Kvaliteta ekrana (Acer)

poruka: 1
|
čitano: 1.183
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kvaliteta ekrana (Acer)

Nedavno sam kupio laptop Acer Aspire V3-772G, i iako ima odlične performanse i više nego dobro može zamijeniti stolno računalo, imam pitanje u vezi ekrana s obzirom na to da sam navikao već godinama koristiti desktop računala i obične monitore pa mi je sadašnja situacija pomalo neobična..

Dakle, ekran mi je jednostavno presvijetao, i dosta loše prikazuje mračne scene u igrama i filmovima, koliko god se trudio namjestati postavke u vezi contrasta, gamme itd.  Crna boja je  neka blijedo plava ili siva, i jako se teško mogu razaznati bilo kakvi detalji u nekim mračnijim scenama   :/

Inače su boje i prikaz jako lijepi i živi u nekim osvjetljenijim scenama, ali  bilo što mračnije ne izgleda baš dobro zbog jakog osvjetljenja samog ekrana koje se valjda ne može nikako smanjiti (ne pomaže ni brightness ni contrast).

Pa me zanimalo, je li sasvim normalna stvar da laptopi i inače prikazuju lošije mračnije scene od običnih monitora koji imaju bolje i ravnomjernije osvjetljenje ?

Ima li netko možda ovakav isti laptop da mi kaže da li se možda radi o ekranu lošije kvalitete (17", TFT LCD, 1600x900, active matrix)  ?

Negdje sam čitao da Acer ima jaču razinu osvjetljenja (lux) što bi zapravo trebala biti dobra stvar ?

Inače, na default postavkama su boje definitivno isprane, i plava boja je prejaka naspram crvene i zelene; već se dosta dugo patim sa detaljnim namještanjem razina boja i osvjetljenja da bih postigao neki optimalan prikaz

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice