Nagovještaji budućnosti

poruka: 3
|
čitano: 1.106
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nagovještaji budućnosti

Ne znam ljudi ako ste primjetili no sve je počelo s netbookom. Malom jeftinom i jednostavnom platformom za svakodnevno surfanje, kontakte

i bazične zadatke. Microsoft je nanjušio nešto sa tablet PCjem no po svom starom običaju finalni proizvod mu je bio dosadan i nezreo da "zagospodari

svijetom", svejedno, priprema softverske platforme i novog zgodnog i nezahtjevnog OSa utrla je put mnogima i ponudila bitan i iskoristiv potencijal.

Pozornica je pripremljena.

I sad stiže Apple. Iritantan i ozbiljnijem korisniku odbojan no "hip i moderan" i baš ono što nam treba da bi milijuni i milijarde onih koji nisu fanatici ko

mi promjenile neke bitne stvari u ovoj branši. Osobno mislim da će tek verzija 2 bit vrijedna spomena no neka. Brže će se to dogodit nego zamišljamo,

tako da su prigovori i komentari na ipad i na apple nebitni.   Bitno je to da je sa ipadom započela opća "ipadizacija", što je po meni ne samo dobra

stvar nego i jedna od vrlo bitnih, možda i najbitnijih revolucija koje su pogodile ovu industriju u zadnjih 20 godina. Mislite da pretjerujem?

Već sam vidio neke zgodne križance netbooka i tableta gdje se ili ekran može odvojit od tipkovnice (lenovo, izvrstan koncept) ili se jednostavno

može zakrenuti, a mislim da bi nam uskoro mogli doć i slideri i mnoge druge varijacije. ipad+netbook+tablet hibridi su već zgazili koncept e-book

readera koji je imao puno vremena da se razvije i etablira no nije mu išlo za rukom. I neka ga. U ovom biznisu nema mjesta proizvodima koji

stagniraju. Onaj savitljivi skiff reader mi se činio kao zanimljiv gadget no usporedite njega monokromatskog i još nesavršeni ipad (ili dvojku) i

sve dodatne stvari koje pruža i vidjet ćete da su e-readeri već mrtvi - samo što još to ne znaju. Što bi vi radije kupili, e reader gdje kupujete

sadržaj koji čitate i nemožete čitat skoro ništa drugo ili ipad, koji je i reader za sve moguće formate i cool gadget, i obični kompjuter i laptop i

telefon i gps navigator i mail preglednik i facebook alat i sve ostalo. Malo sad pretjerujem no vidite poantu. Takva budućnost nam je vrlo blizu.

Vrlo je moguće je da netbook/tablet PC u stilu ipada postane dominantna vrsta kućnog kompjutera za vrlo, vrlo kratko vrijeme. Ostat će naravno

klasični PCji za mnoge sorte korisnika (gamere recimo) no za većinu običnih i tehnički neodsviještenih kućanstava koji se kompom služe površno i

neobavezno tableti su dar božji. Praktična lijepa i prenosiva stvarčica gdje možeš surfat, gledat filmove u krevetu i čitat vijesti na plaži i kontakrirat

kratkim porukama na fejsbuku u trenu. Osobno sam i ja čekao ili moćni e-reader ili nešto slično tabletu samo jeftinije i bolje. Bilo mi je glupo kupovati

laptop jer već imam komp u kući no ipad/tablet je sasvim druga stvar. Obični komp + tablet se lakše podnose i imaju lakši suživot nego laptop i PC.

Dolazi nam horda moćnijih i zgodnijih i jeftinijih ipadolikih strojeva i mislim da će velika većina onih koji kupuje laptope (a takvih je više nego PC

vulgaris kupaca, ne?) uskoro kupovati baš ipad+netbook+tablet hibride.

Budućnost je počela, opet.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 22:09 (Thorien Kell).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Nagovještaji budućnosti

Dosta je pametan tvoj članak. I mislim da si u pravu.

Ali brate moj, tko će ti ga pročitati ovako neposložena, daj napravi paragrafe pa će možda više ljudi pročitat, čim ovako vide samo ga prelete.

Ja sam ga jedva pročitao, počelo mi se mutit slova, bez uvrede.

Ako vam treba pozivnica za Lockerz javite mi se na pm, ili na e-mail
16 godina
neaktivan
RE: Nagovještaji budućnosti

LOL agreed. Koja kobasica, sad ga gledam :). No bio je namjenjen za newse pa je zato malo nesređen. Evo ću probat nešto napravit ... txnx...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice