Kompatibilna baterija za HP 4510s

poruka: 1
|
čitano: 1.793
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kompatibilna baterija za HP 4510s

Prije svega, lijep pozdrav svima na forumu.

U zadnje vrijeme događaju mi se problemi s baterijom na mom laptopu. Riječ je o HP ProBook-u 4510s. Naime, računalo se prilikom rada na bateriju samo od sebe ugasi (i to bez odlaženja u hibernaciju, kako je namješteno, već kao da nestane struje). Sudeći prema ikoni u tray-u (OS je Windows7), napunjenost baterije u tom trenutku varira (od 20 do 45%). Više sam puta pokušao rekalibrirati bateriju, no bez uspjeha (ona se, naime, što se Windowsa tiče, nikad ne isprazni).

Mene zanima sljedeće: je li to očiti znak istrošenosti baterije, ili bi problem mogao biti u nečemu drugome? Laptop je star oko 2 godine i često je korišten, a baterija, dok se računalo ne ugasi, izdrži oko sat i pol-dva, ovisno o tome što se radi na računalu. Svi dijagnostički programi (Battery Care i HP-ov Battery Assisstant) mi javljaju da je sve u redu, pa stoga postavljam pitanje jer se do sada nisam susreo s ovakvim "simptomom" istrošenosti baterije; obično se kapacitet baterije smanji, no računalo ga ispravno prepoznaje.

S tim je povezano i sljedeće pitanje: mogu li svoju bateriju zamijeniti drugom koja je, sudeći prema nekim stranicama (http://98.131.127.5/hp/probook-4510s.htm) kompatibilna s mojim modelom prijenosnika? Naime, moj otac ima HP 4710s i baterija je naizgled ista, no ima različitu voltažu (14V naspram moje, koja ima 10,8V). U jednom servisu su mi rekli da ne pokušavam zamijeniti baterije jer bih mogao oštetiti prijenosnik, no na internetu mogu pronaći suprotne informacije. Štoviše, postoji više zamjenskih modela upravo za moj model prijenosnika, od kojih neki imaju 14V, ovisno o broju ćelija. U svakom bih slučaju htio provjeriti je li doista problem u bateriji, no ne bih želio oštetiti komponente. Smijem li, dakle, staviti bateriju veće voltaže u svoje računalo, ili to nije uputno?

Unaprijed hvala na odgovorima!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice