Mrežna kartica kao AP?

poruka: 3
|
čitano: 2.910
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Mrežna kartica kao AP?

Pozdrav svima!

Situacija je ovakva, nemam doma bežični ruter, pa sva računala spajam kabelom.

Eh sad, imam mobitel s Wifi-jem (Omnia 7) i htio bih se, dok sam doma, koristiti svojom mrežom.

Budući da imam dva HP laptopa s wifi mrežnim karticama, zanima me, da li bih ikako mogao podesiti da se spajam bežično na laptop i onda ostvarujem vezu na Internet neposredno preko laptopove kabelske veze s ruterom.

Ne znam ako ste me razumijeli, znači da na laptopu upalim wifi, i na mobitelu mi se taj laptop pokaže kao Acces Point, tj. dostupna mreža.

Laptopi su: HP 6720s i HP Pavillion G6-1008sm, a ruter je neko čudo od Iskratela, Prospero 632, jer sam spojen na optiku, pa nisam imao preveliki izbor.

Eh da, ne mogu ući u postavke rutera jer mi je ISP mjenjao defaultni password a novi ne daju.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 19:12 (FlyBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mrežna kartica kao AP?
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 19:17 (ormar).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Mrežna kartica kao AP?

Evo baš čitam, koja slučajnost, dvije iste teme isti dan.

Uglavnom,s amo mi još razjansi je li Windows 7 uvjet, ili može i na XP-u, jer na jednom laptopu imam sedmicu, ali taj nekad stari nosi sa sobom.

I da li ima kave razlike što je moj laptop spojen žicom na ruter?

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice