Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.644.078
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav svima,

Budući da podforum "Procjene" ne funkcionira najbolje, pitat ću prvo ovdje.

Zanima me procjena za:

ASUS N73SV-TZ506

• CPU: Intel Core i5-2410M
  • RAM: DDR3 6 GB @ 1333 MHz
  • GPU: GeForce GT540M 1 GB
  • HDD: WD 500 GB (7200 rpm)
  • SCREEN: 17,3 LED 1080p
  • AUDIO: Bang and Olufsen

Naime, kupljen je prije točno 3 godine.

Jedino vidljivo "oštećenje" je izlizani lijevi Shift koji se izlizao od korištenja, jasno.
Mažen, pažen, nikada baterija nije bila u njemu dok je bio na punjaču, stoga i dan-danas drži 3+ sata (ovisno o radu, jasno).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Drugo, što kažete na ovog prijenosnika?

ASUS X550LNV-DM279

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2014 18:12 (sudy_freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
sudy_freak kaže...

ASUS X550LNV-DM279

U odnosu na ovaj za koji trazis projenu - slabiji procesor, jača grafička, vjerojatno lošiji panel. Sad ovisi za što ti treba, ali sumnjam da će biti neki zesci upgrade u odnosu na tvoj stari. Radije bi tvom starom tutnio ssd i zivio tako :)

HP Elitebook 2570p + eksterna graficka kartica, Dell Precision m6600
14 godina
darkydark kaže...
sudy_freak kaže...

ASUS X550LNV-DM279

U odnosu na ovaj za koji trazis projenu - slabiji procesor, jača grafička, vjerojatno lošiji panel. Sad ovisi za što ti treba, ali sumnjam da će biti neki zesci upgrade u odnosu na tvoj stari. Radije bi tvom starom tutnio ssd i zivio tako :)

Mislio sam konkretno mijenjati svog jer mi ne treba više veliki, 17,3" laptop.
Išao bih na mobilnost i slično.
Nije mi bitno više hoću li moći igrati štogod na njemu, treba mi za net i Office

12 godina
neaktivan
Može mi netko pomoć,naime želim si kupiti Acer Aspire 5750G-2416G64Mnkk
ali nemogu nigdje naći. ( Znam da je "star" već 3 godine )
11 godina
neaktivan

Pozdrav prvi put pišem tu,pa nadam se da nisam nešt krivo napravio :)

Trebao bih uzeti novi laptop,al u hardware se baš i za laptope ne kužim.

Trebao bi mi laptop za malo programiranja(android,java) hbna igrica lol (navukao se malo :D ) za faks i ovak normalnu raznu upotrebu (sufranje,gledanje filmova,faks..) Volio bih možda 17', al zbog cijene oko 3500kn znam da tu više odgovara 15'. 

Naletio sam u linksu na ovaj model:

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-hp-250-f7y95ea-core-i5-3230m-dvdrw-dl-4gb-500gb-geforce-gt-820m-15-6-led-hd-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.610.114&tab=spec

Rado bi čuo neko mišljenje ili savjet nešto bolje pod tu približnu cijenu trenutno na tržištu. 

Išao bih na karticu,a ne gotovinu. 

Blink
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pedala11 kaže...
Može mi netko pomoć,naime želim si kupiti Acer Aspire 5750G-2416G64Mnkk
ali nemogu nigdje naći. ( Znam da je "star" već 3 godine )

To će ti biti malo teže.
Tako starih laptopa u trgovinama (novih) više nemaš.

Jedino kod dobavljača možda na lageru se potkrao jedan, ali laptopi se sezonski miču s lagera. 

12 godina
neaktivan
koji je dobavljač?
12 godina
neaktivan
može mi onda netko predložiti laptop do 5500 kn onako s malo boljim performansama onako za igranje, surfanje netom i sl.
11 godina
neaktivan

Pozdrav, molim vas za pomoc. Trebao bih nabaviti laptop za faks. Po mogucnosti da je bijeli i sluzio bi za osnovne stvari kao sto su koristenje worda, excela i power pointa, za slusanje i skidanje glazbe i gledanje i skidanje filmova. Vrsta nije bitna(odnosno marka), jedino bitno da je kvalitetan i da ce izdrazati do kraja faksa. Max cijena 3500 kn( +- 100 kn). Molim vas da mi posaljete nekoliko prijedloga. Hvala unaprijed.  

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zašto toliko ljudi inzistira na bijelim laptopima?

11 godina
Rabkl kaže...

Pozdrav, molim vas za pomoc. Trebao bih nabaviti laptop za faks. Po mogucnosti da je bijeli i sluzio bi za osnovne stvari kao sto su koristenje worda, excela i power pointa, za slusanje i skidanje glazbe i gledanje i skidanje filmova. Vrsta nije bitna(odnosno marka), jedino bitno da je kvalitetan i da ce izdrazati do kraja faksa. Max cijena 3500 kn( +- 100 kn). Molim vas da mi posaljete nekoliko prijedloga. Hvala unaprijed.  

Lenovo z50-70 - svakako provjeri radi li se o FHD rezoluciji jer je ovo super cudno da laptop za 3000kn dolazi sa 1080p rezolucijom, najbolje je sto isti opis dolazi i drugdje, npr. ovdje, puna lista je ovdje Procesor je stedljiv, ali i vise nego dobar za tu osnovnu namjenu, a poanta te "stedljivosti", tj. smanjene potrosnje, tj. smanjenog clocka jezgri u odnosu na isti po arhitekturi i3-4000M je produljenje baterije za 2,3 puta dok se performanse za osnovne stvari pa ni one nesto zahtjevnije (to ne bi bilo nista od tog sto si nabrojao) ne gube ni blizu toliko.

Znaci ako ces ici na taj Lenovo idi na onog sa i3-4030U. Laptop je bijele boje i skroz u redu za taj rang, dapace pristup komponentama za samostalno ciscenje i nadogradnju je bolji od vecine konkurencije.

Valja provjeriti dolazi li sa 2 ili 1 god garancije jer po novom bi trebalo biti 2 god za Lenovo za fizicke osobe.

Jamstvo se inace moze produljiti bilokada i bilogdje gdje je moguce dok ne istekne zadnji mjesec redovne garancije, kod Z serije lenova produljenje na 3g kosta 550kn.

Razmisli treba li ti i graficka kartica jer imas neskupih modela sa i3 i jako dobrom 840m grafickom i to bi navodno isto trebalo dolaziti sa FHD rezom sto je jos cudnije, mislim super je to, ali nekako nadrealno dobra ponuda, opet ih drze M-computers i Centro.hr kao ducani sa najnizom cijenom: klik1, klik2

Znaci svakako provjeri koji modeli dolaze sa FHD rezolucijom i to je najbolje prvo provjeriti u Lenovo Store-u, reci im serijski broj modela, npr. "59432077" za taj zadnji sa grafom. Ako provjeris molim te za povratnu informaciju jer ja nemam vremena zvat ducane, dobavljace i provjeravat takve stvari.

Jedini iduci dobar laptop bijele boje je ova Toshiba, sa najjacim procesorom u tom rangu, bez graficke, a ono sto valja napomenuti je moguce produljenje na cak 4 god (vise nego ijedan drugi brand, obicno je max. 3 god) za samo cca. 400kn.

Bez obzira na boju to su super laptopi i ima samo par laptopa kaj su bolji sve skupa s obzirom na ulozeno/dobiveno (ti su i nest skuplji), al ako te briga za graficku onda ih ima jos manje. Vrijedi rec ako taj Lenovo z50-70 zbilja dolazi sa FHD rezom za te novce to bi bio jedini takav 15.6" laptop sve do malo vise od 4000kn. 17.3" ima FHD laptopa za 3700kn (acer), za 4200kn (asus), mogu ti njih linkat ako te zanima veca dijagonala.

**Puno pricam o FHD (1920x1080p) rezoluciji, ali ona je itekako skupocjen uvjet kod laptopa tako nizeg ranga, postaje normalan uvjet tek kod laptopa oko 5500-6000kn. Veca rezolucija ne nosi bolju kvalitetu slike sa sobom, ali svakako donosi ostriju sliku i moguc pregledniji rad na laptopu.

***Ako te zanima matt nebljestavi ekran reci pa cu ti predlozit nekaj drugo, npr. vidi Probook 450, al to vise nije bijela boja i ne dolazi sa grafom oko 3500kn. Za zdraviji vid je svakako bolja veca rezolucija nego da ekran bude nebljestav, ali ako radis u jako osvjetljenom prostoru matt ekran je preporucljiv.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2014 21:08 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Eto posalo upit u ADM i jedino su mi odgovorili s 3 druga prijedloga, od kojih je jedan Asus X550LNV-DM280D koji si mi i sam preporučio. Onda ću se vrlo vjerojatno odlučit za taj,puno hvala na pomoći

11 godina
The_Fichek kaže...

Bio je taj Acer sa 8gb rama i i7-4702MQ za 7000kn, al ga je nestalo, sad imas verzije sa 16gb rama i 850m grafom za 7670kn i kod njih lijepo pise da je 850m gddr5 sto je lako za povjerovat, a hoce li tako biti i kod jeftinijih modela neznam.

N551 Asus kao i G551 Asus imaju 860m Maxwell grafu kao i Lenovo y50, no svima njima je najmanja cijena 7000kn, sto je daleko vise od tvog budzeta ako se ne varam. 850m i nije tako losija od 860m, daje cca. -10fps na high settings u novim naslovima, ali taj fps i dalje prelazi 30, 40fps na high settings u hrpetini igrica i to je prva prava najjeftinija laptop grafa za 1080p gejmanje. Na kraju krajeva maxwell 860m jeste overclockana maxwell 850m tako da ako se ne bojis mozes overclockat 850m i eto ti npr. +5 fps na high settings. Tim bolje ak slucajno dodje gddr5 verzija 850m u najjeftinijim novim acerima.

Vrijedi reci da je nekim cudom malo pod upitnikom dolazi li N551 asus sa IPS ekranom, dok najjeftiniji Lenovo y50 koji je bio za 6800 i nest kn ne dolazi sa IPS vec TN panelom, oni sa IPS panelom, matricom, ekranom kako oces dolaze za dosta vecu cijenu i to sa jakim i5 - klik (8200kn) ili jakim i7 - klik2 (8700kn) ili puno isplativija opcija sa i7 radi UHD rezolucije u ADM-u - klik3 (tnx Shoes na ispravku) Misleci da su svi sa UHD rezom rekoh da su cijene realne, al ne nisu realne u lenovo store-u, a ovaj u adm-u je pretpostavljam u redu kaj se cijene tice.

Prema cijeni N551 Asusa sa i7 ocekuje se da ce cijena g551 biti blize 7500kn-8000kn, zavisno sa kolko rama dodje, a onaj sa i5 bi valjda trebao biti oko 7000kn pa ce bit nekakav best buy za gejmanje, valjda.. Eh sad, hoce li biti isplativo dati 1000kn ili kolko vec za +10fps na high settings u odnosu na n550jk kojeg ima za 6000kn u ADM-u, kako za koga naravno. Pitanje je i hoce li isceznut taj n550jk za 6000kn , kako bi se kupovali novi i skuplji gaming laptopi. Trenutno ima samo 2 modela n550jk i obadva best buya, onaj sa i7 i 8gb rama za 7000kn te onaj sa i5 i 4gb rama za 6000kn.

Acer napada vise neko medium trziste za obicne korisnike, pa po izradi nije tolko high-end, ali je i dalje jako dobre izrade, sve pise u reviewevima tako da nemam sta za nadodat posebno. i5-4200M nije nimalo los i svakako je bolji od i5, pa i i7 U procesora za gejmanje. Uz dodatni kvalitetni cooler (npr. notepal XL - 200kn) moze biti jako blizu performansama i5-4200H u n550jk asusu, kako za koje igre naravno, zavisi i kolko dugo igras, tj. zagrijes laptop u odredjenom vremenu itd. Acer ne stavlja chicklet tipkovnice koje su mozda skuplje, stavi usb port manje i tak neke gluposti, jeftiniji modeli dodju redovito s manje rama, al to su sve gluposti koje se mogu lako zanemarit ako trazis best buy laptop. Jedina stvar koju netko moze zanemarit, a netko ne, je sto acer stavlja 5400rpm HDD-ove (nisam siguran, mozda u skupljim modelima dodje 7200rpm) dok npr. Asus u skuplje modele redovito stavlja 7200rpm HDD-ove sto opet dize cijenu. Zato acer ostavi slot za HDD i jos mozes maknut optiku tako da mozes nadogradit 2 HDD/SSD-a bez micanja postojeceg. To pricam za v3-772g da nebi bilo zabune.

U skupljem rangu oko 7500-8000kn nije nimalo losa opcija potraziti kakva je ponuda vani. Tako imas neke MSI vrhunske laptope koji su nedavno spomenuti u temi, npr. ovaj

Znači ispada da bi svi ovi navedeni laptopi mogli biti malo skuplji nego što se u početku pretpostavljalo, ne znam sad npr. y50 je bio za 6.7k, a mislim da je čak neko vrijeme bio oko 6.5 k mislim u arhitehu, ali je brzo nestao, a sad se cijena oćekuje min. oko 7k; pa npr. taj g551 sam vidio da su neki u ovoj temi pričali da se očekuje da najjeftiniji model sa CPU-om tipa i5-4200H bude tu negdje iznad 6.5k, a sad ga se (taj najjeftiniji model, jeli) nikako ne očekuje ispod 7k itd. da ne nabrajam. Uglavnom cilj bi mi bio zadržati se s cijenom na oko 6k, ako bi došla neka opcija koja baš izuva iz cipela onda bi se moglo protegnut koju stoticu... E sad, n550jk za 6k mi se čini jako isplativ radi IPS ekrana i 7200rpm HDD-a, ali bi li npr. ako taj novi acer dođe sa sličnom konfiguracijom kao ovaj n550jk, ali sa GDDR5 850m i bez IPS-a i sa 5400rpm HDD-om, bi li bilo moguće da cijena bude oko 6k ili samo malo poviše? Ako bi se zadržao na ovom n550jk-u (nadam se da će još neko vrijeme biti dostupan jer ne mislim ništa još kupovati dok se ne riješi situacija za ovaj cjenovni rang), kažeš da se s ovom konfiguracijom mogu ugodno igrati na high settingsu u skoro svim igrama? A npr. ako ja FHD rezoluciju smanjim na HD ili čak na onu "kvazi" 16:9 rezoluciju 1366x768, onda je za pretpostaviti da mogu sve to povući i do ultra settingsa, čak i neke igre koje planiraju izaći u skorije vrijeme (npr. godina dana) ili sam ipak malo preoptimističan? {#}

Pozdrav.

13 godina
neaktivan

Pozz,trebao bi neki laksi laptop za surfanje,filmove word,excell i to.Ubiti treba mi za sestre koje su studentice.

Laptop bi trebao biti lagan,ne treba biti prelagan,ali da se moze nositi,mora da ima 750gb do 1 TB,neka bude 17,3" i ako moze se neki manji ssd ugurat samo da se instalira windows,4 gb rama obavezno i,ako moze zasebnu graficku..Kamera mora biti isto,HDMI ulaz,i po mogucnosti do 4500,ako se sve ovo moze ugurati za vecu cijenu slobodno linkajte :D

Hvala

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ovo zadnje sto si rekao nisi preoptimistican nego realan. Bas sam prico jucer s jednim likom kaj ima toshibu staru oko god dana, jaki IB i7 procesor i 7670m grafu, znaci low end grafu za danasnje poimanje i lik s tim igra bf4 i bf3 mp na med-high settings bez problema na HD rezoluciji, imas i gameplayeve na youtube. Znaci da, na 1366x768 rezi bi sa 850m grafom sve trebo moc igrat na najvisim postavkama, a one najzahtjevnije najnovije igre bi bile malo upitne kaj se tice dobre fluidnosti u igranju, mislim na gotovo nikakav lagg.

Glavno pitanje u tvom slucaju je zelis li 17.3" TN laptop ili 15.6" IPS. Ak je ovo drugo uzimaj Asusa i nemas sta mislit. v3-772g sa 850m grafom nebi smio prelazit nikako 6000kn, barem ne u shopovima koji inace imaju nize cijene, ako se to dogodi onda zivimo u stvarno lihvarskoj zemlji. Cijenu verzije sa FHD rezolucijom predvidjam izmedju 5500 i 6000kn, a onaj sa HD bi trebao biti blize 5000kn. Btw. ja niti na amazon.de i tako nekim stranicama nemrem nac radi li se o gddr5 verziji 850m, tako da ce to trebati pitati acer.hr jednom kad dodju modeli.

7200rpm vs 5400rpm izuzmi iz racunice jer apsolutno nist ne znaci u gejmingu, a za stvari di treba dobar disk je bolje uzeti SSD koji su postali isplativi s obzirom na dobiveno/ulozeno. Za gledanje u detalje vise bi trebo gledat razliku izmedju i5-4200H vs i5-4200M, iako ak 850m bude gddr5 u aceru je bolje ici na i5-4200M, naravno ak te ne smeta TN ekran koji bi trebo biti i poboljsan u odnosu na proslog v3-772g acera. Linko sam vec reviewove mozda i tebi, neda mise skrolat, uglavnom lako ih zguglas.

Lenovo y50 je inace bio za najmanje 6881kn, tog se dobro sjecam, mozda je u samo jednom kratkom periodu pao na 6700kn da i mislim da je taj onda bio u ADM-u. Asus g550jk sa i5 je bio isto tak nest, oko 6800kn, a onaj sa i7 je bio za 7400kn, n550jk sa i7 je bio za 7200kn, a sad je za 7000kn. G551 bi mogao biti nesto sitno manje od 7000kn, ali vjerojatno ne blizu 6500kn kako ni svi ovi navedeni modeli nisu bili blizu toj cifri. Jedino je n550jk sa 4gb rama bio za 6400 i nest kn radi 4gb rama pa mu se cijena spustila na 6000kn dolaskom lenova y50 ili da se oslobodi cijenovni rang za g551, n551.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2014 23:06 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
drakula789 kaže...

Pozz,trebao bi neki laksi laptop za surfanje,filmove word,excell i to.Ubiti treba mi za sestre koje su studentice.

Laptop bi trebao biti lagan,ne treba biti prelagan,ali da se moze nositi,mora da ima 750gb do 1 TB,neka bude 17,3" i ako moze se neki manji ssd ugurat samo da se instalira windows,4 gb rama obavezno i,ako moze zasebnu graficku..Kamera mora biti isto,HDMI ulaz,i po mogucnosti do 4500,ako se sve ovo moze ugurati za vecu cijenu slobodno linkajte :D

Hvala

Evo ga ovako jedan sa jačom grafom 840M, ali i slabijim procesorom i3:

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-x750ln-t4047-173-intel-core-i3-intel-pentium-dual-core-t4047-170-ghz__6425461

I evo ga jedan sa jačim procesorom, i5M, ali slabijom grafom 820M:

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/lenovo-prijenosno-racunalo-essential-g710-59-431937-173__6570411

E sad, nit je ovaj procesor baš slab, nit je ovaj baš nešto vele jak, a isto vrijedi za grafe.. Samo šta ti je bitnije, proc ili grafa...

Ima i još izbora, a to će ti vjerojatno Fićek nešto bolje predložit ako ima...

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic
11 godina
EchoOne kaže...
drakula789 kaže...

Hvala

Evo ga ovako jedan sa jačom grafom 840M, ali i slabijim procesorom i3:

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-x750ln-t4047-173-intel-core-i3-intel-pentium-dual-core-t4047-170-ghz__6425461

I evo ga jedan sa jačim procesorom, i5M, ali slabijom grafom 820M:

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/lenovo-prijenosno-racunalo-essential-g710-59-431937-173__6570411

E sad, nit je ovaj procesor baš slab, nit je ovaj baš nešto vele jak, a isto vrijedi za grafe.. Samo šta ti je bitnije, proc ili grafa...

Ima i još izbora, a to će ti vjerojatno Fićek nešto bolje predložit ako ima...

Sve dobro receno, samo postoji bolji asus u tom rangu, sa i5-4200U i 840m i za manje pare, isti model, lista, najjeftiniji U odnosu na Lenovo g510 ima i dalje slabiji proc, a jacu grafu. Eh sada taj proc je kako za sto slabiji, tj. bolje receno osjetno slabiji. Za surfanje, filmove i te gluposti nece nist osjetit razliku, za npr. igranje novih naslova ce osjetit razliku i to ne kod svih novih naslova nego onih posebno procesorski zahtjevnijih, a kod starijih igara ce biti padova fps-a ponajprije u online mulitplayer igrama, tipa WoW itd. Inace poanta tih U procesora je produljenje baterije dok je laptop istekan za navodnih 2,3 puta (ako imas 2 laptopa sa istim baterijama, jedan sa npr. i5 M procom, drugi sa i5 U, obadva iste arhitekture, u ovom slucaju Haswell) radi manje potrosnje koja je i uzrok tog pada performansi, koji sigurno nije 2,3 puta slabiji, dapace, ni blizu tolko.

Pitanje je i za sto njoj treba graficka..

Kaj se izrade tice Lenovo je bolji, prvenstveno radi znatno boljeg pristupa komponentama. Taj 17.3" asus je nikakav za nadogradnju i samostalno ciscenje i to mu je najveca mana, za bilokakvo prckanje ga je bolje nosit na servis koj ce to onda i naplatit..

Ima tu jos i Probook 470 sa 8gb rama, al god jamstva manje. Da, prema novome bi Lenovo trebao u startu imati 2 god za fizicke osobe, a ne vise 1 god kako i dalje vise manje pise u opisima. Ona najjocitija razlika u odnosu na ostale je sto ima matt nebljestavi ekran, a po izradi je isto kvalitetan kao lenovo g710, tj. i nesto kvalitetniji radi tog matt ekrana i aluminijskog finisha kakvog ima Asus (vise estetska stvar)

Btw. grafa u tom probooku je razocaravajuca za taj rang i malo slabija od 820m kojoj isto nije bas mjesto u tom rangu. Kaj se specifikacija tice all-around bi mozda bolji bio ovaj 470 model, al ak matt ekran ne igra ulogu s obzirom na specs je losiji odabir od prvospomenutog Asusa, iako Asus ima slabiji pristup komponentama.

S obzirom da nema prevelikog smisla za tu namjenu ici na jaki i5 procesor (mislim na i5-4200M, i5-4200U je okej odabir s obzirom na cijenu i da dolazi sa 840m grafom) moze ici na ovu verziju Lenova g710 sa i3-4000m koji je inace samo malo slabiji od i5-4200U i 820m grafom, nemalo slabijom od 840m. Mislio sam da jos uvijek stoji na akciji model sa 4gb rama za 3500kn na ekupi.hr, ali ne.

Sjetio sam se jos neceg, ako bi htjela 17.3" sa FHD rezolucijom: Acer E5-771G Mozda ne izgleda najkvalitetnije, ali je funkcionalan (gledaj youtube review-ove preview-ove kako oces) i to sto dolazi sa FHD rezolucijom je ogromna prednost ako joj netreba najjaci procesor (napomena, i3 u njemu je skroz dobar za tu osnovnu namjenu!)

Eto, sad imas apsolutno sve opcije na stolu, opet sam se rasprico i izgubio neznam kolko vremena, ali nvm. Bas me danas nesto vuce bug hehe, al necu sigurno bit ovoliko aktivan iducih tjedan dana. Lp.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2014 23:57 (The_Fichek).
11 godina
The_Fichek kaže...

Ovo zadnje sto si rekao nisi preoptimistican nego realan. Bas sam prico jucer s jednim likom kaj ima toshibu staru oko god dana, jaki IB i7 procesor i 7670m grafu, znaci low end grafu za danasnje poimanje i lik s tim igra bf4 i bf3 mp na med-high settings bez problema na HD rezoluciji, imas i gameplayeve na youtube. Znaci da, na 1366x768 rezi bi sa 850m grafom sve trebo moc igrat na najvisim postavkama, a one najzahtjevnije najnovije igre bi bile malo upitne kaj se tice dobre fluidnosti u igranju, mislim na gotovo nikakav lagg.

Glavno pitanje u tvom slucaju je zelis li 17.3" TN laptop ili 15.6" IPS. Ak je ovo drugo uzimaj Asusa i nemas sta mislit. v3-772g sa 850m grafom nebi smio prelazit nikako 6000kn, barem ne u shopovima koji inace imaju nize cijene, ako se to dogodi onda zivimo u stvarno lihvarskoj zemlji. Cijenu verzije sa FHD rezolucijom predvidjam izmedju 5500 i 6000kn, a onaj sa HD bi trebao biti blize 5000kn. Btw. ja niti na amazon.de i tako nekim stranicama nemrem nac radi li se o gddr5 verziji 850m, tako da ce to trebati pitati acer.hr jednom kad dodju modeli.

7200rpm vs 5400rpm izuzmi iz racunice jer apsolutno nist ne znaci u gejmingu, a za stvari di treba dobar disk je bolje uzeti SSD koji su postali isplativi s obzirom na dobiveno/ulozeno. Za gledanje u detalje vise bi trebo gledat razliku izmedju i5-4200H vs i5-4200M, iako ak 850m bude gddr5 u aceru je bolje ici na i5-4200M, naravno ak te ne smeta TN ekran koji bi trebo biti i poboljsan u odnosu na proslog v3-772g acera. Linko sam vec reviewove mozda i tebi, neda mise skrolat, uglavnom lako ih zguglas.

Lenovo y50 je inace bio za najmanje 6881kn, tog se dobro sjecam, mozda je u samo jednom kratkom periodu pao na 6700kn da i mislim da je taj onda bio u ADM-u. Asus g550jk sa i5 je bio isto tak nest, oko 6800kn, a onaj sa i7 je bio za 7400kn, n550jk sa i7 je bio za 7200kn, a sad je za 7000kn. G551 bi mogao biti nesto sitno manje od 7000kn, ali vjerojatno ne blizu 6500kn kako ni svi ovi navedeni modeli nisu bili blizu toj cifri. Jedino je n550jk sa 4gb rama bio za 6400 i nest kn radi 4gb rama pa mu se cijena spustila na 6000kn dolaskom lenova y50 ili da se oslobodi cijenovni rang za g551, n551.

Hmmm, htio sam taman nešto editirati post, ali vidim već si odgovorio pa nema smisla. Ajde super za ovo sa rezolucijom, dosada sam uvijek igrao na 1366x768 i bilo je skroz ok na 15.6''(dobro, ajde to je bila i najviša moguća rezolucija) jer mislim da je bolje spustiti rezoluciju, a ostale postavke ostaviti visoko barem do ove 1366x768 koja izgleda sasvim pristojno na 15.6'' monitoru. Ovo za HDD znam da nema praktički nikakav zančaj za igre, mislio sam na to da 7200rpm HDD diže cijenu laptopu. Što se tiče ovog acera o kojem pričamo nisam ni znao za veličinu ekrana; uglavnom ako konfiguracija bude nešto slično n550jk, nebi baš išao za 17.3'' jer mi to nije baš napeto pogotovo za prenošenje (to je što se tiče mene i moje situacije samo). Za kraj ostaje ono što sam zaboravio pitati u prošlo postu; ugl. recimo da izbor padne na ovaj asus sa 4GB RAM-a, zanima me koliko je to dovoljno za igre (naravno misli se na ove nove, zahtjevnije). Pitam to jer sam npr. na svom starom laptopu sa isto 4 gb RAM-a igrao određene igre za koje je bilo 4GB recommended pa kad bi usred igre upalio device manager i pogledao RAM usage bio bi pun između 1.5 i 2GB uključujući i windows 7 tako da mi se čini da je malo pretjerano s time što se tiče izdavača igara. Znam da je RAM najlakše nadograditi pa ne znam što mi savjetuješ da npr. odmah sa laptopom naručim još 4GB ili da pričekam neko vrijeme? Nisam još siguran hoću li uzeti ovaj model, ali prema cijenama ostalih modela koji polako dolaze u nas ovo mi se čini najizglednijom opcijom.

Lijep pozdrav.

11 godina

Dosta novih igara i dalje ne trazi vise od 4gb rama, a kako i sam velis nije ih problem nadogradit. n550jk je pol kile tezi od v3-772g pa razmisli (2.6kg tak nest vs 3.2kg acera) Ako su dimenzije problem to je druga prica, iako se ljudi prije zale na tezinu nego velicinu 17.3 laptopa..

Jos samo jedna napomena vezano za trajanje baterije.

Ako trazis nesto sa duljom baterijom koja bi trajala 6h za normalan rad (surfanje itd.), onda sacekaj v5-573g acer sa 850m grafom i stedljivim i5-4210U, no on nije tolko dobar za igre (pogotovo ne ako ga usporedis sa i5-4200H, razlika u radu zna bit cijelih 1Ghz kad se koristi 2 ili vise jezgri, tak nest, citaj notebookcheck za detalje), ali je pristojan, pogotovo za procesorski manje zahtjevne igre. Taj ima IPS ekran i ultrabook je, tj. lagan ili tezak 2kg Ja imam isti laptop, ali sa 750m grafom koji je nedavno maknut sa trzista radi dolaska novog o kojem pricam. Taj moj model je dolazio i sa 12gb rama i vrtio se oko 6000kn, za dobrih 500kn vise od v3-772g acera sa 750m, FHD rezom i 8gb rama. To ti je ponajprije dobra opcija za prenosivost ak ti se neda nosat kablove, ak mislis negdje van doma radit tako na 5-6h zavisno i sta bi radio, moze to i dulje ici ako stavis na power saver, ne klikces konstantno tih 5-6h, pazis na svjetlinu ekrana..

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2014 0:11 (The_Fichek).
11 godina

Nije mi previše bitna autonomija baterije jer sam ionako večinom uštekan u struju. Težina samog laptopa isto tako nije problem, puno veću ulogu igra dimenzija gdje mi najviše odgovara 15.6''. Naravno, kažem ništa još nije sigurno dok ne izađu svi modeli pa da se na miru može sve izvagati i odlučiti.

0 0 hvala 0
11 godina

Osim tog v5-573g sa stedljivim i5 nema ti sta novog doc od jako kvalitetnih 15.6" oko 6000kn, vrlo je mala vjerojatnost da samo 1 od onih 15.6" navedenih modela bude za 6500kn. Pazi da se ne opeces jer bi n550jk mogao isceznuti jednom kad dodje i g551, neznam, mozes tu info pitati ADM pa onda podijelis to sa nama na temi..

13 godina
neaktivan

Ljudi,cure nece igrat igre,cisto neka ima neku graficku,jer ovaj koji imam je bez graficke i bas je ussles

Volio bi da ima graficku kada odemo na more pa imam laptop navece da igram malo fifu ili tako nesto jer zna biti dosadno,a jos uvijek nisam poceo izlaziti :)

Znaci najbitniji mi je ssd jer mislim da bi laptop trebao letiti s njim i nekim i3 procesorom

Hdmi je bitan jer se patim s ovom Toshibom C650,ima samo za VGA ulaz(ulaz,svejedno je hah),a zelim nekad gledat na tvu film :)

Znaci en mora biti neki prejaki procesor,niti graficka,4 gb rama neka bude,ssd,ako moze,ali stvarno,ako moze se uklopiti u to,pa kupiti jeftiniji laptop i ugraditi ssd

Znaci neki laptop koji ce rijetko biti koristen za gaming,najvise multimedija i surfanje Powerpoint

Jaoj,baterija,neka bude dobra neka,sto duze da dura to bolje

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2014 15:15 (drakula789).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Cini mi se kako u domacoj (ZG) ponudi nema (profi, ne gejmerskih) 17" full HD modela sa 7200 rpm diskom. Full HD, ne HD+ (1600x900).

Zanimljiv je Asus X750LN,  i5U s 8 GB RAM-a, spomenut u kontekstu necije kolegice koja ga koristi za AutoCAD.

Ali i taj i hrpa drugih 17" imaju 5400 disk.

Pronadje se jedan, dva 17" fullHD modela sa 7200 rpm, ali to su gejmerski, skupi i jako dobri.

Ovo je vise IT pro namjena: web dev, programiranje, Office, nesto dizajna, virtualke... Graficka kartica nije toliko vazna.

Cijenovni rang do 5500 kn.

17" ekran je ipak zahtjev ispod kojeg ne ide. Da, vidim kako medju 15" modelima ima ih i sa FullHD ekranom i sa 7200 rpm diskom...

Asus mi savjetuju kao najbolji omjer love i kvalitete u toj klasi. Lenovo, HP, Dell - kazu, ne daju za taj novac to.

Gledao sam i Asusov i Dellov sajt. Imaju opcije sa 7200 rpm diskovima, hrpu opcija. No izgleda kako "nasi" narucuju samo slabije, jeftinije modele.

Ima li tko kakav savjet, hint sto i gdje gledati...

Cini mi se kako je lakse kupiti novi 7200 rpm disk i naknadno ugraditi nego dobiti model s njim.

Kakve su opcije s ugradnjom nekog malog cache SDD-a, 20-40 GB?

Moze li to u ovaj ASUS a da se ne mora premjestiti HDD na mjesto DVD-a i na njegovo mjesto SSD?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pozdrav svima.
Kupujem laptop pa bih trebao pomoc pri izboru.
U biti gledam laptope sa ekranom od 15 incha. Uglavnom ce biti u stanu ustekan ali par puta tjedno cu biti primoran nositi gq okolo pa odustao od 17incha.
Iako nije primarno namijenjen za igranje zna me to ponekad uhvatiti, ne trazim neke najnovije naslove igara ali bih trebao moci pokrenuti Total war naslove na barem srednjim i dio novijih igara na srednjim/slabijim postavkama.
Takodjer je potreban za rad u mso-u, u biti malo zahtjevniji/profesionalniji rad a ne neke jednostavne popise u excelu i wordu.
Onda i da izdrzi otvorenih 30 tabova u pregledniku, da ga ne uspori neki rad u pozadini tj da moze podnijeti multitasking.
Da nemam problema u radu sa remote desktopom.
Takodjer da se moze potrebi bez problema prikljuciti na monitor od 19incha pa da se kao covjek zavalim pred njim i radim.
Sa obzirom na navedeno pretpostavljam da trazim i3/i5 procesor, odvojenu graficku sa bar 2gb i bar 4gb rama?
Trenutno mi financije dopustaju maks. 3400-3500kn ali buduci da u odredjenim trgovinama imam popust od 500-injak kuna gledam stroj do 4000kn.
Za oko mi je zapeo u Emmezeti:
Asus k550lb-xx182d ,i
mozda kao slabiji i jeftiniji:
Lenovo G500(59-390093)

U Technomarketu:
HP Pavilion 15 N222SM
HP Pavilion 15 N055SM
Acer V5-552G-8558
Acer E5-551G-80TN
Lenovo G5070 59-424309

Za sada mi prednjaci emmezetin Asus k550lb-xx182d zbog procesora, u odnosu na ostale ok graficke i 2 godine garancije.
Jedino me brine dal je dovoljno rama?
Jedna od opcija je i Lenovo G710 59-432668 sa ekupi po cijeni od 3500kn

Sa obzirom na navedeno molio bih za drugo/trece misljenje ili bilo kakvu preporuku:)

0 0 hvala 0
13 godina

Nakon puno kopanja i traganja za idealnim laptopom, evo nakon skoro godinu dana sam uspio ubosti Asus N56JR za 4.700,00kn bez pdv, nov, nekorišten, sa rješavanja lagera.

i7 4700hq, 8gb ram, gtx760, win 8.1, 2 god jamstvo, fullHD ekran, odlična baterija, wd black disk kojeg sam zamijenio sa Samsungom 840 250gb i još kupujem 8gb ram. Stvarno zvijerka i odličan model. Preporuka svima koji će tražiti takve po njuškalu (jer novih više nema kod nas)

Fuck me I am famous.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2014 17:54 (guls).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

moze preporuka laptopa za faks .

cijena 2800-3500.

nebi se trebale igrati igre,ali neka bude sposoban pokrenuti bez obzira..

Amber Heard <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
ZvonkoSlavonko kaže...
Pozdrav svima.
Kupujem laptop pa bih trebao pomoc pri izboru.
U biti gledam laptope sa ekranom od 15 incha. Uglavnom ce biti u stanu ustekan ali par puta tjedno cu biti primoran nositi gq okolo pa odustao od 17incha.
Iako nije primarno namijenjen za igranje zna me to ponekad uhvatiti, ne trazim neke najnovije naslove igara ali bih trebao moci pokrenuti Total war naslove na barem srednjim i dio novijih igara na srednjim/slabijim postavkama.
Takodjer je potreban za rad u mso-u, u biti malo zahtjevniji/profesionalniji rad a ne neke jednostavne popise u excelu i wordu.
Onda i da izdrzi otvorenih 30 tabova u pregledniku, da ga ne uspori neki rad u pozadini tj da moze podnijeti multitasking.
Da nemam problema u radu sa remote desktopom.
Takodjer da se moze potrebi bez problema prikljuciti na monitor od 19incha pa da se kao covjek zavalim pred njim i radim.
Sa obzirom na navedeno pretpostavljam da trazim i3/i5 procesor, odvojenu graficku sa bar 2gb i bar 4gb rama?
Trenutno mi financije dopustaju maks. 3400-3500kn ali buduci da u odredjenim trgovinama imam popust od 500-injak kuna gledam stroj do 4000kn.
Za oko mi je zapeo u Emmezeti:
Asus k550lb-xx182d ,i
mozda kao slabiji i jeftiniji:
Lenovo G500(59-390093)

U Technomarketu:
HP Pavilion 15 N222SM
HP Pavilion 15 N055SM
Acer V5-552G-8558
Acer E5-551G-80TN
Lenovo G5070 59-424309

Za sada mi prednjaci emmezetin Asus k550lb-xx182d zbog procesora, u odnosu na ostale ok graficke i 2 godine garancije.
Jedino me brine dal je dovoljno rama?
Jedna od opcija je i Lenovo G710 59-432668 sa ekupi po cijeni od 3500kn

Sa obzirom na navedeno molio bih za drugo/trece misljenje ili bilo kakvu preporuku:)

Fino si pojasnio situaciju. Kako ti nije bitna autonomija baterije predlozio bih da preskocis procesore sa U u oznaci, znaci taj i5-4200U i radje ides na i5-4200M kojeg ima u tom rangu i s obzirom na grafu s kojom dolazi predlozio bih ti najjacu opciju: Lenovo g510 kojeg u Linksu za istu cijenu mozes platiti i na rate, ima ga jos samo u web ducanu Linksa, tj. Portio-u. m265 grafa unutra je rebrand 8750m, konkurencija 740m grafi. Stoga vidi malo na game-debate kako bi se vrtili total war i ostali naslovi koji te zanimaju sa i5-4200M + m265 ili 8750m vs i5-4200U + 740m. U procesori su inace nezgodniji za igre jer kada dolazi do malo jaceg grijanja laptopa performanse znaju dobro past, tj. dogadjaju se fps dropovi pa imaj to na umu. Kaj se izrade tice lenovo g510 je dost kvalitetan, pogotovo kaj se tice laganog samostalnog ciscenja i nadogradnje, sto je najveca mana asusovog modela kojeg si linkao i ostalih asusa u tom i skupljem rangu. Ako neces bit zadovoljan sa radeon grafickom predlazem da onda gledas nesto sa i5 i 840m grafom koja je nesto jaca i od 740m i od 8750m: klik Tu imas lenovo z50-70 koji je upitan dolazi li zbilja sa FHD rezom (treba zvat lenovo store, adm) i koji opet ima dobar pristup komponentama te 17.3" Asus opet sa istim problemom, no radi se o vecoj dijagonali ako se ipak odlucis za 17.3"

Rami su definitivno najmanji problem u cijeloj prici. Mislim da ce bit skroz u redu, ako ne, lako ih nadogradis (300kn = 4gb), jedino bi u slucaju 17.3" asusa to moglo bit malo zeznuto, kod 15.6 ne.

I da jos jedna stvar, prema novome bi Lenovo trebao imati 2, a ne 1 god jamstva za fizicke osobe pa se raspitaj malo o tome ako se odlucis na njega. Vrijedi reci i da mozes produljiti jamstvo na 3god i to onda kosta 400-550kn kako za lenovo tako i za asus, cijene gledaj na nabava.net (pisi "produljenje 'brand' " u trazilicu)

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2014 23:38 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

frende ja bas uzeo taj Asus k550lb-xx182d prije 3 dana

znaci odusevio me, od dizajna do performansi,

tanak je , kvalitetna izrada, procesor je stedni sto znaci da imas duzu bateriju

znaci na kompu sam imao na league of legends pri high settingsima 60fps ovdje imam 140, jos igram preko wifia

ugl prebrz je, drago mi je sto sam ga uzeo, nagodinu mozda dodam jos 4b rama tako da imam 8 ukupno i to je to :D 

Ne kradi! - vlada mrzi konkurenciju..
11 godina

Nijedan laptop u tom rangu los, al uvijek moze bolje, a nekad je potrebno dodat stvarno malo novca na budzet.

Kak je reko da ce ga spajat na monitor pretpostavio sam da ga nece puno nosit pa mu nebu trebala neka autonomija baterije koju dobije sa U procom, a performanse ce svakako bit jos bolje sa i5-4200M

Kaj se grafe tice ponudio sam razne opcije pa on nek vidi sta i kako. 8750m, tj. m265 je prakticki jednako jaka kao 740m samo ima nekih igara u kojima je nvidia bolje optimizirana i tih igara ima malo vise nego u suprotnom slucaju, kada su igre bolje optimizirane za radeonku, stoga je overall 740m sitno bolja, no kako ona redovito za iste pare dodje sa nesto slabijim procesorom 8750m + nest jaci procesor je generalno bolja stvar. Stoga rekoh ako ide na nvidiu bolje da se protegne na jacu i novu Maxwell 840m grafu, ako mu budzet dozvoljava.

Btw. ak onaj lenovo z50-70 dolazi sa FHD rezom, onda je veci best buy i od g510 lenova, ak reza uopce nije bitna i stalno bi se spajo na monitor opet treba dodatno razmislit, jaci proc ili jaca grafa..

11 godina
boing24234 kaže...

Cini mi se kako u domacoj (ZG) ponudi nema (profi, ne gejmerskih) 17" full HD modela sa 7200 rpm diskom. Full HD, ne HD+ (1600x900).

Zanimljiv je Asus X750LN,  i5U s 8 GB RAM-a, spomenut u kontekstu necije kolegice koja ga koristi za AutoCAD.

Ali i taj i hrpa drugih 17" imaju 5400 disk.

Pronadje se jedan, dva 17" fullHD modela sa 7200 rpm, ali to su gejmerski, skupi i jako dobri.

Ovo je vise IT pro namjena: web dev, programiranje, Office, nesto dizajna, virtualke... Graficka kartica nije toliko vazna.

Cijenovni rang do 5500 kn.

17" ekran je ipak zahtjev ispod kojeg ne ide. Da, vidim kako medju 15" modelima ima ih i sa FullHD ekranom i sa 7200 rpm diskom...

Asus mi savjetuju kao najbolji omjer love i kvalitete u toj klasi. Lenovo, HP, Dell - kazu, ne daju za taj novac to.

Gledao sam i Asusov i Dellov sajt. Imaju opcije sa 7200 rpm diskovima, hrpu opcija. No izgleda kako "nasi" narucuju samo slabije, jeftinije modele.

Ima li tko kakav savjet, hint sto i gdje gledati...

Cini mi se kako je lakse kupiti novi 7200 rpm disk i naknadno ugraditi nego dobiti model s njim.

Kakve su opcije s ugradnjom nekog malog cache SDD-a, 20-40 GB?

Moze li to u ovaj ASUS a da se ne mora premjestiti HDD na mjesto DVD-a i na njegovo mjesto SSD?

U tom rangu definitivno sacekaj v3-772g acera ako zelis jaci laptop od Asusa na koji mislis. Vjerojatno nece imat 7200rpm disk, ali ima stvarno dobru prosirivost sa jednim slobodnim slotom za HDD/SSD i mogucim slobodnim slotom ak bi micao optiku, kak se inace i stavlja SSD kod velike vecine laptopa. Stavis neki best buy 120gb SSD za 500kn i vozi dalje ili idi na onaj crucial 256gb SSD za 1000kn ili 512GB za 1500kn.. Kako sta sa vremenom ubacuj naravno.

Prema notebookchecku novi v3-772g ima dost dobar TN ekran, iako su stvarno trazili musice u njemu jer njima kao ni svim ljubiteljima tehnologije ne pase nista ispod IPS ekrana, no situacija je takva kakva je opcenito kod ekrana laptopa za sada. 15.6" laptopi sa IPS se javljaju oko 6000kn (v5-573g acer, n550jk asus), ali onih 17.3 sa IPS nema ni jednog kod nas, a neznam stvarno ni di ih ima vani. Nedavno su komentirani MSI laptopi na temi, no roby veli da je sam Linus pogrijesio u vezi IPS ekrana kod high-end MSI-evog 17.3" laptopa, a mozda isti i ima IPS, al to bi onda bila neka super skupa verzija. Ja sam na notebookchecku samo jednog 17.3" asusa naso sa IPS, al tog nema kod nas u ponudi, taj je bio sa 750m grafom, radi se o malo starijem modelu.

Uglavnom taj acer ce imat jaci i5-4210 ili i5-4200M procesor, znaci M verziju i5-4200U, grafa je svakako jaca od 840m u Asusu tako da to dize vrijednost laptopu. Eh sad kolka ce bit cijena novog Acera sa FHD rezom neznam, kao nit to oce li to tebi bit isplativo s obzirom da ti nije bitna tolko grafa, a ne znam kolko ti je bitan procesor. Stari v3-772g acer koji je po izradi jako slican novom, a imo je slabiju 750m grafu (i dalje bolja od 840m) sa FHD rezom i 8gb rama se prodavao od 5500kn, tako da pretpostavljam da novi nebi nikako smio prelazit 6000kn, barem ne jednom kad bi se cijene smirile kad bi stigao.

Kao najjeftiniju opciju razmisli o Acer E5-771G-37RX sa nelosim i3-4030U ako je clock jezgri manje bitna stvar od cache-a i multithreadanja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2014 2:23 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice