Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.689
|
čitano: 14.667.886
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
jinx666 kaže...

HP Pavilion 15-p101nm – osnovne značajke:
– 15,6 inčni HD
– AMD A8-6410 APU + AMD Radeon R7 M260 (2 GB DDR3L)
– 4 GB RAM-a
– 750 GB HDD
– web kamera 720p
– Free DOS
– baterija 4 ćelijska 41 WHr
– dimenzije 38,45 x 26,02 x 2,39 cm
– težina 2,27 kilograma
– Wi-Fi, Bluetooth, USB 2.0, USB 3.0, HDMI, DVDRW, čitač SD kartica,…

Kako bi ovaj reagovao na Photoshop ili Illustrator?

16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Evo i mene u ovoj temi. Pokusavam pronaci svoj novi laptop. Do sad sam imao mali zeleni 10.1" Acer One Happy kojem je otisao ekran i nije mi bilo vrijedno slagati ga. Odlazim kroz 5 dana za Miami pa sam mislio tamo kupiti. U blizini hotela imam Best Buy, Wallmart, Radio Shack pa bih se uputio tamo. Samo sam jedan dan tamo tako da moram to rijesiti.

Budget: max $800

Namjena: multimedija i poneka igra

Ekran: 15" (15.6" - rado bih da je full HD)

Memorija: 6 ili 8GB?

Disk: 500Gb+ (SSD najradije ali je nema u ovom rangu)

Procesor: i5

Ostalo: po mogucnosti blacklight i bez one "klackalice" za tipke up/down

P.S. ako se moze ustedjeti, nisam nesto zainteresiran za touch screen.

Glava me boli od ponude, od "obicnih", do Chromebook-ova, do transformera. Nista mi nije jasno. Ponuda je ogrooomna. Da li ici Asus, HP, Lenovo, Acer, MSI....

pomagajte!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Fićo.  Black Edition VN7-791G (17,3") ima optiku i dva venta jedan veći a drugi manji na strani gdje je optika (Lijeva strana).

(Osobno bih volio da nema optike ni 17,3" a da je lijevi vent velik kao i desni jer u 3 i pol mjeseca nisam ni koristio optiku kao ni par godina prije toga)

VN7-591G (15.6") ima dva venta iste veličine i nema optike. e sada ide taj novi VN7-571G 15,6" sa štedljivim Broadwellom koji sada ima optiku ali nema dva venta nego jedan, taj na strani optike je izgubio da stane optika. :)

Edit: Nešto sa ekranom na tom testnom VN7-571G (15,6") ne valja jer mu je svjetlina samo 200 nitsa prosjek. Na starijim nitrima prve generacije je 300 nitsa. 

Edit 2: Da se ne bi zavaravali i 15w štedljivi Broadwell može itekako preko 90 celzijusa..... (Po meni glupi potez micanje drugog venta). 

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 2:01 (Oldy).

0 0 hvala 0
11 godina

Ja sam pricao o 15.6" VN7-591G nema optiku, ali jeftiniji VN7-571G ima optiku na mjestu drugog venta i zato dolazi sa U procom, a 850M ne trosi tako puno da bi bila riskantna po temperature.

16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
klokan_jack kaže...

final: Acer Aspire VN7-571G-574H (http://www.computeruniverse.net/products/90584588/acer-aspire-vn7-571g-574h.asp)

Znaci da narucim navedeni lap iz computeruniverse? Je li netko vec to prosao da mi sugerira, moze u PM...

(mislim naruciti samo laptop ili eventualno neku torbicu dodatno s laptopom ako nadem, ssd tek naknadno kad skupim pare...)

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/opcenito-o-kupnji-hardvera-eu/189582.aspx?page=50&jumpto=4541657&sort=asc&view=flat

Malo procitaj tu temu.

Laptop je best buy za te pare, to sigurno, po meni najjeftiniji kompletni laptop sto se tice onih sa gtx850M. Kao sto rekoh prijemalo, oni kaj dolaze sa IPS, i5H i 850M/860M su cesci za 850-900 eura, znaci po meni razlika izmedju stedljivog i nestedljivog i5 nije vrijedna toliko, pogotovo kako je ovaj Broadwell i5U, oni kaj nisu U jos nisu dosli da su Broadwell oznake, a moguce da ce i skroz izostati (jer dolazi Skylake u 3. kvartalu navodno). Druga stvar je sto i5U mora ici na taj laptop jer je izbacen drugi ventilator u odnosu na Black Edition VN7-791G, no zato imas optiku. Jedan ventilator je definitivno dovoljan da hladi 850M i i5U, to sigurno i to kazem iz primjera svog laptopa.

Jedina druga opcija je: http://www.computeruniverse.net/products/90567597/msi-gp60-proi545fd.asp ili isti sa FC4 i ruksakom: klik2

To je malo stariji MSI, i dalje super, ali nema IPS ekrana i razliku izmedju njega i Acera sigurno pokriva kvalitetna IPS matrica + 4GB RAM + m.2, a ne msata utor za SSD + Acer ima nize temperature, samim time manje bucan, meni osobno ljepsi dizajn, naravno MSI ima taj i5H koji je jaci posebno za CPU zahtjevnije igre, zato i temperature jesu vece i zato i je bucniji.

Jos jednom, taj i5-4210H prosjecno je ostvario 4690 bodova u Passmark testu, i5-5200U 3750, obadva su testirana na prilicno malenom broju uzoraka, ali stvar je da su igre uglavnom vise graficki zahtjevnije (mozes jos jedanput provjerit rezultate na notebookchecku, makar tamo sigurno nema testirane 850M sa i5-5xxU, nego trebas improvizirati razliku...)

Za kraj evo jedan lijepi review TOP modela te Broadwell verzije Nitroa, sa Broadwell i7U: http://www.ultrabookreview.com/6071-acer-aspire-nitro-review/ Neki review blize modelu kojeg mislis kupiti nisam nasao u pisanom obliku.

Nisi Fićo jel te moram citirat i boldad da si napisao VN7-791G? :) Da nije riskantna po temperature (Max 77)a pogledaj mu temperature proc-a u gejmingu. I veće nego na mom i7 quadu. Package 104 celzijusa hej. TJUNCTION 105. Mom quadu je 100. On ni ne može na 104 celzijusa. Živjeli Broadwell U procesori sa jednim ventom. Veliki LOL ako je to istina kako vidim na tim slikama. 
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 2:53 (Oldy).
11 godina

Zakuhao bi taj i7u i da si na nekoj štedljivijoj gpu kad ga mučiš sa FC4. Probaj FC1 pa neće bit :D.

Nitro je imao 2 venta koja su dosta odvojena jedan od drugog, a sad su maknuli jedan vent radi optike, i šta sad je cpu ostao bez hlađenja?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne znam za 571G a ovo je situacija na 591G.

Okreni matičnu i ventove naopako jer se stavljaju u lap naopako.

Slikana je donja strana. 

Ako je optika lijevo a je...... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 4:01 (Oldy).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

tnx na odgovoru. Ja sam postavio to i na hcl za svaki slucaj ako niko ne odgovori. a sta mislis o ovome?

CPU Intel pentium N3540 2,16 Ghz Quad-Core

RaM 4Gb

VGA NVIDIA GEForce 820M (2Gb)

btw to mi je maksimum kolko sam spreman dati za laptop(3200kn) i treba mi sto prije.

10 godina
neaktivan
AirLive kaže...
jinx666 kaže...

trebam pomoc oko kupnje laptopa. 

HP 15-r151nm, Intel Pentium N3540 2,16 GHz, Core 4, 8192 MB, 15,6" 1366x768, SATA 1000 GB, Windows 8.1, Intel HD, DVD±RW DL, 10/100 Ethernet,802.11b/g/n,Bluetooth 4.0, HDMI, 2xUSB 2.0, USB 3.0, 2,23 kg

HP Pavilion 15-p101nm – osnovne značajke:
– 15,6 inčni HD
– AMD A8-6410 APU + AMD Radeon R7 M260 (2 GB DDR3L)
– 4 GB RAM-a
– 750 GB HDD
– web kamera 720p
– Free DOS
– baterija 4 ćelijska 41 WHr
– dimenzije 38,45 x 26,02 x 2,39 cm
– težina 2,27 kilograma
– Wi-Fi, Bluetooth, USB 2.0, USB 3.0, HDMI, DVDRW, čitač SD kartica,…

laptop bi se inace koristio vecinom za surfanje,gledanje filmova i igranje igrica ali nista pretjerano(bilo bi mi ok da moze pokrenuti rome total war 2)... pa me zanima koji od ovih 2 je bolji... btw cijena im je ista 3,199 kn.

Hvala ! 

Po meni nije baš dobar izbor jer ako se protegneš za jedno 200 kn možeš imat fhd i malo bolji cpu i znatno bolji gpu od integrirane i ove radeon r7. Pazi samo jer ne piše na sve modele da su fhd. Ovaj total war 2 je što? Rome 2 ili 2. po redu u serijalu. Pretpostavljam da je riječ o rome-u 2, koji bi po meni trebao biti gladan cpu-a.

Inače, pretpostavljam da si ti onaj koji je i na hcl forumu postavio isti upit sa identičnim postom. Nema zamjerke samo sam primijetio :D Zapravo ti si 2. po redu jer sam ove dane primijetio još jedan isti copy-paste post na oba foruma :D

tnx na odgovoru. Ja sam postavio to i na hcl za svaki slucaj ako niko ne odgovori. a sta mislis o ovome?

CPU Intel pentium N3540 2,16 Ghz Quad-Core

RaM 4Gb

VGA NVIDIA GEForce 820M (2Gb)

btw to mi je maksimum kolko sam spreman dati za laptop(3200kn) i treba mi sto prije.

11 godina

Oldy

Mislio sam *u odnosu na vn7-591g, slucajno sam krivo napisao (dalo se skuzit da sam fulo, al ok) Znaci covjek kupuje vn7-571g, pa sam samo napisao da taj ima optiku i vent manje u odnosu na black edition vn7-591g. 17,3" njemu nije bitan jer ne nudi 850M ispod 900 eura, a ovaj nudi za 730 eura. Nemoras citirati cijeli post radi jedne fulane brojke, ali ok, moja greska.

Sto se ekrana tice, IPS sa 200units osvjetljenja je po meni skroz oke, posto vidim visoki sRGB postotak, pricno solidan kontrast i tako, ne vjerujem da bi to nest trebalo biti losije kod modela sa i5U. To osvjetljenje se moze jos pojacati bez pojacanja osvjetljenja preko windoza, ako se skine onaj ICC profil sa notebookchecka (ili se sam napravi, za sto treba odvojit vremena), al prvo treba cekati review da bi se to moglo. Uglavnom kako su i napisali u reviewu, malo ce biti problemcic kada se laptop iznese na sunce, ali ono, taj problemcic je manji nego kod ogromne vecine drugih laptopa za te i vece pare, znaci pricamo o 730e.

@AirLive

Ne, nego taj 1 vent hladi i CPU i GPU, znaci nisu tako udaljeni medjusobno, slicno je kod mene, makar imam 2 venta i odvod topline na oba, no najvise se grije kada se grije gore desno kod desnog ventilatora di su smjesteni CPU i GPU i ta toplina nije nesto sto bi bilo vruce niti vrlo toplo, nego toplo na pojedinacnim dijelovima.

Treca stvar za vas oboje je sto ja neznam sta covjek misli igrati. Znaci kombinacija 850M i i5U bas i nebi trebala biti za igranje FC4, barem ne na FHD, ako na FHD onda sa dosta pametnim postavkama. Taj laptop je bogom dan za LAN igre i tako i neke zahtjevnije, ne bas najzahtjevnije igre. Kako se grafa ponasa za koju igru bi trebao gledati onaj tko kupuje laptop, a ne ja, ja dam generalni best buy po meni. Za performans gaming laptop sam vec napisao da je best buy onaj MSI GP60 sa i5H, 850M za samo 650 eura kao najjeftiniji gaming laptop uopce, makar ima 4GB RAMa. Skuplji best buy bi bio Lenovo y50 sa 860M, i5H za 780 eura, bolja stvar za FHD. Taj Acer VN7-571G je izmedju njih sa kompromisom na hladjenju i zato slabijim procesorom, ali IPS ekranom, znaci generalno mislim da je to bolje..

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 12:59 (The_Fichek).
11 godina

@Fichek

Malo bolje pogledaj i naći ćeš tu sliku baš u tom reviewu što si linkao. Oldy je samo stavio sliku sa najgorim temperaturama na njoj.

@jinx666

Ne znam što da ti preporučim onda. Ono sa i3 4030u+840m je odlična ponuda za igre ako bi se nekako uspio protegnut za 200kn. Možda bi ovo koliko toliko zadovoljilo.

Fichek probaj ti malo vidjet za ovog kolegu, ti ipak poznaješ bolje ovo jeftinije područje :D.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 12:49 (AirLive).

0 0 hvala 0
11 godina

"Last but not least, I’ve stressed the computer with Prime95 and Furmark as well, just to see how the hardware handles extreme loads, and I’ve noticed no throttling at all, corroborated with correct inner temperatures, as illustrated by the following images."

Ok, te najvise temperature su dobivene sa ta 2 po hardver najgora, najmucnija sinteticka testa. Znaci zakljucak je NE raditi te testove koji nemaju neke velike veze sa realnom hrpetinom programa. Ocito da se 1 ventilator i taj sustav odvoda topline u tom Aceru nemoze nositi sa ta 2 testa koji se vrte na daleko bolje ohladjenim i jacim sustavima. To bi bio moj zakljucak.

Dobro si sve napisao za jinx666 Nebi se sjetio tog Probooka, definitivno je najbolji za te novce, grafa jaca od 820M, proc jaci od tih koje je on spominjao i taj bi trebao biti jednako jak kao i3U. Znaci za 200kn vise kako si napisao bi dobio jacu 840M graficku, najbolju u tom rangu, za jos 40kn vise i FHD rezoluciju (Lenovo z50) sto je sigurno vrijedno tih para. Onog Acera sa FHD i 840M mislim da sada ima najmanje za 3600kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 13:06 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
AirLive kaže...

@jinx666

Ne znam što da ti preporučim onda. Ono sa i3 4030u+840m je odlična ponuda za igre ako bi se nekako uspio protegnut za 200kn. Možda bi ovo koliko toliko zadovoljilo.

Fichek probaj ti malo vidjet za ovog kolegu, ti ipak poznaješ bolje ovo jeftinije područje :D.

odlucio sam se ipak dat jos 200 kn ako velite da je tolika razlika... hvala na savjetima decki.

16 godina
neaktivan

Ne čak ni  Prime95 and Furmark test nije toliko digao temp.

Test temp je iz gejminga. Piše ti dolje lijevo na slici koju sam postavio. :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ajde neka i mene netko savjetuje.

thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Aha, je sad sam bas dobro pogledao, u pravu si. Furmark i Prime95 nisu tolko digli temperature, a FC4 jeste. Nije to test iz gejminga, to je test iz jedne od najzahtjevnijih trenutno igara i to je to. Znaci kao sto napisah treba znati sto ocekivati od laptopa, ovaj ocito nije spreman za igranje FC4 na FHD (na HD je), makar je tu ogroman problem sto neznamo na kojim postavkama je bila igra. Druga stvar je sto je laptop dosao sa predinstaliranom hrpetinom smeca sto takodjer bez problema dize temperature i trosi dragocjene CPU resurse.

Znaci jos jednom, po meni taj laptop nije za hardcore gejmanje nego nesto izmedju toga i 840M graficke, tj. za nekoga tko ne puca na najnovije, nego novije igre, treba znati i kako staviti postavke. FC4 na FHD siluje hardver, ta igra se mora igrati na HD sa 850M i i5U, da je 860M i i5H prica bi bila vjerojatno drugacija jel, gddr5 memorija, nebi bilo bottlenecka i tako.

@eXecutioner

Bilo bi kul da si linkao te ducane i stavio filtre, to sad ja radim tako da nemoras..

Da gledam samo New ili moze biti i Refurbished?

EDIT: U sva 3 ducana za 860M/850M graficke se treba protegnuti do 950 dolara, a te graficke daju solidne gaming performanse i drasticno su bolje od 840M koja je vise budzet. Svi ti ducani vise nude neke ultrabookove i te stvari, vise sa naglaskom na touch, izradu i tako nego na specifikacije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 15:00 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Da zaključak je da dragi Broadwell nastavlja dizati temperature čije dizanje je krenulo i prije Haswella. :)

Stanjivanjem proizvodnog procesa stanjuju i laptope....

Za Skylake predlažem kontejnerčić sa tekućim dušikom za proc i grafu. :p

Uostalom digli su  Tjunction na 105 na Broadwellu na Haswellu je 100 pa im mogu biti više temp. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 15:02 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Aha, je sad sam bas dobro pogledao, u pravu si. Furmark i Prime95 nisu tolko digli temperature, a FC4 jeste. Nije to test iz gejminga, to je test iz jedne od najzahtjevnijih trenutno igara i to je to. Znaci kao sto napisah treba znati sto ocekivati od laptopa, ovaj ocito nije spreman za igranje FC4 na FHD (na HD je), makar je tu ogroman problem sto neznamo na kojim postavkama je bila igra. Druga stvar je sto je laptop dosao sa predinstaliranom hrpetinom smeca sto takodjer bez problema dize temperature i trosi dragocjene CPU resurse.

Znaci jos jednom, po meni taj laptop nije za hardcore gejmanje nego nesto izmedju toga i 840M graficke, tj. za nekoga tko ne puca na najnovije, nego novije igre, treba znati i kako staviti postavke. FC4 na FHD siluje hardver, ta igra se mora igrati na HD sa 850M i i5U, da je 860M i i5H prica bi bila vjerojatno drugacija jel, gddr5 memorija, nebi bilo bottlenecka i tako.

@eXecutioner

Bilo bi kul da si linkao te ducane i stavio filtre, to sad ja radim tako da nemoras..

Da gledam samo New ili moze biti i Refurbished?

EDIT: U sva 3 ducana za 860M/850M graficke se treba protegnuti do 950 dolara, a te graficke daju solidne gaming performanse i drasticno su bolje od 840M koja je vise budzet. Svi ti ducani vise nude neke ultrabookove i te stvari, vise sa naglaskom na touch, izradu i tako nego na specifikacije.

Oprosti, drugi put cu znati...

New definitivno. Nije da patim za najnovijom grafikom, ali opet da mohu zaigrati nesto na medium detaljima. Sumnjam da cu BF4 igrati na laptopu.

11 godina

Nemas se kaj ispricavat.. Preporucujem da malo sam istrazis jer nisam ja nist puno pametniji. Znam odredjeni broj modela napamet i to je to, ne kuzim se u te ultrabooke, HP envye, laptope kaj se izvrcu i tako. Izgleda da nemozes dobit nekakav posteni kvazigaming laptop do 800 dolara, barem ne u tim ducanima. Znaci gledaj nest sa 840M grafickom koja bas i je za igranje na HD, dok je 860M 2x jaca i za igranje na FHD, a (ddr3)850M nekih 20% slabija ili kada je rijetka gddr5 850M onda nema razlike jer 860M jeste overclockana bas ta vezija 850M. Sada sa 840M grafickom gledaj kakve su cijene sa i5, i7, malo guglaj ili gledaj na youtube te laptope da vidis kakve su izrade i tako. IPS je dosta rijedak jos uvijek na laptopima, tako da to smatraj velikim plusom do 800 dolara.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 16:01 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Ima razlike između 850M GDDR5 (clock 876MHz) i 860M GDDR5 (clock  1020MHz).

Ako mo'š clokat 850M onda valjda mo'š i 860M na još više. 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Molim jos usporedbu ovih modela (tocnije zanima me ponasanje diskova): http://www.computeruniverse.net/products/90574889/acer-aspire-vn7-591g-50ug.asp i http://www.computeruniverse.net/products/90566058/acer-aspire-vn7-591g-590d.asp (VN7-591G-50UG i VN7-591G-590D)

...prvi je kao hibrid (8 GB SSD) on se nalazi na vecini nitra, o njemu se dosta pisalo (to kopcam kako funkcionira), dok je drugi vidim zasebni? znaci li to da je druga opcija onda bolja?

zbunjuje me jer vidim da niti jedan nema optiku...kaj onda prvi (50UG) ima na mjestu optike ako je disk hibrid ?, drugi ima ocito ssd na mjestu optike.....i kaj dok pise da lap ima ssd npr.128 GB, hdd 500 GB i optiku...gdje se ona sve troje nalazi (videl sam takvih nitra pa nisam razmel).

..vidim da drugi (590D) nema 802.11ac, vec ima 802.11n jbg...

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 17:08 (klokan_jack).

0 0 hvala 0
12 godina

Modeli bez optike 591G ovako izgledaju ispod haube http://www.myfixguide.com/manual/acer-aspire-v-nitro-vn7-591g-disassembly/

Znaci prvi ima SSHD disk sa 8GG keša dok drugi ima m2 ssd i dodatno klasican mehanicki hdd...sve skupa sa dva venta u oba modela

10 godina
neaktivan

Da, tu se isto moze primjetiti na poledini da nemaju mogucnost spajanja na dock, jel?

0 0 hvala 0
12 godina

Na kakav dock mislis? Nije to poslovna klasa...

10 godina
neaktivan

a dobro, nebi bilo odvec :) ovako cu ga spajat s externim monitorom preko hdmi kabla, kao i s tv-om...

za kraj, stvarno se nadam da sam dobro odabral; 15" plus monitor (kad se igra) je bolja opcija nego 17" sam za sebe :P

11 godina
E sad znam za razliku između ddr5 i gddr5, samo što su oni meni naveli da je gddr3 što je malo zbunjujuće, koja bi tu bila razlika. Čitam ovaj forum već dugo vremena, te sam ajmo reci u tom svijetu od prije samo za desktop racunala, ali nisam dugo sad pratio mobilne grafike i cpu. Prvi laptop bi mi to bio. Ma i za tako neke igre trebalo bi raditi na nižim postavkama i HD rez koliko sam shvatio... Jedino taj gta me baš zanima. Za tamo svakako sam mislio uzimati ih, te vjerovatno uskoro i ssd nekakav od 120gb
E sad još pitanje, pošto mi nije toliko hitno, mogu sačekati sa kupovinom nekih mjesec do dva, jel znate možda dali će biti šta od novih serija kartica šta kod npr 950m za tako nešto povoljnije novce. Prešo bih ja budet ukoliko bi mi se to baš isplatilo...
11 godina

herkulcro

Gle, ti si vec navikao igrati na 23" i nema ti bas nikog smisla kupovati 2000kn skuplji laptop radi 860M naspram 850M, bila gddr5 ili ddr3. Naravno nije ovaj sa 860M skuplji samo radi graficke, IPS FHD ima dobru cijenu itd., al eto ti taj nedostatak rjesavas monitorom i to je to. Nemas sta cekati, ako kupujes u Hrvatskoj. Duuugo se cekalo da 850M dodje u cijenovni rang oko 5000kn jer ipak ta grafa mjenja 750M koje je bilo za te novce bez problema. Tako da tko zna koja ce uopce biti pocetna cijena 950M itd., 960M 150% nece biti ispod 6500kn, to sigurno, moze biti i oko 8500kn pa i vise bez problema jednom kad dodje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
E vidiš u tome je problem, što ga ne rješavam monitorom posto nisam doma, a igrao bih isključi na laptopu i njegovom ekranu. Ips matrica mi nije bitna, samo performanse i po mogućnosti 17,3 i fhd. Stvar je u tome što ja samo vikendom putujem kući, a preko tjedna radim ikad mi najviše i treba laptop da ubijem vrijeme. Ma mislim kod nas uzeti, najviše zbog garancije..
Aha hvala na toj informaciji.
16 godina
neaktivan

I koji su to onda najpopularnije IPS laptopi? Jel ima IPS na 15"?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice