Savjet oko kupovine Macbooka M4 Pro

poruka: 10
|
čitano: 976
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 mjeseci

Bok ekipa!

U fazi sam kupovine laptopa za videoediting 10bit log fileova kad sam na radnom putu. Za editing doma već imam desktop PC. Laptop bi mi trebao manje više samo za potrebe editiranja kad sam na terenu.

Pročešljao sam masu svega na netu i iako sam Win/android person cijeli život, čini mi se da ću za ovu potrebu najbolje proći sa Macbookom. Uzeo bi vjerojatno M4pro samo ne znam jos da li 14 ili 16 inch.

Moje pitanje je da li kupiti u Hrvatskoj (istore i slično) ili naručiti preko amazona (jeftinije je ali i tipkovnica nije hr)?

Tnx!

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Savjet oko kupovine Macbooka M4 Pro
Sentinel One kaže...

Bok ekipa!

U fazi sam kupovine laptopa za videoediting 10bit log fileova kad sam na radnom putu. Za editing doma već imam desktop PC. Laptop bi mi trebao manje više samo za potrebe editiranja kad sam na terenu.

Pročešljao sam masu svega na netu i iako sam Win/android person cijeli život, čini mi se da ću za ovu potrebu najbolje proći sa Macbookom. Uzeo bi vjerojatno M4pro samo ne znam jos da li 14 ili 16 inch.

Moje pitanje je da li kupiti u Hrvatskoj (istore i slično) ili naručiti preko amazona (jeftinije je ali i tipkovnica nije hr)?

Tnx!

Mislim da ti je ovo nobrainer i da ne gledaš dalje ništa.

Ovisno o prostoru i memoriji, M4 Pro, a pogotovo Max je za tu namjenu najbolje što možeš uzet.

A što se tiče cijene/tipkovnice - da. Hrvatska slova su jako dobro otisnuta plus naš layout(veliki enter). A ako je ogromna razlika u cijeni izvana, onda ti eto i tu odgovora.

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2025 12:50 (sudy_freak).
16 godina
Sentinel One kaže...

..

Tnx!

-ako razmisliš.. na to pitanje odgovor trebaš dati ti .. meni je svejedno :) tj znaš sve, cijena-tipkovnica i odluka je .. moja ili tvoja? .. ok, kupi tu. :)

sudy_freak kaže...
..

Mislim da ti je ovo nobrainer ..

.. točno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2025 12:51 (ihush).
16 godina
Sentinel One kaže...

Bok ekipa!

Tnx!

Veličina ekrana kao i jezik tipkovnice su tvoj osobni preferens odnosno potreba, a samo bih nadodao da nemoj ni razmišljati o ičem drugom za navedene potrebe.

Većinu svog amaterskog foto/video editinga sam odradio na M2 Airu s 8GB i sa sigurnošću mogu reći da je to najbolje iskustvo rada koje sam imao.

WHITE STONES VARAŽDIN
16 godina

Ja za firmu uzimam preko team media, layout je njemacki, a nasa slova su utisnuta. Nije idealno, ali funkcionira. Ako imas koga u Njemackoj, tamo mozes preko apple-a direkt uzeti s recimo internacionalnom tipkovnicom. Ako nemas nikoga u njemackoj, ja sam jednom poslao preko mailbox.de, drugi put nisam uspio jer su skuzili da je to zapravo neki proxy... mozda prolazi samo jednom, ali i to ti je dosta. Razlika u cijeni je ogromna. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
2 godine
Sentinel One kaže...

Bok ekipa!

Tnx!

14 ili 16, lak odgovor, 14" je mobilniji i lakši za hendlanje, posebno ako često putuješ, a 16" pruža veći komod pri radu i bolje radno iskustvo. Osobno bi išao na manji laptop + AR/VR naočale.

gdje kupiti? opet ovisi, meni osobno ne smeta EN tipkovnica, brzo se čovjek navikne, a i ako te brine imaš firme kod nas koje rade lasersko graviranje za šaku eura. računaj da je i black friday relativno brzo pa će i cijena biti povoljnija.

6 mjeseci

ok, tnx na savjetima!

0 0 hvala 0
14 godina
Blade18 kaže...

Ja za firmu uzimam preko team media, layout je njemacki, a nasa slova su utisnuta. Nije idealno, ali funkcionira. Ako imas koga u Njemackoj, tamo mozes preko apple-a direkt uzeti s recimo internacionalnom tipkovnicom. Ako nemas nikoga u njemackoj, ja sam jednom poslao preko mailbox.de, drugi put nisam uspio jer su skuzili da je to zapravo neki proxy... mozda prolazi samo jednom, ali i to ti je dosta. Razlika u cijeni je ogromna. 

Upravo tako, uzeti u Deutschland hrpa memorije a uštediš i preko 1000.00€urića, ovisno o konfiguraciji i do 2000.00€urića! 

Apropos generalija, čim čim veće, tim tim bolje, dakle 16', minimalno 2TB interne memorije i M4 Pro chip, bez razmišljanja! 
Kao vlasnik MBP model sa M1 chipom, 32GB RAM memorije, 2TB interne memorije, kupljen u Deutschland drito preko  internet storea, uštedio sam brdo novaca, koje sam pametno utrošio na avio kartu i periferiju, a DAN DNASKE je kao prvog dana! 

Malo plastičnog prikaza 

u Hrvatskoj, iStyle: 16', 32GB RAM, 1TB memorije, šipka od periferije i ostalog oko 3900.00€urića 

u Deutschland, :?16', 32GB RAM, 2TB memorije, periferije pun kufer koja je i opet jeftinija nego u HR plus avio karta amo tamo ispod 3200.00€urića! 

Da sam uzeo takvu kombinaciju u iStyle, dobio bi vjerojatno ugraviranu HR tipkovnicu ali bih platio preko 4200.00€urića, uz ostalu periferiju preko 4500.00€urića, pametnom i previše nego dosta! 

ATJ Lučko
14 godina
Sentinel One kaže...

U fazi sam kupovine laptopa za videoediting 10bit log fileova kad sam na radnom putu.

10-bit log file kao takav ništa ne znači, jer log je samo color profil, file može bit užasno kompresiran ili pak gotovo nekompresiran, što će laptopu zadati dosta različite "razine naprezanja" recimo to tako.

Ako radiš samo rezove, za 10-bit 6K s nekakvom normalnom kompresijom ti je i MacBook Air M4 boli glava, za što ga i sam koristim, no ako misliš ići dublje u efekte onda ti je Pro s M4 Pro procesorom idealan izbor. Ja radim na Airu M4 i Pro M1, i realnu tu su negdje kod osnovnijeg editinga, a za naprednije stvari koristim proxye i generalno je ok.

11 godina

Haj, druže....

Imaš nick kao jedan model Victorinox noža.

Kupuj. Nemaškj čekati. Rađe, HR. Vidiškj kupuješ.

14''.

Mac
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice