Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.685
|
čitano: 14.665.184
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
MAtija_vz kaže...

pozdrav 

Trebao bi neki laptop do oko 3500kn, prijateljica studira na FER-u ETE. treba joj za neke seminare, programiranje i pokretati MatLab i slične stručne programe, jedini uvijet je da ima Intelovog procesora, malo sam googlal i našel da večina laptopa do 3000kn imaju intel HD Graphics 4000

dali ima ko da ima takav laptop s tom grafom kakva su vaša iskustva i imatate li koje prijedloge koji laptop uzeti?

S obzirom da se radi o studentici ona nece raditi nikakva čudesa, ali to ne znaci da se treba ograniciti po pitanju procesora. S obzirom da vecina programa koju ce koristiti u obrazovanju i na FER-u procesorski zahtjevna izbjegavao bih ULV procesore i odabrao neki M. Idealno i5 4xxxM ali isti je van buđeta stoga će i i3 4xxxM ce biti sasvim dovoljan i na kraju ispasti dosta brži u samom radu.

Ja bih osobno uzeo nešto ovakvo Lenovo G510 ili Probook 450 te nadoplatio jamstvo na 2 ili 3 godine.

Sam lenovo je jeftiniji i dolazi s vecim hard diskom, ali probook ima dosta kvalitetnije kučište, bolju webkameru, a i na samoj tipkovnici je ugodnije raditi (barem je meni bilo). Čak malo više naginjem Probooku baš zbog kvalitetnije izrade, s vremenom ljudi prestanu paziti pretjerano na laptope, odnosno netko tko na nošenje istog nije naviknut možda neće niti od početka paziti, a i činjenice da će joj tipkovnica laptopa biti najbolji prijatelj sljedećih nekoliko godina pa zašto ne u startu uzeti nešto na ćemu je ugodnije tipkati, makar je ovo za tipkovnicu potpuno subjektivan dojam...

HD4000/HD4600 će joj biti sasvim dovoljne, ako igra lol ili slično iste će moći bez problema odvrtiti na nekim medium detaljima, a za potrebe surfanja/fejsbučarenja/seminara i ostalog bit će i više nego dovoljno.

Dell Precision M6600
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 10:26 (darkydark).
11 godina

Ak se radi o studentici nemora znacit da nece radit cudesa sa laptopom, ipak ide na FER.

M procesor je idealan da. Da je i5-4200U/i5-4210U slabiji od i3-4000M, po meni nije, jednaki su ako se i5 U proc koristi na high performans. Ono kaj se tice osjetljivosti ULV procesora na toplinu vrijedi kako za koji laptop.. Uostalom 840m i 740m nisu neki veliki potrosaci i kao sto je par forumasa pisalo, nema nekog posebnog zagrijavanja kod Asusa sa i5 U / 740m, tako da ce isto vrijediti i za Lenovo g510/g50-70.

Kaj se tice toga da Probook ima dosta kvalitetnije kuciste od Lenovo-a mi nije najjasnije, al ok, je kvalitetnije, ali dosta kvalitetnije neznam bas. Koji got uzela samo pazit kako ga nosit, di ga stavlja i to je to..

Btw. sto je sa Toshibom koja savrseno upada u budzet? Izrada je glossy, touchpad malo manji od ostalih, al performanse su performanse..

Kaj se graficke tice, treba prvo vidjeti kako funkcionira Parallel Computing Toolbox jer nije to sam tak da grafa i procesor skupa rade u racunanju za Matlab.

Naravno da ce za uobicajene stvari integrirana bit dostatna, zasebnu nvidia sam naveo radi moguce akceleracije u Matlabu i mozda nekom slicnom programu.

Kaj se jamstva tice, ja nebih odabrao laptop s obzirom na to, ono se lako kasnije produlji koji got brand uzela (dok got ne istekne predzadnji mjesec redovne garancije, neovisno o ducanu di je kupljen laptop).

Btw. da ne bi bilo zabune, Lenovo prema novome ima 2 god jamstva, a produljenje na 3g kosta 320-400kn.

Toshiba ima moguce produljenje na cak 4god, za 400kn.

Probook produljenje na 3g kosta 580-630kn.

Asusovo na 3g kosta 530kn

Izvor nabava.net (ukucati "brand produljenje", a za probook umjesto "brand" napisati u trazilicu "4xx")

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 12:43 (The_Fichek).
14 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pitao sam vec neki dan u vezi laptopa. Pa me zanima dali je bolje gledati sa jačim procesorom ili grafičkom. Htio bi barem minimum sa 4gb rama, dual core procom bar 2.5ghz ili quad core na bar 2.0 ako je moguće. A onda opet dobijem slabiju grafičku, nezz kakve su te intel hd, integrirane grafičke. Nebi ja nešto previše igrao na njemu, u biti bi više bio za net i tako rad u officeu, word,powerpoint i tako. Tu i tamo bi zaigrao koju igru, cod, nfs, pa se bojim ako uzmem sa slabijom grafom da mi ne trza,a na to sam alergičan. Ovako se ni ne kuzim u laptope, prvi put ga sad kupujem jer mi treba, pa kad vidim procesor dual core na recimo 1.5 ili 1.8 ghz jel to dovoljno za laptop? Nekak mi se preslabo čini

P.S nekako mi se najvise svidaju ovi acerovi laptopi, kao da kod njih mogu najvise dobiti za odredenu cijenu u odnosu na druge

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 13:28 (mate213).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Kao prvo svi procesori na laptopima koji nemaju i7 QM, HQ i slicne procesori su dual core, a AMD quad coreovi nisu jaci od i5-4200M. Cak i i7-4500U je dual core. Ti intelovi dual coreovi, tj. i3, i5 i i7U imaju hyperthreading pa se ponasaju kao quad coreovi. Zapravo se radi o 2 prave jezgre, 4 logicke.

Za igre ti je prvenstveno bitna graficka, zatim nesto na razini i3 u najmanju ruku. Btw. NFS je uzasno lose optimizirana za laptope, tj. nije optimizirana i ne pokazuje vise od 30fps niti na jednoj laptop grafi.

Za igre je pozeljniji i3, i5 M ili i5 U proc, ali sa npr. sa i3-4030U 1.9Ghz se nadje odlicna 840m grafa za relativno jeftinih 3100kn.

Znaci kompromisa mora biti za igre i kod dekstop PC-a za te pare, di nece bit za laptop. Stoga reci koliki je budzet jer bez toga dalje nemamo sta pricat.. Btw. ako je ikako moguce nabroji jos nesto igara, da li bi htio igrati mozda online multiplayer igre kao WoW, BF4 MP, Moba igre - Dotu ili LoL, Assassins creed itd.? Na temelju igara koje te zanimaju bi ti preporucio U ili M procesor i nesto slabiju ili nesto jacu graficku, zavisi na koju stranu je zahtjevnija igra.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 13:37 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Pozz

Evo planiram kupiti laptop pa pratim temu neko vrijeme, zainteresirao me lenovo g5070 sa ekupi pošto imam zaba karticu.

Inace laptop bi služio za povremeno igranje (World of Tanks prvenstveno,fifa,pes i tako mozda jos neke),malo obrada slika i videa(photoshop,illustrator).

Htio bih u njega ugraditi ssd, pa me zanima kako to ide...ne vidim da ima msata priključak? Dali se onda mora vaditi DVD-RW pa ladica za ssd?

Kontaktirao sam ekupi i imaju samo bijeli po cijeni od 4050kn pa sad neznam...nisam razmisljao o biijelom laptopu....

Isplati li se malo jos uloziti pa uzeti recimo ovaj Dell za 4499kn?

http://www.ekupi.hr/DELL-Inspiron-3542-DI3542I7-8-1TB-8402GBP-09-plava-prijenosno-racunalo-454856.aspx?amp;utm_source=Newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_2014_10_13

Koliko bi dobio na performansama sa tim i7 procesorom?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 16:29 (nikood).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Ak se radi o studentici nemora znacit da nece radit cudesa sa laptopom, ipak ide na FER.

Neće, zahtjevi FER-a sto se tice racunalne snage koja je potrebna studentu da zavrsi diplomski studij su gotovo minimalni. Ne znam kakvu predođbu ti imaš o FER-ovcima i sw-u koji se koristi, ali iz prve ruke ti govorim da nema potrebe za GPU akceleracijom.  99% ljudi se neće zajebavat za GPU akceleracijom jer im 2 kolegija koriste neke osnovne funkcije u matlabu. Bolje uzet što jači procesor ako se gledaju neke duge staze. S obzirom da se koristi puno svakakvih manje poznatih programa koje su razvili sami zavodi i naravno svi su CPU ovisni.

Isto kak na FSB-u ti netreba radna stanica za to malo CAD-a kaj se koristi, odnosno na samom studiju imas dostupne radne stanice ako ces bas radit nesto super komplicirano sto hd xxxx nemoze podnjeti, isto vrijedi za građevinu, a vjerojatno i arhitekturu.

Dosta bolje? da, samo kučište je sasvim solidno napravljeno na g500/g510 i sve je to iznenađujuče čvrsto, ali poklopac ekrana, nosači i sve vezano uz neku čvrstoću ekrana mi djeluje krhko u odnosu na Probook 450, puno više se "zibaju" i na oko se vidi razlika koji ima čvršću konstrukciju.

Osobno sve toshibe koje sam u tom rangu vidio mi djeluju ko igračke za decu napravljene od iste plastike ko i oni pištolji na placu od 10kn. Uzmi u obzir da ti ko korisnik ne smiješ na njoj ništa dirat bez gubitka jamstva. Apsoluno nikakvu mogucnost ciscenja, ne hvala, njih ne preporučujem nikome.

Trebali bi napraviti nekakav obrazac koji bi ljudi ispunili prije nego preporučamo laptope, tipa:

- kolko para

- primarna namjena

- veličina

- estetika

- kolko ga se često mili koristiti na terenu

Nemoj me krivo shvatiti g500/g510 sam dosta prosljedio dalje, ljudima koji ih ne misle stalno nositi nego ce im stajat doma na stolu te za vikend ga stavit u torbu dok idu doma.

Dell Precision M6600
11 godina

Ekran je konstrukcijski najzeznutiji kod svih mainstream laptopa i nisu predvidjeni za stiskanje i gluposti, niti da se laptop puno prenosi sa otvorenim ekranom pa jos mahat s njim, izvodit kerefeke.. Tu je Probook malo jaci prema picajzlastom notebookcheck, ali ne i nesto perfektan da je izradjen ko tenk sta ja znam. Vjerujem ti sto se tice probooka i vjerujem da je starija serija koju imas jos jaca od 4xx sto se toga tice.

Vecinu ionako ne zanimaju ti detalji. Onaj kome je bitan tenk od laptopa to i napomene..

Za toshibu nisam to znao.. Nije valjda naljepnica preko bilokojeg poklopca od ispod?

Ovo kaj velis za obrazac mudro zboris. Nazalost dosta ljudi ne procita prethodni post prije svog upita, a kamoli prethodnu stranicu na temi..

Kaj se nosenja tice, mislim da je tu dosta bitna i malo kvalitetnija torba i kako ce bit smjesten laptop u njoj, da ga se namjesti da se ne otvara ekran prilikom nosenja. Traka unutar torbe ili nesto za privezat, "ukljestit" laptop prilikom nosenja je isto korisno.

Sto se tice matlaba i zahtjeva. Ja bas ne gledam kao ti da ce ljudi radit u tom ili slicnom programu samo ono kaj im pise u planu predavanja i ono kaj rade na vjezbama. Postoji sansa da ce netko ko kupuje laptop i sam se vise potrudit doma, nesto sam smislit, istrazivat program u kojem bude radio itd. Zato uvijek dajem prijedloge na granici budzeta, kad je takvo sto u pitanju. Naravno bilo bi zgodno kad bi onaj ko kupuje i napomenuo zeli li iscjedit do kraja hardver, al ok.

Nadam se da ce neko jos procitat moj i tvoj post osim Matije iz vz :) {#}

14 godina

Evo ovako,cijena do 3000 kn +/- 200kn. Igre nebi previše igrao na njemu,nego bi install dvije tri da imam kad mi je dosadno dok nisam doma. Eventualno nfs most wanted, run ako bi mogao ići,ako ne nema veze. Cod isto,Black ops, ghost ako ide. A ako ne,nema veze,filmove bude pokretao. Koristit će se najviše za Net,Word,PowerPoint i tako to za faks,ništa strašno i kako velim gledanje serija i filmova. Sad onaj Acer nije loš,i najviše me privlače,pa ako može još koji prijedlog za te novce,najbolje ulozeno dobiveno

Igre online nebi igrao,moozda Cod 4 nekad, ovo ostalo ništa 

I da,nezz dal ima kakve veze,ali nekad bi kao nešto u phytonu programirao,sad nezz koliko to ima utjecaja na izbor 

Malo sam gledao po netu i nasao sam ove, pa me zanima koji je bolji?

https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-acer-aspire-e5-551-81d2-nx-mldex-014/60546

https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-acer-aspire-e5-571g-39js-nx-mlcex-013/60543

https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-toshiba-satellite-c55-a-19n-pscgce-01900dy4/52210

https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-acer-aspire-e5-511g-p7at-nx-mqwex-010/60541

https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-acer-aspire-e5-521g-481-nx-mlgex-031/60547

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 23:05 (mate213).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

hu hu evo vako planira san uzeti http://www.redcoon.de/B512602-Lenovo-Ideapad-Y510p-59405662_Notebooks?refId=94511216&utm_source=Idealo&utm_medium=Price-Comparison&utm_campaign=cpo&xtor=CS1-50 i pošto šalju samo u njemačkoj a ja iman prijatelja tamo ja bi kupija i posla na njegovu kućnu adresu pa on meni, dali je to moguće i kakva su vaša mišljenja o laptopu ..Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

Nakon samostalne potrage za laptopom koji bi mi odgovarao imam par favorita:

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-lenovo-g510-59-390420-core-i3-4000m-dvdrw-4gb-1000gb-8gb-ssd-gma-hd-4600-15-6-led-lan-bt-kamera-windows-8-crno&option=artikl&id_artikl=014.620.075

http://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-g5070-59-431714-intel-haswell-i5-4210u-27ghz-4gb-1tb-amd-r5-m230-2gb-windows-81-2-god-jamstvo/59-431714

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.c59c667c53a44917a0b4432307872c88.hp-probook-450-intel-core-i5-4200m-2-50ghz-4gb-500gb-dvdrw-dl-w8-15-6-hd-amd-radeon-hd8750m-1gb-hp-torba-p-n-f0y18ea.aspx

http://www.instar-informatika.hr/notebook-toshiba-c55-a-1nv-i54gb750gbgf710m-2gb156w81crni-akcija/to-sat-c55a-1nv

http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-v3-572g-nxmnjex007-windows-81-core-i5-4210u-8gb-1tb-geforce-gt840m-2gb-2-god-dolazak-cca-0910-/NX.MNJEX.007

Laptop mi je prvenstveno potreban za office, surfanje, tu i tamo igrica na fejsu- nikakve zahtjevnije igre.  Koristit cu ga u zatvorenom prostoru. Bitno mi je da je kvalitetne izrade (ono da nemam osjećaj da će se raspasti ako ga malo grublje odložim :) ) te da izdrži bar 3-4 godine. Ako bi mi netko mogao savjetovati koji od navedenih bi bio najbolji omjer cijene i kvalitete koja meni treba, bila bih zahvalna. Također, ako netko zna neki bolji laptop u istom cjenovnom rangu ( + - 10%) neka samo preporuči. Thx i pozdrav! 

0 0 hvala 0
11 godina

@Bazinga123

Velicina ekrana, 15.6" ili 17.3"???

Nema nikakve potrebe ici na rang od 5000kn za tu namjenu.

Bitna cim dulja autonimija baterije ili radje malo jaci procesor ako bi laptop vise bio ustekan, iako i procesor u laptopu od 2500kn moze savrseno sljakat za tu namjenu.

Bitna mozda boja laptopa (crvena, bijela za 15.6", sivo-srebrna, crna..)?

Bitni windowsi?

Bitna mozda FHD rezolucija (prvi laptop sa njom je za 3400kn, a jaci laptop sa HD rezom se nadje za 2700kn, uglavnom skup je to uvjet, ali budzet ti je jako fleksibilan pa zato pitam)

Matt ekran ili glossy?

11 godina
yohnny88 kaže...

hu hu evo vako planira san uzeti http://www.redcoon.de/B512602-Lenovo-Ideapad-Y510p-59405662_Notebooks?refId=94511216&utm_source=Idealo&utm_medium=Price-Comparison&utm_campaign=cpo&xtor=CS1-50 i pošto šalju samo u njemačkoj a ja iman prijatelja tamo ja bi kupija i posla na njegovu kućnu adresu pa on meni, dali je to moguće i kakva su vaša mišljenja o laptopu ..Hvala

Imas novu verziju tog laptopa, zove se y50-70, dolazi sa 860m grafickom i "gamerskim" i5-4210H procesorom od 6600kn kod nas. Ja cijenu ne vidim na linku koji si poslao pa ako mozes rec o kojoj se radi. Btw. je li moguca kupnja u drugim njemackim ducanima i do koje cijene. Mislim npr. na computeruniverse, amazon.de i slicne.

Za kraj, bi li zelio 17.3" ili 15.6" laptop i je li ti bitan IPS ekran?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 0:54 (The_Fichek).
11 godina
mate213 kaže...

Evo ovako,cijena do 3000 kn +/- 200kn. Igre nebi previše igrao na njemu,nego bi install dvije tri da imam kad mi je dosadno dok nisam doma. Eventualno nfs most wanted, run ako bi mogao ići,ako ne nema veze. Cod isto,Black ops, ghost ako ide. A ako ne,nema veze,filmove bude pokretao. Koristit će se najviše za Net,Word,PowerPoint i tako to za faks,ništa strašno i kako velim gledanje serija i filmova. Sad onaj Acer nije loš,i najviše me privlače,pa ako može još koji prijedlog za te novce,najbolje ulozeno dobiveno

I da,nezz dal ima kakve veze,ali nekad bi kao nešto u phytonu programirao,sad nezz koliko to ima utjecaja na izbor 

.............

Idi na https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-acer-aspire-e5-571g-39js-nx-mlcex-013/60543

U igranju drzi procesor na high performans mode-u i to je to. Moja prognoza za COD:Ghost je 30-35 fps na nativnoj 1366x768 rezoluciji, vise manje zavisi jos o postavkama koje bi ukljucio ili iskljucio. Kad sve sredis mozes javit jesam pogodio :) NFS nece prelazit preko 30fps na toj rezi, a nist drugacije nebi bilo nit da imas 10x jacu laptop grafu. Mozes i sam malo pogledati rezultate te grafe - klik, obavezno klikci na brojeve fps-eva da vidis s kojim procesorima je testirana za koju igru.

11 godina
nikood kaže...

Pozz

Evo planiram kupiti laptop pa pratim temu neko vrijeme, zainteresirao me lenovo g5070 sa ekupi pošto imam zaba karticu.

Inace laptop bi služio za povremeno igranje (World of Tanks prvenstveno,fifa,pes i tako mozda jos neke),malo obrada slika i videa(photoshop,illustrator).

Htio bih u njega ugraditi ssd, pa me zanima kako to ide...ne vidim da ima msata priključak? Dali se onda mora vaditi DVD-RW pa ladica za ssd?

Kontaktirao sam ekupi i imaju samo bijeli po cijeni od 4050kn pa sad neznam...nisam razmisljao o biijelom laptopu....

Isplati li se malo jos uloziti pa uzeti recimo ovaj Dell za 4499kn?

http://www.ekupi.hr/DELL-Inspiron-3542-DI3542I7-8-1TB-8402GBP-09-plava-prijenosno-racunalo-454856.aspx?amp;utm_source=Newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_2014_10_13

Koliko bi dobio na performansama sa tim i7 procesorom?

Da, mora se vadit dvd-rw pa ladica.

Taj Dell nije raspoloziv i po meni je bitnija FHD rezolucija nego 14% jaci procesor, da je i5-4200M onda bi reko da je.

Zamalo sam napisao da je proc bitniji od grafe za tu igru, ali izgleda da nije i da je najvaznija grafa stoga nesto sa 840m bi bilo najzgodnije, a i5 U proc obavezno drzati na high performansu prilikom igranja.

Gledajuc notebookcheck i njihove rezultate moguce da Asus u tom rangu ima malcice bolje hladjenje od Lenovo-a, mozda sam i zabrijo, uglavnom, kako ti se ne dopada bijela boja razmisli o:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=K550LNV-DM385D

Za ADM moras skinut cijenik da bi vidio kolika je cijena na rate... Instar kolko sam skuzio je mrvu povoljniji od konkurencije za placanje na rate (+5% cijene, +10% kod vecine ducana za placanje na rate, iznimka je ekupi.hr i links di su cijene jednake za rate i cash)

Eh sad, ako ti placas na rate, dobro promisli je li druga boja i eventualno malo bolje hladjenje koje bi pridonijelo par fps-eva vrijedno 750kn...

Btw. precudno mi je da postoji g50 model u bijeloj boji, mislim da je ekipa na ekupi.hr pomjesala malo z50 i g50 model. Eventualno bi se moglo raditi o necem ovako, znaci da je pozadina bijela, ostalo tipicno crno za G seriju.

Ak se ne varam mozes im vratit robu unutar tjedan ili 10 dana ako si nezadovoljan sto got kupio tako da vidi to jos malo pa mozes pomoci i ostalima sa povratnim informacijama ili posalji na PM.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 1:29 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

cjena je 920 eura isteklo je dok sam se odlučijo nije mi potreban 17,3 hm

sad mi tek ništa nije jasno ja san mislio da je 510p zadnja verzija

11 godina

Odluci se u detalje sto zelis pa se javi. Budzet??? Namjena??? Velicina ekrana je li svejedno ili je neka pozeljnija ipak pa ti mogu predlozit 17.3" i 15.6" best buy vani. Koji ducani u Njemackoj, vise manje svejedno ili?

12 godina
neaktivan

laptop koji san odabran je ono što treban samo mije sad zajebano di uzeti, ali evo sad san počea gledati y50-70

namjena je  igrice internet autocad

1000eura prije san imao 17.3 i radi promjena ali i mobilnosti pokušao bi sa 15,6

bilo bi idealno kad bi slali do nas ako i ne može i do slovonije jer ovaj u njemačkoj mi se čini malo sumnjičav prema carini

14 godina
The_Fichek kaže...
mate213 kaže...

.............

Idi na https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-acer-aspire-e5-571g-39js-nx-mlcex-013/60543

U igranju drzi procesor na high performans mode-u i to je to. Moja prognoza za COD:Ghost je 30-35 fps na nativnoj 1366x768 rezoluciji, vise manje zavisi jos o postavkama koje bi ukljucio ili iskljucio. Kad sve sredis mozes javit jesam pogodio :) NFS nece prelazit preko 30fps na toj rezi, a nist drugacije nebi bilo nit da imas 10x jacu laptop grafu. Mozes i sam malo pogledati rezultate te grafe - klik, obavezno klikci na brojeve fps-eva da vidis s kojim procesorima je testirana za koju igru.

Ok,hvala ti. Ako je to Best buy za te novce onda ću ga uzeti, valjda me neće razočarati :)

Danas ću vjerojatno otići ga vidjeti i možda kroz ovaj tjedan ga kupim.

10 godina
neaktivan
Fichek hvala na odgovoru :) Pa ovako velicina ekrana nije bitna. 15.6" mi je sasvim dovoljno, al nemam nista protiv ni 17.3". Baterija mi nije toliko bitna jer ce vecinu vremena biti ustekan, ali ne bi sad bas ni da full kratko traje. Boja laptopa je potpuno nebitna., kao i ekran (je li matt ili glossy). Rezoolucija je isto nebitna. :) I sad bi ispalo da sam nezahtjevna, ali... Kako sam napisala u prethodnom postu na zadnja dva toshibina laptopa oba skuplja od 5000 kn ke nesto malo po isteku garancije (u slucaju prvog nakon 3 god garancije, u slucaju drugog nakon 2 god) crknuo ekran. Buduci da ne igram nogomet s laptopima, niti ih udaram ni sl. pretpostavila sam da je to iz razloga sto kad radim na laptopu ekran mi je 120 stupnjeva recimo. Nisam mislila da ce to stvarat probleme, i jos ne znam je li to zbilja uzrokovalo te smetnje, al zato bi da je taj dio (spojnica ekrana i tipkovnice) napravljen malo kvalitetnije. Takodjer, laptop ce raditi 8+ sati dnevno (posao+privatno), dakle nista osim officea, surfanja, skidanja filmova ali ne bi da se nakon 3-4 sata uspuse ko da je maraton pretrcao. Takodjer, voljela bi da je brz, dakle ako pokrenem torrente i zelim pokrenut excel da se to dogadja bez veceg cekanja, ne mora momentalno, al ono, sto brze - to bolje. Voljela bi da laptop izdrzi bar 3-4 god, dakle moja logika je bolje kupit sad jednog od 5000 kn za 4 god, nego 2 po 2500 kn svako 2 god. Al, prihvacam ako donosim krive zakljucke, ne razumijem se bas, zato tu i pitam, a ne volim bacati novce pa ako mi netko tko se razumije preporuci neki jeftiniji laptop koji ce zadovoljiti moje potrebe, rado cu ga poslusati. Originalni Windowsi su mi bitni. Eto toliko :)
11 godina
neaktivan
Išao sam po acer u elipsa, ali ga je neko pokupia prije mene I sad sam malo gledao u HG spota i nasao ovo, cijena na rate je malo veca i iznosi oko 3250 kn https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=23243

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pozdrav svima! Tražim laptop za oko 3000 kuna. Koristio bi se za surfanje, filmove, office. Igrice nebitne, obavezno sa windowsima, veličina ekrana nebitna, ne bi se prenosio nigdje van kuće. Htio bih da je što kvalitetnije izrade i da potraje bar 3-4 godine. Kupujem na mastercard od zabe pa imam popust na ekupi, ali može i iz drugog dućana. Vidio sam ovaj http://www.ekupi.hr/TOSHIBA-Satellite-Intel-Quad-Core4GB500Win-81-C50-B-12L-prijenosno-racunalo-459507.aspx za 2700 s popustom, ali vi ipak bolje znate pa da čujem još mišljenja. Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
11 godina

evo usporedbe

10 godina
neaktivan

Pozdrav!
Dakle treba mi laptop za fakultet (autocad i sl) i za gaming ne pretjerano zahtjevnih igara (LoL, Pes...). Već sam se bio odlučio za Acer v3 772g s i5 4200m procesorom i gt750m grafickom ali ih je naravno nestalo u cijeloj Hrvatskoj. Budžet mi je 4000,4500 kn s mogućnošću kupnje preko zaba-e na ekupi (-10%), dalo bi se navući blizu 5k ako se nađe nešto vrijedno.  17.3 ekran nije od presudne važnosti ali pošto mi je laptop 95% vremena doma na struji bilo bi lijepo. Da li se isplati izdvajat više za FHD, pošto mi je budžet ograničen pa nemogu uzet grafičku jaču od 840m? 

Dosada su mi za oko zapeli sljedeći:

http://www.ekupi.hr/Acer-Aspire-173-FHD-Core-i58GB1TBGT840-nbspE5-771G-5489nbspNXMNVEX016-470778.aspx

http://www.ekupi.hr/Lenovo-G5070-FullHDCore-i58GBGT840M-59-432113-bijela-prijenosno-racunalo-457566.aspx

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-k550lnv-dm385d-156-led-fullhd-intel-core-i5-4210u-6gb-1000gb-geforce-gt840m-2gb/90NB04S2-M04910

http://www.ekupi.hr/HP-470-i58GBHDD750GBFreeDos173-NB-G6W50EA-prijenosno-racunalo-457527.aspx

da li ima još što vrijedno spomena i koji biste mi preporučili?
Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
11 godina

@yohnny88 Mislim da nebi trebao eksperimentirati sa velicinom ako narucujes vani. Fino vidi sto ti vise pase 15.6" ili 17.3"

10 godina
neaktivan

znam da problem koji imam ne spada u ovu rubriku ali nemogu naci rubriku gdje da ga postavim a u kojoj se svakodnevno posta. ovako, kupim laptop asus x550ln sa free dosom i instaliram win7 x64 i nigdje nemogu naci odg drivere, prije svega lan drivere jer bez neta nemogu ni ostale naci pa ako moze pomoc ili barem da me uputite gdje da pitam??

0 0 hvala 0
11 godina
Bazinga123 kaže...
Fichek hvala na odgovoru :) Pa ovako velicina ekrana nije bitna. 15.6" mi je sasvim dovoljno, al nemam nista protiv ni 17.3". Baterija mi nije toliko bitna jer ce vecinu vremena biti ustekan, ali ne bi sad bas ni da full kratko traje. Boja laptopa je potpuno nebitna., kao i ekran (je li matt ili glossy). Rezoolucija je isto nebitna. :) I sad bi ispalo da sam nezahtjevna, ali... Kako sam napisala u prethodnom postu na zadnja dva toshibina laptopa oba skuplja od 5000 kn ke nesto malo po isteku garancije (u slucaju prvog nakon 3 god garancije, u slucaju drugog nakon 2 god) crknuo ekran. Buduci da ne igram nogomet s laptopima, niti ih udaram ni sl. pretpostavila sam da je to iz razloga sto kad radim na laptopu ekran mi je 120 stupnjeva recimo. Nisam mislila da ce to stvarat probleme, i jos ne znam je li to zbilja uzrokovalo te smetnje, al zato bi da je taj dio (spojnica ekrana i tipkovnice) napravljen malo kvalitetnije. Takodjer, laptop ce raditi 8+ sati dnevno (posao+privatno), dakle nista osim officea, surfanja, skidanja filmova ali ne bi da se nakon 3-4 sata uspuse ko da je maraton pretrcao. Takodjer, voljela bi da je brz, dakle ako pokrenem torrente i zelim pokrenut excel da se to dogadja bez veceg cekanja, ne mora momentalno, al ono, sto brze - to bolje. Voljela bi da laptop izdrzi bar 3-4 god, dakle moja logika je bolje kupit sad jednog od 5000 kn za 4 god, nego 2 po 2500 kn svako 2 god. Al, prihvacam ako donosim krive zakljucke, ne razumijem se bas, zato tu i pitam, a ne volim bacati novce pa ako mi netko tko se razumije preporuci neki jeftiniji laptop koji ce zadovoljiti moje potrebe, rado cu ga poslusati. Originalni Windowsi su mi bitni. Eto toliko :)

Mislim da je za tebe onda najbolji HP Probook kao mainstream laptop valjda najkvalititetnije izrade. Bez windowsa sa i3-4000M se nadje za nesto vise od 3000kn, a sa windowsima je ovakva situacija: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=probook+windows Dalje sve pise, pa si odaberi koji model zelis, samo gledaj da ima i3-4000M ili i5-4200M procesor. 17.3" redovito dodje s malo kvalitetnijim ekranom, no radi se o sitnicama. Slobodno malo pogledaj koji review 450 G1, 470 G1 modela na notebookcheck.net da vidis o cemu se radi.

Produljit jamstvo na 2g ili 3g mozes u roku 11 mjeseci nakon kupnje Probooka, neovisno o ducanu di je kupljen: klik

11 godina
skob kaže...

znam da problem koji imam ne spada u ovu rubriku ali nemogu naci rubriku gdje da ga postavim a u kojoj se svakodnevno posta. ovako, kupim laptop asus x550ln sa free dosom i instaliram win7 x64 i nigdje nemogu naci odg drivere, prije svega lan drivere jer bez neta nemogu ni ostale naci pa ako moze pomoc ili barem da me uputite gdje da pitam??

http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/X550LN/HelpDesk_Download/

Ovako nesto? Vidim da ih ima puno manje za Others nego za Windows 8.1 64-bit

10 godina
neaktivan

gledao sam tu i prije ali nemogu naci nista neg samo za win8!? 

10 godina
neaktivan
Ili možda ovaj http://www.technomarket.hr/products/70007652/lenovo-b50-30-59-421047 ? za 300 kuna dobije se 5 godina jamstva
11 godina
Petar1993 kaže...
Išao sam po acer u elipsa, ali ga je neko pokupia prije mene I sad sam malo gledao u HG spota i nasao ovo, cijena na rate je malo veca i iznosi oko 3250 kn https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=23243

Valja nas/me malo prisjetit koji su zahtjevi bili itd, da nemoram trazit dodatno. Taj laptop ti bas nije isplativ pored nekih drugih..

Ako se nista nije promjenilo prema proslim porukama trazis laptop na rate, u Splitu ne preko weba, do 3600kn, za namjenu si napisao ovako:

" Nista graficki zahtjevno, za faks(programi tipa solid works,creo,matlab...),gledanje filmova,internet,mail,od igrica samo da moze vrtiti Football Manager 2014(2015.), dijagonala 15.6" "

Znaci ducani koje gledas su Elipso, HGshop, Links, mozda jos neki???

Eh sada, gledajuc ta 3 ducana, ako te zbilja ne brinu druge igre nego samo FM 14/15, ja bih preporucio Lenovo g510 u Linksu, skupa sa windowsima (nemaju bez windowsa), a cijena od 3500kn je ista za rate i cash. Mozes check isti Lenovo g510, skupa sa solidnom budzet grafickom karticom za malo vise novca u Elipso - klik Ako je cijena i za rate ta koja pise, 3980kn, nije to tak ni lose ak te interesiraju windowsi, jer 8750m graficka i +3god jamstva (opis u linksu je netocan ja mislim, trebalo bi se radit o 2god pocetnog jamstva) vrijede 500kn.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice