Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.647.007
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Shockwave kaže...

Kakva je zastita od vode na danasnjim laptopima? Konkretno na lenovo g seriji?  Slucajno sam prolio malo vode po tipkovnici i nisam ga izgasio ni pustio da se osusi i radi sve zasac no cuo sam da je tekucina silent killer tj nece se odmah pokvarit nego nakon nekog vremena

Voda nije ništa strašno, da si prosuo nekakav sok ili nešto sa šećerom bilo bi loše.

Naravno ako se radi o jako maloj količini vode !

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 17:42 (TheMenstalist).
13 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...
Shockwave kaže...

Kakva je zastita od vode na danasnjim laptopima? Konkretno na lenovo g seriji?  Slucajno sam prolio malo vode po tipkovnici i nisam ga izgasio ni pustio da se osusi i radi sve zasac no cuo sam da je tekucina silent killer tj nece se odmah pokvarit nego nakon nekog vremena

Voda nije ništa strašno, da si prosuo nekakav sok ili nešto sa šećerom bilo bi loše.

A loše je ako se ne izgasi i voda dođe u dodiru sa strujom

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
15 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Koji je bolji laptop od ova dva?

Asus X552VL

Asus X550DP

U meni ostaje samo bol i bijes. - Mel
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 12:28 (Aliser).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

laptop za potrebe fakulteta, multimediju i lagani gameing, igrice poput asscreed i lol, na low/med grafici, ekran 15,6 ne veci, zasebna grafa, bez os-a, do 4K kn..

moze preporuke neke?

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 13:25 (Peverell02).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako se nebudu igrale igre - onda prvi, ak se budu onda drugi.

Pod igre ne mislim na farmwile, candy crush i ostale.

@peverell002 

ovako nesto uz produzenje jamstva

Dell Precision M6600
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 13:26 (darkydark).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 14:19 (Peverell02).
15 godina
neaktivan
darkydark kaže...

Ako se nebudu igrale igre - onda prvi, ak se budu onda drugi.

Pod igre ne mislim na farmwile, candy crush i ostale.

@peverell002 

ovako nesto uz produzenje jamstva

Samo me zanima zašto je drugi bolji za igre, osim što ima duplo više rama?

12 godina
neaktivan

Tražim laptop primarno za pregledavanje interneta. (primarno koristim Firefox)
Povremeno koristim programe GIMP 2 i inkscape, te jako rijetko se zafrkavam s Adobe Premier Pro-om.
Igrice više ne igram, al volio bih moć nekad pokrenuti DOta 2 i LoL kad nađem vremena.
Htio bih stroj koji neću mijenjati narednih 3-4 godine.

* karakteristike za koje sam siguran:

• CIJENA: cca 3 500 kn (max 4 000kn)
  • VELIČINA EKRANA: 15"
  • RAM: minimalno 4 Gb
  • minimalno 3 usb portova
  • optika nije potrebna (čitača diskova)

* karakteristike u koje sam manje upućen:

• ?HARD DISK: samo 500 gb HDD ili 8 Gb SSD + 500gb-1Tb HDD ili 256 GB SSD  (trenutačno imam 500 Gb na stolnom računalu i to mi je dosta, no razmišljam isplati li mi se uložiti u SSD te koliko ? )
  • ?GRAFIKA: najvjerojatnije integrirana ? (uistinu se ne razumijem u to)
  • ?PROCESORSKA LINIJA: vjerojatno i5

Koje su neke "sitnice" izuzev nabrojanih karakteristika na koje bih trebao obratiti pozornost?
(pozicija/veličina touchpada, ....)

Da li se može sastavljati laptop po komponentama ili moram kupiti gotovi prijenosnik ?

btw Unio sam te karakteristike na nabava.net i našao ova tri (što mislite o njima):

Svaka pomoć je dobrodošla te mi slobodno predložite neke druge laptope :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 23:57 (Dash).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gledajuči svoj probook 455 ništa ne reflektira boja je skroz zagasita.

Iako na takvim slikama isto reflektira tako svijetlosivi a uopće nije svijetlosiv niti reflektira. Glupi marketing.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Drugi

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 20:12 (the economist).
11 godina
Aliser kaže...

Asus X552VL

Asus X550DP

Obadva su ok za office i multimediju. Ja bi za tu svrhu uzeo ovog sa intel procesorom.

Za gaming su obadva jako losa, gledaj rezultate grafickih na notebookcheck.net i klikci na brojeve fps-ova da vidis s kojim sistemima su analizirani.

Vidim da si si digao budzet na 4.5k. Od tih koje si stavio za igranje je jedini ok probook, a kod della mislim da je tiskarska greska i da se radi o losoj 8670m, a ne 8760m za koju mislim da ne postoji. Grafa u lenovu je isto katastrofa. Problem je sto oces igrat i ass´ creed a ta igrica nije nimalo dobro optimizirana za laptop radeon graficke, stoga ti preporucujem nesto sa 740m grafickom (ako igras i dotu uz lol onda ce ti 8750m biti bolja) ili jos bolje novom super 840m grafickom koja je performansama blizu 750m.

Nova 840m se sada kod nas pojavljuje samo kod asus laptopa sa stedljivim procesorima pa imas verziju sa stedljivim i3 -asus 1 u prosatu ili arhitehu -asus1-2 -cijene su 3620kn i stedljivim i5 -asus2 -4370kn. Do sada je najjeftiniji model sa i5 bio u arhitehu za 4500kn sa win8.1. Posto se pojavila verzija bez windowsa za 130kn manje, definitivno ti preporucujem tu verziju.

Kao sto sam gore napisao, rezultate grafickih gledaj na notebookcheck.net i klikci na brojeve fps-ova da vidis s kojim sistemima su analizirani.

Da se razumijemo ta 840m graficka nije nikakav vrh laptop grafickih kao niti jedna graficka koja dolazi u laptopima do nekih 7300kn. Grafa je osrednja te moguce da ce sa novim driverima biti jos nesto bolja. U odnosu na sve ostalo sto se nudi ispod 5000kn je najbolji odabir! Prva iduca bolja je 750m, a 840m ju cak tuce u nekim igricama, pogotovo na high settings. Sa 840m grafom u kombinaciji sa i5-4200u ces u assassins creed 3 imat nekih 40fps, a u black flag nastavku nekih 30fps na medium settings. Da, rezultati nisu bas neki, situacija je malo bolja sa 750m grafom di bi dobio +10fps za AC3 i +5fps sa tim procesorom za blackflag. Nisu tolko graficke lose za tu igru koliko su te igre lose optimizirane za njih. Sa laptop radeon grafickama ce ti te igre bit neigrive nazalost.

Posto se malo i snizila cijena tog asusa sa i5 procesorom definitivna je preporuka da ides na njega. Taj i5 jest stedljiv ali ima turbo boost na pristojnih 2.6Ghz za razliku od i3-4010u koji dolazi u jeftinijoj verziji i kojem su jezgre zakucane na 1.7Ghz. Ako se neces baviti nekim teze zahtjevnim programima i5-4200u bi trebao biti i vise nego dostatan. Super stvar kod njega je sto se ne grije puno i sto ce ti laptop dost dulje radit kad nije ukopcan u struju nego s obicnim i5 (bez U u imenu)

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 23:51 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Aliser kaže...

Asus X552VL

Asus X550DP

Obadva su ok za office i multimediju. Ja bi za tu svrhu uzeo ovog sa intel procesorom.

Za gaming su obadva jako losa, gledaj rezultate grafickih na notebookcheck.net i klikci na brojeve fps-ova da vidis s kojim sistemima su analizirani.

Trebao sam ipak biti malo precizniji za šta mi treba laptop:

Uglavnom mi treba za fakultet, programiranje, multimediju i grafiku jer se time i bavim na fakultetu (manje sa grafikom ali to radim sa strane). Što se tiće igara, ne igram ništa posebno niti pretjerano zahtjevno, nisam neki gamer. Igram povremeno League of Legends, Dota 2, Borderlands 2 i igrao bih TERU samo da imam jače specifikacije (Pogledaj pod Moj PC kakvi su mi računar i laptop, to trenutačno koristim za igre i fakultet).

11 godina
Aliser kaže...
The_Fichek kaže...
Aliser kaže...

Asus X552VL

Asus X550DP

Trebao sam ipak biti malo precizniji za šta mi treba laptop:

Uglavnom mi treba za fakultet, programiranje, multimediju i grafiku jer se time i bavim na fakultetu (manje sa grafikom ali to radim sa strane). Što se tiće igara, ne igram ništa posebno niti pretjerano zahtjevno, nisam neki gamer. Igram povremeno League of Legends, Dota 2, Borderlands 2 i igrao bih TERU samo da imam jače specifikacije (Pogledaj pod Moj PC kakvi su mi računar i laptop, to trenutačno koristim za igre i fakultet).

Idi na nesto sa 8750m budzet a dobrom grafickom za te igre te nekakvim jacim i3 (bez U u imenu) ili i5 (moze U u imenu, ali bolje bez) procesorom ili AMD a10-5757m ili a8-5557m procesorom (bolji bi bili intelovi koje sam rekao, ali i ti amd procesori su ok, pogotovo a10). Kad nadjes takvog sto u tom ducanu mi linkaj na PM ili ovdje.

8750m - mos vidjet jako dobrih 60fps na doti2, borderland2 vidis da vrti na 41fps sa i5 3210M, LoL ce vrtit sigurno, za TERU nisam siguran, nemam pojma kolko je zahtjevna igra, za nju si guglaj ili gledaj na game debate

Mozes jos uzet u obzir nesto sa 740m grafickom - sa njom bi borderlands vrtio za 15fps vise, a dotu2 za 15fps manje. Neznam kakva je borderlans2 igrica, al za dotu2 ako si veci ovisnik nebi valjalo ispod 60fps da ne bude rage plugova radi lagga :P

Naravno nesto sa 840m grafickom bi bilo najbolje al takvo sto mislim da jso nema u bosni. Kao sto mos vidjet u Hrvatskoj su se takvi modeli, tocnije Asus tek poceli javljat.

Naravno ovo sve o cemu pricam bi u Hrvatskoj kostalo malo preko 4000kn (sa i5 procesorom), tako da ako bi trazio u korektnom ducanu u BiH bi to trebalo ici nesto malo preko 1000KM. Ak odlucis povecat budzet vise od toga javi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 23:47 (The_Fichek).
11 godina

Prvo da odgovorim na neka pitanja koja si postavio pred kraj.

Laptop se nemoze sastavljati po komponentama nazalost.

SSD ti za tvoju svrhu nece trebati. On sluzi tek tolko da ubrza ucitavanje bilocega i SSD kosta dost s obzirom koliko GB ima, a tehnologija razvijanja SSD-ova se brzo razvija i uskoro bi trebali doci jos brzi SSD-ovi bez znatnih povecanja cijena ako ce trziste biti fer. Trenutno 120gb ssd-a ti kosta od 450kn nadalje, ali ako to oces stavit u laptop najcesce moras smicati opticki citac i stavit nekakav odd caddy kojeg roby stalno linka sa ebaya za 10 dolara. Uglavnom mislim da nema potrebe stavljat SSD pogotovo ako ces ici na intel i3 ili i5 procesor.

Velis da netreba integrirana graficka, ali bi ponekad htio igrati dotu2 i LoL. Sad neznam kolki si fan, ali vjerujem da dotu2 nebi htio igrati na 30fps medium settings (kad kliknes na broj fpsa vidjet ces s kojim sustavom je testirana graficka, iznad 45fps s tom grafickom na doti2 mozes postic samo sa i7 jakim procesorom) koliko ju mozes igrati sa nekim i5 procesorom i integriranom hd4600. Za dotu2 i manje zahtjevni LoL mislim da je savrsena budzet graficka 8750m (aceri v5 i HP probookovi u sebi imaju bolju verziju nego onu koja je tamo testirana)

Dobro si trazio laptope, iako tog E1 acera nebih preporucio posto je izasla nova aspire serija puno bolje izrade od prosle, pogotovo v5 aspire.

S obzirom da zelis intel, a ne amd procesor sa malo vise portova od konkurencije mislim da je HP probook savrsen za tebe i to onaj sa i5-3230m procesorom jer je verzija sa i5-4200m koji se vise zagrijava skuplj za 320kn: HP probook i5-3230m 8750m link

Toshiba je dobra ako se nezelis igrati i po jeftinijoj cijeni dobit vrhunski i5 laptop procesor. Ali kao sto rekoh za dotu2 ce te presjeci integrirana hd4600 graficka koja dolazi sa i5-4200m procesorom. Integrirana grafa inace u i5-3230m je jos slabija od te, ali za gledanje filmova, videja i tih gluposti te surfanje je ok. Naravno da ces 8750m graficku moci uposliti za bilosta jer kao i kod nvidije imas opciju da palis diskretnu graficku za mozillu, neku igru itd. Za igre mislim da se te diskretne graficke same pale automatski.

Izrada kod probooka je dosta kvalitetna, ekran je matt, nekakav review sa nesto drugcijim specifikacijama je ovdje: link2 Malo da vidis slike, kakav je ekran, izrada itd Iako pise da je ekran dosta los, to je boljka i ostalih jeftinih laptopa. Posto je kod tog prooboka svjetlina ekrana gotovo svugdje blizu veca od 200 cd/m² reko bih da je to i ok ekran s obzirom na ostale laptope ispod 5000kn. Npr. usporedi to s ekranom acera, iako ne najnovijeg, ali isto aspire v5: link3 Vidis da je svjetlina ovdje puno manja i isto je iskritiziran ekran. Inace stranica je dost rigorozna u reviewovima.

Model ima cak 4 usb porta, iako je standard kod laptopa trenutno 3 usb porta. Ima takodjer dobro odvojene microfon i audio izlaze sto je korisno za razliku od laptopa koji to imaju u jednom combu. VGA, HDMI i ethernet portovi su takodjer tu.

Ako ce bit jos kakvih pitanja slobodno pitaj.

14 godina
neaktivan

Samo bi htio dodati sljedece: i3 4130 (znaci desktop procesor) koji ima intel HD 4400 - u paru sa ddr3 1600 - sve to skupa zakaceno na 1900x1200 (neki dell 24") vrti dotu2 na medium bez pada fps-a ispod 30, sama dota 2 je zahtjevnija od LoL-a.

U prevodu svaki laptop sa i3 4000m ili i5 4200m - je u stanju te dvije igrice vrtit sasvim solidno i bez cukanja cak u full hd na medium detaljima s obzirom da ta dva mobilca imaju jacu integrirku hd 4600. Ako se radi o 1366x760 rezoluciji ide i high bez problema. Te igrice nisu battlefield 4 ili crysis i nisu bog zna kaj zahtjevne.

Osobno sam sa HD3000 koje je cirka 2 put slabija od hd4600 testirao lol i wot na full hd. LoL je na medium detaljima u FHD rezoluciji sa HD3000 krenuo kasljucat nakon cca 35 minuta, nekad bi fps doso do 20 u žaru najveceg teamfighta. a tenkovi radili na fhd bez problema na low, fps plesao stalno oko 30.

Ako su samo te 2 igrice bitne, integrirka u i3 4xxxM i i5 4xxxM procesorima je sasvim dovoljna za rezu 1366x768, ako se nejde u sferu krize2,3 i bf 3,4.

Obavezno imat 2 keksa rama, odnosno 2x4 gb neke 1600 memorije.

Nazalost nisam dovoljno dugo kod sebe imao nitijedan haswell laptop da pokrenem nekaj i zaigram da vidim kak njihova integrirka radi, ali eto druzio sam se s desktop varijantom HD4400 koja je prema papiru i testovima na netu nesto sitno slabija od HD4600.

Dell Precision M6600
Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina
Dell Inspiron 5737

Ekipa, ima li tko iskustva sa ovim modelom: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13902

Zanima me kako se ponaša u radu, ima li problema sa grijanjem (sudeći po procesoru ne bi trebao imati), koliko je trajanje baterije, ... Imate li preporuku za neki dugi sličan model u tom cjenovnom rangu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Dečki evo ga stigao g550jk

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11265

Jedina zamjerka ide na gtx 850 sa gddr3 memom

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2014 10:27 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Po meni poprilično velika zamjerka s obzirom na cijenu... šteta. Radije bi odabrao g56jr.
Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
guls kaže...
Po meni poprilično velika zamjerka s obzirom na cijenu... šteta. Radije bi odabrao g56jr.

Huh ? pa 850 > 765 > 760 - čak i sa gddr3 memom....A cijena lapa ista...

samo treba pričekat lenovo y50 koji tj, on ima 860 tku i tu negdje je sa cijenom

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2014 12:25 (DarthMarkus).
14 godina
neaktivan
guls kaže...

Ta 850m s obzirom da je maxwell i sa ddr3 je izmedju 760m i 765m

G56 je fina igracka, ali i puno veca, s naravno boljim hladjenjem, al ak bi dosla verzija s maxwellom to bi bio pun pogodak, samo jos nijedna 860m nije maxwell osim ak se ne varam u razzeru, a to je cjenovno kategorija za sebe

Dell Precision M6600
13 godina
Opa ja si očito nešto pobrkao u glavi, bio sam uvjeren da je ta 850m sporo govance, a ono na notebookcheck to je zbilja dobra grafa..

ja cijelo vrijeme inače snajpam taj model sa 760... mogao bi se predomisliti.
Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
guls kaže...
Opa ja si očito nešto pobrkao u glavi, bio sam uvjeren da je ta 850m sporo govance, a ono na notebookcheck to je zbilja dobra grafa..

ja cijelo vrijeme inače snajpam taj model sa 760... mogao bi se predomisliti.

Ma definitivno je 850 za dva koplja bolja, e sad da je još sa gddr5 memom onda bi to bio posao....Mislim da ju gigini laptopi imaju (nisam siguran)...

A zipa imaš n550 sa identičnim komponentama

13 godina
Ja osobno ne vidim razliku između G550 i G56JR, osim u toj grafi... Čak mi i izgledaju isto, na prvu. Osim baterije, G56 ima 6ćelijsku, a G550 4ćelijsku.
Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Mislim da je razlika i u IPS matrici na novom modelu.

13 godina
Kolega je spominjao i razliku u hlađenju, no laptop mi izgleda identično, pa pretpostavljam da je i hlađenje isto (ili barem slično gabaritno)... zagrizao sam i već dulje vrijeme gledam taj model i nikako da se odlučim kupiti.
Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Puno hvala na preporuci, najvjerojatnije ću uzeti tog, asusa i kad skupim para ubaciti jos malo rama.

https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-asus-x550ln-xx013h-tamno-sivi/55093

Samo jedno pitanje, pošto vidim da ima optički uređaj, je li moguće kasnije na njegovo mjesto ubaciti ssd?

11 godina
neaktivan

@The_Fichek

Kojem bi dao prednost? Osobno mi Lenovo estetski ne figura, i čini mi se tipkovnica lošije raspoređena (razmak između znakova, veličina enter-a), osim toga uključuje i3 za razliku od toshibinog i5 procesora. Koji će mi u konačnici najviše dati mogućnosti s obzirom da ga najviše koristim u nekakve studentske svrhe (internet, office, filmovi i video sadržaj na internetu...)? Hvala ;)

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100000104446 - toshiba c55-a-1m7

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=999000102458 - lenovo g510

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2014 16:35 (TheMakkyca).
11 godina
neaktivan

pozdrav..evo molio bih za pomoć.. toliko sam gledao laptope pa više ni sam ne znam koji bi, pa ako bi mi mogli preporučit

Cijena do 4500 (možda do 5000 ali teško), lap će mi bit za programiranje i tipkanje, koji film i eventualno igru koju

e sad trebao bi imat i5, 6-8 GB Rama

unaprijed hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
alkos21 kaže...

pozdrav..evo molio bih za pomoć.. toliko sam gledao laptope pa više ni sam ne znam koji bi, pa ako bi mi mogli preporučit

Cijena do 4500 (možda do 5000 ali teško), lap će mi bit za programiranje i tipkanje, koji film i eventualno igru koju

e sad trebao bi imat i5, 6-8 GB Rama

unaprijed hvala

Lenovo G510 -  Intel Core i3 4000M 2,40GHz, RAM 4GB DDR3, 1000GB + 8GB SSHD, 15.6" HD LED (1366x768), AMD MR HD 8750M 2 GB -3600Kn

Ja bi ga uzeo za programiranje i tipkanje jer ima stvarno dobru i udobnu tipkovnicu također laka nadogradnja, a možeš se i poigrati na njemu !

HP probook 470 G1  -  Intel Core i3 4000M 2,40GHz, 4 GB DDR3, 500GB HDD, 17,3" , Kamera, DVD-RW, AMD MR HD 8750M

Ima hardver kao lenovo, ali veći i bolji (anti-glare) ekran

ACER Aspire V3-772G - i5 4200M, DVDRW DL, 6GB, 1000GB, GeForce GT 750M, 17.3' - 5000Kn 

Ima jako dobar hardver, ovaj ti je za igranje i u te svrhe.

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
13 godina
roby27 kaže...

Mislim da je razlika i u IPS matrici na novom modelu.

{#} - ali pazi, laptop je identičan n550jk-u, uz naravno dodatak RoG loga i vjerovatno boljeg hlađenja...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice