Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.692.250
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
CyberDemonVZ kaže...

A ovoliko grešaka, na tak malu udaljenost? Nek ignorira, il bi se mogle provjeriti kućne instalacije?

Greske ko greske, mogu bit iz 100 razloga. Ako veza drzi i nema problema s uslugom ne vidim zasto se zamarat. Osim ako si neki proaktivni nadobudni korisnik koji ce preko tog ic dijagnosticirat da ce mu eventualno nesto prosvirat pa ce preventivno ic trazit zasto se te greske javljaju. Osobno ne vidim nikakvog razloga za tako necim ako usluga radi kako spada. Mozda su se pojavile i kad se veza syncala, ako ga muci nek prati po danima i vidi promjene.

Unatoc svemu tome, on na 0.5db atenuacije s centralom do sebe moze i dalje sto god hoce unatoc svim greskama. Tek ako mu je max ispod 24mbita onda ocito nesto ne valja i treba sanirat to sto ne valja. Kako se tu max ne vidi samo na osnovu tih gresaka ne bih uopce spekulirao dal ima problema ili ne jer one mogu bit iz 100 razloga, a pitanje je dal se svakodnevno povecavaju u tom omjeru ili je ovo pri syncu nastajalo.

EDIT: Da ne bi bilo da mislim da ne nebitno, nego u ovom slucaju je manje bitno kad je tako blizu. Ako mu se greske javljaju na na ovu marginu tako blizu, jest cudno, al i dalje bi trebao moc sve sto hoce.

PC - stručnjak kaže...
Ak neznate ZTE 931 v4 od HT podrzava profil 30a, pocelo se testirati na par lokacija u kombinaciji s vektoringom

A koji paket pustaju na to? 50/10? Jer ako testiraju taj veci profil valjda ce uskoro ponudit i neke vece brzine.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 9:36 (sandokan111).
17 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Ak neznate ZTE 931 v4 od HT podrzava profil 30a, pocelo se testirati na par lokacija u kombinaciji s vektoringom

Jel bi mogao neke detaljnije informacije o tom profilu u kombinaciji s vektoringom? Brzine, udaljenosti itsl. Tnx

Šta roda donese, to vrana odnese.
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Dobar dan, vidim da ovdje ima stručnjaka pa me zanima vaše mišljenje o mojoj parici. Trenutno na 4 mbit i postaje pre sporo. Jeli moguća veća brzina i ako ne jel ima tko kakve informacije o mini centalama u Sesvetama točnije Sesvetska Sopnica. Na karti (https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1F1OO_VvJ4IoAwxPHyFRHiGGrWy0&hl=en) vidim nešto između Lidl-a i Restorana Gladne oči na Ul. Kneza Ljudevita Posavskog, ali nevjerujem da sam spojen na tu paricu jer mislim da bi rezultati bili bolji. Hvala unaprijed na odgovorima. :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 13:31 (tommyboy77).

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Slabo se vidi, al ako ti je atenuacija 31, a imas sad pusteno 8, nece to moc puno bolje (znaci da i maxtv imas). Sumnjam da ces moc 10mbita + maxtv. Ako imas blize tu centralu pitaj da te prespoje tamo, ovo te stavlja 2.2km od spoja.

0 0 hvala 0
13 godina
sandokan111 kaže...
CyberDemonVZ kaže...

A ovoliko grešaka, na tak malu udaljenost? Nek ignorira, il bi se mogle provjeriti kućne instalacije?

Greske ko greske, mogu bit iz 100 razloga. Ako veza drzi i nema problema s uslugom ne vidim zasto se zamarat. Osim ako si neki proaktivni nadobudni korisnik koji ce preko tog ic dijagnosticirat da ce mu eventualno nesto prosvirat pa ce preventivno ic trazit zasto se te greske javljaju. Osobno ne vidim nikakvog razloga za tako necim ako usluga radi kako spada. Mozda su se pojavile i kad se veza syncala, ako ga muci nek prati po danima i vidi promjene.

Unatoc svemu tome, on na 0.5db atenuacije s centralom do sebe moze i dalje sto god hoce unatoc svim greskama. Tek ako mu je max ispod 24mbita onda ocito nesto ne valja i treba sanirat to sto ne valja. Kako se tu max ne vidi samo na osnovu tih gresaka ne bih uopce spekulirao dal ima problema ili ne jer one mogu bit iz 100 razloga, a pitanje je dal se svakodnevno povecavaju u tom omjeru ili je ovo pri syncu nastajalo.

EDIT: Da ne bi bilo da mislim da ne nebitno, nego u ovom slucaju je manje bitno kad je tako blizu. Ako mu se greske javljaju na na ovu marginu tako blizu, jest cudno, al i dalje bi trebao moc sve sto hoce.

Hvala na objasnjenju

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
Decki danas me prebacili sa iskona 30/5 na tcom max2 L internet jos uvik je trenutno adsl2 ali mi se parametri linije cine bolji nego na iskonu bi tu moglo ici 40/6
Hvala
Samsung S6 Edge+
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Iako je po ovome linija jako dobra, zte 931v4 inace pokazuje nize gusenje od ostalih. Nikako tu nebi trebalo ic 40/6, al kad te stave na vdsl mozemo ce cut u pp da vidim na dslamu kako stoji
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Jel ovo moguce

-
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
horihoro kaže...

Jel ovo moguce

Vjerojatno router tu dize maksimalu za kojih 3-4 Mbps, a margina ti je visoka jer je pusteno samo 5 Mbps. Najbolje stanje sto sam ja osobno vidio je da se jedan korisnik bas spojio na malo vise od 18 Mbps na ADSL-u, a atenuacija ga je smjestala na 2.6 km.

Druga mogucnost je da je pustena modulacija koja forsira minimum margine na npr. 16 dB i tada se pokazuje maksimala koja nije realna. Tako je npr. bilo dok sam radio u Amisu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 21:22 (alen29).
15 godina
Pc strucnjak evo ti linija kakva je bila na iskonu gdje je 30/5 bez problema
Ajde usporedi
Hvala
Samsung S6 Edge+
10 godina
alen29 kaže...
horihoro kaže...

Jel ovo moguce

Vjerojatno router tu dize maksimalu za kojih 3-4 Mbps, a margina ti je visoka jer je pusteno samo 5 Mbps. Najbolje stanje sto sam ja osobno vidio je da se jedan korisnik bas spojio na malo vise od 18 Mbps na ADSL-u, a atenuacija ga je smjestala na 2.6 km.

Druga mogucnost je da je pustena modulacija koja forsira minimum margine na npr. 16 dB i tada se pokazuje maksimala koja nije realna. Tako je npr. bilo dok sam radio u Amisu.

Izlaz izvoda je na 3.2 km od centrale dok snr moze radit i na 6db bez problema..

-
13 godina
neaktivan
Stavi kad bude na HT, vdslu, jer ovo se nemre usporedit, po svim logukama odnos adsl i vdsl ti ne stimaju, tako da treba vidit kako ce bit.

Ma vamo je optima pukla profil s velimom izlaznom snagom i spustla profil, sto radi na nizim frekvencijama koje su na toj udaljenosti ispravno prenesene bez neki smetnji pa algoritam modema izracunava spram toga smjesne parametre.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
10 godina
horihoro kaže...

Jel ovo moguce

Nije. :P

12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Kad bi na mojih 600tinjak metara radilo na profilu 30 100mbita to bi bilo jako ljepo i nebi uopce imao potrebu za optikom sljedecih nekoliko godina

0 0 hvala 0
15 godina
PC - stručnjak kaže...
Stavi kad bude na HT, vdslu, jer ovo se nemre usporedit, po svim logukama odnos adsl i vdsl ti ne stimaju, tako da treba vidit kako ce bit.

Ma vamo je optima pukla profil s velimom izlaznom snagom i spustla profil, sto radi na nizim frekvencijama koje su na toj udaljenosti ispravno prenesene bez neki smetnji pa algoritam modema izracunava spram toga smjesne parametre.

Pc strucnjak

Evo jutros upalili VDSL  17a profil

evo pa usporedi

Hvala

ADSL ADSL
VDSL  40/6 VDSL 40/6
Samsung S6 Edge+
9 godina
neaktivan
pasko kaže...
PC - stručnjak kaže...

Pc strucnjak

Evo jutros upalili VDSL  17a profil

evo pa usporedi

Hvala

Op, op :) Pa radi ko podmazan

9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav ekipica!

Ako moze par pitanja?!Imam neki MAX3 paket i gore maxtv,kakva bi se brzina mogla pustit na ovom i jel se moze po ovom znat na koliko sam udaljen od centrale? imam Speedport W 724V

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
11 godina
MiTt kaže...

Pozdrav ekipica!

Ako moze par pitanja?!Imam neki MAX3 paket i gore maxtv,kakva bi se brzina mogla pustit na ovom i jel se moze po ovom znat na koliko sam udaljen od centrale? imam Speedport W 724V

Hvala unaprijed!

Udaljen si preko 1000m, 1.5km mozda buduci ti je upload katastrofa. Ili si "lucky bastard" sa ostecenom paricom zbog koje ti je upload ispod 2mbit i atenuacija tolika. Ovih 20/1 cca kolko imas ti je maksimum za trenutno stanje. Provjeri doma eventualno zice (ak ide npr kabl sa tavana po kuci) ili otvori kutijicu s paricom na kuci s vanjske strane pa vidi jel sve ok unutra ili su korodirani kabli unutra (situacija bila jednom raspali se kabli u kutijici, atenuacija bila 40db prije, nakon zamjene tih vani zica pala na 15db i covjek umjesto 10/1 tjera 50/10 iz malog prsta :D). Naravno da udaljenost najvise igra ulogu, nakon toga stanje zica do tebe i kod tebe.

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
9 godina
neaktivan

Da moguce da su zice katastrofa jer je na tavanu podosta dugo :/ 

Pogledat cu to danas.A taj kabel mogu sam zamjenit ili moram zvat tcom?

13 godina
Mozes sam samo pazi kako je spojeno :)
9 godina
neaktivan

Hehe,pazim pazim.Bas sam sad gledao,posto su mi novi kabel povukli sa stupa do te neke kutije male na tavanu i samo su dvije zice spojene od tog glavnog novog kabla na moj stari kabel koji vodi do telefona/rutera.

A i taj moj kabel je star nekih 20-25 godina,i cak jedan dio je provucen sa vanjske strane zida kuce.

I jos jedno pitanje,jel mozda znate kak se zove taj kabel koju da kupim pa cu dat nekom da to spoji.Makar nije komplicirano,samo 2 zice spojene.

9 godina
neaktivan
MiTt kaže...

Hehe,pazim pazim.Bas sam sad gledao,posto su mi novi kabel povukli sa stupa do te neke kutije male na tavanu i samo su dvije zice spojene od tog glavnog novog kabla na moj stari kabel koji vodi do telefona/rutera.

A i taj moj kabel je star nekih 20-25 godina,i cak jedan dio je provucen sa vanjske strane zida kuce.

I jos jedno pitanje,jel mozda znate kak se zove taj kabel koju da kupim pa cu dat nekom da to spoji.Makar nije komplicirano,samo 2 zice spojene.

Utp,nasao na forumu. :)

13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Meni se povećao Line attenuation kada sam prešao na VDSL!?

Trenutno sam na 20/1,vrše neka ispitavanja linije prije puštanja pune brzine

VDSL Line attenuation  18   19

ADSL Line attenuation   9    5

0 0 hvala 0
10 godina
Beelzeboss kaže...

Meni se povećao Line attenuation kada sam prešao na VDSL!?

Trenutno sam na 20/1,vrše neka ispitavanja linije prije puštanja pune brzine

VDSL Line attenuation  18   19

ADSL Line attenuation   9    5

Normalno da se povecao :) iako je to dosta, al je normalno da se poveca. Usporedi po ocekivanim brzinama max iz adsla i max iz vdsla, ako stima sve je oke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 23:45 (sandokan111).
12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Ovo sam uspio izvući iz speedport-a, prije je bila brzina oko 8,5 Mbit/s da bi me spustili na 3 Mbit/s, da li netko može reći da li ih mogu i dalje ganjati da vrate veću brzinu jer vodim rat s njima svaki dan ...

0 0 hvala 0
10 godina
njofra13 kaže...

Ovo sam uspio izvući iz speedport-a, prije je bila brzina oko 8,5 Mbit/s da bi me spustili na 3 Mbit/s, da li netko može reći da li ih mogu i dalje ganjati da vrate veću brzinu jer vodim rat s njima svaki dan ...

Parica izgleda uzasno. Zovi ti njih da ako mogu da poprave, jer po ovome, jako je lose stanje, jos ce ti to rusit kad ti na marginu 10 imas ovoliko gresaka. Jesi daleko, al ovo je jedna od losijih parica stavljenih tu. Po prikazanom nikad ne bi mogao 8, a ako si imao 8, znaci da je nesto drasticno degradiralo pa ce se moc i popravit onda.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2016 9:59 (sandokan111).
12 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
njofra13 kaže...

Parica izgleda uzasno. Zovi ti njih da ako mogu da poprave, jer po ovome, jako je lose stanje, jos ce ti to rusit kad ti na marginu 10 imas ovoliko gresaka. Jesi daleko, al ovo je jedna od losijih parica stavljenih tu. Po prikazanom nikad ne bi mogao 8, a ako si imao 8, znaci da je nesto drasticno degradiralo pa ce se moc i popravit onda.

Hvala na odgovoru ... Zovem ih svaki dan i zezam i trenutno sam na trećem pisanom prigovoru prema njima, pa ćemo vidjeti kako će se sve razviti ...

10 godina
Omg ja tek danas skužio da na poslu imamo Vipovu optiku 100/100 jednom kad probaš teško se vratiti na staro. Hocu i ja to doma. :D

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Rjesenje se samo namece.

Preselis se na posao. Poslodavac sretan, ti sretan!

1 0 hvala 0
11 godina
froxie24 kaže...
Omg ja tek danas skužio da na poslu imamo Vipovu optiku 100/100 jednom kad probaš teško se vratiti na staro. Hocu i ja to doma. :D

Zasiti se covjek brzo. Prvi megabajt (10mbit paket) je bio najveci napredak, ovo sve iznad je frustrirajuce dok skuzis da ostatak interneta moze biti spor :D

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice