Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.640.731
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Jedino ovaj model u toj visini buđet-a Asus X75VB

15 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Biram prijenosnik do 2500kn za fakultet, služit će samo za pisanje u wordu i možda gledanje filmova. Zasad sam pronašao LENOVO i SAMSUNG.

Šalalallalalalalallalaa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za sve koji traže prijenosnik za nezahtjevnije zadaće neka si razmisle o novim AMD jaguar APU-ima (koji doduše dolaze na kapaljku, ima tu nešto vezano za PS4/XBox1) umjesto intelovih Celerona i Pentiuma. Procesorski su na podjednakoj razini (jači od Ivy celerona) ali su zato grafički puno jači te pri tome troše znatno manje energije - TDP samo 15-25W. Radi se o modelima A4-5000 i A6-5200, 4-jezgreni SOC (system on chip).

Preporuka za Lenovo G505, ovdje imate review ali sa drugim iznutricama, dakle notebookcheck je testirao stariji 2jezgreni Richland model (Trinity sa stotinjak MHz više). Sa Jaguarom u sebi bi imao manje zagrijavanje, potrošnju, veću autonomiju a podjednake performanse.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2013 11:17 (Blacklord).

0 0 hvala 0
13 godina

Kakva je situacija sa nVidia mobilnim gpu-ima? Lani smo kupovali neke laptope za firmu i sjećam se da je dosta gpu-a bilo 64bitno. Da li je takva situacija i ove godine (konkretno ciljam na povoljne Z500 Lenovo modele sa 740m grafikom) ili su počeli rabiti 128 bitne čipove?

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
guls kaže...

Kakva je situacija sa nVidia mobilnim gpu-ima? Lani smo kupovali neke laptope za firmu i sjećam se da je dosta gpu-a bilo 64bitno. Da li je takva situacija i ove godine (konkretno ciljam na povoljne Z500 Lenovo modele sa 740m grafikom) ili su počeli rabiti 128 bitne čipove?

Da postoje dvije verzije čipa GK107 i GK208 tako da se moras raspitat prije kupnje koji se nalazi u laptopu. 

12 godina
neaktivan

Sto mislite na ovaj laptop 

http://shop.hak.hr/pd/8528/gid/2104/Asus-X550CA-i5-4GB-HDD500GB-IntHD-15-6---HDMI-bije.wshtml#!prettyphoto/0/

inace sam clan HAK-a pa bi dobio popust

dal se neki laptop slicnih karakteristika moze dobiti za manje pare

dal bi bio dovljan za igranje igrica poput football managera, gledanje hd filmova i slicnih stvari?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ajde tehnofili, treba mi pomoć... :p

Kupujem laptop, znam otprilike što hoću...
Niže vam pišem "konfiguraciju", pa bi mi trebala okvirna cijena laptopa i par primjera...

CPU: Intel Core i5 2,60 GHz
Memorija: 4 GB DDR3
Grafika: AMD Radeon (2GB)
Zaslon: 17''
HDD: SATA 500 GB
Mreža: LAN+WLAN

0 0 hvala 0
14 godina
mariosmb1 kaže...

Sto mislite na ovaj laptop 

http://shop.hak.hr/pd/8528/gid/2104/Asus-X550CA-i5-4GB-HDD500GB-IntHD-15-6---HDMI-bije.wshtml#!prettyphoto/0/

inace sam clan HAK-a pa bi dobio popust

dal se neki laptop slicnih karakteristika moze dobiti za manje pare

dal bi bio dovljan za igranje igrica poput football managera, gledanje hd filmova i slicnih stvari?

Ne kupuj u takvim kvazi trgovinama. Isti laptop: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10422

Moja preporuka: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10290

WordPress ❤
12 godina
theCount kaže...

Ajde tehnofili, treba mi pomoć... :p

Kupujem laptop, znam otprilike što hoću...
Niže vam pišem "konfiguraciju", pa bi mi trebala okvirna cijena laptopa i par primjera...

CPU: Intel Core i5 2,60 GHz
Memorija: 4 GB DDR3
Grafika: AMD Radeon (2GB)
Zaslon: 17''
HDD: SATA 500 GB
Mreža: LAN+WLAN

HP 470

11 godina
neaktivan

pozdrav svima

kupujem novi laptop koji bi mi koristio za surfanje,gledanje filmova,office i poneka igra ali ništa prezahtjevno. bitna mi je kvaliteta,da mi što dulje izdrži tj. da sam idućih par godina mirna po pitanju kupnje laptopa.

ukoliko s laptopom idu win (moze i 8 i 7) onda je max 3500-3700kn a ako nema win onda do 3000-3100kn.

kako sam ranije napisala,kvaliteta i izdržljivost mi je najbitnija a ostalo nije presudno.lokacija zagreb,veličina ekrana svejedno,ako ima 17'' za tu cijenu,super  a boja nije bitna pa ako mi možete dati koji prijedlog best buy-a

lp

0 0 hvala 0
12 godina
jelchek kaže...

pozdrav svima

kupujem novi laptop koji bi mi koristio za surfanje,gledanje filmova,office i poneka igra ali ništa prezahtjevno. bitna mi je kvaliteta,da mi što dulje izdrži tj. da sam idućih par godina mirna po pitanju kupnje laptopa.

ukoliko s laptopom idu win (moze i 8 i 7) onda je max 3500-3700kn a ako nema win onda do 3000-3100kn.

kako sam ranije napisala,kvaliteta i izdržljivost mi je najbitnija a ostalo nije presudno.lokacija zagreb,veličina ekrana svejedno,ako ima 17'' za tu cijenu,super  a boja nije bitna pa ako mi možete dati koji prijedlog best buy-a

lp

prvi nema diskretnu grafiku tako da igranje zaboravi osim nekih starijih naslova i flash igrica dok drugi ima diskretnu ali je malo preko buđeta pa si ti izaberi koji ces uglavnom oba su sa predinstaliranima Win8 i dvije god. jamstvom.

12 godina

Pozdrav, trebao bi mi neki laptop do 4-5000 kn pretezito za igranje i nesto multimedije, moguce da cu ga koristit i za faks u odredenoj mjeri ali to su samo neke manje stvari u officu i slicno. Dakle gledajuci neke od zadnjih stranica vidim da se jako preporucuje http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.19fe4365ed794022a0c8ccbca30fb806.hp-prijenosno-racunalo-probook-450-hp-torba-h0v97ea.aspx, a s obzirom da ne planiram igrat bf3 nego cod 4, lol, wow, skyrim onda gledam da mi je mozda http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.BB7528D2-45BA-4E22-8FEF-FA860318FCB7.aspx dovoljan. Imam w7 oriđiđi pa mi netrebaju uz laptop.

Uglavnom koji bi vi best buy za gaming preporucili u toj klasi jos ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 1:27 (elroxery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 9:21 (filip1).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Poz ekipa, odustao sam od kupnje stolnog računala te sam se odlučio za kupnju laptopa. Što mi možete preporučiti u cjenovnom rangu 5.000-5.500 kn? I kakva su vam iskustva sa Asusom?

0 0 hvala 0
12 godina
elroxery kaže...

Pozdrav, trebao bi mi neki laptop do 4-5000 kn pretezito za igranje i nesto multimedije, moguce da cu ga koristit i za faks u odredenoj mjeri ali to su samo neke manje stvari u officu i slicno. Dakle gledajuci neke od zadnjih stranica vidim da se jako preporucuje http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.19fe4365ed794022a0c8ccbca30fb806.hp-prijenosno-racunalo-probook-450-hp-torba-h0v97ea.aspx, a s obzirom da ne planiram igrat bf3 nego cod 4, lol, wow, skyrim onda gledam da mi je mozda http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.BB7528D2-45BA-4E22-8FEF-FA860318FCB7.aspx dovoljan. Imam w7 oriđiđi pa mi netrebaju uz laptop.

Uglavnom koji bi vi best buy za gaming preporucili u toj klasi jos ?

Lenovo G500, Asus X75, ThinkPad E531 

16 godina
neaktivan

Pozdrav, trebao bi mi savjet sto tj. koji laptop kupiti. Znaci laptop je za jednu curu i budzet je 3000kn max. Laptop bi se koristio za surfanje, office (za fax, znaci seminari, prezentacije i slicno) te skidanje i gledanje filmova, serija, muzika i tako to. Igrice nikakve ne misli igrat. Sad bi mi trebao savjet koji laptop kupit da je u tom rangu. Po mogucnosti 500GB HDD, 2-4GB RAM, HDMI, win 7 ili 8...

Hvala

spyd3r

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

uzimam novo računalo pa sam naletio na ovo čudo: https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=18152

zanima me da li se ovo isplati za ovu cijenu i kakva je situacija s igrama, hoće li ovo moć vrtit novije zahtjevnije igre.

Isto tako bih želio koristiti Windows umjesto Linuxa budući da nikad nisam koristio Linux pa me zanima hože li bit ikakvih problema s instalacijom Windowsa umjesto Linuxa

0 0 hvala 0
12 godina

Isplati se naravno, metalik kuciste sa dobrom opremom, ide Win gore bez frke i vrti zahtjevne igre.

12 godina
Spyd3r kaže...

Pozdrav, trebao bi mi savjet sto tj. koji laptop kupiti. Znaci laptop je za jednu curu i budzet je 3000kn max. Laptop bi se koristio za surfanje, office (za fax, znaci seminari, prezentacije i slicno) te skidanje i gledanje filmova, serija, muzika i tako to. Igrice nikakve ne misli igrat. Sad bi mi trebao savjet koji laptop kupit da je u tom rangu. Po mogucnosti 500GB HDD, 2-4GB RAM, HDMI, win 7 ili 8...

Hvala

Lenovo B590

11 godina
neaktivan

Pozdrav društvo.

Zadnji mjesec dana si tražim laptop i mislim da sam se izgubio u svijetu multimedije.

Ugl. treba mi laptop cca 4000kn, (+- 200kn). Planiram na njemu živjeti studentski, počevši od officea i seminarskih, preko serija i filmova, do igrica. (igram LoL i CoD)

Eto, ako bi mi tko mogao kakav dobar laptop reći, link-ati ili nešto tako bio bih zahvalan (u obzir dolazi i amazon.at, tamo također mogu naručit)
hvala.{#} 

0 0 hvala 0
12 godina

Sva 3 su mi odlicni sad si me stavio u jos vecu nedoumicu :D

Ako bih se mogao recimo jos malo protegnuti i uzet recimo http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.58ce77be2c1e4314afa099cfbdef1d21.lenovo-prijenosno-racunalo-essential-g500-59390092-59-390092.aspx dali bi se investicija u 4 jezgre isplatila za 700 kn vise ?

EDIT : Asus X75VB navodno ima drivere samo za win 8 ?? Nemrem iskoristit svoju sedmicu onda :(

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 21:48 (elroxery).
12 godina
Rocknrolla kaže...

Poz ekipa, odustao sam od kupnje stolnog računala te sam se odlučio za kupnju laptopa. Što mi možete preporučiti u cjenovnom rangu 5.000-5.500 kn? I kakva su vam iskustva sa Asusom?

Koja ti je prvenstveno namjena i koliko si zahtjevan pri gamingu? Koji ekran trebas? Dali trebas i Win predinstaliran? 

12 godina
elroxery kaže...

Sva 3 su mi odlicni sad si me stavio u jos vecu nedoumicu :D

Ako bih se mogao recimo jos malo protegnuti i uzet recimo http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.58ce77be2c1e4314afa099cfbdef1d21.lenovo-prijenosno-racunalo-essential-g500-59390092-59-390092.aspx dali bi se investicija u 4 jezgre isplatila za 700 kn vise ?

EDIT : Asus X75VB navodno ima drivere samo za win 8 ?? Nemrem iskoristit svoju sedmicu onda :(

Da isplati se i7 je jak cpu i ima hibridni disk ali neznam dali je dobavljiv. Moze sedmica na Asus samo je malo kompliciranije potraziti drivere ali moze se, jedan lik je uspio.

12 godina
majki44 kaže...

Pozdrav društvo.

Zadnji mjesec dana si tražim laptop i mislim da sam se izgubio u svijetu multimedije.

Ugl. treba mi laptop cca 4000kn, (+- 200kn). Planiram na njemu živjeti studentski, počevši od officea i seminarskih, preko serija i filmova, do igrica. (igram LoL i CoD)

Eto, ako bi mi tko mogao kakav dobar laptop reći, link-ati ili nešto tako bio bih zahvalan (u obzir dolazi i amazon.at, tamo također mogu naručit)
hvala.{#} 

Acer V5ProBook 455, ProBook470, Toshiba L50

16 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Isplati se naravno, metalik kuciste sa dobrom opremom, ide Win gore bez frke i vrti zahtjevne igre.

Metalik kućište? Valjda metalno tj aluminij/dur aluminij. Metalik je premaz. :))

bug caruje, um klade valja
16 godina
odjavljen

Ola.

13" ili 15" inča? Brutalno prenosiv prijenosnik koji ide svugdje kuda i ja. Ne igram se, trebam brzi procesor, dovoljno RAM i veliku autonomiju. Kako je netko par stranica prije rekao, tražim Macbook Pro, ali u Windows svijetu. Namjena, uglavnom editori, nešto manje komandna linija, ne kompaljiram {#}, tako da nema potrebe za i7/SSD konfiguracijama. Brutalno dobra tipkovnica, preferiram island tipa, i koliko je moguće (13"), tipke pune veličine. Backlit? Mabye. Preferiram Intel. Prijenosnik nije primarni radni stroj, tako da bi rađe išao na 13" i po potrebi isprobao da li mi dimenzije odgovaraju. Zadnje sam imao HP4350s, kupio također uz konzultacije na ovoj temi i bio zadovoljan. Pogledao Ativ Book  u T-Centru i oduševio me dimenzijama, brijem da je bio 13". Dakle, HP ili Samsung. U svakom slučaju dugoročna investicija. Cijena? 6k +/- 0.5.

Tnq 

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 4:02 (alankish).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
alankish kaže...

Ola.

13" ili 15" inča? Brutalno prenosiv prijenosnik koji ide svugdje kuda i ja. Ne igram se, trebam brzi procesor, dovoljno RAM i veliku autonomiju. Kako je netko par stranica prije rekao, tražim Macbook Pro, ali u Windows svijetu. Namjena, uglavnom editori, nešto manje komandna linija, ne kompaljiram  {#}, tako da nema potrebe za i7/SSD konfiguracijama. Brutalno dobra tipkovnica, preferiram island tipa, i koliko je moguće (13"), tipke pune veličine. Backlit? Mabye. Preferiram Intel. Prijenosnik nije primarni radni stroj, tako da bi rađe išao na 13" i po potrebi isprobao da li mi dimenzije odgovaraju. Zadnje sam imao HP4350s, kupio također uz konzultacije na ovoj temi i bio zadovoljan. Pogledao Ativ Book   u T-Centru i oduševio me dimenzijama, brijem da je bio 13". Dakle, HP ili Samsung. U svakom slučaju dugoročna investicija. Cijena? 6k +/- 0.5.

Tnq

SSD svakako ubaci u laptop ako želiš dobiti na brzini. Najisplativija investicija u laptop je SSD

11 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Rocknrolla kaže...

Koja ti je prvenstveno namjena i koliko si zahtjevan pri gamingu? Koji ekran trebas? Dali trebas i Win predinstaliran? 

Namjena mi je pretezito igre, nisam previse zahtjevan, ali bih opet da mi vrte malo novije igre na med-high detaljima. Oko ekrana nisam pretjerano izbirljiv, moze i 15", mada preferiram 17. Ne treba mi win predinstaliran.

12 godina

Rocknrolla

Lenovo G500, aluminijsko kučište ili ako ides na veci ekran onda se malo rastegni na novi Dell Inspiron 3737

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 14:30 (roby27).

0 0 hvala 0
12 godina
alankish kaže...

Ola.

13" ili 15" inča? Brutalno prenosiv prijenosnik koji ide svugdje kuda i ja. Ne igram se, trebam brzi procesor, dovoljno RAM i veliku autonomiju. Kako je netko par stranica prije rekao, tražim Macbook Pro, ali u Windows svijetu. Namjena, uglavnom editori, nešto manje komandna linija, ne kompaljiram {#}, tako da nema potrebe za i7/SSD konfiguracijama. Brutalno dobra tipkovnica, preferiram island tipa, i koliko je moguće (13"), tipke pune veličine. Backlit? Mabye. Preferiram Intel. Prijenosnik nije primarni radni stroj, tako da bi rađe išao na 13" i po potrebi isprobao da li mi dimenzije odgovaraju. Zadnje sam imao HP4350s, kupio također uz konzultacije na ovoj temi i bio zadovoljan. Pogledao Ativ Book  u T-Centru i oduševio me dimenzijama, brijem da je bio 13". Dakle, HP ili Samsung. U svakom slučaju dugoročna investicija. Cijena? 6k +/- 0.5.

Tnq 

Nije Intel ali je quad APU :-) AtivBook 9 Lite sa ssd-om. Čak za malo više kuna dobiješ bundle sa Galaxy Tab 3 {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 15:14 (roby27).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice