Acer Aspire 7741G Koji vrag?

poruka: 30
|
čitano: 17.413
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Acer Aspire 7741G Da ili Ne?

Načitao sam se svakakvih tema o Acer Aspire 7741G i njegovoj prijašnjoj verziji koja je rasprodana i zamijenjena ovim modelom.

http://www.pc4u.hr/proizvod/Acer-LXPT10C002-ASPIRE-7741G-Intel-Core-i5-430M-226-GHz-2x-2048-MB-173-1600x900-SATA-640-GB-Linux-AT-46392.aspx

ASPIRE 7741G, Intel Core i5 430M, 2,26 GHz, 2x 2048 MB, 17,3'', 1600x900, SATA 640 GB, Linux, ATI Mobility Radeon HD 5650/1GB, DVD±RW DL, 1x 10/100/1000 Ethernet,802.11b/g, USB 2.0 3, 3,2 kg, 1,3MPx kamera, 5u1 CR

To sve za mizernih 5.5k?

Želim kupiti laptop koji može vrtiti igrice bez trzanja, uglavnom MMO, za pucačine me nije briga.

Ovaj laptop se čini odličnim, malo predobrim za tu cijenu.

Može li mi netko reči da li je sve s njime u redu xD?

Osim siromašne garancije, koja se može produžiti bez problema.

Vidio sam i da imaju neki skuplji, noviji modeli.

Umoran sam od pretraživanja interneta, bilo kakva informacija bi mi mogla pomoči.

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Acer Aspire 7741G Da ili Ne?

Evo, ja ga kupio prije tjedan dana i meni je predobar. Manje zamjerke su sto mu je vrijeme autonomije vrlo malo (ne mozes ni ocekivat nesto drugo kad su komponente jace) i mislim da nema Bluetooth. Uglavnom, igrao sam neke igre i vrlo dobro ih tjera. Wolfenstein do kraja, Trine do kraja bez antialiasinga i Red Alert 3 isto kao Trine. Ako te sto zanima, slobodno pitaj.

15 godina
neaktivan
Imaš msn? Za brže ispitivanje :D?
16 godina
neaktivan

I ja ga namjeravam kupiti. Pročačkao sam internet i naišao samo na riječi hvale. Predobar laptop za tu cijenu. Odličan procesor i solidna grafička. Još k tome 4 gb ddr3 i 640 gb hdd savršenstvo. Kažu i da ima dobar 17'' ekran. Možeš na njemu igrati cod mw2 na najvišim postavkama bez problema, bad company 2 na medium. 

Zaključak. Vrhunski laptop za tu cijenu na kojem je moguće igrati sve novije igre na visokim postavkama.

0 0 hvala 0
17 godina

Da, dobar je.

Ja planiram najesen novi laptop i uzeti ću neki slične konfiguracije no s mogućnošću korištenja i grafe integrirane u procesor.

Takvi su par tisuća kuna skuplji, no nude i nekoliko puta veće vrijeme autonomije.

Recimo npr Acer Aspire Ethos 5943. Ili Lenovo IdeaPad Y560...

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da, to sam se i ja pitao. Ovaj Core i5 ima tu mogucnost no ne znam zasto ne mogu koristit njegovu integriranu grafiku. Hoce li se to moc nekim softverskim alatima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja imam 7740G (razlika je samo u velicini diska).

Laptop je mrak za te novce, + uzeo sam garanciju +2 godine.

Laptop ima sve, izrada je odlicna, tastatura, a igre se isto mogu igrati bez ikakvih problema.

Ekran je odlican. Baterija traje oko 1 sat 30-40 minuta, medjutim tako je sa svim 17 inch laptopima sa takvim stvarima unutra.

Taj laptop je best-best buy od svega trenutnog.

I.

2 0 hvala 0
17 godina
RE: Acer Aspire 7741G Koji vrag?
alen29 kaže...

Da, to sam se i ja pitao. Ovaj Core i5 ima tu mogucnost no ne znam zasto ne mogu koristit njegovu integriranu grafiku. Hoce li se to moc nekim softverskim alatima?

Ne, samo na određenim modelima.

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
16 godina
neaktivan

ja sam kupio taj laptop prije mjesec dana i mogu reci da je odlican za tu cijenu, super ekran, procesor, grafa, ddr3, 640gb.....jedino sto nema bluetoooth makar mi nije niti potreban previse

Nisu igre što su nekad bile!Nisu žene što su nekad bile!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
No4h kaže...

Načitao sam se svakakvih tema o Acer Aspire 7741G i njegovoj prijašnjoj verziji koja je rasprodana i zamijenjena ovim modelom.

http://www.pc4u.hr/proizvod/Acer-LXPT10C002-ASPIRE-7741G-Intel-Core-i5-430M-226-GHz-2x-2048-MB-173-1600x900-SATA-640-GB-Linux-AT-46392.aspx

ASPIRE 7741G, Intel Core i5 430M, 2,26 GHz, 2x 2048 MB, 17,3'', 1600x900, SATA 640 GB, Linux, ATI Mobility Radeon HD 5650/1GB, DVD±RW DL, 1x 10/100/1000 Ethernet,802.11b/g, USB 2.0 3, 3,2 kg, 1,3MPx kamera, 5u1 CR

To sve za mizernih 5.5k?

Želim kupiti laptop koji može vrtiti igrice bez trzanja, uglavnom MMO, za pucačine me nije briga.

Ovaj laptop se čini odličnim, malo predobrim za tu cijenu.

Može li mi netko reči da li je sve s njime u redu xD?

Osim siromašne garancije, koja se može produžiti bez problema.

Umoran sam od pretraživanja interneta, bilo kakva informacija bi mi mogla pomoči.

Unaprijed hvala.

hahahahaha!!! taki bas ja ocu uzeti isto!! i ja se isto pitam ja mislim da je to jak laptop za vrtjeti dosta dobre igre!! i ima dosta dobar proc koji more radit na velikim preformansama!!!

vorpen
16 godina
neaktivan
alen29 kaže...

Evo, ja ga kupio prije tjedan dana i meni je predobar. Manje zamjerke su sto mu je vrijeme autonomije vrlo malo (ne mozes ni ocekivat nesto drugo kad su komponente jace) i mislim da nema Bluetooth. Uglavnom, igrao sam neke igre i vrlo dobro ih tjera. Wolfenstein do kraja, Trine do kraja bez antialiasinga i Red Alert 3 isto kao Trine. Ako te sto zanima, slobodno pitaj.

Ej i ja ga isto vjervatno msilim uzeti jer dobar!! jer brz je, i jer idu dobro igre na njemu mislim jer kvalitetan!!!

vorpen
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 8:22 (ris).
15 godina
neaktivan

Naručio sam ga iz superbit.hr-a.

5800kn otprilike plus dostava, stiže mi sutra overseas expressom pa vam javim svoje mišljenje o njemu hihi.

Očekivao sam ga danas, ali nešt su sjebali pa dolazi sutra.

Taj laptop otkrio sam zahvaljujuči bug.hr forumu, pa se zahvaljujem svima :D.

Nadam se da neću požaliti, sanjao sam 4 puta da mi je došo čika poštar sa laptopom xD.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
No4h kaže...

Naručio sam ga iz superbit.hr-a.

5800kn otprilike plus dostava, stiže mi sutra overseas expressom pa vam javim svoje mišljenje o njemu hihi.

Očekivao sam ga danas, ali nešt su sjebali pa dolazi sutra.

Taj laptop otkrio sam zahvaljujuči bug.hr forumu, pa se zahvaljujem svima :D.

Nadam se da neću požaliti, sanjao sam 4 puta da mi je došo čika poštar sa laptopom xD.

eheh!! ajde molim te reci kaki je i probaj koju igru i reci kako ih tjera da se jos uvjerim!!....;) ma sam mi reci kaki je el brz i to posalji privet poruku ili citiraj!!!!

vorpen
16 godina
neaktivan

Ja sam vec pricao u nekoj temi da vrti sve do kraja sto sam igrao, osim mozda bez antialiasinga. Igrao sam Trine, Wolfensteina, Singularity, Dead Space i Red Alert 3. To je najbolji laptop za gaming za te novce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja koristim 5740G (isto sve osim sto je u 5740G ekran 15.6'' i HDD je 500 GB) i potvrdjujem da je laptop odlican i da se sve vrti na maximumu ;)

Wasted 4 years of my life in WoW. Nadam se da niko nece ponoviti moju gresku.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ej laptop je super, brz i pouzdan. Prelijep je. Samo makneš Linux i staviš Windows. Dostava me malo zaj., al to je jedino loše.

Samo riječi hvale za ovaj laptop od mene :P. Isplati se.

0 0 hvala 1
16 godina

Hej, korisnici Aspirea 7741G, kako ste zadovoljni nakon ovih par mjeseci korištenja? Jel laptop dovoljno tih, jel stabilan, jel se previše pregrijava kod igranja?

Gledam ovaj model http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/ACER/Acer-Aspire-7741G-5464G50MNKK-P/N-LX.PXB0C.017/flypage.tpl.html?keyword=7741 koji za tih 5700kn izgleda totalno ludo. Samo čuo sam neke ne baš pohvalne stvari o Acerima, da se često kvare, pregrijavaju...pa eto, vaše mišljenje nakon par mjeseci korištenja?

Pozdrav!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam ga več 3 mjeseca i nikakve zamjerke....to o Aceru po meni ista stvar ko i Asus ili Dell...svi proizvođaći stavljaju unutra matićne,procesore proizvedene od intela...hard disk proizveden od WD-a,RAM memorija isto od Kingstona ili nekaj slično...dvd pržilico od Nec-a...tako da su to komponente iste kvalitete ko i u dell-ovim laptopima....samo acer stavlja svoj ekran i dizajnira mu "kućište".

14 godina
neaktivan

Ja ti mogu samo reci da su  te price o acer proizvodima (losa kvaliteta,kvarovi itd.) totalna glupost. Sve ti je to isto sranje samo ces neke platit  30% vise jer im na poklopcu pise toshiba ili dell.

A sto se tice igranja i pregrijavanja, ama bas svaki ce se pristojno zagrijat  tako da te to ne triba brinuti. Kod svakog prijenosnika je to bolna tocka, zato su i izmislili cooling padove za iste.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kupio sam u 3. mjesecu prosle godine 7740G (razlika samo u broju) i evo vec skoro 10 mjeseci sam vlasnik doticnog laptopa i laptop zadovoljava sve moje potrebe od gledanja HD filmova, od vrtnje zahtjevnijih igara, sve. Ako se bojite za pregrijavanje, moze se desiti jedino ako kao ja ne ispuhujete redovito ventilator od prasine, onda budete igrali igre i na 100°C, ali dok je ispuhan igre vrtite na kojih 60°C.

Prije 10mj. je bio bestbuy ali osli su jako brzo, ja sam jedva ovaj ulovio. Kostao je 5666kn, ali i danas je po meni bestbuy (ovaj noviji model).

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
No4h kaže...

Unaprijed hvala.

ja imam kod sebe 5942g 

ista konfa ko i na tom samo šta ima manji ekran i manji disk...

ostalo sve isto i samo imam riječi pohvale za njega...

tako da što se mene tiče odličan laptop

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu, ostani tu.
15 godina
avantgard kaže...

Kupio sam u 3. mjesecu prosle godine 7740G (razlika samo u broju) i evo vec skoro 10 mjeseci sam vlasnik doticnog laptopa i laptop zadovoljava sve moje potrebe od gledanja HD filmova, od vrtnje zahtjevnijih igara, sve. Ako se bojite za pregrijavanje, moze se desiti jedino ako kao ja ne ispuhujete redovito ventilator od prasine, onda budete igrali igre i na 100°C, ali dok je ispuhan igre vrtite na kojih 60°C.

Prije 10mj. je bio bestbuy ali osli su jako brzo, ja sam jedva ovaj ulovio. Kostao je 5666kn, ali i danas je po meni bestbuy (ovaj noviji model).

slazem se,same here

od 15.3. radi mi ko vurica

kaj god kliknem-radi

dize w7 ult 64 za 1 minutu

ko da je placen da radi{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 14:23 (ED63).
14 godina

Trazim si laptop do oko 5500 kn i ovaj je jedan od najboljih za tu cijenu, mislite da će uskoro doć nešto bolje il da uzmem ovaj?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
d1ofmany kaže...

Trazim si laptop do oko 5500 kn i ovaj je jedan od najboljih za tu cijenu, mislite da će uskoro doć nešto bolje il da uzmem ovaj?

pa neznamo. uzmi ako mozes. meni je laptop super.

Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.
14 godina
neaktivan

ovako zanima me acer aspire 7741g ima jedan all mi je preskup pa sam mislio kupiti isti model sa manjim ekranom i malo slabijom grafićkom evo sad ću je napisat karakteristike o tom laptopu pa mi recite hoću li moć igrat battlefield bad company 2 ...  

Prijenosno računalo ACER Aspire 7741G-372G32Mnkk LX.PXC0C.008 / Core i3 370M, DVDRW, 320GB, 2GB, Radeon HD 5470, 17.3'' LED, G-LAN, BT, kamera, Linux

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mogu ti reci da je ova HD 5470 puno slabija od 5650 pa se vjerovatno s njom neces bas naigrat. Trebao bi ipak neku jacu grafu naci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Poz svima

Uglavnom glavinjam lagano po webu gledam te laptope i razmisljam da svoju staru single core desktop ragu zamjenim laptopom gdje su mi prioriteti inchi, dakle 17 minimalno jerbo se igram ali i radim malo po photoshopu i reza od 1600 x 900 se čini pristojnom, naravski i grafička dobra se podrazumjeva, a procesor i ram bi bar trebali biti pristojni. I onda naletim na ovo i izgleda mi fucking dobro. I više od toga. Idem gledat onda cijene konkurencije, na ovaj model sam naletio na ovom sajtu: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=7260 i mislim da su malo i osvježili stroj u odnosu na prvi izgleda da je procesor mrvicu jači i tako naletim tu i vidim samo hvale.

Anywayz obzirom da je thread malo i star zanima me dali je ovo još uvijek tako dobar deal il kod nas na tržištu se može naći i moćniji stroj za 4600kn casha.

Tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma vi ljudi nemate pojma, kupili biste 7741g i dali 2,000kn vise samo zato sto ima "MALO" bolji procesor,140GB HDD-a vise i losiju graficku karticu od 7551G (dual core AMD 2,1GHz proc,4GB DDR3,500GB HDD,ati 6650M,17.3"   =   3,400kn ) ?!?!?! hahahahaha

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Arogantno ali konstruktivno.{#} 

Dobar komp, samo da bar ovaj Athlon na 3 jezgre kuca. Koliko je uopće on sporiji od i5 480M. I jel stvarno ATI MR HD 6650 tolko brži od HD 5650? 1500 kuna nije malo, a evo gledam sad imaju isti hard i RAM, ekran itd. Znači stvar je samo u tome dali je i koliko procesor, odnosno grafika brža???

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

predlazem da pogledate ovj laptop  5531kn http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/ACER/Acer-Aspire-TimelineX-5830TG-2436G64Mibb-WIN7-P/N-LX.RHJ02.154/flypage.tpl.html   laptop slican tome !!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice