pozdrav
Trebao bi neki laptop do oko 3500kn, prijateljica studira na FER-u ETE. treba joj za neke seminare, programiranje i pokretati MatLab i slične stručne programe, jedini uvijet je da ima Intelovog procesora, malo sam googlal i našel da večina laptopa do 3000kn imaju intel HD Graphics 4000
dali ima ko da ima takav laptop s tom grafom kakva su vaša iskustva i imatate li koje prijedloge koji laptop uzeti?
S obzirom da se radi o studentici ona nece raditi nikakva čudesa, ali to ne znaci da se treba ograniciti po pitanju procesora. S obzirom da vecina programa koju ce koristiti u obrazovanju i na FER-u procesorski zahtjevna izbjegavao bih ULV procesore i odabrao neki M. Idealno i5 4xxxM ali isti je van buđeta stoga će i i3 4xxxM ce biti sasvim dovoljan i na kraju ispasti dosta brži u samom radu.
Ja bih osobno uzeo nešto ovakvo Lenovo G510 ili Probook 450 te nadoplatio jamstvo na 2 ili 3 godine.
Sam lenovo je jeftiniji i dolazi s vecim hard diskom, ali probook ima dosta kvalitetnije kučište, bolju webkameru, a i na samoj tipkovnici je ugodnije raditi (barem je meni bilo). Čak malo više naginjem Probooku baš zbog kvalitetnije izrade, s vremenom ljudi prestanu paziti pretjerano na laptope, odnosno netko tko na nošenje istog nije naviknut možda neće niti od početka paziti, a i činjenice da će joj tipkovnica laptopa biti najbolji prijatelj sljedećih nekoliko godina pa zašto ne u startu uzeti nešto na ćemu je ugodnije tipkati, makar je ovo za tipkovnicu potpuno subjektivan dojam...
HD4000/HD4600 će joj biti sasvim dovoljne, ako igra lol ili slično iste će moći bez problema odvrtiti na nekim medium detaljima, a za potrebe surfanja/fejsbučarenja/seminara i ostalog bit će i više nego dovoljno.