Tih i hladan laptop

poruka: 17
|
čitano: 5.764
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
tih i hladan laptop

pošto nitko ne reagira na ultimativnoj temi, možda ovdje ljudi preporuče nešto.

vjerujem da ovdje ima vas kojima je ovo struka i dolazite u kontakt s mnogim laptopima, također i oni koji su radili na nekom laptopu koji vas je oduševio tišinom i hladnoćom. upravo takvog jednog ja tražim, te vas molim preporuku.

tražim laptop 15 i više " za jednostavne zadatke tipa net, multimedija.

bitno mi je:

- tišina (bešumnost), hladnoća

- robusnost, kvaliteta izrade/trajnost, čvrstina kućišta

- dobar monitor je bonus, ne uvjet, jer lošiji od trenutnog ne može biti, a i on mi je dobar.

- garancija 2-3 god, ili barem mogućnost produženja

nije mi bitno:

- snaga procesora i grafike (igre se neće igrati na njemu, a svaki CPU će zadovoljiti namjenu)

- brand (laptopa, CPU-a/GPU-a)

- vrijeme autonomije (neće se puno prenositi)

- RAM, snašao bih se i s 1GB

- masa

- kamera

konačnu cijenu nisam odredio jer ću odvojiti koliko će biti potrebno za mir i tišinu uz malo zagrijavanje. jasno je da je poželjna što manja cijena i da neću davati 8k kn, ako to mogu dobiti za 3k kn.

0 0 hvala 0
17 godina
Tih i hladan laptop

Kratko i jasno: bilo koji brand name laptop zadovoljava tvoje (pre)niske uvjete. Trazi onda samo da je brand name i cijenu koja ti se svida.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Tih i hladan laptop
Sint1 kaže...

Kratko i jasno: bilo koji brand name laptop zadovoljava tvoje (pre)niske uvjete. Trazi onda samo da je brand name i cijenu koja ti se svida.

upravo zato jer ovo nije istina tražim savjet.

trenutno imam u kući 2 HP-a (osim ako ne smatraš HP-a brandom) s AMD procesorima i obadva su pećnice. jedan ima athlon QL-60 (undervoltan i očišćen radi na 60+ stupnjeva), a drugi neki turion II CPU. niti su hladni, niti tihi. da zadovoljavaju moje potrebe, ne bih tražio novi laptop.

kad sam živio u studentskom domu imao sam kontakt s masom laptopa i rijetko koji je bio tih.

mislim da bi bilo najgore da za laptop izdvojim 6-7k kn i onda opet dobijem zujalicu.

15 godina
protjeran
tih - svaki na kojem uključiš pasivno hlađenje.
hladan - onaj koji je ugašen.

p.s. tih i hladan? još da ti i sendvič radi?
http://www.youtube.com/watch?v=mNK6h1dfy2o
15 godina
protjeran
trackmanijak kaže...
tih - svaki na kojem uključiš pasivno hlađenje.
hladan - onaj koji je ugašen.

p.s. tih i hladan? još da ti i sendvič radi?

molio bih ljude kojima padaju na pamet komentari slični citiranome da se suzdrže istih. ako ne znate/ne želite pomoći, lijepo molim da ne spamate, naići će netko tko će znati i htjeti pomoći.

15 godina
protjeran
Nisam mislio ispasti agresivan il tupav, samo teško da ćeš nać tih i hladan laptop sa solidnim performansama. Stvarno sumnjam da ćeš uspjet.

Kako bi moja baba rekla: Mani se ćorava posla. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=mNK6h1dfy2o
15 godina
protjeran
trackmanijak kaže...
Nisam mislio ispasti agresivan il tupav, samo teško da ćeš nać tih i hladan laptop sa solidnim performansama. Stvarno sumnjam da ćeš uspjet.

Kako bi moja baba rekla: Mani se ćorava posla. ;)

jesi uopće pročitao što sam napisao? :)

još jednom...nisu mi bitne performanse, jer će za one poslove koje će biti namijenjen biti dovoljan bilo koji dvojezgreni CPU. bitno je samo da se ventilator što manje pali.

16 godina
protjeran
Tih i hladan laptop

i ja nesto slicno trazim 

trebo bi mi sam da fura filezillu i torrent

CyberPunk http://myanimelist.net/animelist/FranzBonaparta
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tih i hladan laptop

Do sada sam imao par notebookova pa i nemam neko baš 'bogato' iskustvo kojim bi ti mogao pomoći.

Neznam ako imaš zadnji broj BUGa, test je 17''+ laptopa i onaj koji je proglašen 'best buy' notebookom u tekstu krasi i rečenica

"... i činjenicu da Aspire 7741G pod punim opterećenjem proizvodi manje buke od gotovo svih testiranih prijenosnika ..." Znači Acer Aspire 7741G

Slično je navedeno i za Asus N73JF

"Također valja istaknuti da je buka ventilatora pod punim opterećenjem vrlo kultivirana, tako da je ovo još jedan prijenosnik kojim je Asus na ovom području održao lekciju konkurentima"

Evo, nadam se da ti ovo može pomoći.

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Tih i hladan laptop

odlična stranica za sve koji kupuju laptop.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tih i hladan laptop

Evo, za tebe preporučam laptop koji i ja posjedujem:

Acer eMachines E725

Intel Pentium Dual Core T4300 2.1 GHz

integrirana grafička - Intel GMA 4500MHD od 128 MB zasebne memorije, i do 1 GB dijeljene

Hitachi HDD od 250 GB, no može se naći i sa više prostora

2 GB RAM DDR2 667 MHz - proširivo do 4 GB

15.6 inča zaslon

Ja sam ga platio prije godinu dana 3700 kn, a sad je još jeftiniji. 

Vrtim na njemu Windows 7 Ultimate x86, i Ubuntu 10.04.

Ne buči ni malo. Neki dan je kod mene bio prijatelj koji ima neki Dell laptop, a kojemu non stop bruji hladnjak, i stalno se grije, pa se nekada zna sam ugasiti ako se pregrije.

Ovaj moj ne buči ni malo niti se nešto posebno grije. Možeš u privitku vidjeti temperature procesora i diska, te zauzetost rama, uz pokrenut Google Chrome, Gimp, File Browser, qbittorrent i Compiz. 

Definitivna preporuka!

conky conky
The truth is out there.. Anybody got the URL?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RaNzO kaže...

kad sam živio u studentskom domu imao sam kontakt s masom laptopa i rijetko koji je bio tih.

mislim da bi bilo najgore da za laptop izdvojim 6-7k kn i onda opet dobijem zujalicu.

@ranzo izbjegavaj toshibe

16 godina
neaktivan
Tih i hladan laptop

...tih i hladan samo sa integriranom grafikom, nije bitna marka nego chipset na matičnoj...

ovaj moj, star godinu i pol  nije prešao nikad preko 53%...a igram čak i simse 3...{#}

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Jurra kaže...

...tih i hladan samo sa integriranom grafikom, nije bitna marka nego chipset na matičnoj...

ovaj moj, star godinu i pol  nije prešao nikad preko 53%...a igram čak i simse 3...{#}

koji je/su onda chipset(i) dobri za tih laptop? link?

15 godina
neaktivan

Acer eMachines E725 kojeg je tu gore  kolega opisao imao sam do nedavno i stvarno je tih i hladan da što se toga tiče bolje ne može.

Gledaj da je intelov chipset i i da je integrirana grafa intelova i to je kombinacija za tiho i hladno.

Evo ovako neka kombinacija http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_198&products_id=8966

Jesi te informacije izvuka iz PES-a ili ?
16 godina
neaktivan
RaNzO kaže...

koji je/su onda chipset(i) dobri za tih laptop? link?

http://www.intel.com/products/laptop/chipsets/index.htm

...kaos...
15 godina
protjeran
Tih i hladan laptop

ok, tnx.

kako to ide s mobilnim chipsetima, koliko proizvođača mobilnih chipseta ima? stavljaju li se intelovi procesori na još koji chipset osim intelovog?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice