije, takav u kombinaciji sa za tvoje potrebe sasvim dostatnih 4GB RAM-a i 500GB diska da se kupiti u dućanu već po cijeni od oko 2.000Kn pa naviše

Ovom forumu kronično nedostaje Vlada koji je uvijek podizao atmosferu nasmijavanjem i uveseljavanjem sviju svojim slikovitoživopisnojedinstvenim postovima.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice