Warcraft 3

poruka: 18
|
čitano: 3.601
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Warcraft III !!

znam da sam "malo" zakasnio no spremam se za sastavit mali lan doma
pa sam skinuo legendu za malo se tabat uživo, imate na torrentima zipiran,
popatchiran warcraft 3 sa dota i sa svim proširenjima unutra, netreba instalacija,
samo raspakiraj i deri.

eh sad zapeo mi je za oko balans rasa, sin (1 razred) me stalno pita "koji
su najjači" znate klince, a ja mu uvijek govorim da su jednaki svi no jel to baš
tako? naravno da to ovisi o vještini igrača i da je balans fino uštiman no govorim
sad o čistoj makljaži bez puno micromanagmenta. To je inače moj stil igre, preferiram
pasivne skilove kod heroja i ograničenu upotrebu magija, prvo što sam zapazio;

"najjača" rasa su orci a ljudi su im na milimetar blizu ili su čak jednaki. Ljudi, iako
"nezanimljiva" i "obična" rasa, imaju izvrstan balans jedinica, najbolju i najrazrađeniju
obranu i obrambene strukture, izvrsne magove, izvrsne heroje, jaku i neugodnu napadnu
vojsku, samo im je osnovna jedinica slabašna i špijuni su im loši. Zračne snage su im možda
najbolje u igri

Orci slično, slaba obrana, dobri napadni heroji, najjača vojska, najjača osnovna jedinica
(grunt) možda najjača teška jedinica (tauren) izvrsni magovi no loše zračne snage, loši špijuni
(dakle čista sila, kao rusi :-) 

Elfovi, relativno slaba vojska, izvrsni heroji, osrednji do loši magovi, osrednja do loša obrana, osrednje
do loše zračne jedinice, jako dobri špijuni izvidnici (one sove) , sve u svemu prilično neimpresivno no
ipak bolje od...

Undeadovi. Uvjerljivo najslabiji. izvrsni magovi, najbolji špijuni no sve ostalo loše, najgori heroji,
najgora napadna vojska, solidna obrana, loše zračne jedinice, dobra protuzračna obrana

kad igram mapu sa undeadovima uvijek biram neprijatelje night elfove.
Slično i kad biram humane uzimam orce na drugoj strani i vice versa. Pobjediti recimo orke
sa undeadovima je vrlo teško, uvijek popušim okršaje i čarke, koliko god puta učitavao poziciju.
pokušavao sam se recimo suprotstavit jednom razvijenoj ljudskoj vojsci, dva heroja 4-5 level i
dvije jake grupe, možda 80 snaga vojske (od 100), ja night elf, imao sam sve, svaka grupa medvjeda
sa roarom, bunare koji su me liječili u blizini, kamene divove kojima sam počupao grane, hrpu hunteressa
i nešto archera, nešto zračnih snaga, isto vojska 80 cca snage, očekivao sam napad i pripremio sam
se summonima i magijama i dobro sam razmještavao vojsku no udarna grupa humana bi me redovito
porazila u 7-8 pokušaja, s koje god strane ih stiskao u "kliješta".

normalno da night elfovi imaju neke druge prednosti, recimo mogu se širit jako brzo, recimo igrač
koji se fura na micromanagment može sa undeadovskim magovima + izviđanjem itekako napraviti
dobar posao no kod iznenednih napada i sl, dok necromanceri raisaju kosture, prošo voz i selo ti gori.
kad ti napadaš, onda je nešto bolje no svjejedno je pipavo i zajebano, dok je kod oraka recimo samo
peri deri.
Kod heroja najbolji su oni s aurama koje ti poboljšavaju snagu svih jedinica grupe, oni s liejčenjem
su jako dobri u početku, oni s izviđanjem su korisni uvijek. Napadne magije su u početku donekle korisne,
poslije slabo. Primjećujem da heroji koji se bore ranged duže preživljavaju u igri., što je bitno.
I što kažete na ovu "teoriju"?

Moj PC  
2 2 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Warcraft III !!
Thorien Kell kaže...

"najjača" rasa su orci a ljudi su im na milimetar blizu ili su čak jednaki. Ljudi, iako
"nezanimljiva" i "obična" rasa, imaju izvrstan balans jedinica, najbolju i najrazrađeniju
obranu i obrambene strukture, izvrsne magove, izvrsne heroje, jaku i neugodnu napadnu
vojsku, samo im je osnovna jedinica slabašna i špijuni su im loši. Zračne snage su im možda
najbolje u igri

Zračne snage najjače? ne bih se baš složio. Undead Gargoyle je jeftin i odlična anti-air jedinica s solidnim napadom na zemlju. Frost wyrmovi razvaljuju sve živo.

Thorien Kell kaže...

Orci slično, slaba obrana, dobri napadni heroji, najjača vojska, najjača osnovna jedinica
(grunt) možda najjača teška jedinica (tauren) izvrsni magovi no loše zračne snage, loši špijuni
(dakle čista sila, kao rusi :-) 

Ali dosta skupe jedinice, loša mogućnost healinga što nije baš za pohvalu.

Thorien Kell kaže...

Undeadovi. Uvjerljivo najslabiji. izvrsni magovi, najbolji špijuni no sve ostalo loše, najgori heroji,
najgora napadna vojska, solidna obrana, loše zračne jedinice, dobra protuzračna obrana

E sada si totalno fulao.

Jedinice koje se brzo proizvode i imaju malu cijenu  nadoknađuju jačinu (brojnost)

Različiti heroji. Vampiric Aura i Abominationi čuda rade (ako baciš na njih još i unholy frenzy necromanceri ni neće moći dizati kosture brzo kako protivnik umire), a da ne govorim o infernalu koji je focus fired čim dođe u igru. Death knight je ok, lich king mi je očajan - ali sve u svemu ok

Za zračne jedinice sam ti gore rekao

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
Warcraft III !!

Mislim da si se malo zaletio. Da si nekoliko godina igrao na b.net-u i nagledao se nekoliko desetaka (stotina) replaya vrhunskih igrača, znao bi da ne možeš zanemarit micro i da ne možeš zanemariti činjenicu da se ne gleda sirova snaga rase nego međusobni odnosi (poput kamen-škare-papir ili tauren-dryad-gryphon). Po tvojem su orci najjači, ali su dosta slabi na brzi napad undeada s kosturima. Sad se u pitanje dovodi i veličina mape i mogućnost da se tako brzi napad izvede itd. Puno je tu faktora na koje igrač mora misliti i na kraju uspjet pogodit idealno vrijeme za napad. Ako nisi igrao online, nemaš pojma što ljudi sve smisle. Počevši od razgradnje ispred tvoje baze, hit&run ratovanja, harrassa sa blademasterom/demon hunterom do tower rush/push-a. Partija često završi da nisi došao niti do tier2.

Ukratko, to o najjačoj rasi je tebi u glavi. Svaka ima prednosti i mane i samo je pitanje kako ćeš ih ti iskoristiti.

http://kv43994.mybrute.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2009 23:27 (Kuv).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Warcraft III !!

@Paolo

za gargoylu ne znam, ne koristim je previše kao ni zračne snage općenito. njena anti-zrak korisnost je nebitna kad

imaš one paukove sa web entangle. za koristit je kao jurišnika je relativno osjetljiva, malo HPa i nema area napad

kao human griffin koji je puno opakija zračna anti-ground jedinica.

frost wyrm dobar ali je relativno skup, ako ćeš ima 4-5 komada moraš bitno žrtvovat kopnenu vojsku (smanjit je na pola!)

a to nikako ne volim radit, jer postajem jako nervozan onda :-)

Mogućnost healinga kod oraka nikako nije slaba, zapravo oni witch doctori koji   bacaju charm of healing usred bitke

su vjerovatno najjače healing jedinice, kao i najjači healing heroj, onaj rasta-šaman je tamo.

što se tiče undeadovskih jedinica koje se brzo proizvode itd moram ti reć da više nalazim korisne jake i skupe

jedinice, ove slabe prebrzo umiru i na kraju redovito ostaješ samo na kvalitenijim jedinicama. između grunta i ghoula

uvijek bi uzeo grunta.

kosturi i unholy frenzy su OK, oni su "kick" koji diže undeadove na respektabilnu snagu no problem je u tome

da su bitke često iznenadne, brze i frenetične a obje stvari traže dosta micromanagmenta.   dok ja iskrcam leševe

iz onih katapulta pa dok naredim   necroima da raisaju kosture pa dok počnem bacat frenzy orci mi već razvale pola

vojske. možda ima ljudi koji više forsiraju napade s undeadovima što je za njih puno bolja taktika no mom stilu igre

nikako ne pašu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Warcraft III !!

@kuv

točno nisam stručnjak u warcraftu, igram ga onako casual i na bnetu nisam igrao nikad.

možda su dane primjedbe više za borbu sa kompom dok na bnetu i nemaju smisla previše.

mene najviše smeta primjer koji sam ti gore naveo, kad u svojoj bazi, pojačan ancient protectorima,

healing poolovima, druidima u bear formi sa roarom , mountan giantima sa palicama od drva, sa aurom

of trueshot i thorns, sa razvijenom vojskom i sa summonanm beštijama ne mogu preživjet humanski

napad ni pod razno.

isto tako sam igrao neke male mape sa undeadovima protiv oraka i pušio redovito, okršaji su se

događali rano jer je mapa bila mala i restartao sam igru 3-4 puta al kojom god da taktikom krenem

nema uspjeha.

naravno, kad sam uzeo humane razbio sam orke bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Thorien Kell kaže...

@Paolo

za gargoylu ne znam, ne koristim je previše kao ni zračne snage općenito. njena anti-zrak korisnost je nebitna kad

imaš one paukove sa web entangle. za koristit je kao jurišnika je relativno osjetljiva, malo HPa i nema area napad

kao human griffin koji je puno opakija zračna anti-ground jedinica.

frost wyrm dobar ali je relativno skup, ako ćeš ima 4-5 komada moraš bitno žrtvovat kopnenu vojsku (smanjit je na pola!)

a to nikako ne volim radit, jer postajem jako nervozan onda :-)

Mogućnost healinga kod oraka nikako nije slaba, zapravo oni witch doctori koji   bacaju charm of healing usred bitke

su vjerovatno najjače healing jedinice, kao i najjači healing heroj, onaj rasta-šaman je tamo.

što se tiče undeadovskih jedinica koje se brzo proizvode itd moram ti reć da više nalazim korisne jake i skupe

jedinice, ove slabe prebrzo umiru i na kraju redovito ostaješ samo na kvalitenijim jedinicama. između grunta i ghoula

uvijek bi uzeo grunta.

kosturi i unholy frenzy su OK, oni su "kick" koji diže undeadove na respektabilnu snagu no problem je u tome

da su bitke često iznenadne, brze i frenetične a obje stvari traže dosta micromanagmenta.   dok ja iskrcam leševe

iz onih katapulta pa dok naredim   necroima da raisaju kosture pa dok počnem bacat frenzy orci mi već razvale pola

vojske. možda ima ljudi koji više forsiraju napade s undeadovima što je za njih puno bolja taktika no mom stilu igre

nikako ne pašu.

Ajmo redom

Nebitna je i korisnost gryphona kada paukovi entagle.

Malo HP-a nadoknađuje Stone formom i brzom regeneracijom

Gryphon nije anti-air, tako da uopće ne može konkurirati gargoyle-u

Ne moraš ih imati 5 - dovoljan je jedan s freezing breath da uspori portivnike i proizvodnju vojske

Onaj healing ward ima 5 HP-a. Jedan udarac i više ga nema. A ti samo troši manu i čekaj cooldown

Rasta šaman ne postoji - pričamo o warcraftu 3, a ne The frozen throneu (tako si napisao u naslovu)

Undead jedinice možeš slobodno računati kao duple ako necromanceri rade svoj posao kako spada

Tu ti ne mogu pomoći - treba imati prakse

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
18 godina
neaktivan
Warcraft III !!

usporedjivanje rasa je FAIL

najbolja je ona s kojom najbolje znas igrat i koja ti najvise pase, a svaka partija je tolko razlicita i moze se razvit u n smijerova da je o nekim univerzalnim taktikama i odnosima jedinica  besmisleno govorit, sve ima svoj otrov i protuotrov.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2009 1:27 (bistri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bistri kaže...

usporedjivanje rasa je FAIL

Zašto bi uspoređivanje rasa bilo fail?

Balans i usporedba rasa je recimo itekako bitna blizzardu, koliko su samo puta nerfali i

mijenjali statistike svim mogućim jedinicama?   Savešeni balans u igri koja je ovako kompleksna

i raznolika je de fakto nemoguć.   Volio bi se dokopat službenih blizzardovih statistika o tome

koliko igrači biraju određenu rasu i koja statistički gledano najčešće pobjeđuje odn gubi.

Kladio bi se da to korenspondira sa mojim zapažanjima ;-)

17 godina

Ja sam na b.net-u odigrao oko tisuću partija (ne računajući custom mape) i to uglavnom 2v2 ili 3v3. Mogu ti reći da su po mom iskustvu humani najmanje birana rasa.

Što se tiče toga da te humani razvale... Insaneu ne smiješ dopustiti da se razvije. Treba ga pokositi u prvih pola sata (može se i za oko 15min 1v1). On u prve dvije sekunde napada svim jedinicama podijeli složene naredbe, a ti si i sam rekao da samo pobereš vojsku i pošalješ naprijed. Osim toga, to nije stil igre nego lijenost. U ternutku okršaja treba castat sve što se može i micrat jer tu leži vještina. Compu to ide super.

17 godina
neaktivan
Warcraft 3

samo upiši whosyourdaddy i sve je dobro lolCool

orks is made for two thing' fighting and winnning we are going smash hummies who isten to folk
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kuv kaže...

Ja sam na b.net-u odigrao oko tisuću partija (ne računajući custom mape) i to uglavnom 2v2 ili 3v3. Mogu ti reći da su po mom iskustvu humani najmanje birana rasa.

Što se tiče toga da te humani razvale... Insaneu ne smiješ dopustiti da se razvije. Treba ga pokositi u prvih pola sata (može se i za oko 15min 1v1). On u prve dvije sekunde napada svim jedinicama podijeli složene naredbe, a ti si i sam rekao da samo pobereš vojsku i pošalješ naprijed. Osim toga, to nije stil igre nego lijenost. U ternutku okršaja treba castat sve što se može i micrat jer tu leži vještina. Compu to ide super.

Mislim da je pretjerano pricat o jacini sirove snage rasa jer je to glupo...

Dogovori se sa prijateljem da napravite isti broj odredenih meele unita i napadnete jedan drugog bez heroja...

Na kraju onaj koji izgubi neka proba opet sa samo 2 micra, i vidjet ces nikakvu razliku...

Sta se tice zracnih unita, meni je to sve odlicno balancirano, elfovi su malo "slabiji" jer chimere ne naparaju air unite, ali zato kiraju zemlju.

Ja igram random, i meni je bas sve isto...

preferiram elfa i undeada

potpis :D
17 godina

10 na 10 druid of the claw. on neka samo pošalje da se tuku, a ja ću maknut onog na kog je on naredio da se napadne i bacit cu rejuvination na njega. dakle, dok njegovi trce za tim koji bjezi i obnavlja se, moji ce njegove tuci. nema teorije da nakon 100 pokušaja on dobije ijednom.

17 godina
neaktivan
Kuv kaže...

10 na 10 druid of the claw. on neka samo pošalje da se tuku, a ja ću maknut onog na kog je on naredio da se napadne i bacit cu rejuvination na njega. dakle, dok njegovi trce za tim koji bjezi i obnavlja se, moji ce njegove tuci. nema teorije da nakon 100 pokušaja on dobije ijednom.

Zasto bi napadao samo jednog?

attack u blizini tvoje vojske

17 godina
Warcraft 3

Igral sam većinom s elfovima i ni po čemu ne vidim da su slabiji od ostalih.

Mislim da imaju najbolje ranged jedinice i najbolju obranu baze, tj. najteže osvajanje iste.

Kao najgori protivnici, meni su se istaknuli upravo undead, po tebi najslabija vrsta.

Oni su me jedno vrijeme ownali i time dobro živcirali.

Ne znam, mislim da su podjednake snage rasa, zavisi samo kolko se naučiš s kojima igrati...

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Warcraft 3
Armor kaže...

Kao najgori protivnici, meni su se istaknuli upravo undead, po tebi najslabija vrsta.

Oni su me jedno vrijeme ownali i time dobro živcirali.

mislim da te spy +desy previse nervirao jer sa dry nisi fokusirao na desy a sa meelom pokupio spidere :D ? :p

16 godina
neaktivan
Kuv kaže...

Humani su najmanje birani zbog "uncoolness" faktora ili nevaljaju?

I nisam rekao da "samo poberem vojsku i pošaljem naprijed", nisam baš -toliko- loš :-) No volim kombinacije koje ne traže veliki

micromanagment i baziram vojsku na sirovoj snazi uglavnom kopennih jedinica a magove koristim uglavnom za support, a ne baziram

igru na micromanagmentu magija. Dakle preferiram aure odn. heroje s aurama, kodo beastove (i oni imaju svojevrsnu "auru"), magije

tipa roar koji djeluju na sve bliske jedinice i sl.

17 godina
neaktivan
Warcraft 3

humani su odlicni ovisi protiv koga igras

elfa i undeda mortal team jednostavno pojedu...

rifel + mortal sa nesto meela caruju

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Warcraft 3

warcraft je po meni jedna od najboljih igara svih vremena,uvijek su mi najdrazi bili orci jos u frozen thronu dodje onaj novi heroj...a ni ljudi mi nisu bili mrski...

GTI - Das Auto
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice