Prestigio PMSG1y [Review by vapor]

poruka: 220
|
čitano: 68.180
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
Prestigio PMSG1y [Review by vapor.]

Uvod

Prestigio PMSG1 se pojavio nedavno na našem tržištu po veoma prihvatljivoj cijeni od 190-300kn, ovisi gdje ga kupujete i o kojem se modelu radi. U cjenovnom rangu se smjestio između Sharkoon Fireglidera te MX518. Izvrstan je omjer uloženo dobiveno, što ćete moći zaključiti kroz review. Ima mnoštvo programibilnih tipki, te atraktivno izgleda. Svi testovi su obavljeni na Sharkoon RUSH outplay podlozi. Sve slike će bit u galeriji na dnu stranice, da se review ne razvuče puno.

 

Specifikacije

- Miš namijenjen za dešnjake

- Spajanje putem USB kabla s pozlaćenim konektorom(500Hz)

- Laserski senzor s razlučivosti do 5040DPI(Avago ADNS-9500)

- Ugrađeni catridge s utezima za podešavanje težine(30g)

- Keramičke nožice - Opleteni kabel - 7 profila te 9 programabilnih tipki

- DPI & profil indicator

- Tipka koja automatski očitava udaljenost između senzora i podloge(Lift)

- 3 led diode na donjem rubu miša

- Promjenjivi gripovi s bočne strane

- Dimenzije: 126.3mm*42mm*85mm

- Težina: 170g + 30g(utezi)

- 4-way scrolling

- Ergonomski dizajn

- Tipke za mijenjanje profila te DPIa

- Windows XP/Vista/7 kompatibilan

- Garancija 2 godine

 

Pakiranje

Miš dolazi u atraktivnom pakiranju s uzorkom karbona. Kroz njega je moguće vidjeti sam uređaj kako bi lakše predočili veličinu tijekom kupovine. U pakiranju dolaze slijedeće stvari:

- Miš

- Gumirani grip

- Kutijica s utezima

- CD s driverima

- Mala knjižica s uputstvima

- Garancijska kartica

 

Izgled

Miš je dostupan u 3 boje. To su karbon-crvena(PMSG1), karbon-žuta(PMSG1Y) i karbon crna(PMSG1G-napomena ovaj miš nije sivi nego crni). Napomenio bih da su crni i žuti jeftiniji dok je crveni skuplji za ~20%, s tim da razlike u perfomansama nema. Atraktivno izgleda, ima karbonski uzorak na strani gdje dolazi palac. Posjeduje 3 LED diode koje svijetle prema profilu koji je izabran. Moguće je birati između 9 boja(crvena, zelena, plava, svijetlo zelena, ljubičasta, cyan plava, te profil bez svijetla). Materijal na vrhu je gladak i sjajan(glossy premaz), dok su oba dvije strane gumirane. Što se tiče znojenja ruku, na vrhu miša to uopće ne primjetite i ne dolazi do isklizavanja zbog gumiranih stranica.

 

Kvaliteta izrade

Solidna i čvrsta izrada, neuništive keramičke nožice. Odaje dojam čvrstog, masivnog i kvalitetnog dok to nije slučaj sa G400, G500 i Deathadderom koji odaju dojam jeftine plastike. Koliko god jako pritisnuli miš očekuje vas samo tišina. Sve je složeno kao jedno tijelo.

 

 

Prva stvar koju sam napravio kad sam otpakirao mis je da sam ga rukom lagano stisnuo, ocekivao sam ono klasicno "cviljenje" plastike koje se cesto cuje na jeftinijim (manje poznatim) markama miseva ali na moje iznenadjenje mis je uzvratio cvrstocom. Cak i na mjestima gdje ocekujete pokoji zvuk koji indicira izmjenijivi ili nedovoljno cvrsto pricvrsceni element docekala me jedino tisina.

Znaci sama kvaliteta izrade je na zavidnoj visini. I prestigio mi mogao odrzati lekciju nekim razvikanim markama tipa roccat ciji mis  kovu sam imao donedavno i uvjek ju se bojao malo cvrsce stisnuti jer sam imao  osjecaj da cu ju zdrobiti. by C.M.M.Rayne

 

 

Ergonomija

Uz miš dolaze dva nastavka(gripa). Jedan je da tako nazovem “obični” tj. kao i u ostalih miševa. Blago je izbačen pri dnu tako da imate mjesta da stavite pinky prst i prstenjak preko njega. Drugi grip je rađen s udubljenjima za dva prsta. S drugim nastavkom miš kao saliven leži u ruci. Strana kod palca jer gumirana, te izrazito udobna. Prati oblik palca i takvu udobnost nisam doživio ni kod MX518 ni kod DeathAddera.Da bi se reduciralo klizanje dodane su dodatne linije. Odvojio sam 3h neprestano se družeći s ovim glodavcem te mogu reći da je miš izrazito udoban na duge staze. Imam prilično veliku ruku pa mi je miš kao saliven, dok mi brat ima dosta manju ruku, ali on kaže da mu ne smeta veličina i da je udoban. Miš je namjenjen za palm grip, ali lako se koristi i s claw gripom. Ako ikako možete isprobajte miš prije kupovine da znate na čemu ste.

 

Tipke

Posjeduje sljedeće tipke, čiju funkciju po želji birate:

 

Dvije osnovne: Imaju lagana udubljenja, baš kao i Deathadder, tako da prsti lijepo sjednu u njih. Otpor potreban za klik bi bio srednji dakle možete bez problema naslonit prste na tipku i neće doć do klika kao što je to slučaj kod g9x, da su klikovi lako pritisnuti.

 

Scroll wheel: Scroll wheel ima 4 moguća klika + middle click. Scroll up, scroll down, tilt left i tilt right. To možete vidjeti na Logitech miševima također. Za vrtnju i stisak scrolla potrebna je veoma mala sila. Što se tiče nenamjernog tiltanja scrolla prilikom middle clicka, ne događa se često(od 30clickova jednom sam osjetilo tilt). Izrađen je od plastike s gumiranom sredinom.

 

Dvije bočne: Izrađene su od plastike. Njihov položaj je valovit. Od sredine između dvije tipke lagano upadaju prema naprijed i nazad tako da prate oblik palca. Prednju stišćete pritiskom vrha palca, dok stražnju ubacivanjem srednjeg dijela palca prema unutra.

 

Profil/mode: Ova tipka služi za mijenjanje profila. Nije lako pristupačna te treba odignuti dlan da bi ju se kliknulo.

 

Lift: Držeći ovu tipku miš automatski određuje udaljenost senzora od podloge kako ne bi došlo do neželjenih micanja kursora tokom podizanja miša.

• U slučaju zapinjanja kursora na monitoru samo stisnite Lift tipku te mičite miš po podlozi brzo i stanje će se normalizirati.

 

Dpi switch: Ova tipka se nalazi ispod gumiranog dijela za palac i može se pomicati naprijed i nazad, ovisno o tome želite li smanjiti ili povećati brzinu. Svaki pomak je registriran na DPI indicatoru koji ima 4 plave crtice, posebnu za svaki nivo DPIa. Može se dobaviti srednjim dijelom palca tokom normalnog držanja miša.

 

Senzor

Miš koristi senzor Avago ADNS-9500. Taj isti senzor se koristi u skupljim miševima poput Logitech G500, Logitech G9x, SteelSeries Xai… Senzor ima ukupnu razlučivost od 5040DPI te 30G max. akceleracije. Senzor je pozicioniran kad okrenete miš na desnoj strani, ili dok ga držite normalno na strani ispod thumb resta. Dpi je moguće podesiti u koracima od 90DPI između 450 i 5040DPI. Tu još postoje mogućnosti određivanja posebnog DPIa za x i y osi, te podešavanje 4DPI levela u ukupno 9 profila. Sudeći prema ovoj listi senzor ima 5% pos. akceleracije koja se ne osjeti, max. perfect control(brzina na kojoj senzor prati pokrete bez greške) od 4.19m/s te malfunkciju >6m/s(brzina na kojoj senzor prestaje pratit pokrete) .

 

Kustomizacija

Moguće ga je kustomizirati na dva načina. Jedan je mjenjanje bočnog gripa, dok je drugi podešavanje težine. Već je navedeno da miš teži 170grama, te se s utezima može postići težinu od 200g. Dakle utezi teže ukupno 30g. Ima ih 6 komada, što znači da svaki teži po 5 grama.

 

Mijenjanje gripa: Na izbor imate dva gripa, jedan s jednim mjestom za prste i drugi s dva mjesta za prste. Mijenjanje je prilično lako izvršiti. Pritiskom gumba ispod miša trenutna stranica se izbacuje te jednostavno nadodate drugu

 

Weight system: Utezi dolaze u okrugloj kutijici. Za mijenjat težinu potrebno je skinuti bočni grip te pritisnuti mali gumb čime nosač utegova iskoči. Ne izleti vani kao na G500 modelu jer je pričvršćen jednim dijelom za miš. Moguće je stavit 6 utegova koji se nalaze paralelno u skupinama po 3.

 

Nožice(klizači)

Klizači su keramički, što znači manji otpor pri klizanju i sporije trošenje. Jedina zamjerka je što je miš dosta nisko pa prilikom jačeg stiskanja na miš dolazi do diranja podloge. To se događa jer je moja podloga dosta mekana, ali s tvrdim i tanjim podlogama ne bi rebalo bit takvog problema iako sam se nakon par dana navikao i više ne dodiruje podlogu. 

{#} Preporuča se meka, platnena podloga jer je na tvrdim, plastičnim podlogama neukrotiv(klizi previše).

 

Kabel

Kabel miša je opleten te mu duljina iznosi ~2m. Spaja se USBom(500Hz) s pozlaćenim konektorom. Što se tiče fleksibilnosti kabla dao bih 50%, nije pre krut, ali nije ni prefleksibilan.

 

Ponašanje u igrama

Testirao sam ga u Counter Strike 1.6 igri. Ponaša se odlično, kao low sens player trebam brzi miš, a ovaj upravo to jest. Isprobao sam sve tipke, macroe te sve radi savršeno. Nikakvog usporavanja, divljanja kursora nisam osjetio.

 

Software

U softwareu miša se nalaze tri kartice. Softver je zlatna sredina, dok radi, radi odlično. Nekad se zna izgubit veza s mišem, što rezultira nemogučnošću mijenjanja postavki. Veza se gubi nakon što PC stavite u sleep i onda ga upalite nazad. Rješenje je da se softver izgasi, pa ponovno upali(5-10 sekundi posla).

 

1.Button settings: Namještanje profila te dodavanje makroa na tipku koju želite - Profile možete imenovati dvoklikom na tekst "Unknown mode #"

2.Macro settings: Snimanje i spremanje makroa

3.Dpi & Tools: Namještanje 4 razine DPIa, X i Y osi

 

Kao što je već navedeno svim tipkama se može pridružiti određeni makro. U software birate između 9 profila i njihovih postavki. Svaki profil ima određenu boju koja je prikazana u software, malom lampom na DPI indicatoru, te trima LED diodama koje svijetle na rubu miša. Makroe je veoma jednostavno snimati, moguće je snimati i intervale između pritiskanja tipki. Poželjno je držati software upaljen tijekom korištenja miša. To ne bi trebalo predstavljat nikakav problem jer jer udio memorije(RAM) koju zauzima veoma mali(13MB).

 

DRIVERI-SOFTVER-DRIVERI-SOFTVER-DRIVERI-SOFTVER-DRIVERI-SOFTVER-DRIVERIDownload(click)[23.96MB]DRIVERI-SOFTVER-DRIVERI-SOFTVER-DRIVERI-SOFTVER-DRIVERI-SOFTVER-DRIVERI

 

Plusevi i minusevi

+{#} Senzor

+{#} Programibilnost

+{#} Ergonimija

+{#} Tipke

+{#} Dolazi u 3 boje

+{#} Kustomizacija

+{#} Niska cijena

+{#} Kvaliteta izrade

+{#} Keramičke nožice

 

{#} Prilikom jačeg stiska miša na mekšim podlogama dolazi do dodirivanja 

- {#} Potrebno micanje dlana unazad da bi se dosegla tipka za profil i polovično pristupačna tipka za DPI 

- {#} Miš se nekad zna zblesirat, izgubit postavke nakon stavljanja PCa u sleep, posljedica lošeg softvera 

 

Zaključak

Miš za svoju cijenu daje mnogo mogućnosti koje nemaju konkurenti MX518, G400 te Sharkoon Fireglider. Kao što vidite iznad ima više vrlina nego mana te bi mu dao ocjenu 7.5/10. Ako tražite jeftini, prilagodljivi miš za igre ili pak uredski rad Prestigio PMSG1 je vaš izbor.

 

Finalna ocjena

 

8/10

 

EDIT: Nedavno na tržištu se pojavio Logitech G400, koji sudeći prema reviewu kolege forumaša mind_challenge, a i prema korisnicima 1 2, je novi best buy. Možda nema sve "featurse" kao i Prestigio PMSG1, ali tri stvari ima sigurno. Logitech kvalitetu, Logitech support te bolji softver.

 

EDIT2: Logitech G400 vs Prestigio PMSG1y

 Jučer sam probao malo duže G400. Usporedit ću ga sa Prestigio PMSG1.

 

Softver je na G400 5x bolji i ima puno više mogućnosti. Fali DPI indicator na mišu, kad koristim photoshop uvijek želim znat koji je DPI jer često mjenjam sens.

 

Što se tiče kvalitete izrade tu Prestigio nosi pobjedu. Prestigio je tvrđi pod rukom, ima keramičke nožice, donja plastike mi se čini tvrđa, ima gumu sa strane. Ergonomija je zilijon puta bolja na Prestigiu. Na G400 mi je mali prst napet, moram ga sam držat blizu miša. To mi uništava aim samo tako jer mi je ruka malo napeta dok mi je na Prestigio skroz opuštena. Isto tako moram reći da su bočne tipke na Prestigiu puno pristupačnije i ne zahtjevaju veće micanje palca. Doslovno je dostatno samo maknuti palac prema unutar i van za stiskanje tipki dok na G400 morate izvuć palac iz "naslonjača" te pritisnut tipku koja daje čudan feedback i koja je dosta loše dizajnirana u odnosu na PMSG1.

 

Iako softver na Prestigio nije loš, jedino ima bug da se nakon sleepa zbuga pa se mora restartat. Zapravo to nije ni minus prema g400(DPI indicator se na Prestigiu izgasi, a G400 nema indicator). Isto tako Prestigio ima on-fly mjenjanje modova(i indicator u boji za to). Korisno jer imam posebne profile za CS, za PS, za Vegas. Mislio sam kupovat G400 ali sam odustao, Prestigio je hardverski bolji 4,5x. Utezi, promjenjivi nastavci, kvalitetnija i masivnija izrada, scroll tilt i gumirani scroll, guma sa strane, pristupačnije bočne tipke.

Na Prestigiu se ruka uopće ne znoji i ne ostaju tragovi znoja dok na G400 to nije slučaj.

 

 

 

 

 

--(click)----Mini-review post od kolege forumašaC.M.M.Rayne--(click)------  

 

Sve u svemu za 240 kuna koliko sam ga platio u instaru ovo je jedan zaista odlican  mis koji u svom cjenovnom razredu sigurno nema suparnika.

Od svih miseva koje  sam imao (genius ergo 525, logitech mx518, steelseries ikari, steelseries xai, deathader, G500, roccat kova) ovaj  je definitivno naj udobniji i savrseno mi sjeda u dlan.

 

 

 

 

Kako programirati tipke na mišu by Vapor  

 

 

 

Unboxing video forumaša 191x7 

 

 

 

Sva ostala pitanja vezana uz miš, kao i pohvale, primjedbe ili eventualne prijedloge za nadopunu ostavite u komentaru.

 

Galerija slika:

Pakiranje Pakiranje
Bundle Bundle
Odgore Odgore
Bočna stranica #1 Bočna stranica #1
Bočna stranica #2 Bočna stranica #2
Thumb rest #1 Thumb rest #1
Thumb rest #2 Thumb rest #2
Od ispod Od ispod
Weight system Weight system
Kabel #1 Kabel #1
Zadnja LED dioda Zadnja LED dioda
Prednje 2 LED diode Prednje 2 LED diode
Prestigio PMSG1G(crni frendov) Prestigio PMSG1G(crni frendov)
Button settings Button settings
Macro settings Macro settings
DPI & Tools DPI & Tools
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 21:39 (Vapor).
Moj PC  
73 0 hvala 78
16 godina
offline
Prestigio PMSG1y [Review by vapor]

Ja bih u pluseve dodao i to što mu je cijena niska (konkurnti sličnih karakteristika traže barem 450 Kn, uglavnom više).

Ocjenu bih mu dao 8/10, a ako bi u postotcima pri kojima bi 100% bio neki nezamislivi idealni miš ovome dao 85%.

Dobro odrađena recenzija. PLZ dodaj malo slika testova. Ne bi škodio i nekakav graf. Ako ti ne stane više slika u prvi post, dodaj u drugom postu...

*_* Što da ovdje napišem? *_*
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
offline
Prestigio PMSG1y [Review by vapor]

Kakav je u usporedbi s Firegliderom?

Volim jabuke :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Prestigio PMSG1y [Review by vapor]
power_user kaže...

Kakav je u usporedbi s Firegliderom?

Prema svemu sudeći, ja bih rekao bolji. Znatno bolji.

*_* Što da ovdje napišem? *_*
13 godina
offline
Prestigio PMSG1y [Review by vapor]

CM storm mouse test sam napravio, ali kad uploadam na BUG pola crteža se ne vidi.

Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
offline
Re: Prestigio PMSG1y [Review by vapor]
Vapor kaže...

CM storm mouse test sam napravio, ali kad uploadam na BUG pola crteža se ne vidi.

To je zbog toga što BUG forum umanjuje sve slike i ne leže mu baš najbolje velike rezolucije i wide rezolucije.

To se rješava uploadom na imageshack, zaslike ili neki sličan servis -> i onda se da linkove...

*_* Što da ovdje napišem? *_*
14 godina
offline
Re: Prestigio PMSG1y [Review by vapor]
Vapor kaže...

Kolega, dao bih ti tisuću hvala, već dva dana čekam tvoj review, otkad si posto na PCE, da češ radit review na BUG-u, baš me zanimo ovaj miš, i tvoj review došo ko naručen!?

Ovak, sad ono što mene zanima:

1. - Jeli mu zadnji kraj jako nizak, tako da kad opustiš ruku i mrdaš miš, dali ti ruka struga/klizi/vuče se po podlozi?!

2. -  Kakva je općenito kvaliteta tipki, opisao si nešto u review-u ali ništa ozbiljno, pogotovo me zanimaju bočne tipke, koliko ih je teško/lako pritisnuti?!

3. - I sad ono što me najviše zanima, kakav je onaj grip sa utorima za dva prsta, dali prsti pravilno sjedanju u utore, i dali pinky imalo dotiče podlogu (ja imam malo veću ruku od prosječne, ali imam jako dugačke prste, mogu stisnit obadva SHIFT-a jednom rukom bez problema)?! 

Hvala unaprijed!? 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
15 godina
offline
Re: Prestigio PMSG1y [Review by vapor]
Ivsa kaže...
Vapor kaže...

Kolega, dao bih ti tisuću hvala, već dva dana čekam tvoj review, otkad si posto na PCE, da češ radit review na BUG-u, baš me zanimo ovaj miš, i tvoj review došo ko naručen!?

Ovak, sad ono što mene zanima:

1. - Jeli mu zadnji kraj jako nizak, tako da kad opustiš ruku i mrdaš miš, dali ti ruka struga/klizi/vuče se po podlozi?!

2. -  Kakva je općenito kvaliteta tipki, opisao si nešto u review-u ali ništa ozbiljno, pogotovo me zanimaju bočne tipke, koliko ih je teško/lako pritisnuti?!

3. - I sad ono što me najviše zanima, kakav je onaj grip sa utorima za dva prsta, dali prsti pravilno sjedanju u utore, i dali pinky imalo dotiče podlogu (ja imam malo veću ruku od prosječne, ali imam jako dugačke prste, mogu stisnit obadva SHIFT-a jednom rukom bez problema)?! 

Hvala unaprijed!? 

iskreno prijatelju,lako je mozda kad ti sad on odgovori na pitanja tvoja,al ja ti ipak savjetujem da ako si u mogucnosti da sam probas mis u ruci :)

14 godina
offline
Re: Prestigio PMSG1y [Review by vapor]
BugHacker kaže...

iskreno prijatelju,lako je mozda kad ti sad on odgovori na pitanja tvoja,al ja ti ipak savjetujem da ako si u mogucnosti da sam probas mis u ruci :)

Znam da je tak najlakše, al nemam pojma di da odem probat dotični miš, nalazim se u Osijeku, tak da nemam baš puno izbora, a ne bih baš dao 300 KN da vidim samo kakvo je nešto, malo će mi pomoć njegovi odgovori da donesem odluku!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
15 godina
offline
Re: Prestigio PMSG1y [Review by vapor]
Ivsa kaže...
BugHacker kaže...

iskreno prijatelju,lako je mozda kad ti sad on odgovori na pitanja tvoja,al ja ti ipak savjetujem da ako si u mogucnosti da sam probas mis u ruci :)

Znam da je tak najlakše, al nemam pojma di da odem probat dotični miš, nalazim se u Osijeku, tak da nemam baš puno izbora, a ne bih baš dao 300 KN da vidim samo kakvo je nešto, malo će mi pomoć njegovi odgovori da donesem odluku!?

u tom slucaju imas pravo

16 godina
offline
Prestigio PMSG1y [Review by vapor]

Pa imaš Links u osijeku. odi tamo i pogledaj. :)

*_* Što da ovdje napišem? *_*
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Prestigio PMSG1y [Review by vapor]
191x7 kaže...

Pa imaš Links u osijeku. odi tamo i pogledaj. :)

MIsliš da će dat, uvjek sam bio skeptičan prema tom isprobavanju opreme u shop-ovima, uvjek naletim na nekog nabrijanog prodavača!?

PŠ: Alaj smo ga ošli u{#}!? 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
13 godina
offline
Re: Prestigio PMSG1y [Review by vapor]
Ivsa kaže...
Vapor kaže...

Kolega, dao bih ti tisuću hvala, već dva dana čekam tvoj review, otkad si posto na PCE, da češ radit review na BUG-u, baš me zanimo ovaj miš, i tvoj review došo ko naručen!?

Ovak, sad ono što mene zanima:

1. - Jeli mu zadnji kraj jako nizak, tako da kad opustiš ruku i mrdaš miš, dali ti ruka struga/klizi/vuče se po podlozi?!

2. -  Kakva je općenito kvaliteta tipki, opisao si nešto u review-u ali ništa ozbiljno, pogotovo me zanimaju bočne tipke, koliko ih je teško/lako pritisnuti?!

3. - I sad ono što me najviše zanima, kakav je onaj grip sa utorima za dva prsta, dali prsti pravilno sjedanju u utore, i dali pinky imalo dotiče podlogu (ja imam malo veću ruku od prosječne, ali imam jako dugačke prste, mogu stisnit obadva SHIFT-a jednom rukom bez problema)?! 

Hvala unaprijed!? 

!. K Da bi mi ruka moga sjest  nemogu skroz palmat miš, ali mi ne smeta jer je dovoljno visok da mi odigne ruku od podloge. To sve ovisi o veličini ruke. Pitaj u Linksa da ti ga otvore, jer kad sam ja kupio miš nije bilo nikakvih naljepnica koje bi spriječavale otvaranje, dakle miš se može izvadit i vratit bez ikakvih posljedica na pakiranje. Iskoristi to kao argument u Linksa pa ih pitaj da ti otvore.

2.Kvaliteta tipki je izvrsna, bočne nisu baš lake ali ni toliko tvrde za stisnut. Rekao bih neka sredina.

3. Ruka ti je malo duža od moje jer meni čipo ima između dva shifta. Prsti lijepo sjednu i pinky je udaljen nekih 1cm od podloge tj. kompletno sjedne u u utor.

14 godina
offline
Re: Prestigio PMSG1y [Review by vapor]
Vapor kaže...
Ivsa kaže...
Vapor kaže...

Kolega, dao bih ti tisuću hvala, već dva dana čekam tvoj review, otkad si posto na PCE, da češ radit review na BUG-u, baš me zanimo ovaj miš, i tvoj review došo ko naručen!?

Ovak, sad ono što mene zanima:

1. - Jeli mu zadnji kraj jako nizak, tako da kad opustiš ruku i mrdaš miš, dali ti ruka struga/klizi/vuče se po podlozi?!

2. -  Kakva je općenito kvaliteta tipki, opisao si nešto u review-u ali ništa ozbiljno, pogotovo me zanimaju bočne tipke, koliko ih je teško/lako pritisnuti?!

3. - I sad ono što me najviše zanima, kakav je onaj grip sa utorima za dva prsta, dali prsti pravilno sjedanju u utore, i dali pinky imalo dotiče podlogu (ja imam malo veću ruku od prosječne, ali imam jako dugačke prste, mogu stisnit obadva SHIFT-a jednom rukom bez problema)?! 

Hvala unaprijed!? 

!. K Da bi mi ruka moga sjest  nemogu skroz palmat miš, ali mi ne smeta jer je dovoljno visok da mi odigne ruku od podloge. To sve ovisi o veličini ruke. Pitaj u Linksa da ti ga otvore, jer kad sam ja kupio miš nije bilo nikakvih naljepnica koje bi spriječavale otvaranje, dakle miš se može izvadit i vratit bez ikakvih posljedica na pakiranje. Iskoristi to kao argument u Linksa pa ih pitaj da ti otvore.

2.Kvaliteta tipki je izvrsna, bočne nisu baš lake ali ni toliko tvrde za stisnut. Rekao bih neka sredina.

3. Ruka ti je malo duža od moje jer meni čipo ima između dva shifta. Prsti lijepo sjednu i pinky je udaljen nekih 1cm od podloge tj. kompletno sjedne u u utor.

Hvala na odgovorima, udario bih ti tisuču puta hvala, samo da mogu!?

Inače, razmišljam o prodaji mog Logitech-a G700, jako me iritira što nema pinky rest, a i kako god ga obuhvatim, ruka mi se vuče po podlozi, a podloga je tvrda, te me prilično iritira, i po mozgu, i po ušima, a i po ruci!? {#}
Mislim da bi mi Prestigio dobro sjeo, stvarno ću morat otić do Links-a pa ga isprobat, čini mi se kao jedno od potencijalnih rješenja, žao mi je sam što nigdi u Hrvatskoj ne mogu nać Mionix Naos 5000, mislm da bi mi on taman sjeo!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
13 godina
offline
Re: Prestigio PMSG1y [Review by vapor]
Čitao sam review na tehnoguru.info, pod naslovom dva igračka miša i navedeno je da ovaj miš totalno neukrotiv na tvrdim podlogama. Što se tiče mionixa. Tu opremu drží jedan shop u HR. Neznam mu ime, ali upiši u bugsearch postove sa mionix i nadji link. eve nasao Sam ti link http://www.segar.hr/categories/1000274
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2011 12:58 (Vapor).
13 godina
neaktivan
offline
Prestigio PMSG1y [Review by vapor]

I ja sam kupio nedavno ovaj mis i moram reci da sam prilicno zadovoljan iako sam bio skeptican zato sta imam vise claw grip sto se tice kraja mislim da mozes bit siguran da ti se ruka nece ''vuci'' po podlozi dosta je odignuto. Mali nedostatak meni je jedino kod tih bocnih tipaka sta su mi malo previsoko volio bi da su malo nize. A sto se tice gripa koji podrzava obadva prsta meni osobno je jako udoban.

 
1 0 hvala 1
14 godina
offline
Re: Prestigio PMSG1y [Review by vapor]
Vapor kaže...
Čitao sam review na tehnoguru.info, pod naslovom dva igračka miša i navedeno je da ovaj miš totalno neukrotiv na tvrdim podlogama. Što se tiče mionixa. Tu opremu drží jedan shop u HR. Neznam mu ime, ali upiši u bugsearch postove sa mionix i nadji link. eve nasao Sam ti link http://www.segar.hr/categories/1000274

Evo sad sam i ja pročitao review na Technoguru-u, ali i G700 jako klizi po mojoj podlozi, ali to mi odgovara, tako da mi to nije nimalo naodmet!?

A za link do Mionix-a, puno hvala, al kad sam vidio cjenu, veselje splasnilo, naime, taj miš kojeg sam razmatrao košta 650 KN, a to je malo previše, bar za mene, ali još jednom hvala na svoj pomoći!? 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
15 godina
neaktivan
offline
Prestigio PMSG1y [Review by vapor]

Danas sam ga kupio, i jednostavno sam oduševljen njime! Svaka čast na recenziji {#} Samo, kako programirati tipke?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Prestigio PMSG1y [Review by vapor]
snimis makro, spremis ga i taj makro postavis na tipku koju zelis. Laptop mi je u kvaru pa ne mogu detaljno opisati.
15 godina
neaktivan
offline
Prestigio PMSG1y [Review by vapor]

Hvala na trudu, ali jednostavno ne kužim taj način postavljanja...Na fireglideru je bilo dodjeljivanje svakoj tipki pojedinu funkciju uz pomoć grafičkog prikaza...Ovo me zbunjuje {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Prestigio PMSG1y [Review by vapor]
Riker kaže...

Hvala na trudu, ali jednostavno ne kužim taj način postavljanja...Na fireglideru je bilo dodjeljivanje svakoj tipki pojedinu funkciju uz pomoć grafičkog prikaza...Ovo me zbunjuje {#}

Pa pod Button settings mijenjaš što koja tipka radi. Ako tipkihoćeš dodijeliti makro, napraviš makro i onda u Button settings dodijeliš tipki.

Što bi vi poručii sudu u Den Haagu? Ja ništa, nisu toga vrijedni. Ali rado bih sudjelovao u stvaranju optužnice za njihove sudce!
15 godina
neaktivan
offline
Prestigio PMSG1y [Review by vapor]

Ali pod button settings, kad stisnem na oznaku neke tipke, ona samo posvijetli i to je to. Nigdje ne stoje opcije za odabrati određenu funkciju...{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Prestigio PMSG1y [Review by vapor]

Ali izgleda da nije do mene, pošto se i neki drugi ljudi na internetu 'bune' kako softver nije dobro sređen. Btw. windowsi mi ga pod devices and printers prepoznaju kao G3 (i prikazana je tipkovnica)?{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Prestigio PMSG1y [Review by vapor]
Trebas napravit makro, spremit ga. I onda odes na button settings i makro koji je spremljen u lijevom dijelu dovuci do zeljene tipke
13 godina
offline
Re: Prestigio PMSG1y [Review by vapor]
Ne otvori se menu za biranje funkcije. Pokusaj povuc neki button na drugi.
15 godina
neaktivan
offline
Prestigio PMSG1y [Review by vapor]

Ma..ne kužim što bi trebalo predstavljati taj makro, ni zašto je tamo tipka record, import, export...Kako god...{#} Miš je hardverski jednostavno odličan, ali softver mu je totalno bzvz. A da ne spominjem kako nije niti pošteno prepoznat na Sedmici..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Prestigio PMSG1y [Review by vapor]

Imao si miša koji također podržava makroe a sad kao ne znaš što su makroi? lol

Makroi su najjednostavnije rečeno slijed naredbi.

 

Recimo ja sam na svom Kudosu (koji ima isti softver kao taj Prestigio) isprogramirao makro za dvoklik (klik - pauza - klik - pauza) i dodijelio ga tipki te mi sad ta tipka u Windowsima i igrama služi kao dvoklik. Na jedan sam si profil tako bindao i nešto što sam nazvao ultrascroll (dva makroa za neprekidan scroll, u oba smijera) pa sad kad odaberem taj profil i zavrtim scroll ka recimo nazad odnosno dolje ja pustim scroll a ono i dalje scrolla (našto kao logitechov hiperscroll samo bez fizičke vrtnje samog scrolla). Sva tri makroa (dvoklik, scroll u jednom smjeru i scroll u drugom) mi znaju dobro doći. Dobro dođe i makro za okret od 180° u recimo UT 2k4 (klikneš tipku, lik ti se okrene).

Što bi vi poručii sudu u Den Haagu? Ja ništa, nisu toga vrijedni. Ali rado bih sudjelovao u stvaranju optužnice za njihove sudce!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Prestigio PMSG1y [Review by vapor]

Fino napravljen review. Ovih dana cu i ja svoj malo urediti, sa nekim dodatnim testovima. {#}

Turbo is my heart, nos is my blood and cars are my life! .. That's Low Life !
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
offline
Re: Prestigio PMSG1y [Review by vapor]
Gman kaže...

Fino napravljen review. Ovih dana cu i ja svoj malo urediti, sa nekim dodatnim testovima. {#}

Ajde, i lijepo napravi slikovni ili video zapis kako si programirao tipke i ja zadovoljan {#}

13 godina
offline
Re: Prestigio PMSG1y [Review by vapor]
Ja napravim cim popravim laptop, sutra vjerojatno
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice