Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.337
|
čitano: 1.346.899
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Iskon "iskustvo"!
Mislim da me nisi shvatio, ukljucio sam telefon u phone 1, ali mi svjetli lampica za phone 1 i za phone 2. U phone 2 utoru nema nicega... (Crni zyxel)

0 0 hvala 0
10 godina
spaljeni kaže...

Umjesto da mu das pravi savjet ti pametujes o kvantnoj fizici i glupim tehnicarima... ne studentima nego ispada da na odjelu tehnike rade ljudi onak dodju na posao kao da idu na pecanje.

Ako znas sta trazis onda ce ti se i rjesiti a ako neznas ni sam sta oces onda je to malo teze....

Dakle @LucasZG konkretno sta trebas uciniti ne sa studentima nego drzi se uputa strogo.

Zovi iskon i trazi da te prebace na odjel tehnike ili da te zovne tehnicar iskljucivo ako isti odmah nije raspoloziv i ovako mu objasni.

Sada imam target margin 6.0 dB i 998-M2x-B annex 8b postavljen profil za 20/5 Mbps.

Molim vas da mi stavite target margin 7.0 dB i 998-M2x-M annex 8b profil za 20/5 Mbps.

Sam VMG5313-B30A u ocitanjima nezna niti prikazuje razliku izmedju 998-M2x-B i 998-M2x-M annexa.

Upload bi se trebao dici na oko 2.000 Mbps ako ne i nesto vise jer 998-M2x-M koristi veci spektar.

Download mozda neku zericu ali target marginom 7.0 dB ce isti vjerojatno nazad na staro stanje no stabilnija veza svakako...

Evo mala skolica za tebe @sandokan

Spektar:

Medley Phase (Final) Band Plan______998-M2x-B
US: (28,60) (871,1205)

Medley Phase (Final) Band Plan______998-M2x-M
US: (7,60) (871,1205)

I pitanje za domacu zadacu:

Kako se zove to u zagradama, sta predstavlja i koliko to "nesto" moze bit-a ponjeti svaki ?

Ovo su te valjda svisci pustili da napises nesto :P

Ja sam dao pravi savjet onako kako ja mislim da ce bit najbolje jer se sve u 99% svodi na odjebavanje korisnika gdje umjesto da ti postelavaju vezu ti ruse brzinu i prst u uho. Ti si napokon i naveo nesto konkretno i super ako on uspije u tome, drzim fige al sam skeptican. Imao sam iskustva s tehnicarima i znam tko sve radi tamo i da u 90% slucajeva nemaju veze o marginama i profilima. Maksimalni doseg im je mjenjat profile koje je netko drugi pisao. Tome dokaz je ne 1 nego vise "tehnicara" koji se javljaju po raznoraznim forumima da rade po telekomima a ne kuze razliku izmedju snr i snr margine (uz one sto ih dobijes preko telefona, al to nemozes dokazat nigdje). Ima ih tu i na drugim forumima, pa stoga jos i dalje kruze bajke "omg 6db margine linija ti je katastofa" sto je sve samo ne istina. I nisu oni dosli na pecanje, samo ih je vrijeme pregazilo. Vecina tehnicara su stari tcomovci iz ere potsa. Meni je 7 njih bilo kuci od 2 telekoma (2 iz h1 i 5 iz HT-a), nijedan nije mladji od 45 godina.

Sto se tice tvog savjeta, drago je meni da se ti interesiras i sve, samo ima par malih problema u svemu tome.

a) Njemu se nigdje ne vidi dal koristi 998-M2x-B il 998-M2x-M

b) Povecanje margine s 6 na 7 ce mu smanjit dostupni download htio ne htio jer je frekvencijski spektar downloada ostao isti kao i prije na oba anexxa. Znaci da ponovimo gradivo. 998-M2x-B i 998-M2x-M imaju POTPUNO ISTI dostupni prostor u downloadu. Da mu ostave istu target marginu download bi ostao ISTI, ne bi se "zericu povecao" jer se nema gdje povecat. S povecanjem margine on se moze samo smanjit, sto ce i napravit.

Sto se tice moje skolice, to cemo moc pohadjat onda kad vidim da me necemu mozes naucit (iako sam ti odgovorio na to). Zato bi rado zapoceo s onim od prije gdje sam ja to falio, sto sam krivo citao i kako se pokazalo da sam ja u pravu a ti ne?

srcipesak kaže...

Jel kome cudno da ova tri posta, s vdsl statistika imaju snr margine preko 7, atteinable upload preko 5, a pusten samo 4 i speedtest od toga pokazuje samo 2? :D

Ogranice ih na portu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2015 4:42 (sandokan111).
11 godina
Iskon "iskustvo"!

Evo kod mene isti crni ZyXEL (isto gore ledice od oba tel. ali mi ne smeta)

http://www.speedtest.net/my-result/4791721778

http://i.imgur.com/G2pzGlr.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Iskon "iskustvo"!

Daj ekipa, ko tu mene zaj....?? 

Kakvi crni 20/2 paketi iskon duo telefon internet? I koji panj bi covjeka koji ima 5+ mbit upload limitiro na 4mbit ili 2mbit?? Il sam ja panj il nek me neko educira 

0 0 hvala 0
16 godina
kolki bi bil max iz ove moje linije?
Samobor je lepa varoš
17 godina

Kao što sada imaš. Max ti je paket od 30/5 Mbps.

Tj. nekih 35-36Mbps ti je max po parici.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
Iskon "iskustvo"!

Moram pohvalit Iskon na glatko odrađenom upgradeu na VDSL.

S obzirom da živim na selu iznenadilo me kad su mi rekli da ide 50/10.

Danas su me spojili i stvarno ide!

Još se navikavam na upload brzine dosadašnjeg downloada

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2015 12:42 (Moonwalker82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

molio bih ako netko zna, zašto mi je odjednom port lan1 na ruteru ograničen na 10mbps a do jučer je propuštao maksimalnu brzinu paketa 30/5 (oko 27)

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Problem sa mrežnom i/ili kablovima. Spoji drugi PC/laptop i ako radi ok (sa drugim kabelom, naravno), problem je u tvojoj mrežnoj. Ako i dalje drži 10mbps, zovi providera neka šalju novi router.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
12 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

na portovima 2, 3 i 4 i dalje dobivam brzinu 30, samo na tom prvom je brzina 10

0 0 hvala 0
17 godina

To je do routera, odnosno fw-a. Poznati problem i nije mi jasno kakoto još nije popravljeno (ako imaš najnoviji fw). Meni se to znalo dogoditi prije mjesec-dva koji put ali više ne.

9 godina
neaktivan
spaljeni kaže...
sandokan111 kaže...

Ti imas sto imas. Poboljsanje mozes dobit na 2 nacina. Ili da ti se popravi infrastruktura, ili da ti netko postela malo vezu ako hoces vise uploada ...

Dakle @LucasZG konkretno sta trebas uciniti ne sa studentima nego drzi se uputa strogo.

Zovi iskon i trazi da te prebace na odjel tehnike ili da te zovne tehnicar iskljucivo ako isti odmah nije raspoloziv i ovako mu objasni.

Sada imam target margin 6.0 dB i 998-M2x-B annex 8b postavljen profil za 20/5 Mbps.

Molim vas da mi stavite target margin 7.0 dB i 998-M2x-M annex 8b profil za 20/5 Mbps.

-------------------------------------

Obojici hvala... Spaljeni, probat ću ih zamoliti prema tvojem uputstvu, pa se javim...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 0:50 (LucasZG).
11 godina
LucasZG kaže...

Obojici hvala... Spaljeni, probat ću ih zamoliti prema tvojem uputstvu, pa se javim...

Jes rijesio sto? 

15 godina
zeljko6 kaže...

molio bih ako netko zna, zašto mi je odjednom port lan1 na ruteru ograničen na 10mbps a do jučer je propuštao maksimalnu brzinu paketa 30/5 (oko 27)

to je meni bilo neki dan, zakljucano na 10mbps , jednostavno sam ugasio i nakon 10 sec upalio router.

Nakon toga sam dobio svojih 50/10 .

Inace taj zyxel router sta dobis sa vdsl , se bas dugo pali .

14 godina
Iskon "iskustvo"!

osim sto se pali sto godina, meni se tu i tamo sam restarta a proc na onom grafu u statusu stalno preko 50% iako nist posebno ne radim na netu

i7 power!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Koliko bi bilo max iz ove moje linije?

Mislim da je ovo OK s obzirom da imam 20/5

0 0 hvala 0
17 godina

Ovo što sada imaš ti je max, nemaš baš neku paricu

15 godina
Liverpool1892 kaže...

Koliko bi bilo max iz ove moje linije?

Mislim da je ovo OK s obzirom da imam 20/5

mogao bi do 40 bez beda

Samsung S6 Edge+
10 godina
Ag008 kaže...

Ovo što sada imaš ti je max, nemaš baš neku paricu

Moze se jos izvuc tu ako ovolika margina u downloadu nije potrebna radi stabilnosti. Sumnjam da je, ovo je jako velika margina.

pasko kaže...

mogao bi do 40 bez beda

Posto nema adsl statsa nevolim komentirat samo po vdslu jer tu svasta bude, ali sumnjam da bi 40 izvukao. 30ak ako veza ne treba ovoliku marginu.

17 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Ljudi iman problema sa podešavanjem Iskon routera, molim bacite pogled odi pa probajte pomoć ako znate :

http://www.bug.hr/forum/post/povezivanje-internet/zyxel-vmg5313-b30a-problem/4839830.aspx

0 0 hvala 0
14 godina
Iskon "iskustvo"!

Jucer sam prešao sa adsl-a 10mbit na vdsl 20mbit, aktivirana mi je usluga,

spojio opremu i sve ali se zyxel odbija povezati na internet, adsl lampica svjetli narančasto...

Iz službe mi javili da ne prolazi provisioning... te da je problem prijavljen htu.

U čemu je to problem? Uvijek nekih tehničkih poteškoča sa iskonom, kada sam uzeo adsl prije godinu dana,

isto sam u početku bio mjesec dana bez usluge dok nisu sve porihtali, isto nekakvih problema sličnih je bilo...

Nadam se da nebude opet to sve skupa trajalo mjesec dana

0 0 hvala 0
14 godina
Iskon "iskustvo"!

ima li nacina za zaobilazenje rebootanja routera svakih 24 sata? (ZyXEL VMG5313-B30A je u pitanju)

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
11 godina
definho kaže...

ima li nacina za zaobilazenje rebootanja routera svakih 24 sata? (ZyXEL VMG5313-B30A je u pitanju)

Bez opcije fiksne ip adrese (nemogu nac u cjeniku dal opce to nude) 99.9% sam siguran da nemos. Reci sto te muci, sve se moze vise manje srediti :D

16 godina
Iskon "iskustvo"!
mene to isto zanima ...
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

^^^^

Sve što trebate je free DNS i sl.

0 0 hvala 0
16 godina
Iskon "iskustvo"!
ajde pojasni....
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

FreeDNS. Updater client na PC i riješeno.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
14 godina
Iskon "iskustvo"!

definho govori o rebootanju routera, kakve to veze ima s freedns-om? jedino ako misli na promjenu ip adrese? zar se ruter mora restartat da bi se promjenila ip adresa? pa ne...

a za dinamički dns postoji opcija u samom ruteru. ja koristim no-ip.com i radi odlično, u kombinaciji s istim ruterom. ako sam dobro shvatio o čemu pričate. 

i7 power!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A zašto bi mu reboot smetao nego zbog promjene IP... BTW, i da se ne restarta, ISP bi opet promijenio IP svaka 24h.

14 godina
Iskon "iskustvo"!

mislio sam na promjenu IP-a...

to je vise manje to? treba li mi ovaj client app? u biti, ovim vise necu imati promjenu ip-a svaka 24 sata, tj. nece vise na 24 sata biti "pucanja" konekcije? 

Respect the Raise...!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 2:42 (definho).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice