Pitanje za gamerski laptop

poruka: 71
|
čitano: 20.050
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Pitanje za gamerski laptop
Protecon kaže...

Za 4 500 -- 5 000 nečeš nać gamerski laptop da može podržat black ops ili novi wow {#}

Hm... ne bih se baš složio.

http://www.konikom.hr/p10487/notebook-acer-5552g-n954g50mnrr-1gb/product_info.html

Po defaultu nije gamerski laptop, ali vrti black ops, just cause2, MW2 na high postavkama. Mogu potvrditi iz prve ruke. {#}

14 godina
neaktivan

Hvala svima koji su postali na ovu temu s namjerom da mi olakšaju izbor laptopa.

Stvarno mogu reći da ste imali vrlo dobre prijrdloge. Da ja kažem koje bih igrice igrao na laptopu:

ovo će vam možda svima zvučati smiješno ali (The Sims 2 + svi nastavci/ekspanzije, The Sims 3 + svi nastavci/ekspanzije, COD - svaku verziju ću isprobati, World of Warcraft, FIFA 2011 i te malo zahtjevnije igre). Malo je off topic ali treba mi i jaka baterija i cvrsto kuciste jer ja dosta putujem. Kučište mog HP 6735s je napuklo jer je plastično. Puklo je na putovanju. Onaj HP kojeg sam vam pokazao u prvom postu sam našao za dosta manju cifru u M-Computers-u, Protisu, Telebit-u. Kužim se u laptope ali ne toliko dobro da mogu procjeniti dali će sve ovdje navedene igrice raditi na ovome: LINK-model 2

Evo još jednom i prvog modela:  LINK

EDIT: Što mislite o trgovinama Protis, Telebit, RS Magazin i sl. Malo su mi njihove cijene laptopa sumnjive u usporedbi sa onima u HGSPOT-u. Ima li valjanog razloga sumnjati u porjetlo i ispravnost laptopa iz tih trgovina? Bojim se da me nekako ne zeznu. Tipa: prodaju mi predhodno popravljani laptop, rabljeni laptop, sličan model, laptop sa jeftinijim djelovima i sl.

I dalje mi šaljite vaše prijedloge, kritike, mišljenja. Mnogo mi znači svaki vaš post. Hvala {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2011 0:43 (ivek095).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lazarus_led kaže...
Protecon kaže...

Za 4 500 -- 5 000 nečeš nać gamerski laptop da može podržat black ops ili novi wow {#}

Hm... ne bih se baš složio.

http://www.konikom.hr/p10487/notebook-acer-5552g-n954g50mnrr-1gb/product_info.html

Po defaultu nije gamerski laptop, ali vrti black ops, just cause2, MW2 na high postavkama. Mogu potvrditi iz prve ruke. {#}

odlican laptop,,neznan di si ga izvuka,,i mislin da moze sve to na high,,nije los,,quadonja,,ima rama,aa nije ni grafa za bacit :D

14 godina
neaktivan

Za protis i rs magazin neznam, ali sto se telebita tice tamo sam u 9 mjesecu 2010. kupio HP probook 4710 i nemam nikakvih problema osim sto mi je prije 5 mjeseci otisla baterija od laptopa prilicno sam zadovolja s telebitom jedino sto su na cudnoj lokaciji u zagrebu i imaju jako mali prostor, a sto se cijena tice puno su jeftiniji od HGspota

14 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@drkicacrew

Ne znam... grafička nije baš nešto posebno.

Ako je naglasak na igranju igara i intelovom procesoru, mislim da je ovo bolji i jeftiniji izbor:

http://www.protis.hr/products/details/notebook-toshiba-satellite-l6551gm/41458

ili ovaj:

http://www.protis.hr/products/details/notebook-toshiba-satellite-l6551jw/43517

Uz napomenu da model koji si ti naveo ide sa 17'' ekranom, a ova dva sa 15''.

14 godina
neaktivan

te trgovine imaju niže cijene zato što su to webshopovi, nemaju robu u svom skladištu, nego kada im dođe narudžba dobavljaju je od uvoznika... zbog toga im nije potreban veliki izložbeni prostor, skladište, i puno manje ljudi trebaju imat zaposleno... otuda puno niže cijene...

14 godina
neaktivan
ddannijel kaže...

te trgovine imaju niže cijene zato što su to webshopovi, nemaju robu u svom skladištu, nego kada im dođe narudžba dobavljaju je od uvoznika... zbog toga im nije potreban veliki izložbeni prostor, skladište, i puno manje ljudi trebaju imat zaposleno... otuda puno niže cijene...

Istina, plus činjenica da sve ove niže cijene idu na plaćanje u gotovini. Ako se plaća karticama, sindikalnim kreditima i 'ko zna čime cijene su u pravilu više za nekih 600, 700, 800 kn.

14 godina
neaktivan

@Lazarus_led

hehe... upravo mi je 17" jedan od uvjeta sa tim da ovo "gamerski" ne mora biti baš toliko ključno jer ne očekujem čuda za ove novce (oko 5500kn) i prva mi je upotreba naravno internet i multimedia ;)

evo ovaj gotovo isti ali bez win ima nesta jaču grafičku koliko vidim samo neznam di ga točno mogu nač  http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/ACER/Acer-Aspire-7741G-5464G50MNKK-P/N-LX.PXB0C.017/flypage.tpl.html

također vidio da se ova dva često spominju kao vrlo isplativa kupnja u tom cjenovnom rangu  http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=1893  i  http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=6528

?

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 3:43 (drkicacrew).
14 godina
neaktivan

Evo mene opet :))

Što mislite o ovom, zapeo mi je za oko cijenom, izgledom, više-manje performansama a fascinantno je i da navodno ima i do 32 sata izdržljivu bateriju. Zamjenio bi mi kučno (gaming) i poslovno računalo. Pa da vas čujem. Hvala svima {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ivek095 kaže...

Evo mene opet :))

Što mislite o ovom, zapeo mi je za oko cijenom, izgledom, više-manje performansama a fascinantno je i da navodno ima i do 32 sata izdržljivu bateriju. Zamjenio bi mi kučno (gaming) i poslovno računalo. Pa da vas čujem. Hvala svima {#}

Kakva crna 32 sata, to je nemoguće osim ako nema ugrađen nuklearni reaktor u sebi.

Gaming ispod 7k kuna zaboravite, barem u Hrvatskoj.

Yeah, smells like mass extinction...
14 godina
neaktivan

Hvala ti na komentaru. Vezano za bateriju sam napisao NAVODNO iako su moje okvrine procjene ne više od 10-12h (s obzirom da su naveli 32h a to u 90% slučajeva nikad nije istina. Osim MacBook-a koji stvarno drži 9-10h i to samo uz određene uvjete). Ovaj je 8K i 500 kuna (6, skoro 7 K bez PDV-a). Preporuke su naravno svakako dobrodošle. Posebno za HP modele. Da obrazložim zašto HP: ovako..... Imam HP 6735s na kojem tu i tamo igram igrice i uz to ga koristim u poslovne svrhe. Star je 4 godine, radi 15h dnevno i još i sad radi kao sat. Jedino mi se prije 3 mj. morao čistiti (ventilator) ali to je ok. Baterija je naravno otišla kvragu ali on radi. Zato toliko volim i cijenim HP. Također rado viđen prijedlog su i Apple MacBook pro i razni Toshiba modeli, mada i Asusi nisu loši.

15 godina
neaktivan

Preporučio bih ASUS G73JW.

To je zvijerka od laptopa i sve nove igre guta bez problema.

Jedino je malo problem prenosivost i veličina, nadam se da ti to ne smeta.

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Ovo je izvrsni laptop.... Malo mi prenosivost predstavlja problem jer ovog često vučem na faks. Tamo ga uštekam u struju pošto sam več rekao da mi je baterija otišla kvragu. Drži 5 minuta, al točno u sekundu i krepa. Lap je inače za svaku pohvalu i stvarno HVALA {#}..... Ti si prvi koji mi je STVARNO ali STVARNO dao laptop koji ne samo da ispunjava moja očekivanja s performansama nego ih čak i premašuje. P.S.: kako on stoji sa baterijom dali možda to znaš? e da..... Ja mislim da bi on izdržao moje radne apetite od 10-15h dnevno (na struji, naravno),pa neznam, imaš li što za dodati na to? HVALA! {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2011 14:21 (ivek095).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam se puno informirao o tom lapu, a jednu od jačih verzija istog uzimam iz Amerike.

Baterija mu je najslabija strana jer traje svega 2-3 sata i to na svim mogućim saving modovima, naravno ako ga misliš držat u struji onda tu nema nikakvih problema.

I čuo sam da je kao tenk, dosta je težak i glomazan, ali zato mu u preformansama nema ravnog.

Ja ga također uzimam za fax i gaming i mislim da je najbolji izbor, eventualno si možeš uzeti 15" verziju ASUS G53JW, samo u Hrvatskoj ga nema ispod 10k kuna.

Ako si nekako možeš nabaviti lap iz Amerike pogledaj si ovaj Sager NP8170-S1; zvijer je kao i taj ASUS.

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Nuclear kaže...

Ja sam se puno informirao o tom lapu, a jednu od jačih verzija istog uzimam iz Amerike.

Baterija mu je najslabija strana jer traje svega 2-3 sata i to na svim mogućim saving modovima, naravno ako ga misliš držat u struji onda tu nema nikakvih problema.

I čuo sam da je kao tenk, dosta je težak i glomazan, ali zato mu u preformansama nema ravnog.

Ja ga također uzimam za fax i gaming i mislim da je najbolji izbor, eventualno si možeš uzeti 15" verziju ASUS G53JW, samo u Hrvatskoj ga nema ispod 10k kuna.

Ako si nekako možeš nabaviti lap iz Amerike pogledaj si ovaj Sager NP8170-S1; zvijer je kao i taj ASUS.

Neznam može li ovaj sa Amazon.com pokrenuti igre tipa COD, malo će ti biti smiješno ali.... The Sims 2, (sve ekspanzije) The Sims 3 (sve ekspanzije), FIFA 2011 i razne druge. Koliko vidiš preferiram i nešto starije (The Sims 2 - sama igrica izašla 2004. - poslijednja ekspanzija 2008 ili 2009.) Sims 2 mi radi na win 7 (32 bit) koliko sam čuo i na Win 7 (64 bit) radi, ali dali bi radio sa 8GB RAM-a i ultra jakom grafičkom neznam. Pa ako imaš infotmacije za tako starije stvari ili za istu igru javi. Sviđa mi se ovaj iz USA, ali carina + PDV + manipulativni troškovi baš i ne{#} to bi onda koštalo oko 12200 do 12600 (tu je uračunata i dostava jer predpostavljam da u samu cijenu nije) osim ako na tehniku takve vrste carine nema. A i baš se pitam što ako mi se takav laptop pokvari? Što onda? Da ga pošaljem UPS-om u USA na servis ili i to primaju u  neki naš ASUS servis u Zagrebu?(međunarodno jamstvo, ako ga ovaj laptop ima sa Amazon.com)

14 godina
neaktivan
ivek095 kaže...

Neznam može li ovaj sa Amazon.com pokrenuti igre tipa COD, malo će ti biti smiješno ali.... The Sims 2, (sve ekspanzije) The Sims 3 (sve ekspanzije), FIFA 2011 i razne druge. Koliko vidiš preferiram i nešto starije (The Sims 2 - sama igrica izašla 2004. - poslijednja ekspanzija 2008 ili 2009.) Sims 2 mi radi na win 7 (32 bit) koliko sam čuo i na Win 7 (64 bit) radi, ali dali bi radio sa 8GB RAM-a i ultra jakom grafičkom neznam>DA. Pa ako imaš infotmacije za tako starije stvari ili za istu igru javi. Sviđa mi se ovaj iz USA, ali carina + PDV + manipulativni troškovi baš i ne{#} to bi onda koštalo oko 12200 do 12600 (tu je uračunata i dostava jer predpostavljam da u samu cijenu nije) osim ako na tehniku takve vrste carine nema. A i baš se pitam što ako mi se takav laptop pokvari? Što onda? Da ga pošaljem UPS-om u USA na servis ili i to primaju u  neki naš ASUS servis u Zagrebu?(međunarodno>DA jamstvo, ako ga ovaj laptop ima sa Amazon.com)

Bez problema ce pokretati i COD i Simse, kao i bilo koju drugu igru, nemas beda oko toga. O, naravno da ima carine, kako ne bi bilo. Nisam 100% siguran, no najvjerojatnije dobijes kasnije povrat poreza.

Ako ti se pokvari, možeš ili poslati UPS-om u SAD, no zbog brojnih zavrzlama rađe ga odnesi na servis u ZG. Garancija je neupitna, međunarodna. To ti je moj savjet, pa ti vidi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2011 20:00 (Caesar et Brutus).
15 godina
neaktivan

Ne, ne; mislio sam da ti ga netko donese ako imaš tamo neku rodbinu ili slično jer vjeruj mi isplati se za tu mrcinu.

Za igre ti je odgovorio lik iznad mene, a za garanciju ovako; međunarodna je tj. vrijedi u svim zemljama na planeti u kojima ASUS ima ovlašteni servis.

U Hrvatskoj je to MR Servis te oni ostvaruju garanciju za ASUS laptope.

Naravno, iz Amerike se ne isplati naručivati, a carina mislim da ne ide za računalnu opremu te naravno PDV treba uračunat u tu cijenu.

Ako nemaš opcije za Ameriku, uzmi si taj iz Protisa i nećeš pogriješiti.

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

E ljudi,novi sam i imam nekoliko pitanja! Ja imam HP Compaq Presario cq56-150SM! I kad igram igrice npr. Call of Duty 4,Pes 2011 mi šteka! Da li je problem u grafičkoj kartici ili u laptopu?!

Ovo su podaci o laptopu!  CPU brand: Intel
CPU tip: Pentium ®
CPU model: T4500
CPU brzina [GHz]: 2,30
L2 Cache: 1 MB
Chipset: Intel® GL40 chipset
Memorija [Gb]: 4
Integrirana memorija [MB]: 0
Takt memorije [MHz]: 800
Memorijski utor: SO-DIMM DDR2
Max. količina memorije [GB]: 8
Broj memorijskih utora: 2
Ekran: 15,6"
Vrsta zaslona: BV (BrightView)LED backlit HD
Max. rezolucija: 1366x768
HDD [GB]: SATA 320
Broj okretaja [rpm]: 5.400
VGA: Intel® Graphics Media Accelerator 4500M
Optička jedinica: DVD±RW DL
Audio: Generic, stereo
Mreža: 1x 10/100 EthernetBluetooth802.11b/g/n
3G modul: ne
Video kamera: 1,3 MPix
Paralelni priključak: n/a
Serijski priključak: n/a
D-sub: 1
S-Video Out: n/a
HDMI: 0
DVI: n/a
RJ45: 1
RJ11: n/a
FireWire: n/a
Audio In/Out: 1
USB 2.0: 3
Baterija: Li-Ion 6 ćelija
Boja: crna
Masa [kg]: 2,55
Dodaci: web kamera
USB 3.0: 0
eSATA: 0
Display Port: n/a

Jamstvo: 12mj

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.7.2012 11:46 (Karlo.barcelona).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Karlo.barcelona kaže...

kad igram igrice npr. Call of Duty 4,Pes 2011 mi šteka! Da li je problem u grafičkoj kartici ili u laptopu?!

Grafička je vjerojatno slaba za te igre. Kakve su ti temperature?

15 godina
neaktivan
Karlo.barcelona kaže...

E ljudi,novi sam i imam nekoliko pitanja! Ja imam HP Compaq Presario cq56-150SM! I kad igram igrice npr. Call of Duty 4,Pes 2011 mi šteka! Da li je problem u grafičkoj kartici ili u laptopu?!

Ovo su podaci o laptopu! 

VGA: Intel® Graphics Media Accelerator 4500M

Vjerojatno je graficka kartica kriva. Imam istu takvu u HP 6730s sa 2gb RAM-a i COD4 se je vrtio na 15-30 fpsa(uz stekanje svakih 5 sekundi).

Ne vjeruj sjaju u njenim očima! To je samo svjetlost što joj prolazi kroz šuplju glavu!
13 godina
neaktivan

Ok!A kakvu mi onda prepurucujete?! Neku ispod 400 kn po mogucnosti a da mogi igrat Pes 2011,COD 5 itd.

13 godina
neaktivan
Karlo.barcelona kaže...

Ok!A kakvu mi onda prepurucujete?! Neku ispod 400 kn po mogucnosti a da mogi igrat Pes 2011,COD 5 itd.

grafa ti je integrirana tako da je ne mozes mijenjat!

13 godina
neaktivan

Piše ovako:

HD0:35 C

Temp1:46C

Core0:41C

Core1:40C

I sta ovo znaci?!

15 godina
neaktivan
Karlo.barcelona kaže...

I sta ovo znaci?!

U redu su temperature.

15 godina
neaktivan

Temperature su odlicne za laptop. Meni procesor na HP-u goni na 98C.

Ne vjeruj sjaju u njenim očima! To je samo svjetlost što joj prolazi kroz šuplju glavu!
15 godina
neaktivan
dturko kaže...

Meni procesor na HP-u goni na 98C.

{#} Zašto ga ne očistiš? :)

15 godina
neaktivan

Ne da mi se :)

Ionako koristim drugi, a HP sam dao bratu pa nek' radi s njim sta god hoce.

13 godina
neaktivan

LJUDI"!!! Valja ovo sta?? Imam doma HP Compaq presario cq56-150 SM Grafička je slabaa¨¨¨!! Ne mogu igrat COD 4 kako se spada!! Steka!! E pa sad bi ja to prodao i kupio rabljenog nekog s dobrom grafom! Znaci da mogu igrat malo bolje igre! COD 5,6,7,Farming Simulator 2009 2011 itd.

Valja ovo?

kao nov ,
Operating system
Windows 7 enterprise 64
Processor
Intel Core i5 430m Processor c
chipset
Mobile Intel HM57 Express

Dimensions and weight
Weight
Starting at 5.27 lb (2.39 kg)

Dimensions (w x d x h)
14.64 x 9.83 x 1.09 in (37.18 x 24.96 x 2.77 cm)

Memory
4gb DDR3
2 SODIMM

Storage
Internal drives
SATA II (7200 rpm)
320 gb
Optical drive
Blu-ray ROM DVD+/-RW SuperMulti DL LightScribe; DVD+/-RW SuperMulti DL LightScribe

Graphics
Display
15.6" diagonal LED-backlit HD anti-glare

Graphics
ATI Mobility Radeon HD 6370/1gb
Expansion features
Ports
3 USB 2.0
1 eSATA/USB 2.0 Combo
1 external VGA monitor
1 HDMI
1 stereo microphone in
1 stereo headphone/line-out
1 AC power
1 RJ-45
1 RJ-11 (select models)

Slots
1 Express Card/34
1 Media Card Reader

Audio
High definition audio support; Integrated stereo speakers; Integrated digital microphone; Stereo headphone/line out; Stereo microphone/line in

Integrated camera
2 MP webcam (select models)

Keyboard
Full-sized spill-resistant keyboard with drain and separate numeric keypad

Input devices
ClickPad with gestures support; Two fingers scroll, zoom, pinch and pivot rotate

Communications
Network interface
Realtek Ethernet (10/100/1000 NIC)

Wireless
Ralink 802.11b/g/n Bluetooth 2.1+EDR Combo
HP Integrated Module with Bluetooth 2.1+EDR Wireless Technology

3000 kn
prodaja ili
Zamjena za iphone 4s (samo)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka: