Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.636
|
čitano: 14.569.430
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

moj nije nešto pretjerano vruć a držim ga na deki

uskoro idem u bolnicu pa ću imati priliku mučiti laptop

12 godina
protjeran
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Opet ja :) da Vam novac nije problem, ali opet nije baš da bi potrošili odmah sve, koji bi uzeli laptop kao zamjenu za kućište da se može odlično igrati jer to mu je glavna namjena, i možda da je sa zamjenivom grafičkom za budućnost. Za buraza bih uzeo neki mu stroj, trenutno igra na mom starom i5 2500K, 2xATI 5850 grafe.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Citao sam za ovaj problem vezan uz laptop acer v5 552g ali na windows 8...nakon update-a windowsa sve je bilo u redu i laptop se vise nije grijao....sad mozda je do toga mozda nije...e ali sad docno neznam gdje sam to citao...

KLkristijan
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 21:56 (KLkristijan).
17 godina
KLkristijan kaže...

Citao sam za ovaj problem vezan uz laptop acer v5 552g ali na windows 8...nakon update-a windowsa sve je bilo u redu i laptop se vise nije grijao....sad mozda je do toga mozda nije...e ali sad docno neznam gdje sam to citao...

Citao sam i ja pogledajte ovo..

pa jel moguce da on ide iznad 105 stupnjeva a da se ne gasi? tj max je 105 i nakon toga bi se trebao gasiti?

tek na 106.8 se malo jace plai hladnjak pa kad ga spusti na 100 se gasi i tako stalno, dosao sam na 109 stupnjeva prime 95 radio bez problema :(

fakat ne znam jel to senzor ili je pregrijavanje cpua

https://www.g2a.com/r/mnik987
13 godina
neaktivan

laptop u rangu do 4k kuna ... naravno jedino obavezno 17" .

Jel valja čemu ovo ili ima kaj bolje ?

Aspire V3-771G, Intel Core i3 3110M, 2,40 GHz, 4096 MB, 17,3, 1600x900, SATA 500 GB, Linux, NVIDIA GeForce GT 710M (1 GB), DVD±RW DL, 1x 10/100/1000 Ethernet, 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, HDMI, 2x USB 2.0, 2x USB 3.0, 2,8 kg, Boja Crna

Serija V3 pruža savršenu ravnotežu između radnih i energetskih značajki, mobilnosti i veličine te vam omogućuje rad na računalu bez ograničenja ili prepreka. To inovativno dizajnirano prijenosno računalo omogućuje izvođenje više zadataka uz iznimne radne značajke, donosi filmsku zabavu i potpunu povezanost – mogućnosti su bezgranične!

Osnovne karakteristike:
CPU brand: Intel
CPU tip: Core i3
CPU model: 3110M
CPU brzina [GHz]: 2,40
L2 Cache: n/a
L3 Cache: 3 MB
Memorija [MB]: 4096
Integrirana memorija [MB]: 0
Takt memorije [MHz]: 1066
Memorijski utor: SO-DIMM DDR3
Max. količina memorije [GB]: 8
Broj memorijskih utora: 2
Ekran: 17,3
Vrsta zaslona: LED backlit HD
Max. rezolucija: 1600x900
HDD [GB]: SATA 500
Broj okretaja [rpm]: 5.400

Ostale karakteristike:
VGA: NVIDIA GeForce GT 710M (1 GB)
Optička jedinica: DVD±RW DL
Mreža: 1x 10/100/1000 Ethernet
Mreža: ne
3G modul: 1x 10/100/1000 Ethernet
3G modul: ne
Video kamera: 0,3 MPix
Čitač kartica: MMC

Stražnji panel:
Paralelni priključak: n/a
Serijski priključak: n/a
D-sub: 1
S-Video Out: n/a
S-Video Out: 1
HDMI: n/a
HDMI: 1
RJ45: 1
RJ11: n/a
FireWire: n/a
Audio In/Out: 1
USB 2.0: 2
USB 3.0: 2
eSATA: 0
Display Port: n/a

Dimenzije i masa:
Masa [kg]: 2,8
Boja: Crna
Baterija: Li-Ion 6 ćelija

ja,ja i samo ja
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Neznam...meni je sve to cudno mislim...ja imam sad trenutno dell inspiron 5721 sa intel i7 procesorom...laptop je sad na krevetu i temperatura procesora je 42 stupnja sto je jako malo za laptop....takoder max temperatura procesora mi je 105 stupnjeva ali ga nikad nisam uspio stisnut iznad 80 i to usred 2 sata igranja...tako da temperatura od 100 stupnjeva mi nikako ne lici na nesto dobro.. ovisi i sa kojem programom mjeris temperaturu propaj i sa programom CORE TEMP, jer neki programi ucitavaju krivo..znam iz iskustva...

KLkristijan
11 godina
neaktivan

Prjatelj mi ima ovakav laptop v3...kvaliteta izrade je jako dobra...tipkovnica super...lcd je solidan...dobra rezolucija i color...kutovi gledanja isto solidni...osobno sam na njega instalirao windows...kazem laptop mi se svidio..samo je grafa gt710 pre slaba...prijatelj ima gt630 i super je....sad sve ovisi dali igras igre ili ne..

KLkristijan
17 godina
KLkristijan kaže...

Neznam...meni je sve to cudno mislim...ja imam sad trenutno dell inspiron 5721 sa intel i7 procesorom...laptop je sad na krevetu i temperatura procesora je 42 stupnja sto je jako malo za laptop....takoder max temperatura procesora mi je 105 stupnjeva ali ga nikad nisam uspio stisnut iznad 80 i to usred 2 sata igranja...tako da temperatura od 100 stupnjeva mi nikako ne lici na nesto dobro.. ovisi i sa kojem programom mjeris temperaturu propaj i sa programom CORE TEMP, jer neki programi ucitavaju krivo..znam iz iskustva...

core temp stalno veli 0 stupnjeva, slika dolje je 5 minuta prime 95 i mjereno sa vise programa

11 godina
neaktivan

Ali ti na slikama imas 100% load procesora ? Koliko vidim procesor ti je pod maximalnim opterecenjem i to sve 4 jezgre, dali si ga sam namjerno natjera na 100 % ili ti to sam radi ? ako radi sam moguce da ga nesto gusi u windowsu...

KLkristijan
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 22:48 (KLkristijan).
17 godina
KLkristijan kaže...

Ali ti na slikama imas 100% load procesora ? Koliko vidim procesor ti je pod maximalnim opterecenjem i to sve 4 jezgre, dali si ga sam namjerno natjera na 100 % ili ti to sam radi ? ako radi samo moguce da ga nesto gusi u windowsu...

ja sam ga namjerno pod prime 95 gurao da vidim oce li se gasit ili nesto ali nista, vidis u pozadini da radi prime 95

idle mi nikad nejde ispod 87 stupnja i jako je tih.

11 godina
neaktivan

Heheh iskreno neznam sto da ti kazem...imao sam dosta laptopa, ali ne i takve temperature...o normalno radu mi je svaki laptop laptop uvijek bio oko 50 stupnjeva osim ovog dell-a sto imam...ali sad ovisi moguce je da laptop doista tako radi...mozda ima jos na forumu neko ko ima ovakav laptop pa da podijeli svoja iskustva tako bi bilo najbolje..

KLkristijan
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 22:56 (KLkristijan).
13 godina
neaktivan

nažalost možda bi i poigro igre koji put ..... imas koju preporuku do 4k kuna i 17" lap ?

ja,ja i samo ja
12 godina
mali_mata kaže...

nažalost možda bi i poigro igre koji put ..... imas koju preporuku do 4k kuna i 17" lap ?

Ako imaš namjeru se igrati AsusX75 sa Win8, ako nemaš Dell Inspiron 3737

12 godina

toxic

Ti programi za detekciju temp. nisu pouzdani tako da ako ne osjetiš probijanje vrućine i glasan rad ventilatora od uobičajnog nemaš razloga za brigu, najbolje izmjeriti  multimetrom temperature to je najbolji pokazatelj stanja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 0:57 (roby27).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koliko sam vidio reviewe, ne hvale bas taj Samsung zbog procesora. I opcenito bih izbjegavao AMDove procesore jer jos nisam vidio ni jedan dobar (barem ne u ovom rangu cijene u kojem trazim).
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 1:43 (ante003).
12 godina

Pa sve zavisi kakva ti je namjena, za light-medium usere kojima je jako bitna prenosivost je to sasvim dovoljno jak proc, a dizajn i tankoća, masa te ssd koji uveliko doprinosi brzini rada sa Win8 teško možeš naći nešto bolje. Po meni jedina mana je što ima nestandardne konektore osim usb-a tako da moraš koristiti adaptere ali to je danak izrazito tankog ultrabooka.  

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 1:50 (roby27).

0 0 hvala 0
17 godina

eto sad znam da je senzor za k.urac.

odmah ujutro cim sam ga upalio mi pokazuje 76 stupnjeva sto je nemoguce

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Lijep pozdrav svima.

Nakon 9 godina je stari laptop ispustio dušu pa tražim novi.

Budžet je 3000 kn a služio bi za net, MS Office i gledanje filmova (mislim ga spajati na TV ili monitor od 27'' prilikom gledanja filmova).

Odabir je pao na Lenovo G500 59-390093 .

Ako to nije dobar izbor molim Vas da mi preporučite nešto drugo u cjenovnom rangu.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Poštovanje!

Brat mi hoće kupit laptop u Njemačkoj... Laptop bi koristio za faks. Znači nista ne mora bit special, nego sam da mi izdrzi 3-4 godine...
Naso sam ovaj:http://www.mediamarkt.at/mcs/product/LENOVO-Essential-G500s-i5-2-6GHz-8GB-1TB,10255,215515,872571.html?langId=-15
Zanime me isplati li uzet laptop u Njemačkoj, jel budu kod njih malo veće akcije za Božić?

LP!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pozdrav, Znači treba mi novi laptop: Cijena: 3000kn MAX Upotreba: Adobe Photoshop, Dreamweaver, spajanje sa Full HD monitorom, ne igram igre potreban mi je za programiranje i dizajn web stranica. Što mi treba: HDMI izlaz, poželjno 1TB memorije za pohranu bit cu zadovoljan i sa 500GB, ne treba mi OS na njemu sam cu ga staviti, i eto ako je moguce da bude što ljepši ali to je ono, o tom potom. Nadam se da će netko moći pomoći jer sam se totalno pogubio u izboru trgovina, UŽAS. UNAPRIJED HVALA!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Isplati se sacekat bozic, jer sigurno ce biti nekakvih akcija u takvim lancima. Ono na sto bi ja obratio pozornost je da jamstvo mozes ostvariti u Hrvatskoj. Koliko znam Asus, MSI i HP nude jamstvo u Hrvatskoj bez obzira gdje ih kupis. Za Lenovo nisam nikad istrazivao pa nisam siguran, mislim da je najbolje da nazoves neki od vecih ovlaštenih servisa pa pitaš.

Dell Precision M6600
12 godina
Mastodon kaže...

Lijep pozdrav svima.

Nakon 9 godina je stari laptop ispustio dušu pa tražim novi.

Budžet je 3000 kn a služio bi za net, MS Office i gledanje filmova (mislim ga spajati na TV ili monitor od 27'' prilikom gledanja filmova).

Odabir je pao na Lenovo G500 59-390093 .

Ako to nije dobar izbor molim Vas da mi preporučite nešto drugo u cjenovnom rangu.

Hvala unaprijed.

G500, netreba ti diskretna grafika ako nisi gamer radije uzmeš jači cpu.

joker_cro kaže...
Pozdrav, Znači treba mi novi laptop: Cijena: 3000kn MAX Upotreba: Adobe Photoshop, Dreamweaver, spajanje sa Full HD monitorom, ne igram igre potreban mi je za programiranje i dizajn web stranica. Što mi treba: HDMI izlaz, poželjno 1TB memorije za pohranu bit cu zadovoljan i sa 500GB, ne treba mi OS na njemu sam cu ga staviti, i eto ako je moguce da bude što ljepši ali to je ono, o tom potom. Nadam se da će netko moći pomoći jer sam se totalno pogubio u izboru trgovina, UŽAS. UNAPRIJED HVALA!

G500

16 godina
neaktivan

Toxic daj instaliraj AIDU gdje nađete sve te glupe programe za mjeriti temp? Možda rade na desktopu ali na lapu hwmonitor ni meni ne radi nikako.

I ne diži paniku.

EDIT:

Da sad vidim da si instalirao AIDU nje se i drži ali je reinstaliraj jer i meni je u jednom trenu pokazivala te blesave temperature jezgri gledaj temp samog proca 57 je ok za stres test jer i meni sa occt ide na 57-58 nakon pola sata na A8-4500M.

Jednostavno se software zblesirao ali temp su ti ok. Kažem probaj deinstalirati pa bussines ili neku drugu varijantu koja već nije AIDE. :)

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 13:44 (Oldy).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
joker_cro kaže...

Možda ovaj http://www.notebookshop.com.hr/default.aspx?pid=20743

bug caruje, um klade valja
15 godina
Gadgeti kaže...

Opet ja :) da Vam novac nije problem, ali opet nije baš da bi potrošili odmah sve, koji bi uzeli laptop kao zamjenu za kućište da se može odlično igrati jer to mu je glavna namjena, i možda da je sa zamjenivom grafičkom za budućnost. Za buraza bih uzeo neki mu stroj, trenutno igra na mom starom i5 2500K, 2xATI 5850 grafe.

Preporučujem ovaj laptop. imam ga, samo slabiju verziju sa samo 8 GB i sporijim HDD-om. za igre odličan. evo npr. Farcry 3 vrti na ultra bez ikakvog trzanja (isključen AA i Vsync), kao i BF3.

Naravno, ako pare nisu problem odi na jači model s boljom grafom ASUS G750JH, u istom dućanu.

Guns don't kill people... lasers do
17 godina
Oldy kaže...

Toxic daj instaliraj AIDU gdje nađete sve te glupe programe za mjeriti temp? Možda rade na desktopu ali na lapu hwmonitor ni meni ne radi nikako.

I ne diži paniku.

EDIT:

Da sad vidim da si instalirao AIDU nje se i drži ali je reinstaliraj jer i meni je u jednom trenu pokazivala te blesave temperature jezgri gledaj temp samog proca 57 je ok za stres test jer i meni sa occt ide na 57-58 nakon pola sata na A8-4500M.

Jednostavno se software zblesirao ali temp su ti ok. Kažem probaj deinstalirati pa bussines ili neku drugu varijantu koja već nije AIDE. :)

da sve je u redu.  temp su super:)

11 godina
neaktivan

pozdrav!

ewo ja sam novi ovdje.

narednih tjedana bi trebao kupit novi laptop: produkcija(dva starija koja imam su mi cisto dovoljna za to) te  igranje e sad budzet mi nije prevelik,

malo sam googlao zadnje vrijeme i nasao sam ovo: http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-v3-772g-54208g1tmakk-17-fullhd-intel-haswell-i5-8gb-1gb-geforce-gt-750m-4gb-nxm74ex035-best-buy/NX.M74EX.035

cijena je 6k kuna sto mi je ujedno i limit.

eto molio bih vas za savjet;)

dali je to dobar odabir ili?

tnx a lot!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Pa sve zavisi kakva ti je namjena, za light-medium usere kojima je jako bitna prenosivost je to sasvim dovoljno jak proc, a dizajn i tankoća, masa te ssd koji uveliko doprinosi brzini rada sa Win8 teško možeš naći nešto bolje. Po meni jedina mana je što ima nestandardne konektore osim usb-a tako da moraš koristiti adaptere ali to je danak izrazito tankog ultrabooka.  

A vecinom ce mi trebati za programiranje (vecinom = 95%). I ne koristim Win tako da mi to nist ne znaci u zivotu. 

14 godina
neaktivan
joker_cro kaže...

Hvala na pomoci! Odlucio sam se za ovoga: http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.53E27B6F-4A7E-4396-862D-EE8105195534.aspx Pozdrav!
13 godina
neaktivan

Isplati li se uzeti Acer Aspire One d255 mini  (800kn). Koristio bi se za YT, Word, Surfanje, Filmove.

Let it be

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice