Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.656
|
čitano: 14.608.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Bok ljudi! :)

Ovako trebao bih pomoć. Najesen krećem na faks i htio bih kupiti laptop. Budući da ga prvi put kupujem, nisam siguran da ću napraviti dobar izbor.

Cijena: maksimalno 3500 (može i do 4000 kn ako je nešto zbilja ekstra)

Svrha: rad u officeu, filmovi, torrenti, i eventualno ponekad da mogu odigrati Fifu i Dotu 2 na  medium detaljima, i nekad total war ili sličnu strategiju. 

Ekran: 15,6 incha, ono zlatna sredina :D

Imam par vlastitih kandidata, pa bih vas zamolio, kad budete imali vremena i volje, da pogledate ovo i procjenite koliko je isplativo.

1) http://www.ekupi.hr/HP-Prijenosno-racunalo-Pavilion-g6-1201em-A1Q98EA-190276.aspx

2) http://www.ekupi.hr/Acer-prijenosno-racunalo-Aspire-7250G-LXRLB0C011-crna-193794.aspx

3) http://www.protis.hr/products/details/notebook-hp-pavilion-g61125sm-qa597ea/47088

4) http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/hp-prijenosno-racunalo-pavilion-g7-1200sm-qh939ea-173-dual-core__1690771

5) http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/hp-prijenosno-racunalo-pavilion-g6-1201em-pavilion-g6-1201sm-qj322ea-156-a-series-a4__1690671

Hvala unaprijed. 

0 1)
0 2)
0 3)
0 4)
0 5)
Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2012 15:35 (Cesc).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Koja je od ove 3 graficke kartice najjaca za gaming?

12 Radeon HD 7670M(1GB)
0 GeForce GT 520M(1GB DDR3)
0 GeForce GT 610M(1GB)
13 godina
neaktivan

Nije, ali jedan i drugi ga imaju..ali nisam siguran da li P750 ima SSD + HDD ili samo HDD

13 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

A jel ti bas bitan Blue Ray disc?

Nije ali jedan i drugi ga imaju..ali ne znam da li P750 ima SSD + HDD ili samo HDD.

Jer bi mi SSD bio dobar za OS

13 godina
neaktivan

Znam da sam malo dosadan ali zadnje pitanje.
Koji da uzmem od ova 2? ASUS K73SD-TY191(17,3" ,610M,pentium B960) ili Toshibu L850-13M(15,6" ,HD 7670M,i3 2350m) ?

3 Toshiba L850-13M
5 Asus K73SD-TY191
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2012 11:30 (Lovro2209).
14 godina
neaktivan

jel bi se mogo nać "gejming" laptop za 8 000 zelenih...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Treba mi savjet oko kupnje novog laptopa, s obzirom na to da se u iste uopće ne razumijem nažalost. Prošli mi je bio poklonjen, i nakon malo više od dvije i pol godine otkazao suradnju.

Budžet mi je do 4000 kn, a služio bi mi uglavnom za posao - Microsoft Office, Photoshop, surfanje, i gledanje filmova...

Svaka pomoć je dobrodošla :)

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zanimaju me misljenja o ova dva laptopa. (moze i prijedlog nekog treceg u ovom rangu kojeg sam mozda propustio)

ASUS N56VZ 15.6 (1920x1080), Core i7 Mobile 3610QM, DDR3 8GB, GeForce GT 650M 2GB, 750GB HDD
LENOVO IdeaPad Y580, Intel Core i5-3210M 2.5 GHz, 4 GB, 32G SSD+750 GB, 15.6 FHD 1920x1080, nVidia Geforce GTX 660M 2G
7 ASUS N56VZ
4 LENOVO IdeaPad Y580
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Traži se laptop, prvotno namijenjen za igranje, do 7000kn.

Šta kažete na ovaj? Jel može bolje? Možda jača grafa neka?

HP Pavilion dv7-6b21sm (A6J05EAR) Renew

★★★★★☆
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan

Lol, ta toshiba je slabija od Hp-a i to dosta.

13 godina
neaktivan
bruno11 kaže...

Lol, ta toshiba je slabija od Hp-a i to dosta.

moji fail onda {#}

13 godina
neaktivan

evo ja kupujem laptop do 4-5-5.5 tisuća :) koji bi bio za surfanje, autocad, i igrice ali one nove (npr. gta 4, nfs the run) 

preporučen mi je toshiba qosmo koji je ok ali me baš nije očarao izgledom...toshiba l750 mi je puno ljepša no slabija -.- najviše mi se sviđa dell neznam zašto možete mi možda kojeg preporučiti da mogu igrati nove igrice na njemu?? ili neki dobar lenovo laptop? gledao sam i hp no svi su ga popljuvali kao zbog grijanja i još nečeg...acer i asus su mi nekak odbojni ko kutije sa potpisom (iako sam našao par zanimljivih) molio bih da mi nekaj preporučite :) hvala unaprijed

jokka

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo ja kupujem laptop do 4-5-5.5 tisuća :) koji bi bio za surfanje, autocad, i igrice ali one nove (npr. gta 4, nfs the run) 

preporučen mi je toshiba qosmo koji je ok ali me baš nije očarao izgledom...toshiba l750 mi je puno ljepša no slabija -.- najviše mi se sviđa dell neznam zašto možete mi možda kojeg preporučiti da mogu igrati nove igrice na njemu?? ili neki dobar lenovo laptop? gledao sam i hp no svi su ga popljuvali kao zbog grijanja i još nečeg...acer i asus su mi nekak odbojni ko kutije sa potpisom (iako sam našao par zanimljivih) molio bih da mi nekaj preporučite :) hvala unaprijed

jokka

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
konan77 kaže...

Meni su preporucili ovo , solidon za gaming, dns ga narucujem :D

13 godina
neaktivan
Lovro2209 kaže...
konan77 kaže...

moj uži izbor je http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=DI5110I5-4-640VGA525 

http://www.instar-informatika.hr/asus-prijenosno-racunalo-k73sv-ty369v-tamno-smeda-torba/0451746 

te http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=A53SV-SX959 

kaj od ovih preporučaš?

jokka
13 godina
neaktivan
konan77 kaže...
Lovro2209 kaže...
konan77 kaže...

moj uži izbor je http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=DI5110I5-4-640VGA525 

http://www.instar-informatika.hr/asus-prijenosno-racunalo-k73sv-ty369v-tamno-smeda-torba/0451746 

te http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=A53SV-SX959 

kaj od ovih preporučaš?

Ja bi rade asus uzeo al tvoj izbor je :D

13 godina
neaktivan

a kakva je kvaliteta asusa? i da zaboravil sam toshibu qosmio, mislim da ču na kraju nju uzeti jer je lap napravljen za gejmanje kaj meni treba +tri godine jamstva i oni neki zvučnici

jokka
13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

nijedan... hp nije vrjedan ima loše hlađenje... a acer mi se čini slab...pogledaj toshibinu L seriju ili dell inspiron...

jokka
13 godina

Moj Lenovo Y560P je otišao u vječna lovišta, sad je na servisu, sve mi se čini da ćemo to lijepo dati nekom kolegi u firmi nek se pati s time.

Ja bi novi lap. Ne interesira me jel i3/i5/i7 ili da li ima 4/6/8GB rama, kao ni koliki HDD ima i na koliko rpm jer ide van istog časa a nutra SSD.
Zanima me grafička kartica. Ona HD6570 s kojom sam se bavio zadnjih dve godine je ok, ali evo, prije koji mj igram LoL i stavim medium/high (a kamoli tek very high) detalje iz fore, a ono se vuče nenormalno. Znači - želim brže. Duplo brže.

Pare? Do nekih 8000kn s PDV. Jamstvo? Dvije godine minimalno (ili da se bar može dokupiti).

Hvala

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
guls kaže...

Moj Lenovo Y560P je otišao u vječna lovišta, sad je na servisu, sve mi se čini da ćemo to lijepo dati nekom kolegi u firmi nek se pati s time.

Ja bi novi lap. Ne interesira me jel i3/i5/i7 ili da li ima 4/6/8GB rama, kao ni koliki HDD ima i na koliko rpm jer ide van istog časa a nutra SSD.
Zanima me grafička kartica. Ona HD6570 s kojom sam se bavio zadnjih dve godine je ok, ali evo, prije koji mj igram LoL i stavim medium/high (a kamoli tek very high) detalje iz fore, a ono se vuče nenormalno. Znači - želim brže. Duplo brže.

Pare? Do nekih 8000kn s PDV. Jamstvo? Dvije godine minimalno (ili da se bar može dokupiti).

Hvala

ovaj model ima najjaču grafiku: http://www.magazinrs.hr/notebook-lenovo-ideapad-y580-156-led-backlight-1366x768-tft-core-i5-mobile-3210m-ddr3-4gb-dvd/59-334275

garancija je 12 mjeseci, pogledaj moze li se nadoplatit.

eventualno bi jos pristao na 650m: http://www.odaberi.hr/default.aspx?pid=10670

taj asus je bolji laptop, al 660m je bolja grafika.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
16 godina

GTX660M je za tu rezoluciju (1366*768) teski overkill. Sve igre ima da lete na najjacim postavkama.

Steta sto uz tu grafu nisu stavili 1600*900.

Ali bar s tom grafom i tom rezolucijom nece biti pitanja "... hoce li mi moci vrtiti xxx igru..." :)

If you're not paranoid, you're not paying attention
14 godina
neaktivan
Mauro kaže...

GTX660M je za tu rezoluciju (1366*768) teski overkill. Sve igre ima da lete na najjacim postavkama.

Steta sto uz tu grafu nisu stavili 1600*900.

Ali bar s tom grafom i tom rezolucijom nece biti pitanja "... hoce li mi moci vrtiti xxx igru..." :)

a znam, steta. 1366x768 je standard trenutacno, al bilo bi naravno lijepse da je 1600x900. zato kazem da je asus puno bolji izbor, ima četverojezgreni avi, full hd, vrhunsku kvalitetu zvuka i slike, kvalitetnu izdradu, fino hlađenje.. problem je sta 650m nece maxat sve na full hd-u, al ce svejedno radit vraski dobar posao (vjerojatno sve minimalno na high, a 98% igara na max)

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina

Ha stvar je u tome da će laptop većinu vremena biti gejman na fullHD lcd telki. Znači ima da se vrti na punoj rezi, a ne da mi cvokoće kad ga opteretim.

Tako sam uzeo stari Ideapad Y560P prošle godine, svi su mi rekli po forumima "Ma HD6570 ima da juri, to Black Ops radi ko lud u full detaljima, PES ide na full HD bez jebe ovo ono" da bi na kraju grafa ispala pimpek žešći i totalno razočaranje. Black Ops sam igrao u najnižim detaljima u nativnoj rezoluciji što je bilo katastrofa i jedva fluidno, a PES je trzao naveliko. Velika većina ljudi na kraju uopće u praksi nije vidjela kako te grafe rade, nego su čitali recenzije po netu i mislili si kak je to prava stvar, a ono kita na batini, na kraju sam igrao Wormse godinu dana i to je ok radilo.

Zato velim da mi nije bitan procesor ni ram ni ništa jer je to sve "tu negdje više manje", već dobra grafa. Nije razlika između i5 i i7, ili između 4gb i 8gb, ma čak niti HDD i SSD u igrama... razlika je u gpu čipu.

Netko će reći da si onda radije uzmem desktop računalo. Njega već imam. Hoću da mogu uzeti laptop, otići kod frenda i baciti lol u punim detaljima, koji su prilično zahtjevni, pogotovo nakon ovog makeovera. Ili kad dođe škvadra, sjesti se ispred telke i baciti PES. Ili baciti MW3 online preko telke dok je frend pored mene na desktop kompu. Ili upaliti 1080p film i gledati s guštom. Naravno, tu je i posao, radim kao sysadmin i moram imati tonu aplikacija na računalu koje se vrte u pozadini. To je ono što meni treba. Mobilnost i brzina, a mislim da je 8000kn sasvim dovoljna lova za to.

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
guls kaže...

Ha stvar je u tome da će laptop većinu vremena biti gejman na fullHD lcd telki. Znači ima da se vrti na punoj rezi, a ne da mi cvokoće kad ga opteretim.

Tako sam uzeo stari Ideapad Y560P prošle godine, svi su mi rekli po forumima "Ma HD6570 ima da juri, to Black Ops radi ko lud u full detaljima, PES ide na full HD bez jebe ovo ono" da bi na kraju grafa ispala pimpek žešći i totalno razočaranje. Black Ops sam igrao u najnižim detaljima u nativnoj rezoluciji što je bilo katastrofa i jedva fluidno, a PES je trzao naveliko. Velika većina ljudi na kraju uopće u praksi nije vidjela kako te grafe rade, nego su čitali recenzije po netu i mislili si kak je to prava stvar, a ono kita na batini, na kraju sam igrao Wormse godinu dana i to je ok radilo.

Zato velim da mi nije bitan procesor ni ram ni ništa jer je to sve "tu negdje više manje", već dobra grafa. Nije razlika između i5 i i7, ili između 4gb i 8gb, ma čak niti HDD i SSD u igrama... razlika je u gpu čipu.

Netko će reći da si onda radije uzmem desktop računalo. Njega već imam. Hoću da mogu uzeti laptop, otići kod frenda i baciti lol u punim detaljima, koji su prilično zahtjevni, pogotovo nakon ovog makeovera. Ili kad dođe škvadra, sjesti se ispred telke i baciti PES. Ili baciti MW3 online preko telke dok je frend pored mene na desktop kompu. Ili upaliti 1080p film i gledati s guštom. Naravno, tu je i posao, radim kao sysadmin i moram imati tonu aplikacija na računalu koje se vrte u pozadini. To je ono što meni treba. Mobilnost i brzina, a mislim da je 8000kn sasvim dovoljna lova za to.

Pa to je onda super, onda samo na laptopu postavis da ti primaty display bude HDTv ( na 1920x1080 rezi) i gejmas u toj rezi. Laptop ti obradjuje sve podatke i kroz hdmi kanal izbacuje full hd sliku na full hd TV. uzmi onda 660m.

17 godina
neaktivan
Cesc kaže...

Bok ljudi! :)

Ovako trebao bih pomoć. Najesen krećem na faks i htio bih kupiti laptop. Budući da ga prvi put kupujem, nisam siguran da ću napraviti dobar izbor.

Cijena: maksimalno 3500 (može i do 4000 kn ako je nešto zbilja ekstra)

Svrha: rad u officeu, filmovi, torrenti, i eventualno ponekad da mogu odigrati Fifu i Dotu 2 na  medium detaljima, i nekad total war ili sličnu strategiju. 

Ekran: 15,6 incha, ono zlatna sredina :D

Imam par vlastitih kandidata, pa bih vas zamolio, kad budete imali vremena i volje, da pogledate ovo i procjenite koliko je isplativo.

1) http://www.ekupi.hr/HP-Prijenosno-racunalo-Pavilion-g6-1201em-A1Q98EA-190276.aspx

2) http://www.ekupi.hr/Acer-prijenosno-racunalo-Aspire-7250G-LXRLB0C011-crna-193794.aspx

3) http://www.protis.hr/products/details/notebook-hp-pavilion-g61125sm-qa597ea/47088

4) http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/hp-prijenosno-racunalo-pavilion-g7-1200sm-qh939ea-173-dual-core__1690771

5) http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/hp-prijenosno-racunalo-pavilion-g6-1201em-pavilion-g6-1201sm-qj322ea-156-a-series-a4__1690671

Hvala unaprijed. 

bump

Why so serious?
16 godina
neaktivan
guls kaže...

Potpuno se slažem s tobom, ljudi čitaju neke recenzije i kao nešto znaju, čuli su da neki čip ide dobro, da ovo od onoga zapravno nije to, nego da je klokano nešto više, da ta grafa je ta ista ali ako je klokaš onda je još bolja ona košta više. .....

I tako dalje, recimo meni je jedna od najbitnijih stvari hlađenje i kvaliteta laptopa. To što neki hp ima ne znam kaki procesor i tone rama, ja ga nikad neću kupiti jer  znam da ne valja, jer često popravljam laptope, i čistim, i najčešći posjetitelji su mi HP, koji imaju katastrofa hlađenje i ispuh, prašina kao da se skuplja unutra, ne filtrira.

Zato ono što ja bi uvijek za sebe odabrao, dao malo više novaca iako bih za to dobio "kvalitetnije" nešto, izabarabo bih si LENOVO thinkpad na prvom mjestu, Dell isto zbog kvalitete, iako malo sad fušare u zadnje vrijeme, ili asus malo bolji zbog hlađenja.

I što ne volim da mi se događa,inač moj laptop radi 0-24, znači stalo. I ne volim čuti kako na idle radi kao da vrtim 3fullhd filma na 3 monitora. Ko traktor da se čuje.
Sreća pa sam ja svoj kupio izvana, njemačko tržište, packard bell. I jako sam zadovoljan s njime.

zato ljudi, malo manje statistike i birajte radije kvalitetu, koja će se održati što više u vašim rukama, a ne da čim garancija prođe, da vam krepa laptop.

http://www.demonoid.me/users/franjo15
16 godina
Franjo15 kaže...
...  jer često popravljam laptope, i čistim, i najčešći posjetitelji su mi HP, koji imaju katastrofa hlađenje i ispuh, prašina kao da se skuplja unutra, ne filtrira.

Zato ono što ja bi uvijek za sebe odabrao, dao malo više novaca iako bih za to dobio "kvalitetnije" nešto, izabarabo bih si LENOVO thinkpad na prvom mjestu

Ja ne popravljam laptope na poslu, ali ih saljem na popravak.

Do sada samo jedan HP (da, bilo je zbog hladjenja) i ni sam ne znam broj koliko Lenovo ThinkPad-a.

Imali smo na poslu jos i stare IBM ThinkPade i to su bili neunistivi strojevi. Nikada niti jednog probema s njima.

Imali smo gomile HP-ova i nikada problema s njima osim jednog gore navedenog koji se pregrijavao. Bilo ih je riknutih, ali iskljucivo greskama korisnika (padovi koji su rezultirali ili slomljenim ekranom ili slomljenim kucistima).

Lenovo ThinkPad-ova je bila hrpa na servisima. Evo bas trenutno jednog imamo koji ide na servis jer se sam od sebe gasi pod loadom sto je 95% simptom problema sa hladjenjem.

Osobno sam poprilicno razocaran kvalitetom Lenovo ThinkPad laptopa iako i sam poslovno koristim Lenovo ThinkPad X220 (s kojim za sada nikakvih problema) jer ih je po meni preveliki postotak morao ici na servise.

If you're not paranoid, you're not paying attention
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice