Sta baljezgas bez veze ? Idi ponovo citaj...
@LucasZG je htio povecati upload !
Gdje sam ja napisao da ce povecanjem margine povecati brzina downloada ?
Lupetas bez veze a imas sve napisano... covjek je rekao da mu je veza nestabilna i da mu je mali upload. Tvoj savjet je bio da ganja t-com da popravi infrastrukturu i da se "stela" veza malo... pa nije to motor da ga stelas malo...
Margine su mu bile 6.4dB i sam je rekao da mu puca veza i po tebi su to super margine u odnosu na njegove opisane probleme ? Lupetas gluposti sa tim niskim marginama jer teorija nema veze sa praksom i stanjem t-com infrastrukture gdje linije doslovce osciliraju kako u koje doba dana i vrsnosti prometa po centralama. Nekome je margina 6dB odlicna ako je na novom kablu i blizu a netko ce i sa 8dB imati 10 pucanja na dan dok sa 12dB recimo nece...
Moj savjet je bio da trazi da mu povecaju marginu na bar 7dB jer ce mu 20Mbit/s svakako ostati za download a linija bi trebala biti stabilnija i da trazi promjenu annex-a kako bi povecao upload a tvoj odgovor na to je bio da u Iskonu nema tko to odraditi da su tamo svi idijoti ?!?
I tko je sad pomogao covjeku sa korisnim savjetom ? Ne javlja se vise tamo pa mozemo zakljuciti da je vjerojatno sad zadovoljan i da mi je to ipak tako postimano kako sam predlozio jer vjerojatno bi i dalje tamo kukao u temi kao i svi ostali koji probleme imaju...
Evo ti jedna slika pa gledaj ako su ti ona tri primjera previse za rjesavati... Target margina 8dB, jel dobra ?!? Evo jos jedna slika, target 10dB. Koja je bolja, manja ili veca i zasto ? Koja korist od te tvoje napuhane ( ispravne ) teorije kada u 99% slucajeva nije primjenjiva na t-com infrastrukturi kratke petlje ??
Sorry, ali nitko u telekomu neće odraditi navedeno... Naime, niti onaj tko se prvi javi zna šta je margina niti zna kako se mjeri niti zna šta su aneksi. A sigurno operater neće za jednog korisnika mijenjati aneks a niti marginu jer vjerovatno imaju preddefinirane profile koje puštaju.
Mozes ti cekat do sutra, ali mi ako cemo pricat prvo moram ustanovit da ti razumijes sto govoris i da ne trolas, a ocito je da je jedno od te 2 stvari jer ne bi stavio po 2 arbitrazna random podatka i onda sad tu pricao da se treba sagledat cijela slika :). 12db je i dalje velika margina. Velika != previse. Molim te citati s razumjevanjem.
A kako ili trolas ili ne razumijes, da bi ja s tobom dalje na ove teoretske zavrzlame odgovarao, imas ta 2 linka, pa fino nastavi, rado cu razgovarati. Al jasno je i meni i tebi zasto ne nastavljas. Tamo si spominjao da neke parametre krivo citam, evo i dan danas cekam odgovor na to koje i kako i zasto sam ja bio u pravu ti ne, te me posebno zanima onaj prvi link gdje ce netko povecanjem margine povecat download?
A zašto bi margina od 12db bila velika? U određenom trenutku sam na parici imao pušteno 25db zbog pucanja veze.
Standardna margina za ADSL koju puštaju operateri je ili 6 ili 9 db - govorim samo kada imaš DATA promet. Pojedini operateri čim se uzme IPTV dižu marginu na 12db.