Toshiba Satellite A300 problemi s ekranom

poruka: 10
|
čitano: 5.486
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Toshiba Satellite A300D-125 - tražim flet kabel

pozdrav svima.

dakle, imam gorenavedeni laptop i imam probleme s ekranom. otprilike kada ekran pređe kut od nekih 90 stupnjeva postane nečitljiv, smrzne se i linije se pojave na njemu. ako ga se vrati natrag sve štima ok. nije problem matične jer na drugom ekranu kada se spoji sve štima. moguće da je flet kabel, ali kada ga držim prstom i mičem ekran opet se javlja isti problem.

neka od rješenja na netu su flashanje biosa (nažalost ovaj model to može samo iz win-a, tako da ne želim riskirat), zamjena flet kabela i zamjena invertera.

zanima me da li možda netko prodaje flet kabel za navedeni model, s obzirom da bi radije probao zamjenit njega nego flashat bios?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 21:30 (Haywire).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Toshiba Satellite A300D-125 - tražim flet kabe
Haywire kaže...

pozdrav svima.

dakle, imam gorenavedeni laptop i imam probleme s ekranom. otprilike kada ekran pređe kut od nekih 90 stupnjeva postane nečitljiv, smrzne se i linije se pojave na njemu. ako ga se vrati natrag sve štima ok. nije problem matične jer na drugom ekranu kada se spoji sve štima. moguće da je flet kabel, ali kada ga držim prstom i mičem ekran opet se javlja isti problem.

neka od rješenja na netu su flashanje biosa (nažalost ovaj model to može samo iz win-a, tako da ne želim riskirat), zamjena flet kabela i zamjena invertera.

zanima me da li možda netko prodaje flet kabel za navedeni model, s obzirom da bi radije probao zamjenit njega nego flashat bios?

Teško da se tu radi o BIOS-u...  gotovo nemoguće. 100% je trakasti kabel, negdje gubi kontakt pod određenim kutem. Najpametnije ti je odnijeti lap u neki servis, dijagnostika te neće koštati više od 50 kuna, ako i toliko. Pa kad ti ustanove kvar procijeni da li ti se isplati popravak.

Prodajem zjake...povoljno!
14 godina
neaktivan

gledah an forumima po internetu, svi živi imaju problema s ovim modelom laptopa, i to je isti problem svima. nekima je uspilo to rješit flashanjem biosa, nekima zamjenom kabela, nekima invertera a nekima zamjenom cijelog ekrana. a sada gledam naći kabel kao najjeftiniju soluciju.

na servisu je bio već, zaključak je da se nezna zbog čega dolazi do kvara.

17 godina
Haywire kaže...

na servisu je bio već, zaključak je da se nezna zbog čega dolazi do kvara.

Super neki servis!

Niš, probaj flashat BIOS, to ti je prva solucija (i đabe)... Samo se pobrini da kod flashanja ne dođe do nestanka struje (nemoj preko baterije to radit, imaj ga uključenog u struju).

14 godina
neaktivan

a ne usudim ga se flashat. prika jedan koji se više kuži u to sve isto kaže da bolje možda ne. komp nema opciju nikakvu flashat iz dosa, samo iz biosa, a ne želim riskirat da mi se nešto sjebe jer neki program na njemu počne zajebavat i sjebe mi matičnu. dakle, flashanje može ići samo iz biosa, i to mi je riskantno, bar mislim da je, slobodno me ispravi ako se varam.

14 godina
neaktivan

fleša sam bios, sve je ok ispalo, al ekran nevalja. dakle, mora bit flet onda.

naša sam broj kabela, ako ga netko možda ima za prodati: A000031560 

17 godina
Eto, jednu stvar si isključio. Probaj na ebayu pogledat za dijelove, bagatela su u odnosu na naše cijene.
14 godina
neaktivan

jedan prodaje dio, cijena skoro ista kao da kupim novi.

17 godina
Haywire kaže...

jedan prodaje dio, cijena skoro ista kao da kupim novi.

Laptop??? {#}

14 godina
neaktivan

flet kabel.

=D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice