Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.700
|
čitano: 14.677.028
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

poštovani,

nakon nekoliko godina druženja s mojom Dell om 1535 i nekoliko zamjenjenih diskova i jedne matične ploče i prije dva dana opet crko disk i jako grijanje lapa, mislim da je vrijeme z novi lap. 

Pošto moj stari dell ima T8100 proc + ati radeon, htio bih kupiti barem nešto takvo.

za oko su mi zapeli ovo modeli:

1. http://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-z50-70-59432077-intel-core-i3-4030u-156-fullhd-4gb-ddr3-1000gb-geforce-gt840m-2-gb-2-god-best-buy/len-nb-59432077

2. http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x550lnv-dm280-intel-core-i5-4210u-17ghz-270-ghz-4gb-ddr3-1tb-hdd-156-fullhd-led-nvidia-gf-gt840m-2-gb-best-buy/asus-x550lnv-dm280

3. http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.117d3d164854493f84f36c876b7df4bc.lenovo-prijenosno-racunalo-ideapad-z50-70-intel-core-i5-4210u-4gb-1tb-freedos-15-6-hd-nvidia-geforce-gt840m-2gb-59432122-59-432122.aspx

igranje skoro nikakvo, eventualno na moru kad pada kiša {#} ostatak surfanje (lap u krilu, znači čim manje grijanje), rad excel, word i ponekad autocad, malo više corel.

čitajući forum najvjerojatnije i3 mi je dovoljan, ali... 

molim preporuku jer mi lap treba hitno radi posla, znači ponedjeljak mora biti kupljen. 

zahvaljujem unaprijed, svaka preporuka dobrodošla.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2014 9:14 (hudini).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Molim preporuku laptopa do 4000kn sa što boljim touchpadom?? Ne treba mi za igrice laptop, eventualno da se igra normalno fifa... barem da je i5 procesor. Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
guls kaže...

Pozdrav kolega, cijenim mišljenja koja si napisao. Da ne idem u raspravu koji je bolji i čiji je veći, ovo je ipak moj subjektivni dojam, a što se tiče laptopa s kojim uspoređujem ovog acera, sve laptope imamo u firmi (Asus N56, Asus G550, Lenovo y50-70 te lenovo Z50-70) i opći dojam o prijenosniku je bolji kod tih modela nego kod ovog Acera.

Nije on u globalu loš, svakako nije, no ako čovjek uspoređuje kvalitetu izrade, kvalitetu ekrana, tipkovnice, brzine rada, sve je to tu negdje no Acer ipak kaska, osjeti se to, osjeti se ta štednja na svakom faktoru prijenosnika i plastičnost koji dominira. Asusov ekran je poprilično življi i bolji od Acerovog, bez obzira što je LG-ev tn panel. Vjerujem da bi se dalo Acera podesiti da bude dobar ekran, no koliko korisnika to zna, može i u krajnjem slučaju, uopće hoće? Ljudi većinom kupe laptop i rabe ga outofthebox. Je, da, problem je u čovjeku jer je lijen namjestiti, ali isto tako kad kupim auto, ne idem raditi špur već očekujem da je to uredno. Sve što si napisao, stoji, no stoji i ovo što sam ja naveo, netko će laptop nositi od sobe do sobe, netko će ga cijelo vrijeme držati na stolu. Netko će ga držati s jednom rukom, netko s dvije. Sve je to o tom potom i ovisno o korisniku. Mene se nije dojmio (u toj klasi novaca).

Imam istog malo si preoštar. ekran je ok lg ips. zvuk je isto ok.

Ja baš čujem za lenova da se pregrijava i da trotla za acera kod igranja ne v17 sa 2 venta.

Ako hoćeš vidjet loš ekran pogledaj probooka 450, 455.... Ovaj na aceru je avion za te ekrane na proboocima tek to su isprane boje.   :)

11 godina

Kalibracija cini cuda, treba se malo poigrati, a one postavke sa notebookchecka su bile korisne kod mog laptopa, tako da ce valjda i kod vaseg Nitro-a..

10 godina
neaktivan

r7 m260 2gb ddr3 + a8 quad 6410 2,00 GHz + 4gb ddr3 ram

ili

gt840m 2gb ddr3 + i3 4010u 1,70 GHz + 6 gb ddr3 ram?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
matsigeca kaže...

r7 m260 2gb ddr3 + a8 quad 6410 2,00 GHz + 4gb ddr3 ram

ili

gt840m 2gb ddr3 + i3 4010u 1,70 GHz + 6 gb ddr3 ram?

Ovo drugo je jače sve skupa i po mom mišljenju bolji combo

12 godina
neaktivan

Ljudi sta mislite o laptopu namjenjen je za net, office, igre tipa fifa 15 i nba 2k15.placen 2880kn asus k550lb i5 4200u,gt740m 2gb,1tb,4gb rama.laptop je kuplje nov sa 2g garancije koje su odmah iskoriatene nakon par dana sam skontao neki cudan sum dok je iskljucem a prikljucen na punjac i u sleep modu poslao u servis i tamo su mi zamjenili maticnu plocu sad cekam svoj novi stari laptop da ga kuriri dofuraju nazad.Nisam valjda uzeo neki srot koji ce rikavat svako malo.Dobio sam slom zivaca konto sam bit miran bar 4g kad ono corak :(

0 0 hvala 0
11 godina

Sutra cu popodne odgovarat, danas ne stignem, malo gledajte prosle postove kome je hitno.

15 godina
neaktivan

Ma najbitnije je samo za faks, i tabanje XD  i gw2 je nepotreban jer imam kompjuter ok. A ne mogu se protegnuti jer je i 3500 vec nategnuto, preferirao bih do 3000 i onda +- okolo :P 

11 godina
Kiso94 kaže...

Ma najbitnije je samo za faks, i tabanje XD  i gw2 je nepotreban jer imam kompjuter ok. A ne mogu se protegnuti jer je i 3500 vec nategnuto, preferirao bih do 3000 i onda +- okolo :P 

Nesto sa grafom ti je u svakom slucaju veliki plus za bilokakve igre, stoga radje 25% slabiji proc nego 100% slabija graficka, tak bi ja barem i tak onda imas: Acer E5-571g (jaci proc od Asusa, malcice slabije hladjenje, nije tolko kljucno hladjenje kao kod i5U jer i3 nema turbo boost), Asus F555LN, Lenovo z50-70 (+FHD reza). Ovdje su svi na broju: lista

Mozes pitati i sta je sa ovim boljim Asusom i najboljom all-around opcijom za te pare: Asus+

Pazi samo na kvalitetu ekrana, dobro to istrazi prije kupnje. Prema notebookchecku F555LN navodno ima katastrofalno los kontrast. Najjeftinijeg Acera sam uzivo vidio i ekran je jako dobar, ali po netu sam gledo skuplje E5 modele sa losijim ekranom.. Lenovo z50 isto imas review na notebookchecku, solidan ekran, mozda prezrcalan. Jako je to subjektivno sudit, zato jos malo sam prosvrljaj.

Ako ti je 3500kn previse moja osobna preporuka je Acer e5-571g, ako mozes onda Lenovo radi lakseg pristupa komponentama i FHD rezolucije, koja je rijetka u tom rangu i inace skupocjen uvjet kod laptopa.

GW2 ces onda vidit kako ce pasati sa i3-4030U (frend igra GW2 na nekakvom jeftinom novom laptop AMD-u i radi mu solidno), LoL ce sigurno proci, a ako jos zelis WoW igrati onda neznam sta rec jer se za WoW nikako ne preporucuje niti jedan stedljivi procesor. U slucaju WoWa radje ici na i3-4000M + integrirana.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2014 17:15 (The_Fichek).
13 godina

Pozdrav 

Imam ovaj laptop Acer Aspire 5750z. 

Zanjima me dali mogu umjesto dvd čitača stavit ssd, tako da imam ssd za winse a hdd za ostalo 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

prvo svaka cast svima sto dajete savjete, stvarno pohvalno:D

E sad trebao bi mi laptop 4000-4500 kn, koristio bih ga za posao(puno tipkanja,itd), igre ne igram,u trgovini su mi rekli da su ova dva relativno dovoljni za moje potrebe.

HP-a ima brat vec 6 godina i nikad nista, ali kako gledam danas se svi žale na HP, a i daju samo godinu dana garancije. Ovaj isti ProBook ima za 3500 kn, bez Windowsa, ali to nije problem. A Toshiba ipak daje 2 i relativno je povoljno produžiti jamstvo. Sad kakva je razlika u kvaliteti, jer pročitao sam da L serije nisu loše po izradi..

Pa ako netko može dati svoje mišljenje, bit ću jako zahvalan!

HP ProBook 450- https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=23487 

Toshiba Satellite L50- https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=25110

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hugo uzmi nesta u techno marketu ili elipsu sve 5g garancije..Ako treba za office uzmi neki bez dodatne graficke i ugradi ssd disk cca 500kn I dobices za 4000 super brz laptop za posao.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koja bi bila vaša preporuka za rad na laptopu kod kuće; držati ga konstantno uključenog u struju ili prazniti i puniti ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Runiks kaže...

Koja bi bila vaša preporuka za rad na laptopu kod kuće; držati ga konstantno uključenog u struju ili prazniti i puniti ?

Meni laptop kod kuće baterije nikako ne vidi, dobro si me sjetio moram naći gdje je zaboravio sam :D

12 godina
neaktivan

Ljudi  gore  par  poszova  moze  odgovor  na  moja  pitanja  u  vezi  laptopa.Vadi  bateriju  i  koristi  punjac

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Runiks kaže...

Meni laptop kod kuće baterije nikako ne vidi, dobro si me sjetio moram naći gdje je zaboravio sam :D

Baterija mi je integrirana unutar laptopa te se ne može izvaditi i baš zbog toga postavljam pitanje.

16 godina

Jel može preporuka jedno 15" i jednog 17" incha laptopa za 3500-4000kn, neki best buy u tom cjenovnom rangu? Trebalo bi bit dostupno u Splitu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Runiks kaže...
MARKOZD15 kaže...
Runiks kaže...

Baterija mi je integrirana unutar laptopa te se ne može izvaditi i baš zbog toga postavljam pitanje.

Morat ćemo koji puta malo surfati na bakteriji da se isprazni pa je opet staviti da se napuni. Nema druge.

16 godina

Zapele su mi za oko dvije kombinacije,koja je bolja za surfanje,igranje te futureproof,opci rad na racunalu?kombinacija s amd procom je oko 300kn jeftinija

Amd a10 5750+amd 8750 2gb

Vs

Intel i3 4000m+ 8750 2gb

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Runiks kaže...

Onda najbolje da ju puniš/prazniš, nemoj ju prazniti ispod 20% ako baš nemoraš, jednom mjesečno napravi puni ciklus i trebalo bi sve biti ok!

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Runiks kaže...

Onda najbolje da ju puniš/prazniš, nemoj ju prazniti ispod 20% ako baš nemoraš, jednom mjesečno napravi puni ciklus i trebalo bi sve biti ok!

Znači najbolje bi bilo da ne ide ispod 20% kao niti da je napunim do 100%. Hvala na pomoći (ovo mi je 1 put da imam laptop tako da se jos navikavam na sve to)

14 godina
odjavljen
Runiks kaže...

Znači najbolje bi bilo da ne ide ispod 20% kao niti da je napunim do 100%. Hvala na pomoći (ovo mi je 1 put da imam laptop tako da se jos navikavam na sve to)

Ma nisu baterije više osjetljive kao prije, možeš ti nju puniti i prazniti kako hoćeš,al to ti je čisto savjet da izvučeš još životnog vijeka iz nje :) Dakle probaj ne ispod 20%, nemoj ju prepunjavati i jednom mjesečno radi ciklus i siguran sam da će ona dugo proživjeti :)

16 godina
neaktivan

Kako da je ne prepunjavamo kada je stalno unutra? :)

Meni stoji na 97% plugged in, not charging, ako ima sreće možda ima neku zaštitu da je stalno ne puni.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Oldy kaže...

Kako da je ne prepunjavamo kada je stalno unutra? :)

Meni stoji na 97% plugged in, not charging, ako ima sreće možda ima neku zaštitu da je stalno ne puni.

Pod time sam mislio da npr ako ti je na 80% da ju ne stavljas na punjač odma, žišku? :)

I naravno da ima zaštitu, čim je na 100% automatski se prestaje puniti :)

16 godina
neaktivan

Da bitan je taj ciklus broja punjenja i pražnjenja, to se broji kao.

Ako bude problema sa baterijom mogu to riješiti na servisu, oni će je izvaditi van kada već sami ne možemo.

0 0 hvala 0
10 godina

Moj prvi post i odmah pitanje :)

Tražim laptop za sina od 10godina, za sada samo za Minecraft, ali trebao bi potrajati 3-4 godine, vjerojatno će i druge igre igrati. Obzirom da se dosta selimo mora biti laptop. Obzirom na korisnika i namjenu, trebao bi biti što robusniji.

Optički pogon nebitan, ekran 15 incha, torbu imamo :), budget je 3000kn+-100kn, rok isporuke do Božića.

Što mislite, isplati li se kupiti laptop u nekom stranom/njemačkom web-shopu, recimo da mi raspored na tipkovnici nije bitan ?! Nešto poput http://www.computeruniverse.net/products/90533877/acer-aspire-e1-572g-54204g50dnkk.asp#review

Ne znam kakav je taj Acer kvalitetom, brine me što sam popravljajući razne laptope vidio slomljenih kučišta, iščupanih matica iz plastike, slomljenih pantova ekrana... ?! Bilo bi idealno da je kučište poput starih IBM-ova :)

Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dpanijan kaže...

Moj prvi post i odmah pitanje :)

Ne znam kakav je taj Acer kvalitetom, brine me što sam popravljajući razne laptope vidio slomljenih kučišta, iščupanih matica iz plastike, slomljenih pantova ekrana... ?! Bilo bi idealno da je kučište poput starih IBM-ova :)

Unaprijed hvala

Za 3000kn takvo kuciste mozes dobiti u rabljenoj poslovnoj klasi. Kod novih u tvom cjenovnom rangu razlike u samoj cvrstoci kucista su marginalne. Za 400e laptop koji ste linkali je dobra kupnja. Provjerite samo s Acer hrvatska možete li ga servisirati u RH s obzirom da smo sad u uniji i svaki ovlašteni servis bi trebao servisirati nešto kupljeno vani...

Dell Precision M6600
14 godina
neaktivan

best buy laptop za 3500 gamer molim pomoć

jebeš ovaj forum

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
E-mail: