Kako ubrzati rad netbook-a

poruka: 18
|
čitano: 9.136
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pozdrav,

imam mali netbook, DELL Insprion, 10 inča. obzirom da svi novi netbooc-i dolaze sa 1 gb rama kao i većina sa windows 7 starter verzijom, zanima me kako ubrzati rad takvog računala, obzirom da vrti dosta procesa i service-a. koja je njihova uopće razlika.

može li netko potanko pojasniti kako pogasiti neke service što nisu potrebni, što koji znače, gdje sei na koji način gase. ovo govorim jer mnogi ljudi se boje pogasiti nešto da ne zeznu nešto ako je potrebmo za rad računala.

0 0 hvala 0
17 godina

za pocetak se kupi jos RAM-a. ako ide do 4GB onda je dovoljno jos jedan modul od 2GB i super. ubzanje znacajno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Kako ubrzati rad netbook-a
netbooci imaju 1 slot za ram.

Ako ima gma950 graficku, skini gmabooster.
WHAZAAAAAAAAAAAP!!!!!!!
14 godina
neaktivan

nečeš se proslaviti previše sa nadogradnjom na 2GB RAM (mislim da je to max)

po meni najsporija komponenta je procesor... i grafika

ako ti nije mrsko prebaci se na WinXP  {#}

...barem probaj, IMHO puno bi brže radio, ukoliko ti nije važan toliko OS, nego brzina programa

Imao HP Mini 2133, pa eto iz iskustva....

EDIT: za win7, na tom netbooku isključi, ukoliko već nisi, aero temu

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 23:58 (enloz).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
arch linux ili bilo koja druga lagana linux distribucija je way to go (peppermint os je dobar).
Slobodno klikni hvala ako sam ti pomogao.
15 godina
neaktivan

pozdrav, hvala na odgovorima. pa evo samo da nadodam na ono što ste rekli. ovaj dell inspirion kojega ja imam dolazi sa win7 starter verzijom koja nema aero, a max memorija je 2 gb, no problem je u tome da se ne može nadograđivati s novim keksom, već se mora izbaciti ovaj od 1 gb, i ubacit novi od 2 gb.

mene više zanimaju procesi koji se mogu isključiti, a koji se dižus  windowsom, nekako mi se čini da na taj način bih postigao ubrzanje

15 godina
mikica1 kaže...

mene više zanimaju procesi koji se mogu isključiti, a koji se dižus  windowsom, nekako mi se čini da na taj način bih postigao ubrzanje

Stavi SS procesa iz Task Managera pa ćemo ti reći što da isključiš.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 9:15 (deadman).
17 godina
neaktivan

Prijatelju sam na prvu generaciju Acer Onea (ili je možda bila druga?) sa gigom rama instalirao Sedmicu Pro i netbook

je u najgorem slučaju bio malo sporiji od konfiguracije pod MOJ PC (čija je sedmica u savršenom stanju:)). I nipošto se ne vraćaj

na XP će ubrzanje biti minimalno, a značajno gubiš na autonomiji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da, nisam mislio na vraćanja na xp, jednostavno to ne želim, jer mislim da starter verzijabez aera može solidno raditi.

16 godina
neaktivan
deadman kaže...
mikica1 kaže...

Stavi SS procesa iz Task Managera pa ćemo ti reći što da isključiš.

pa da,i startup-a..najbolje onog iz ccleanera pod alati - pokretanje s računalom
{#}mikice jesi to ti? imaš novi avatar

15 godina
neaktivan

ja sam{#}, jeremija{#}, kad svi imate u našoj omiljenoj temi, morao sam i ja staviti jedan avatarčić....

gle, ne znam zašto, ali ima potrebu ( a i ti si jedan od takvih) minimalizirati. da bih ubrzao rad ovog malog čuda što sam kupio ovo pišem sad s pc-a pa ću poslati ovdje iz task managera sve što imam predvečer, pa da vidite o čemu se radi. mislim, ima nekih gluposti koje je dell sa sobom donio, i to sam već unistall,. ali ima nekihstvari što se ne usudim dirati, pa bih zatomolio za pomoć-

i da, seneka, može objašnjenje, koja je razlika između services i procesa općenito, odnsono imam dosta dilema, jer kad gledam u ccleaneru, pod startup pokazuju se oni što se dižu s windowsom( jesam li u pravu).

No, nune me ovi procesi u task manageru, naime servisi, imam running i oni koji su stopped, logički razmišljam, kad dignem neku aplikaciju, pojavit će mi se u procesima( odnosno neki program upogonjuje neku aplikaciju a sukladno tome se podižu i neki servisi od te upogonjene aplikacije, jeli to ispravno govorim).

imam tiu dosta nejasnoća pa pomoć molim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 10:39 (mikica1).
16 godina
neaktivan

super avatar
ako sam dobro shvatio ti želiš optimizirati tu sedmicu,servisi se pokreću automatski,manualno/po potrebi,ili su onemogućeni
start-search-upis: services.msc- ok
tu možeš nepotrebne ugasiti,da se ne dižu s windowsima/ ili da se ne pokreću
većin ima ime svchost.exe u task manageru
jednostavno skini ovaj mali program i tu pogasi neke nepotrebne servise,windows defender,windows update (desnim klikom na njih možeš ih resetirati i uključiti kad ih uzimaš)
gašenjem nepotrebnih efekata isto tako možeš ubrzati windowse,i prije spomenuto optimiziranje startup-a
koji imaš antivirus gore?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 12:35 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

xpantispy radi na win 7?

:)
16 godina
neaktivan
logic kaže...

xpantispy radi na win 7?

tako piše,nitko nije prijavio suprotno,probaj

17 godina
neaktivan

Ma ne treba mi nego samo pitam.

:)
15 godina
neaktivan
seneka kaže...

super avatar
ako sam dobro shvatio ti želiš optimizirati tu sedmicu,servisi se pokreću automatski,manualno,ili su onemogućeni
start-search-upis: services.msc- ok
tu možeš nepotrebne ugasiti,da se ne dižu s windowsima
većin ima ime svchost.exe u task manageru
jednostavno skini ovaj mali program i tu pogasi neke nepotrebne servise,windows defender,windows update (desnim klikom na njih možeš ih resetirati i uključiti kad ih uzimaš)
gašenjem nepotrebnih efekata isto tako možeš ubrzati windowse,i prije spomenuto optimiziranje startup-a
koji imaš antivirus gore?

aviru free imam na netbook-u. gle, htio bih optimizirati da radi brže. ne mogu se žaliti da je sad nešto prepresoro jer to mi koristi samo za net i office, ali eto,ako može raditi brže, zašto ne napraviti?

a kroz ccleaner, tu mogu onemogućiti također da se ne dižu prilikom dizanja windowsa. i to mi je nejasno jer ako iskorisitim ovaj programčić koji si mi linkao, jel onda potrebno išta dirati kroz ccleaner

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Ma ne treba mi nego samo pitam.

instalacijski file ima 426 kb,nema proces u tasku,osim kad se digne,ništa ne stavlja u startup
staviš ga ,podesiš i zaboraviš na njega
kad stignu zakrpe,resetiraš automatic update u njemu,uzmeš selektivno šta hoćeš i ponovno ugasiš,bez restarta
s tim da je u windows update podešen da skida,ali ne instalira bez odobrenja admina
ne treba ni meni,ali ga stavljam di stignem,da ne prtljam po servisima,control panelu

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 13:47 (seneka).
16 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

aviru free imam na netbook-u. gle, htio bih optimizirati da radi brže. ne mogu se žaliti da je sad nešto prepresoro jer to mi koristi samo za net i office, ali eto,ako može raditi brže, zašto ne napraviti?

a kroz ccleaner, tu mogu onemogućiti također da se ne dižu prilikom dizanja windowsa. i to mi je nejasno jer ako iskorisitim ovaj programčić koji si mi linkao, jel onda potrebno išta dirati kroz ccleaner

je,u ccleaneru najjednostavnije onemogućiš nepotrebno ažuriranje programa(uostalom imaš ga)
a u ovom programčiću podesiš par stvari,i to je to
najbrži način,ako nešto zezneš,sve možeš ponovno omogućiti,i u servisima ,i ccleaneru i u tom programu
ako ti stroj radi dobro,nemoj previše kemijati,nema potrebe
avira je ok,nije teška i tu ne bi trebalo biti problema,samo ugasi windows defender

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice