Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.644.571
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
res03pem kaže...

moze preporuka laptopa za faks .

cijena 2800-3500.

nebi se trebale igrati igre,ali neka bude sposoban pokrenuti bez obzira..

bitna autonomija baterije, da traje cim dulje dok je laptop istekan, ali sa gubitkom performansi, pogotovo u igrama, gotovo nista za office? bitna moguca samostalna nadogradnja? bitno samostalno ciscenje, tj. pristup ventilatoru? 17.3" ili 15.6" ?? Bitan matt ekran (kod 17.3" imas klasicno samo glossy ekrane u tom rangu)?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2014 2:22 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...
res03pem kaže...

cijena 2800-3500.

bitna autonomija baterije, da traje cim dulje dok je laptop istekan, ali sa gubitkom performansi, pogotovo u igrama, gotovo nista za office? bitna moguca samostalna nadogradnja? bitno samostalno ciscenje, tj. pristup ventilatoru? 17.3" ili 15.6" ?? Bitan matt ekran (kod 17.3" imas klasicno samo glossy ekrane u tom rangu)?

ako bi se igrale igre bio bi prikljucen punjac.. matt ekran mora biti(onda 15.6").. ako se bude cistio nositi ce ga na servis..

najbolje za ove pare sto se da izvuci..

Amber Heard <3
11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

http://shop.imtec.ba/laptopi/16486-hp-probook-470-g1-e9y60ea-.html#

http://shop.imtec.ba/laptopi/16484-acer-aspire-e1-572g-nx-mfgex-013-.html#

Molim vas za pomoc ne mogu da izaberem izmedu ova 2 laptopa

Prvi ima 17incha ekran, i3 procesor i malo bolju graficku reko bi 

Dok drugi ima 15 incha ekran i i5 procesor 

Sta da radim .. 

Prvenstveno bi volio da imam sto bolje performanse u doti 2

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovaj i5 ti je undervolted pa ti izade na isto kao i ovaj i3

Što se GPUa tiče, u pravu si da HP ima malo bolju grafu, ali HP ima veću rezoluciju pa ako misliš igrat na native rezoluciji ekrana nisam siguran koji od njih će imati veći fps iako bi oba notebooka trebala bez problema voziti igre tipa DotA2 i LoL

PS: Ovaj HP ti je anti glare display što bi značilo da možes bolje vidjet što se događa na ekranu ako nisi u zatvorenom prostoru. Neznam dali ti je to bitno ali da napomenem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2014 11:19 (Shoes).
14 godina
sudy_freak kaže...

Pozdrav svima,

Budući da podforum "Procjene" ne funkcionira najbolje, pitat ću prvo ovdje.

Zanima me procjena za:

ASUS N73SV-TZ506

• CPU: Intel Core i5-2410M
  • RAM: DDR3 6 GB @ 1333 MHz
  • GPU: GeForce GT540M 1 GB
  • HDD: WD 500 GB (7200 rpm)
  • SCREEN: 17,3 LED 1080p
  • AUDIO: Bang and Olufsen

Naime, kupljen je prije točno 3 godine.

Jedino vidljivo "oštećenje" je izlizani lijevi Shift koji se izlizao od korištenja, jasno.
Mažen, pažen, nikada baterija nije bila u njemu dok je bio na punjaču, stoga i dan-danas drži 3+ sata (ovisno o radu, jasno).

Molim vas procjenu ovog čuda.
Hvala! 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
11 godina
neaktivan

Izvini ali slabo se razumijem sta znaci tocno undervolting

Strah me hoce li se pregrijavat in game jer na proslom laptopu bi temp. isle do 75-80

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

75-80 core temperature su sasvim uredu, intel kaze da im CPU moze podnijeti 105 ( naravno to je apsolutni maksimum kad se kompjuter gasi da bi spasio komponente). Ako imas 75-80 na povrsini to je vec problem.

Undervolted ti znaci da su smanjili voltazu na kojoj radi pa ce se manje grijati i trositi manje struje ali je takoder i sporiji nego sto bi bio kad bi radio na punoj voltazi

11 godina
neaktivan

Da ali meni bi u Idle modeu temperature oko 55 bile a ventilator bi neprestano brujio cak i kad nista ne radim

Odnio sam im ga na servis i rekli su mi da mogu uzet novi pa cu najvjerojatnije uzet taj hpov s i3 procesorom

Navodno je bila maticna pokvarena na ovom sto sam imao

Strah me radi faxa govore mi da bi mi tu mogao trebat i5 procesor i da mi je bolje uzet acerov

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kupljena Toshiba c55-1nu. Imam sitan problem; mislio sam da mi ne radi turbo boost jer je pisalo u task manageru max.freq. 2.5GHz, al onda kad se malo "uspuse" odem u task manager pa ipak dodje i do 3.05GHz.

No dok to nisam znao pokusavao sam uc u BIOS ali nikako, pojavi se na niti sekundu valjda Toshibin logo kad se komp pokrene, bez ikakve informacije kako uc u BIOS, probao sam f2, esc, f12 al nista.. Jel ima neko iskustava s tim?

Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da li neko ima iskustva sa amd proc laptopima,zanima me koji je bolji od ova dva?

http://www.notebookshop.com.hr/default.aspx?pid=22847

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834312830

...oba su free DOS, 1TB hdd-a, 2700kn

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zdravo!
Zamolila bih vas za pomoć oko odabira laptopa.  Bitno mi je da dobro funkcionira i sa zahtjevnijim programima, s obzirom da bi većinom bio korišten za obrađivanje slika i videa. Cijena do 4000 kn, ako je ikako moguće. 
Nadam se da ne ponavljam već nečji upit. Hvala vam unaprijed! 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Shoes kaže...

75-80 core temperature su sasvim uredu, intel kaze da im CPU moze podnijeti 105 ( naravno to je apsolutni maksimum kad se kompjuter gasi da bi spasio komponente). Ako imas 75-80 na povrsini to je vec problem.

Undervolted ti znaci da su smanjili voltazu na kojoj radi pa ce se manje grijati i trositi manje struje ali je takoder i sporiji nego sto bi bio kad bi radio na punoj voltazi

Undervolt je proces kojim se smanjuje potrošnja BEZ da se smanjuju performanse procesora, neki se mogu više, neki manje, a neki uopće ne. Underclock je proces gdje se smanjuje radni takt samim time i potrošnja i naravno performanse.

Kod intela U znaci - Ultra Low Power, ne undervolted.

Evo ako nekog zanima - klikni za intel slova

HP Elitebook 2570p + eksterna graficka kartica, Dell Precision m6600
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2014 19:01 (darkydark).
11 godina
neaktivan
Hvala The_Fischer i petar269 na odgovorima!
Ovako, prema trenutnim preporukama sa foruma i poznanika stanje je:
ASUS k550lb-xx182d 3450kn,
i5 4200u, nvidia gf gt740 2gb, 4gb, 1tb, 2god.gar.

ASUS x550ln-xo012d instar:3300kn
i3 4010u, nvidia gf gt840 2gb,4gb,750gb, 2god.gar.

Lenovo 710 59-432668 ekupi: 3500kn
i3 4000m, nvidia gf gt820m 2gb, 4gb, 1tb, 2god.gar.

Lenovo g510 59-41195, links 4000kn
i5 4200m, radeon r7 m265 1?gb, 4gb, 1tb+8gb ssd, 2god.gar.?

Lenovo Z50-70 59432122 cca 4250kn
i5 4210u, nvidia gf gt840m 2gb, 4gb, 1tb, 2god.gar.

Lenovo g510, 59-390417, arhiteh 3630kn, 2god.gar.
i3 4000m, amd r.hd 8750m 2gb, 4gb, 1tb+8gb ssd, 2god.gar.

Amd ako netko preferira i upucen:
Acer v5-552g-85558g1taii nx.mctex.010 3400kn
amd quad c. a8-5557m, amd rad.hd8750m 2gb, 8gb, 1tb, 2god.gar.
Acer e5-551g-80tn nx.mleex.012 3300kn
amd a8-7100, amd rad. r7 m265 2gb, 12gb, 1tb, 2god.gar.

To je sa cijenama po kojima ih trenutno mogu nabaviti.
Da li u ovom slucaju razlika u cijeni od 600-800kn moze opravdati lenovo laptope iz liste sa boljim i5procesorima i razlikom komponenata u odnosu na asusove sa pocetka liste?
Sa obzirom na moje potrebe da li bih imao koristi od 8gb ssd?
Znam da se na lenovu moze izvaditi baterija ako ga koristim fiksno, da li se nesto slicno moze i na asusu?
Opet ja sa hrpom pitanja i opcija :)
14 godina
neaktivan
Ramona kaže...

Zdravo!
Zamolila bih vas za pomoć oko odabira laptopa.  Bitno mi je da dobro funkcionira i sa zahtjevnijim programima, s obzirom da bi većinom bio korišten za obrađivanje slika i videa. Cijena do 4000 kn, ako je ikako moguće. 
Nadam se da ne ponavljam već nečji upit. Hvala vam unaprijed! 

Ja bi išao na Lenovo G510, ako programi koje koristiš mogu koristit dodatnu graficku za neke od izračuna ova u Lenovu bi kod toga mogla pomoći. Ako nije problem u skorijoj buducnosti nadoplatio jamstvo i dodao jos jedan memorijski modul sto bi trebalo puno pomoci u radu sa slikama i videom. Dodatna godina jamstva je oko 250kn kao i dodatnih 4gb rama.

Sto se tice necega sto bi odmah imalo vise rama: Toshiba C55, ali odmah prilikom kupnje zatraži barem jos 4gb memorije sto će podići cijenu za nekih 250kn.

13 godina
neaktivan

Pozdrav dali mi možete reći koji laptop uzeti do max 4700 kn laptop bi služio za surfanje,filmove,poneke igrice ne previše zahtjevne... Više preferiram Intel i 15.6" ekran...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

trebala bi prijedlog za laptop do 3500 kn. Koristila bi ga za gledanje filmova, surfanje i igranje simsa. velicina ekrana mi nije bila, al htjela bi da je lijep :)

0 0 hvala 0
11 godina
res03pem kaže...
The_Fichek kaže...
res03pem kaže...

cijena 2800-3500.

ako bi se igrale igre bio bi prikljucen punjac.. matt ekran mora biti(onda 15.6").. ako se bude cistio nositi ce ga na servis..

najbolje za ove pare sto se da izvuci..

Nazalost nema puno laptopa sa matt ekranom, a onaj napoznatiji i najbolji primjer je probook 450. Ako zelis malo manje kvalietni laptop po izradi, tj. sa slabijim pristupom komponentama, otisci prstiju ostaju izrazeniji i tako sitnice, a isto ima matt ekran imas HP 250 g2 i to sa dost jacim specifikacijama od probooka za istu cijenu, znaci sa i5 i zasebnom okej budzet 820m grafickom, stovise skroz dobrom za nezahtjevno igranje na medium settings.

Review HP 450 - klik1,

, klik3 Jedino kvaliteta ekran moze biti drugacija kod svakog modela posebno - misli se na boje, kontrast, svjetlinu, ne na to je li matt ili ne. Kompletna izrada i dizajn su isti i kod modela sa IB (i3/i5/i7-3xxx) i kod modela sa novijim, zapravo nista jacim, a skupljim Haswell (i3/i5/i7-4xxx) procesorom.

Review HP 250 - klik4, trazi jos malo reviewova, jer mislim da je ugradjen ventilator kod modela sa jacim procesorom itd. Iz ovog mozes dobit sliku o cem se radi.

Ak te nece smetat to malo kaj mogu ostat packe oko tipkovnice mislim da je HP 250 G2 trenutno bolja opcija (iako ga treba nosit na servis za ciscenje no ucinilo mi se da ti to nece bit problem) i da treba iskoristit nizu cijenu IB procesora koji su i dalje jako dobri, a modela sa njima je sve manje i manje jer se ljude tjera kupovati novo i skuplje (npr. bio je isti HP 450 sa i3-3110m za 3330kn, bez grafe, al to je opet za 200kn manje nego model sa par % jacim Haswellom). Tim bolje sto taj HP dodje sa zasebnom dobrom budzet nvidia grafickom uz taj i5 procesor sto je tebi dodatni plus tako da ti na kraju preporucujem HP 250 g2

*Mislim da je ovaj asus jedina alternativa po specifikacijama, sa jacom grafom, a slabijim procesorom (jer je stedljiv, ima manju potrosnju na sto ukazuje U u oznaci), no trebas zvati i pitat radi li se o matt ekranu, mislim da ne..

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2014 22:12 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
Alan00 kaže...

Pozdrav dali mi možete reći koji laptop uzeti do max 4700 kn laptop bi služio za surfanje,filmove,poneke igrice ne previše zahtjevne... Više preferiram Intel i 15.6" ekran...

Ovak nekaj HP Probook 450 - dodatno bih produžio jamstvo na 2 ili 3 godine - ovisno o željama.

Crofarmer kaže...

trebala bi prijedlog za laptop do 3500 kn. Koristila bi ga za gledanje filmova, surfanje i igranje simsa. velicina ekrana mi nije bila, al htjela bi da je lijep :)

Lenovo G500 i3/8750M sasvim dosta za traženo cak i za vise igara osim simsa - prvom prilikom doplatio bih jamstvo na 2 ili vise godina. Problem je da je ovo dosta Grdi laptop ženskom oku :)

Mozda ovaj Asus x550 ako je ljepota jako bitna. Radije bih Lenovo - puno jaci procesor, s obzirom na igre koje igras sama graficka nije bitna te je lenova puno kalše održavat i čistiti.

11 godina
darkydark kaže...
Crofarmer kaže...

Lenovo G500 i3/8750M sasvim dosta za traženo cak i za vise igara osim simsa - prvom prilikom doplatio bih jamstvo na 2 ili vise godina. Problem je da je ovo dosta Grdi laptop ženskom oku :)

Mozda ovaj Asus x550 ako je ljepota jako bitna. Radije bih Lenovo - puno jaci procesor, s obzirom na igre koje igras sama graficka nije bitna te je lenova puno kalše održavat i čistiti.

Ako nije bitno samostalno odrzavanje ovaj Asus je takodjer dobar odabir i po mom misljenju i bolji od tog Lenovo g500, pogotovo radi jace graficke. Prema game-debate kombinacija 840m i stedljivog i3 i nije tako losa za simse, i5 + 740m je isto tu negdje po performansama za simse, sto oce rec da su simsi vise graficki nego procesorski zahtjevni, no naravno da je uvijek bolji jaci procesor. Ja mislim na igranje novih naslova simsa na medium settings inace, neznam kako bi ta 8570m grafa mogla vrtit to i moze li se ikako uopce usporediti sa jacom 740m, a pogotovo jacom 840m. Znaci treba znat bi li se igralo ista zahtjevnije od simsa, mozda neke online mp igre jer takve tlace procesor i tu je onda M procesor bolji odabir.

Ako se ne misli igrat nist posebno zahtjevnije od novih simsa mislim da je zlatna sredina ovaj Lenovo z50-70 koji bi navodno trebao dolaziti i sa fullHD 1920x1080p rezolucijom (jako upitno, zvati lenovo store i centro.hr za vise info) pa bi u tom slucaju bio i najbolji 15.6" odabir za tu namjenu. Lagan je za pocistit kao i Lenovo g500 i slicni Lenovo modeli. Vrijedi spomenut i ovog 17.3" Acera koji sigurno dolazi sa FHD rezolucijom, a ima iste specifikacije kao Lenovo z50-70 Nisam siguran za ciscenje, ali mislim da je to nesto bolje napravljeno nego kod Asusa, treba pogledat sluzbeni manual za detalje. Obadva zadnja laptopa imaju malo jaci stedljivi i3 nego Asus x550 kojeg je kolega linkao.

Vrijedi reci da vecina novijih i malo tanjih laptopa (lenovo z50 malo tanji od g500 npr.) sve vise dolazi sa stedljivim U procesorima koji su malo slabiji, a nekad i puno slabiji kao sto rece kolega (kako za koje igre itd. itd., u surfanju izmedju stedljivog i nestedljivog i3 nema osjetne razlike), prvenstveno da bi se produljila autonomija baterije, tj. da laptop cim dulje radi dok je istekan. U slucaju i3-3110m i npr. i3-4030u ako bi se usporedila 2 laptopa sa istim baterijama i3-4030U bi trebao imati cak 2,5 put dulje trajanje baterije, dok pad performansi nemoze biti toliko slabiji niti u jednom zadatku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2014 23:38 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Lenovo G500 i3/8750M sasvim dosta za traženo cak i za vise igara osim simsa - prvom prilikom doplatio bih jamstvo na 2 ili vise godina. Problem je da je ovo dosta Grdi laptop 

Ako nije bitno samostalno odrzavanje ovaj Asus je takodjer dobar odabir i po mom misljenju i bolji od tog Lenovo g500, pogotovo radi jace graficke. Prema game-debate kombinacija 840m i stedljivog i3 i nije tako losa za simse, i5 + 740m je isto tu negdje po performansama za simse, sto oce rec da su simsi vise graficki nego procesorski zahtjevni, no naravno da je uvijek bolji jaci procesor. Ja mislim na igranje novih naslova simsa na medium settings inace, neznam kako bi ta 8570m grafa mogla vrtit to i moze li se ikako uopce usporediti sa jacom 740m, a pogotovo jacom 840m. Znaci treba znat bi li se igralo ista zahtjevnije od simsa, mozda neke online mp igre jer takve tlace procesor i tu je onda M procesor bolji odabir.

Ma moja greska - nabava mi je izbacila tog g500 dok sam pretrazivao laptope u kombinaciji i5 8750m i ja naravno zakljucio da nije potrebno tocno pogledati kaj pise u trgovini...

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

ljudi,trebam vasu pomoc,mozete li mi preporuciti laptop od 3000-4000 KN,ove godine idem na faks,studiram racunarstvo,bilo bi pozeljno da ima graficku od 1gb,eh da i memorija mi nije  bitna,bio bih zadovoljan s 500gb

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2014 10:30 (kexzoR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav, kreće sad na faks i kupujem si laptop. I tražim već mjesec dana između asusa, acera i della ali vidim da HP ima tu nekih dobrih modela, i jeftiniji su(kako gdje). Samo frend mi je imao hp-ov pa mu se stalno kvario. PA me zanima kakva vi iskustva imate sa hp-om? i što bi preporučili?

0 0 hvala 0
11 godina
Crofarmer kaže...

Ne preporucujem ga pored onog Acera. Procesor u tom pavillionu je konkurencija stedljivom intel i3, a najjaci stedljivi i3-4030u je nesto jaci od tog amd procesora. 840m graficka je pak dosta jaca od m260. Na sve to Acer nudi jos FHD rezoluciju, inace dosta dosta skupocjen uvjet kod laptopa. Iako izgleda plasticnije 17.3" Acer kojeg sam linkao je svakako bolja kupovina, ako se gleda 17.3", a i laptop opcenito u tom rangu.

11 godina
kexzoR kaže...

ljudi,trebam vasu pomoc,mozete li mi preporuciti laptop od 3000-4000 KN,ove godine idem na faks,studiram racunarstvo,bilo bi pozeljno da ima graficku od 1gb,eh da i memorija mi nije  bitna,bio bih zadovoljan s 500gb

Odluci se zelis li ici na laptop blize 3000kn ili 4000kn, budzet ti je preopcenit. U rangu oko 3600k-3800kn imas laptope koje sam predlozio kolegici, znaci tu se pojavljuju i laptopi sa FHD rezolucijom (2x spomenuti acer i lenovo z50 kod kojeg je FHD rezolucija malo upitna). Ti laptopi su noviji, malo tanji i dolaze sa stedljivim procesorima, znaci sa smanjenom potrosnjom koja produljuje baterije i daje nesto slabije performanse, nekad jako malo slabije, nekad puno slabije kako za sta u odnosu na iste M procesore. Ako bi isao na tako jaci M procesor i jos zelis graficku Lenovo g510 u Linksu je siguran pobjednik trenutno iako nema FHD rezoluciju, taj i kosta najvise, 4000kn, ali je pogodan za one kaj misle placat na rate (ista cijena na rate i cash u linksu) Fora kod laptopa sa stedljivim i3-4030u je sto dolaze sa najjacom 840m grafickom u tom i skupljem rangu, tako da su all-around dosta dobri ako nije potrebna cim jaca procesorska snaga. Razmisli sto ti je najpotrebnije i naravno procitaj post koji sam napisao kolegici (2 posta unazad, neda mi se linkat)

11 godina
AntimonSF2 kaže...

Pozdrav, kreće sad na faks i kupujem si laptop. I tražim već mjesec dana između asusa, acera i della ali vidim da HP ima tu nekih dobrih modela, i jeftiniji su(kako gdje). Samo frend mi je imao hp-ov pa mu se stalno kvario. PA me zanima kakva vi iskustva imate sa hp-om? i što bi preporučili?

Procitaj stranicu i pol teme unazad, odluci se sto ti je najbitnije, procesor, graficka ili da bude cim bolje all-around itd., pogotovo se smisli je li ti bitno cim dulje trajanje baterije, zatim je li fhd rezolucija prioritet, mozda i matt nebljestavi ekran, mozda ips za visu cijenu itd.? Za kraj napisi budzet jer bez tog nema nikakve preporuke..

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2014 14:49 (The_Fichek).
15 godina

Treba mi preporuka za laptop..Koristio bi mi za surfanje,faks(znaci uglavnom word,excel) te ponekad neku igru (lol,fifa-da mogu igrat sljedecih 4 godine bez problema).Cijena do 6-7 tisuća.  ps. da bude baterija što bolja. Gameat cu doma,a bitno mi je da mogu na primjer u knjižnici nekoliko sati radit bez problema 

Battlelog:cro1911
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2014 16:43 (CoKsA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
CoKsA kaže...

Treba mi preporuka za laptop..Koristio bi mi za surfanje,faks(znaci uglavnom word,excel) te ponekad neku igru (lol,fifa-da mogu igrat sljedecih 4 godine bez problema).Cijena do 6-7 tisuća.  ps. da bude baterija što bolja

Sacekaj v5-573g Acer sa i5-4210U stedljivim, all-around dobrim i5 koji dobro produljuje bateriju, 850m jakom grafom i super IPS FHD ekranom. Model navodno ima malo dulje trajanje baterije, sitno je tisi i ono najbitnije ima nest bolje temperature u odnosu na isti stariji model sa 750m grafom koji se vrtio oko 6000kn (najmanje je bio za 5900kn) s kojeg ti ja btw. pisem pa ak imas dodatna pitanja pitaj ovdje ili na PM, a preporucujem da prije pitanja prvo pogledas jako dobar review na notebookchecku, a taj review se dobrim dijelom veze i na review tog malo starijeg v5-573g

Taj 15.6" IPS FHD Acer je u neku ruku ekvivalent asusu n550jk, samo je acer vise prenosiv (tanji i laksi) sa puno duljim trajanjem baterije, dok je Asus puno jaci u smislu procesorske snage, ali baterija ne traje ni blizu tako dugo dok je istekan, stovise to je nekako najveca "mana" inace super best buy n550jk asusa (ima ga za 6000kn u admu). Review istog takodjer imas na notebookchecku, kao i reviewove grafickih i onda dobro gledaj kolko su performanse jace kad se igra na i5-4200H i i5-4210/i5-4200U. Znaci razmisli zelis li cim vise prenosiv laptop sa baterijom do 6h bez problema ili jaci, pogotovo dost jaci laptop za igre, ali bi eventualno morao nosit adapter za struju na faks, malo je tezi laptop i tak sitnice..

Izrada n550jk Asusa je naravno malo bolja, znaci temperature su nest manje iako ima jaci nimalo stedljiv procesor (TDP 45W, a TDP i5-4210U je 15W). Naravno ti ga mozes ucinit stedljivijim ako bi smanjio clock jezgri preko nekog programa ili ak bi jednostavno drzao na power saver procesor, malo prosurfaj kolko bi se u tom slucaju produljilo trajanje baterije. Temperature su kod Asusa bolje prvenstveno jer je laptop visi. Acer se s obzirom koliko je super tanak dobro drzi i temperature su dobro popravljene u novom modelu, kod mog starijeg modela se laptop dost zagrijava sa grafom i onda treba vanjski cooler za hladit ga, mislim preporucljivo je, a i za novi model nije nimalo lose imat vanjski cooler. Naravno za surfanje i gluposti zasebnu graficku nema smisla palit i u tom slucaju se acer ne zagrijava ni priblizno kao sa zaposlenom grafom. Imaj na pameti da ti za igranje igrica nema bas nekog smisla imat istekan laptop iz struje u oba slucaja.

Sto se ostalog tice izrada Acera je super, znaci fino postavljeni konektori, dobar finish, cvrst je, da ekran se malo savija ako ga pritisces no kako i nebi kad je tako tanak uostalom zasto bi savijo ekran, ovako dok radis na njemu i klimas laptop se nist ne savija, tipkovnica svjetleca super itd., znaci osim temperatura uvelike s obzirom na dizajn to je prakticki jednake kvalitete laptop kao n550jk, barem po meni. Vrijedi rec da oba laptopa imaju jako dobar pristup komponentama, lagani za pocistit nadogradit itd.

Zadnja napomena: acer nema opticki citac s obzirom da je tak tanak, no ima msata port za ugradit SSD, dok se kod asusa dodatni SSD klasicno stavlja na mjesto optike.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2014 17:02 (The_Fichek).
15 godina

Kad dolazi taj v5-573g?Jer sam laptop mislio kupit u sljedecih tjedan-dva..Mislim da mi je onda bolje uzet taj Acer,ionako bi trebao što manje igrat igre a više se posvetit radu plus paše mi da je lakši i tanji..Pretpostavljam da s tim Acerom mogu bez problema imat po 20 tabova otvorenih uz word,excel i slično. ps. jel bi mi mogao samo linkat ga iz ADM-a pošto sam na mobitelu

Battlelog:cro1911
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2014 17:08 (CoKsA).
16 godina
neaktivan

Pozdrav. Može pomoć? Sestri treba korišteni laptop za oko 900 kn, treba joj onako za pogledat film, fejs, Youtube i trebat će joj za seminare na faksu (znači ništa zahtjevno). Što je najbolje što može dobiti za to? Ovako nešto?

Beware of the sharp edged weapon called human being
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2014 18:12 (Tomislav95).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice