Kupnja laptopa u Njemačkoj

poruka: 141
|
čitano: 52.446
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Da, čekala sam da vidiš i taj drugi post. Taj  LENOVO Y70-70 mi se jako sviđa ali je skuplji za 200€. Ima više rama i bolju grafičku no eto... mislim da će za moje potrebe i taj moj ACER ASPIRE VN7-791-76L3 bit dobar. Možda je zapravo skroz nepotrebno brinut se oko hlađenja s obzirom na to koliko i kako ću ga ja koristiti, no nikad ne znaš...

Što više razmišljam o svemu to mi je sve teže odlučit. A zapravo došla sam s puno skromnijim zahtjevima i sad si me tu nabrijao na ovo haha, i sama sebe nabrijala na ovaj lenovo s jačom grafičkom i ramom. Stvar je jednostavna, da li je ono dobra cijena za Acer VN7 za ono što se dobije ili ne. Ako jest, onda mislim da ću taj i kupiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Kupnja laptopa u Njemačkoj

Fora kod tog Nitro Acera je sto sa kojim got specifikacijama dosao je dosta dobar ulozeno/dobiveno omjer, ponajvise radi IPS ekrana u svakom modelu, zatim radi hladjenja/tisine, windowsi takodjer dolaze u hrpetini modela i ne naplacuju se koliko u Hrvatskoj

Lenovo jos jednom ti ima glossy ekran, malo pusti specifikacije pa razmisli bi li te smetalo. Nije to bas najbolja stvar po danjem svijetlu, a niti u jace osvijetljenoj sobi. Sa druge strane nekog ne smeta nikako, tako da je subjektivno pricati o tome.

Evo ti primjer best buya sa i7, 860m, win8.1 win7 (jer je stariji model, ali i dalje dobar, novi je GS), ali bez IPS ekrana za 1000 eura:

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4589352_-ge70-2pei781w7-1759-sku10-msi.html

Evo review:

http://www.notebookcheck.net/MSI-GE70-Apache-Notebook-Review.116844.0.html

Gledaj slike temperature i ekrana, znaci prilicno iznadprosjecan ekran s obzirom da je TN matrica u pitanju, a temperature bi mogle biti i bolje posto je u reviewu underclockana 860m, tj. gddr5 850m.

Pazi ovaj MSI model, review 15.6" GE modela sa 860m i i7, a bolje temperature nego ovaj od prijemalo kaj sam review linkao:

http://www.notebookcheck.net/MSI-GE60-2PEi781B-Notebook-Review.117056.0.html
Oznake modela isto mogu znaciti..

Necu vise editat post ne brini x)

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 1:38 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Iskreno, mislim da me ne bi smetao glossy ekran. No ništa od toga, 200€ više mi je previše.

Ovi MSI mi nisu nešto interesantni..

Reci, koliko bi koštao nekakav servis čišćenje onog Acera u ZG?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Prema kolegi, 160kn u SystemOne servisu koji je jedan od ovlastenih, skupa sa mjenjanjem termalne paste (isto bitan dio kod temperatura, pocetna pasta koju dobijes nije extra, ali ju opcenito nema smisla odmah mijenjati). Ako ima mrezice za prasinu to bi bilo dovoljno 2 puta na god ili cak samo jednom ako bi dosta pazila di ga stavljas.

Pametan potez za naspavat se prije konacne odluke :D (kvragu 2 sata su vec x)

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 2:01 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

System One je u vukovarskoj i odmah na početnoj reklamiraju to servisno čišćenje i zamjenu termalne paste za 160kn. Fala.

Vrag mi nije dao mira i gledala sam još malo na idealo.de i u search stavila ono što mi je najbitnije, a to je i7-4710HQ, 17.3'' ekran, Windows 8.1 64Bit i u tom cjenovnom rangu (do 900 €, ne bih preko) najbolji izbor mi je definitivno taj Acer VN7.

> Onaj Asus X750JN.. smo otpisali ranije u ovoj temi...

> Nudi mi se i ova Toshiba Satellite L70-B-132, za 899€, ima lošiji ekran (?) (u usporedbi s Acer VN7), ima čak 16GB rama, grafičku AMD Radeon™ R9 M265X (koja je u rangu tipa nešto između GeForce 840M i 850M) i laptop teži svega 2,7kg. Zašto svi bježe od Toshibe? Čak i u hrvatskim dučanima mi sami prodavači govore "bolje nemojte ako ne morate".

> Nakon toga mi se nude laptopi koji idu tek od oko 975€ pa nadalje što mi je previše. A to su laptopi MSI GE70, jače verzije Acer VN7 (s 860M grafičkom) itd. Tek nakon pređenih 1100€ se pojavljuje onaj Lenovo Y70-70 što bi mi ujedno bio i najbolji izbor ali mi je to previše novaca.

Dajem zaključiti da mi se za iznos od 899€ najviše isplati kupiti Acer Aspire VN7-791G-75XR, (17.3", Core i7 4710HQ, Windows 8.1 64-Bit, 8 GB RAM, HDD 1 TB). Ima li smisla više mozgati i razglabati? Jedino što mogu je ići na slabiji performans pa ipak kupiti Lenovo s i5-icom no ne znam, ako kažete da ovaj Acer VN7 ima dobar sistem hlađenja onda to stvarno nije loš izbor.

{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Da, dobro si to sve proucila sa notebookchecka i opcenito. Cim nije IPS ekran imas lutriju sto se tice kvalitete slike, nemora to bit katastrofalno lose kao sa nbchecka, uostalom tamo je Toshiba 130, a ne 132 model, ali ono, lutrija je sto svakako nije dobro jer se radi o 900 eura.

m265x je tak negdje da, super je sto je gddr5, da nije cini mi se da bi bila konkurencija 840m

+8gb rama je isto plus, ali mislim da je kvalitetniji ekran veci, ako ne i dosta veci plus

U Hrvatskoj je slab omjer ulozeno/dobiveno gotovo svih modela Toshibe, znaci preskupe su s obzirom na komponente u Hrv, izrada L serije je solidna, ali je zadrzana ta zrcalnost apsolutno svega, laptop koda isijava kad se stavi na sunce kak se vidi na slikama sa nbchecka..

Mislim da ti je konacan odabir super da ;) Javi kad rjesis laptop, javi kakve su te acerove aplikacije, najbolje tamo na zasebnu Acer Nitro temu.

P.S. jednog dana ako ti se performanse graficke mozda vise nece svidjeti moci ces ju promjenit jer to je ipak M kao mobile grafa, samo je tesko nabaviti novu, ali ne i nemoguce (treba bit strpljiv i pratit ebay)

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 14:03 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Znači najveća prednost tog modela Acera VN7 je IPS ekran i dobro izvedeno hlađenje.

Najveći minus je grafička (iako za moje potrebe mislim da je čist solidna).

Još me samo zanimaju ti filteri za prašinu, no čim ih nitko ne spominje onda ih valjda niti nema (?)...

Preventivno čišćenje mislim da će svakako bit nešto što ću pokušat raditi svakih godinu dana.

I to putem servisa jer se laptop teško rastavlja.. I naravno, pazit na koje podloge stavljam lap.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Mislim da ih prije nitko spominje jer se podrazumijeva da ih ima posto je to ipak najdoradjeniji acerov laptop do sada.

Pazi da, ako ima filtere nemoras pazit bas uvijek.. Eventualno kupis cooler pa nemoras pazit nikako kad je laptop na cooleru. Onaj Notepal XL kojeg sam spomenuo je najfunkcionalniji best buy cooler, imas i onih jeftinijih coolermasterovih kao jastucici sa malenim ventilatorom u sredini i tak, zgodno kad se legnes i koristis laptop...

16 godina
neaktivan
Anita P kaže...

Hvala vam svima na odgovorima.

Trebala bih požuriti s odlukom jer treba naručiti lap da stigne u Njemačku kod mojih. {#}

Malo sam pregledala komentare na tom web shopu za taj Acer Aspire VN7-791G-70B4 i ljudi ga hvale, da je brz, elegantan, da ima lijepo osvjetljenje tipkovnice, dobre zvučnike, automatsko čišćenje prašine itd. Što se negativnih komentara na njega tiče to je uglavnom oko brzog iscrpljivanja baterije i tu i tamo neka isporuka im je bila s nekom škripećom tipkom što je ljude jako frustriralo... I netko je nešto napiso da je komplicirano vađenje baterije.

Ajde me još malo posavjetujte i neću vas više gnjavit... da li je ovo dobar izbor?

Prvo. Sada je najgore vrijeme za kupnju laptopa. Intel za par mjeseci izdaje novu liniju procesora i dolazi DDR4 ram i davanje para se sada ne isplati. Osim toga sada smo u EU i nisu potrebne malverzacije tipa rodbine itd. Odeš npr na computeruniverse de izabereš laptop naručiš i dođe ti u hrvatsku dostavom. Dostava ti je nekig 20 eura. Kvalitetniji laptop nečeš dobit svi su laptopi isti bez obzira da li su u HRvatskoj ili Njemačoj jer se svi proizvode u poljskoj (EU) barem što se dell-a tice.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 15:50 (zeroname).
10 godina
neaktivan

@zeroname

Uvijek je najgore vrijeme za kupnju laptopa. Nažalost, ja ne mogu više čekati. I ovu kupnju sam odgodila koliko god sam mogla. Kad dođe ta nova linija procesora i rama onda će nabit cijenu i na to. Tehnologija brzo zastarijeva i toga sam svjesna, zato mi je ovih 900 € top topova što želim/mogu dati za laptop namjene koju ću imati.

@The_fichek

Malo sam prošnjofala o tom Aceru i na NotebookReview forumu i što se prašine tiče i hlađenja, naišla sam samo na spominjanje onih dvaju korisnih aplikacija. Netko je čak postavio i video kako funkcionira Acer DustDefender:

.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ti pre dobar popust na ovaj laptop, samo 783 eura

http://mysn.eu/shop/xmg-c703-sale.html?___store=default&___from_store=default

17.3" (43.9cm) Full-HD 1920x1080 Matte 

NVIDIA GeForce GTX 765M 2048MB GDDR5

i7-4700HQ 

8GB Rama

1Tera hard diska + 128gb ssd-a

Cijena: 783 eura

Edit.  Sada tek vidim, cijena je vjerovatno tako niska zato sto u ponudi za taj model imaju samo Francusku ili Swedsku tipkovnicu

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 16:20 (ToMisLaW).
Moj PC  
4 0 hvala 1
11 godina

@zeroname

Nema sta cekati Broadwell koji ce biti bolji od Haswella kolko i Haswell od IB, znaci nista osjetno, razlika na papiru. Prava razlika ce biti sa Skylake, ali ko zna kad ce to doc, kraj 2015., mozda 2016. I opet ce taj i7 kojeg ce kupit biti vrlo vrlo dobar. DDR4 vs DDR3 mislim opet da nece bit neke ogromne razlike, vidjet cemo. DDR4 za obicne potrosace ce opet doci sa Skylake-om kolko sam skuzio.

Da skratim pricu, nema sta cekat, ako ce cekati moze u vjecnost tako, doci ce ovo ono..

I da, dostava za CU zna biti i veca, 33 eura je bilo kad sam nesto gledo da dostave u ZG.

@ToMisLaW{#}

@Anita P

To je prikriveni novi MSI GS70, tj. bez logo-a zmaja nego sa logom XMG.

Btw. taj laptop nema optike, tj. dvd-rw citac i nema windowse sto su maleni minusi. Nema IPS ekran, ali je prilicno iznadprosjecno dobar TN ekran kolko vidim prema ovom reviewu:

http://www.notebookcheck.net/Review-Schenker-XMG-C703-MSI-MS-1771-Notebook.104930.0.html (pazi prema njima su prakticki isti postoci sRGB i RGB Acerovog IPS-a i XMG-evog TN panela, znaci razlika ostaje u kutevima vidljivosti !)

Kaj se temperatura tice, mislim da je ovo jedan od onih kojima bi cooler brutalno pomogao jer kolko vidim od ispod se grije 10 stupnjeva vise nego od iznad, samo da se laptop malo odigne mislim da bi vec bila razlika.

Review veli da je izrada extra, tu je i Intel mrežna, sve skupa izgleda kao opasan laptop.

Anita, razmisli malo o tom Schenkeru, tj. MSI-u, ja do sad nisam uocio taj model, zaboravio sam skroz na Schenker laptope za koje sam citao da su extra kvalitete.

Napomena, ta gtx765m grafa ti je jednu generacija starija 850m, malo vise trosi, slicne performanse, ono bitno je sto je gddr5 sto je bitno za igranje pri 1080p.

S obzirom na to temperature su po meni prilicno dobre, glavno da sa gornje strane ne ide preko 50 stupnjeva, review veli da dostize 46 i ne preko toga, kod Acera imas po sredini gore kako slicno i kod Asusa topli spot, ali sve te max. temperature jos jednom kazem je tesko tesko dostic (npr. za moj v5-573g su napisali da dostize 60 stupnjeva pa se nisam spekao jos, da ne kazem da je cooler napravio razliku, a najbitnije je naravno pametno podesavanje postavki u igrama!)

Razmisli pa vidi, ako se odlucis na Schenkera preporucujem da pitas kolegu Roby27 koji msata 120gb SSD uzeti, Sandisk X110 ili Crucial M500, to su 2 najjefitnija SSD-a koje ti oni dodatno nude, isplative cijene pogotovo kako dodju odmah ugradjeni, razlika izmedju njih je 2 eura. Taj SSD je veci plus od optickog citaca i windowsa po meni.. Vanjska optika je jeftina i u Hrvatskoj, jeftinija od 40 eura - klik

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 21:18 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Sve na tom Schenker laptopu mi se sviđa ali ipak, moram priznati, velik minus mi je to što nema dvd-rw čitač, a ne želim imati to eksterno. I htjela bih i7, to diže cijenu za još 100€. Vjerujem da je kvalitetnije izrade nego Acer. I notebookcheck ga hvali po tom pitanju. A i grafička je bolja. Ne znam... S obzirom na moje potrebe, radije bih imala optički uređaj ugrađen u laptop i slabiju grafičku, dakle Acer Nitro...

Joj koje dileme..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Krivo sam ja napisao u proslom postu, sa i7 + 128gb SSD + 1000gb HDD nije cijena 906 nego 783 eura, isprike, dobro je kolega napisao!

U budzet ti stane jos jedan SSD i vanjska optika ako ces ici do 900 eura. Sa drugim SSD-om mislim da nemas potrebe zuriti, a ako ces uopce ici na SSD smisli se di ga kupiti. Mislim da ti je to bolje zapravo u Hrvatskoj rjesiti pa imas domace jamstvo, neki SSD-ovi imaju cak 5 god jamstva. Slicna stvar sa vanjskom optikom, mislim da je bolje uzeti kod nas, ili Trascend za 190kn ili Samsung kojeg i oni nude za 235kn (nabava.net, tocnije centro.hr). Samsung izgleda elegantnije, kao da pase uz sam laptop te ima god jamstva vise od trascend.

Vrag ga sneso, za 783 eura je brutalna ponuda taj Schenker. Prednost Acera ostaje na IPS ekranu, ali izgleda samo na kutevima vidljivosti, kvalitete ekrana bi trebale biti vrlo slicne ako se gleda direktno u njega, ne sa strane ili odozgora, odozdola.

Ako ti se pak nedaju kupovati dodatne stvari Acer je kompaktniji no sveukupne performanse su na strani Schenkera.

Neznam znas li sta je SSD, uglavnom ako neznas, to je najpopularnije rjesenje za ubrzavanje sustava, tj. ucitavanja i pisanja podataka. Na SSD stavis sve programe koje zelis da lete u smislu loadanja, a na HDDu skladistis podatke. SSHD disk u Aceru ti je 8gb SSDa ukomponirano u HDD i ti nemozes kontrolirati sto staviti na tih 8gb jer je generalno to premalo pa ti on automatski ubrzava sto najvise koristis. Na zasebnom SSD disku mozes sama birati sto ces stavit. Za ubrzavanje kompletnih windowsa 8gb nije dosta, stoga pretpostavljam da se u SSHD disku ubrzavaju oni procesi windowsa s kojima se najcesce sluzis (tipa pokretanje windowsa), 120gb je sa druge strane taman za nesto vecu kolicinu programa i cijele windowse.

Ja bih osobno isao na kombinaciju Schenkera + cooler (200kn) + vanjska optika (190-235kn) + neka torba kvalitetnija (160-260kn) da to sve fino stane :D

ALI ja nemam iste potrebe kao ti.. Mene privlaci jaca graficka, wlan kartica, steelseries tipkovnica, a na cooler sam navikao i vise mi pase kad je podignut na razinu ociju laptop.

Sta got uzela, neces pogrijesit !

Necu te vise zamarati dodatnim informacijama, zapravo mislim da nemam bas nista vise za nadodati, sto je rijetki slucaj, heh.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 21:29 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Krivo sam ja napisao u proslom postu, sa i7 + 128gb SSD + 1000gb HDD nije cijena 906 nego 783 eura, isprike, dobro je kolega napisao!

U budzet ti stane jos jedan SSD i vanjska optika ako ces ici do 900 eura. Sa drugim SSD-om mislim da nemas potrebe zuriti, a ako ces uopce ici na SSD smisli se di ga kupiti. Mislim da ti je to bolje zapravo u Hrvatskoj rjesiti pa imas domace jamstvo, neki SSD-ovi imaju cak 5 god jamstva. Slicna stvar sa vanjskom optikom, mislim da je bolje uzeti kod nas, ili Trascend za 190kn ili Samsung kojeg i oni nude za 235kn (nabava.net, tocnije centro.hr). Samsung izgleda elegantnije, kao da pase uz sam laptop te ima god jamstva vise od trascend.

Vrag ga sneso, za 783 eura je brutalna ponuda taj Schenker. Prednost Acera ostaje na IPS ekranu, ali izgleda samo na kutevima vidljivosti, kvalitete ekrana bi trebale biti vrlo slicne ako se gleda direktno u njega, ne sa strane ili odozgora, odozdola.

Ako ti se pak nedaju kupovati dodatne stvari Acer je kompaktniji no sveukupne performanse su na strani Schenkera.

Neznam znas li sta je SSD, uglavnom ako neznas, to je najpopularnije rjesenje za ubrzavanje sustava, tj. ucitavanja i pisanja podataka. Na SSD stavis sve programe koje zelis da lete u smislu loadanja, a na HDDu skladistis podatke. SSHD disk u Aceru ti je 8gb SSDa ukomponirano u HDD i ti nemozes kontrolirati sto staviti na tih 8gb jer je generalno to premalo pa ti on automatski ubrzava sto najvise koristis. Na zasebnom SSD disku mozes sama birati sto ces stavit. Za ubrzavanje kompletnih windowsa 8gb nije dosta, stoga pretpostavljam da se u SSHD disku ubrzavaju oni procesi windowsa s kojima se najcesce sluzis (tipa pokretanje windowsa), 120gb je sa druge strane taman za nesto vecu kolicinu programa i cijele windowse.

Ja bih osobno isao na kombinaciju Schenkera + cooler (200kn) + vanjska optika (190-235kn) + neka torba kvalitetnija (160-260kn) da to sve fino stane :D

ALI ja nemam iste potrebe kao ti.. Mene privlaci jaca graficka, wlan kartica, steelseries tipkovnica, a na cooler sam navikao i vise mi pase kad je podignut na razinu ociju laptop.

Sta got uzela, neces pogrijesit !

Necu te vise zamarati dodatnim informacijama, zapravo mislim da nemam bas nista vise za nadodati, sto je rijetki slucaj, heh.

Ne ispalti se kupovati SSD jer njihovo vrijeme još nije došlo. Taj SSD u laptopu je promašaj. 128 GB za ništa a sigurno da je papreno skup. Osim toga ako cemo o kvaliteti onda je bolje uzeti Dell on nudi 3 godine garancije a sa novim modelima ispravili su sve greške iz prijašnjih serija.

11 godina

Ma koji Dell, koja nova serija? Moze link vec jednom ??

Nije uopce papreno skup SSD, normalna je cijena s obzirom na sva trzista, prije je bio skuplji, ta se tehnologija ubrzano razvija. Kod nas je best buy Intel 520 za 500kn sa 5god jamstva. Crucial m500 i nije tolko skuplji, 70kn, mozda nudi bolje performanse, a Sandisk X110 nema na nabava.net trenutno. Ne kuzim se u tocne specifikacije SSD-a da bih znao rec koji je bolji, postoji tema za to.

Btw. lako moguce da postoji Servis u Sloveniji za te MSI laptope, a moguce je i produljenje na 2g za 100 eura na onoj stranici koju je Tomislaw otkrio.. Da, mana je to, no zato je i izrada na visokom nivou i nije kompliciran za samostalno odrzavanje kao Nitrač..

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 23:29 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Ma koji Dell, koja nova serija? Moze link vec jednom ??

Nije uopce papreno skup SSD, normalna je cijena s obzirom na sva trzista, prije je bio skuplji, ta se tehnologija ubrzano razvija. Kod nas je best buy Intel 520 za 500kn sa 5god jamstva. Crucial m500 i nije tolko skuplji, 70kn, mozda nudi bolje performanse, a Sandisk X110 nema na nabava.net trenutno. Ne kuzim se u tocne specifikacije SSD-a da bih znao rec koji je bolji, postoji tema za to.

SSD još nije standard za laptope i sve van toga je plaćanje gluposti. Bolje kupit za te novce Dell 7737 i ubacit SSD od 256 gb ili od 512 a izbacit HDD. Osim toga 3 godine garancije prema jednog godini je puno bolje.

11 godina

O kakvom standardu pricas. Zasebni SSD disk nije ukljucen kako u taj tako i u ogromnu vecinu laptopa, ima opciju dodati ga ako zeli. Ja sam samo pojasnio u slucaju da je neinformirana.

Ako nije problem molim te da linkas konkretno tog Della. Ja kolko vidim po nabava.net je vise nego neisplativ: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Dell+7737 Najgora stvar je sto uvijek dolazi sa stedljivim procesorima, nisam nit jednog Della vidio otkako sam joino forum da ima M procesor (ne mislim na gamersku Alienware seriju). 750m grafa je takodjer preslaba za tu preveliku svotu novaca. Situacija je nesto bolja sa novijim modelom 5748 - klik, ali i dalje neisplativa s obzirom na ovo sto ona gleda vani. Ti Dellovi nemaju nit FHD rezu.. Sa 15.6" je opet malo bolja prica, aali opet neisplativo pored konkurencije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 0:34 (The_Fichek).
11 godina
protjeran

@ The Fichek...divim ti se na strpljenju sa ženkom...svaka cast..{#}

1 0 hvala 1
11 godina

Volim pomoc bilo zensko musko staro mlado, takav sam sta ces. Problem je sto neznam rezimirat pricu, brzo pisem pa nit ne mislim o tome dok ne ispisem sve..

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Prema kolegi, 160kn u SystemOne servisu koji je jedan od ovlastenih, skupa sa mjenjanjem termalne paste (isto bitan dio kod temperatura, pocetna pasta koju dobijes nije extra, ali ju opcenito nema smisla odmah mijenjati). Ako ima mrezice za prasinu to bi bilo dovoljno 2 puta na god ili cak samo jednom ako bi dosta pazila di ga stavljas.

Pametan potez za naspavat se prije konacne odluke :D (kvragu 2 sata su vec x)

Kolega ulozio si mnogo truda, vremena za pomoc pri izboru ali ocito iza tebe je (pre)malo iskustva u odrzavanju... komponente poznajes ALI, servis i odrzavanje je nesto drugo, trece... Filtri za prasinu (filcevi) svakako su dobrodosli zamjene se i idemo dalje... ciscenje provoditi periodicki i preventivno cesce od nekih intervala ali to zavisi poglavito od nacina i uvjetima uporabe... 

Dakle da slazem se laptop odrzavati ALI isti nakon 1-2 godine rastavljati kod nekih lose konstruiranih modela do temelja radi zamjene termalne paste? zasto pri ciscenju mjenjati  i termalnu pastu, sto mislis da je tvornicka losa?

Nemoj uciti servis racunala prepisivanjem postova na forumu (Zamjena lose tvornicke paste???). Zar proizvodjac automobila tvornicji isporucuje npr. los akumulator, treba ga pred svaku zimu preventivno mjenjati?

Ja bi npr. umjesto "cestog" rastavljanja lapa radi ciscenja preporucio nabavku kvalitetnog cooling-docka sa filtrom ako ne prije onda do ljeta... postignut jednak efekt, pri koristenju docka u normalnim uvjetima u praksi, trajnost znatno produzena...!

Oko izbora modela stvarno si dao truda, Acer daje najvise za ulozeno, moja preporuka iz multimedijalnog segmenta Lenovo Z710 ili ukoliko mogucnosti dozvoljavaju lap iz vise gaming klase Lenovo Y70 koji je uporediv Asusovoj G-seriji. Ujedno preporucujem investiciju u SSD disk u svakoj od konfiguracija te klase laptopa!

16 godina
Hardwhelper!!! kaže...
.. 

Dakle da slazem se laptop odrzavati ALI isti nakon 1-2 godine rastavljati kod nekih lose konstruiranih modela do temelja radi zamjene termalne paste? zasto pri ciscenju mjenjati  i termalnu pastu, sto mislis da je tvornicka losa?

Nemoj uciti servis racunala prepisivanjem postova na forumu....

-točno..

previše postova, pa ukratko @ autorica..

-Saturn je skup shop, vjerojatno se isti modeli mogu naći u drugim trgovinama za 5-10% nižu cijenu (pogotovo online narudžba).

-svi brandovi nude sličan izbor.. recimo da je Lenovo OK, cijene 500-800€ (na više je vjerojatno nepotrebno). Npr i7 CPU je skup, 99% nepotreban (mada sad bubam napamet jer ne znam koje su tvoje potrebe/želje), ako je sve ostalo identično uštediš na jeftinijem CPU. Problem može biti samo izbor u nekoj trgovini.

Lako je moguće da sam u krivu, ali vjerojatno za 500-600 možeš pronaći zadovoljavajući. Samo pripazi na drivere (većinom dolazi win8-8.1)...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina

@Hardwhelper!!!

Mjenjanje termalne paste je usput kao neka usluga tog servisa uz ciscenje prasine kolko sam skuzio. To za termalnu pastu nisam prepisao nego mi je to reklo vise forumasa koji imaju staza na forumu kolko ja i ti skupa medju kojima ima onih kojima je navodno puno laptopa kroz ruku proslo pa sam im vjerovao. Informacije sam vukao i od drugdje di se ljudi zale na navodno lose termalne paste Haswell, ali prvenstveno desktop procesora. Ne kazem da je tvornicka losa i nikako nisam mislio da bi to trebalo odmah mjenjati pa niti nakon pola god, ali ako ulazi u uslugu zasto ne. Uglavnom nisam imao naglasak na pasti nego na ciscenju prasine, tj. isisavanju za koje mislim da bi se autorica pomucila kod Acera, mozda i kod drugog laptopa..

Napisao sam ako bi pazila da je 2 puta ili samo jednom godisnje dosta, kako to moze biti "cesto" rastavljanje. I to sam iz vlastitog iskustva napisao jer sam vidio kolko je uslo u moj isto noviji Acer nakon pol god, ali moj ima filtre i vecinu je vremena bio na cooleru, no bio je i na losim povrsinama bez coolera (i ne tako rijetko). Kako je moj nize klase od Nitroa pretpostavljam da bi Nitro trebao imati filtere.

Slazem se da je Lenovo z710 valjda najbolja opcija za manje novce, nasao sam jednu super ponudu sa njim: z710 iscupano odavdje klik (prvi link)

Tu je to negdje sto se tice ulozeno/dobiveno i sa Acerom, no manji omjer od Schenkera koji je bomba od ponude po meni, iako neznam otkud ga je kolega iscupao i ima li dodatnih troskova narudzbe iz tog ducana.

Problem je sto sama dijagonala, 17.3" dobro dize cijenu, stoga je tesko naci laptop sa M, a ne U i5, zasebnom grafickom i FHD rezom (isto skupocjena na laptopima kolko sam skuzio) ispod 700, a jako tesko ispod 600 eura. Mozda v3-772g Acer na nekakvoj akciji..

Sa coolerom se slazem, napomenuo 5 puta, hoce li kupiti ili ne je opet na njoj. Jos jednom, osjetno hladi ovaj Notepal XL za 200kn kojeg imam od ispod, od vruceg laptopa do hladnog od ispod u igranju (ne mislim na najnovije igre, da igram te bi vjerojatno izgorio), a imam prilicno tankog Acera sa prejakom grafickom za njega kolko mi se cini.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 10:38 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

{#}

Sve sam detaljno pročitala. Trebalo mi je vremena da malo sve proučim i mislim da sam si odredila izbor. Što se tiče Lenova, najradije bi onaj Lenovo Y70 no za njega moram izdvojiti minimalno 1100 € (u Njemačkoj) što mi je previše. Došla sam s namjerom kupiti laptop za cijenu između 700 i 800 € i na kraju ste me nabrijali dati 100€ više za Acer Nitro, što mi je u redu s obzirom na njegov performans. Kroz sve ove postove dajem zaključiti izbor na 3 laptopa. Možete slobodno komentirati, argumentirati, još potkrijepiti informacijama/savjetima:

Svjesna sam da 17.3'' ekran i i7 MQ ili HQ dižu cijenu i da je odma automatski poželjno imati i što bolju grafičku itd. Moja namjena je prvenstveno nekakav multimedijski laptop, a potom i gejmerski. Bitno mi je da mi se Adobe paket programi brzo učitavaju, da nemam problema oko obrade video fileova, da mogu povremeno zavrtit kakvu igricu i da se laptop ne pregrijava i da je kvalitetne izrade. Dakle, ova 3 su mi nekako najoptimalnija, poredani su po cijeni i podebljano ono što me najviše veseli/muči:

Acer Aspire VN7-791G - 899€
(17.3'', i7HQ, 8GB RAM, NVIDIA GeForce 840M, 1TB HDD, Win 8.1 64-Bit, IPS ekran)

> ZA: IPS ekran, solidan za gejming, windows, dizajn/izgled

> PROTIV: cijena, strah od grijanja/prašenja, teško rastavljanje

http://www.computeruniverse.net/products/90573348/acer-aspire-vn7-791g-75xr.asp

Schenker XMG C703 - 783€
(17.3'', i7HQ, 8GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 765M, 1TB HDD)

> ZA: cijena, dobra izrada, čvrstoća, dobra grafička, SSD

> PROTIV: nema optički uređaj, nema wins, mala garancija, cijena dostave u njem/hrv upitna

http://mysn.eu/shop/xmg-c703-sale.html?___store=default&___from_store=default

Lenovo IdeaPad Z710 - 719€
(17.3'', i7MQ, 8GB RAM, • Intel HD 4600 Graf., 500GB HDD, Win 8.1 64-Bit)

> ZA: cijena, kvaliteta

> PROTIV: slaba grafička, i7 nije HQ nego MQ, mali HDD

http://www.comtech.de/Notebook-und-Laptop/Lenovo-Notebooks/Lenovo-IdeaPad-Z710-59434378-Notebook-mit-i7-8GB-RAM-Full-HD-Display?sPartner=5

{#}

*edit: Glasajte:

3 Acer Aspire VN7-791G
3 Schenker XMG C703
2 Lenovo IdeaPad Z710
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 23:11 (Anita P).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Mozes staviti i glasovanje ukljuceno u post, imas textboxa u kojem pises post opciju da omogucis glasanje.

Moj glas bi isao Schenkeru radi ne dobre nego top izrade i po men neceg sto je koplje, s obzirom na ubaceni hardver bih se lako usudio rec 2 koplja iznad Acera i Lenovo-a s obzirom da je to prepakirani MSI GS70.

Evo Linusovog reviewa na GS70 sa drugom najjacom laptop grafom na svijetu trenutno:

Da, 970m ima nevjerovatan omjer performanse/potrosnja, u odnosu na nju stara Kepler 765m i nije tako daleko po potrosnji.

Na reviewu se jako lijepo moze vidit kvaliteta ekrana.

Evo jos jedan video review, direktno povezan za xmg c703 o kojem je rijec, ima i benchmarkova:

Po meni je fenomenalna ponuda taj Schenker, no pitanje je narucivanje, je li moguce, kosta li?

@ ToMisLaW

kako si tocno izvukao tu ponudu?? Na njihovoj sluzbenoj stranici pise da je best buy cijena 1000 eura. Neznam pojavljuje li se ostalima, ja kad otvorim link mi se ne prikazuju slike, i stranica nije nesto tehnicki narihtana pri dnu. Je li to samo do mene?

@Anita P

Preporucujem gotovo obavezno kupiti Coolermaster Notepal XL ako ces ici na Schenkera, za ostala 2 nije tolko kljucan cooler posto imaju slabije graficke

Ako se odlucis na Schenkera, budzet dozvoli (tj. ne ides odmah na SSD, sta vec..), a zelis kupit jos jaci cooler, onda takvog treba trazit vani, tj. na e-bayu: CoolerMaster Storm SF-19 (48 dolara) sto je prilicno isplativo (EDIT: nije isplativ, preskup shipping..) jer je to jedan od najboljih coolera za laptop, ali prakticki nije za nikakvo prenosenje dalje od stola. To je i glasniji cooler od notepal XLa kolko vidim po reviewevima (sto je i logicno, 2 manja vs 1 veci ventilator), a XL znam kako zvuci jer ga imam, pri max. settings se cuje, tise od ventilatora laptopa i zapravo pristojne glasnoce, na srednje postavljenom kotacicu za brzinu je ugodnije raditi u tisini, pri najmanjim okretajima se jedva cuje, a opet ima efekta i osjeti se kako hladi.

Eto malo i sa te strane konkretnije.

*Jos jednom, te temperature sa notebookchecka pri max. loadu, zbilja jesu pri max. max. loadu, znaci nastale softverskim silovanjem laptopa. Lijeva slika sa temperaturama bilokojeg laptopa sa njihove stranice je vaznija slika, slika temperatura sa gornje strane,tj. di je tipkovnica.  Donja strana nije manje vazna, ali je to ona strana koja se efikasno moze nesto ohladit sa tako nekim postenijim coolerom. Cooler nema nekog efekta sa gornje strane, ali skine sitno temperature pri rubovima di su ventilacijski otvori. To sam kod svog laptopa osjetio pri vrhu, tj. odmah ispod ekrana di mi se grijala grafa i di je blizu vent. otvor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 23:34 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
Dodala sam glasanje u post!
'
'
Što se Schenkera tiče:
Preko te mysn.eu stranice, dostava za njemačku (UPS Shipping) je besplatna, za hrvatsku je 75 €.
Dodatno kupiti: 30 € cooler + 30 € eksterna optika. Znači nekih 750-800 € za laptop + ovih 60 € dodatno.
'
Još neki minusi:
- francuska tipkovnica, no lako za to ako su tipke na istom mjestu kao u hrv (X,Y,Z...)
- garancija samo 1 godinu (produljenje na 2 god je 100€)
- servis (MSI, ?)
'
'
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 23:48 (Anita P).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nije iz DE ali je ono sto trazis link

15 godina
neaktivan

Anita NHF, ali previse mlatite praznu slamu...

Uzmi taj Acer Aspire, ima sve sto ti treba (cijena je takva kakva je, ali sama si to trazila), rastavljati ga ti ionako neces i ne postoji laptop koji se ne grije (a i to se da rijesiti).

Ne razumijem samo ovaj 8GB SSD u njemu, koji ce mu to k*rac, ali ok.

Sad tek vidim. "Na stranu sve navedeno, laptop će se 60% vremena koristiti za pregledavanje/preslušavanje multimedije i surfanje. Voljela bih da su zvučnici malo bolje kakvoće (iako imam doma svoje velike eksterne) kad odem na more i slično..."

E moja ti, sta ce ti i7 procesor? Za tvoje potrebe bio bi ok i neki dosta jeftiniji model...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 5:02 (rebelsy).

2 0 hvala 0
15 godina
rebelsy kaže...

Anita NHF, ali previse mlatite praznu slamu...

Uzmi taj Acer Aspire, ima sve sto ti treba (cijena je takva kakva je, ali sama si to trazila), rastavljati ga ti ionako neces i ne postoji laptop koji se ne grije (a i to se da rijesiti).

Ne razumijem samo ovaj 8GB SSD u njemu, koji ce mu to k*rac, ali ok.

Sad tek vidim. "Na stranu sve navedeno, laptop će se 60% vremena koristiti za pregledavanje/preslušavanje multimedije i surfanje. Voljela bih da su zvučnici malo bolje kakvoće (iako imam doma svoje velike eksterne) kad odem na more i slično..."

E moja ti, sta ce ti i7 procesor? Za tvoje potrebe bio bi ok i neki dosta jeftiniji model...

Negdje tamo u početku je spomenula Adobe package, a njihove aplikacije koriste i više jezgri i HT. Također mislim da joj i7 ne treba biti od primarne važnosti a pogotovo ne diskretna grafika, već pošteni dodatni monitor pošto će komp uglavnom koristiti doma ali nek sama bira.
8GB SSD nije 8GB SSD nego je to onaj hibridni disk sa SSD cacheom. Prodavanje magle AFAIK jer su zapravo performanse gotovo iste kao i da nema tih 8GB, (8GB LOL!)
A i ovo s rastavljanjem laptopa zbog prašine... nikad u životu nisam niti jedan laptop nosio na rastavljanje/čišćenje, istina je da nisam mazohist pa laptope koristim samo kad moram (na putu)... ali mislim da prije taj laptop zastari i zreo je za zamjenu nego se toliko zapraši da bi to bio problem. Osim ako živiš u cementari ili negdje gdje puše habub i ne zatvaraš prozore. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 8:43 (jozef).
16 godina
jozef kaže...
..

Negdje tamo u početku je spomenula Adobe package, a njihove aplikacije koriste i više jezgri i HT. Također mislim da joj i7 ne treba biti od primarne važnosti a pogotovo ne diskretna grafika, već pošteni dodatni monitor pošto će komp uglavnom koristiti doma ali nek sama bira.
8GB SSD nije 8GB SSD nego je to onaj hibridni disk sa SSD cacheom. Prodavanje magle AFAIK jer su zapravo performanse gotovo iste kao i da nema tih 8GB, (8GB LOL!)
A i ovo s rastavljanjem laptopa zbog prašine... nikad u životu nisam niti jedan laptop nosio na rastavljanje/čišćenje, istina je da nisam mazohist pa laptope koristim samo kad moram (na putu)... ali mislim da prije taj laptop zastari i zreo je za zamjenu nego se toliko zapraši da bi to bio problem. Osim ako živiš u cementari ili negdje gdje puše habub i ne zatvaraš prozore. 

-(da)

-osim što sad (sve) korsiti VGA-GPU... istovremeno jak CPU=temp... jači PC se uvjek više grije dok sama fizika (ograničenja designea) notebooka određuje ostalo. Notebook se uzima zbog prenosivosti, manje performansi. .. To autorica treba odlučiti (prioritet). Po meni, dovoljan je 2core za Adobe, video i sl je na GPU.. U svemu se osjeti razlika notebook-desktop npr HDD, slično kao prelazak na SSD, većina je na 5.400. 8GB SSD/hibrid bi trebao pomoći, ali u RL nije pokazao nikakvu prednost (brzinu). Kad je disk brži to se direktno osjeti. Pošto ima dovoljno RAMa to bi trebalo biti zadovoljavajuće ili SSD (ali cijena/kapacitet..).

-zagrijavanje (čišćenje), u temi je previše (nepotrebnog) o tome. Što jači to više temp, tad je problem izraženiji, tad je trajnost kraća (lemovi i sl) dok je prašina samo jedan dio koji može dodatno utjecati na temp uobičajeno +10c i tad se počisti (unaprijed nema potrebe rasklapati jer može biti sasvim čisto, ali to 'serviseri' obožavaju). Problem se rjašava kad se pojavi, uz recimo povremenu provjeru temperature (prstići na tipkama su dovoljan senzor..). Viša temp=kraći životni vijek. Podsjetnik, notebook je prenosiv, baterija.. snaga bi trebala biti sporedna. Ako su performanse glavni kriterij tad desktop ili neki od predloženih (što ima i cijenu). Tad stvarno 'zastari' (u odnosu na performanse) već za par godina. Garancije su 2+.. prioriteti/izbor su na autorici, ali ne treba ni previše brinuti jer tu je garancija (+ produljenje koje za skuplje ima smisla).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice