Zračne snage najjače? ne bih se baš složio. Undead Gargoyle je jeftin i odlična anti-air jedinica s solidnim napadom na zemlju. Frost wyrmovi razvaljuju sve živo.
Ali dosta skupe jedinice, loša mogućnost healinga što nije baš za pohvalu.
E sada si totalno fulao.
Jedinice koje se brzo proizvode i imaju malu cijenu nadoknađuju jačinu (brojnost)
Različiti heroji. Vampiric Aura i Abominationi čuda rade (ako baciš na njih još i unholy frenzy necromanceri ni neće moći dizati kosture brzo kako protivnik umire), a da ne govorim o infernalu koji je focus fired čim dođe u igru. Death knight je ok, lich king mi je očajan - ali sve u svemu ok
Za zračne jedinice sam ti gore rekao
Mislim da si se malo zaletio. Da si nekoliko godina igrao na b.net-u i nagledao se nekoliko desetaka (stotina) replaya vrhunskih igrača, znao bi da ne možeš zanemarit micro i da ne možeš zanemariti činjenicu da se ne gleda sirova snaga rase nego međusobni odnosi (poput kamen-škare-papir ili tauren-dryad-gryphon). Po tvojem su orci najjači, ali su dosta slabi na brzi napad undeada s kosturima. Sad se u pitanje dovodi i veličina mape i mogućnost da se tako brzi napad izvede itd. Puno je tu faktora na koje igrač mora misliti i na kraju uspjet pogodit idealno vrijeme za napad. Ako nisi igrao online, nemaš pojma što ljudi sve smisle. Počevši od razgradnje ispred tvoje baze, hit&run ratovanja, harrassa sa blademasterom/demon hunterom do tower rush/push-a. Partija često završi da nisi došao niti do tier2.
Ukratko, to o najjačoj rasi je tebi u glavi. Svaka ima prednosti i mane i samo je pitanje kako ćeš ih ti iskoristiti.
@Paolo
za gargoylu ne znam, ne koristim je previše kao ni zračne snage općenito. njena anti-zrak korisnost je nebitna kad
imaš one paukove sa web entangle. za koristit je kao jurišnika je relativno osjetljiva, malo HPa i nema area napad
kao human griffin koji je puno opakija zračna anti-ground jedinica.
frost wyrm dobar ali je relativno skup, ako ćeš ima 4-5 komada moraš bitno žrtvovat kopnenu vojsku (smanjit je na pola!)
a to nikako ne volim radit, jer postajem jako nervozan onda :-)
Mogućnost healinga kod oraka nikako nije slaba, zapravo oni witch doctori koji bacaju charm of healing usred bitke
su vjerovatno najjače healing jedinice, kao i najjači healing heroj, onaj rasta-šaman je tamo.
što se tiče undeadovskih jedinica koje se brzo proizvode itd moram ti reć da više nalazim korisne jake i skupe
jedinice, ove slabe prebrzo umiru i na kraju redovito ostaješ samo na kvalitenijim jedinicama. između grunta i ghoula
uvijek bi uzeo grunta.
kosturi i unholy frenzy su OK, oni su "kick" koji diže undeadove na respektabilnu snagu no problem je u tome
da su bitke često iznenadne, brze i frenetične a obje stvari traže dosta micromanagmenta. dok ja iskrcam leševe
iz onih katapulta pa dok naredim necroima da raisaju kosture pa dok počnem bacat frenzy orci mi već razvale pola
vojske. možda ima ljudi koji više forsiraju napade s undeadovima što je za njih puno bolja taktika no mom stilu igre
nikako ne pašu.
@kuv
točno nisam stručnjak u warcraftu, igram ga onako casual i na bnetu nisam igrao nikad.
možda su dane primjedbe više za borbu sa kompom dok na bnetu i nemaju smisla previše.
mene najviše smeta primjer koji sam ti gore naveo, kad u svojoj bazi, pojačan ancient protectorima,
healing poolovima, druidima u bear formi sa roarom , mountan giantima sa palicama od drva, sa aurom
of trueshot i thorns, sa razvijenom vojskom i sa summonanm beštijama ne mogu preživjet humanski
napad ni pod razno.
isto tako sam igrao neke male mape sa undeadovima protiv oraka i pušio redovito, okršaji su se
događali rano jer je mapa bila mala i restartao sam igru 3-4 puta al kojom god da taktikom krenem
nema uspjeha.
naravno, kad sam uzeo humane razbio sam orke bez problema.
@Paolo
za gargoylu ne znam, ne koristim je previše kao ni zračne snage općenito. njena anti-zrak korisnost je nebitna kad
imaš one paukove sa web entangle. za koristit je kao jurišnika je relativno osjetljiva, malo HPa i nema area napad
kao human griffin koji je puno opakija zračna anti-ground jedinica.
frost wyrm dobar ali je relativno skup, ako ćeš ima 4-5 komada moraš bitno žrtvovat kopnenu vojsku (smanjit je na pola!)
a to nikako ne volim radit, jer postajem jako nervozan onda :-)
Mogućnost healinga kod oraka nikako nije slaba, zapravo oni witch doctori koji bacaju charm of healing usred bitke
su vjerovatno najjače healing jedinice, kao i najjači healing heroj, onaj rasta-šaman je tamo.
što se tiče undeadovskih jedinica koje se brzo proizvode itd moram ti reć da više nalazim korisne jake i skupe
jedinice, ove slabe prebrzo umiru i na kraju redovito ostaješ samo na kvalitenijim jedinicama. između grunta i ghoula
uvijek bi uzeo grunta.
kosturi i unholy frenzy su OK, oni su "kick" koji diže undeadove na respektabilnu snagu no problem je u tome
da su bitke često iznenadne, brze i frenetične a obje stvari traže dosta micromanagmenta. dok ja iskrcam leševe
iz onih katapulta pa dok naredim necroima da raisaju kosture pa dok počnem bacat frenzy orci mi već razvale pola
vojske. možda ima ljudi koji više forsiraju napade s undeadovima što je za njih puno bolja taktika no mom stilu igre
nikako ne pašu.
Ajmo redom
Nebitna je i korisnost gryphona kada paukovi entagle.
Malo HP-a nadoknađuje Stone formom i brzom regeneracijom
Gryphon nije anti-air, tako da uopće ne može konkurirati gargoyle-u
Ne moraš ih imati 5 - dovoljan je jedan s freezing breath da uspori portivnike i proizvodnju vojske
Onaj healing ward ima 5 HP-a. Jedan udarac i više ga nema. A ti samo troši manu i čekaj cooldown
Rasta šaman ne postoji - pričamo o warcraftu 3, a ne The frozen throneu (tako si napisao u naslovu)
Undead jedinice možeš slobodno računati kao duple ako necromanceri rade svoj posao kako spada
Tu ti ne mogu pomoći - treba imati prakse
usporedjivanje rasa je FAIL
najbolja je ona s kojom najbolje znas igrat i koja ti najvise pase, a svaka partija je tolko razlicita i moze se razvit u n smijerova da je o nekim univerzalnim taktikama i odnosima jedinica besmisleno govorit, sve ima svoj otrov i protuotrov.
usporedjivanje rasa je FAIL
Zašto bi uspoređivanje rasa bilo fail?
Balans i usporedba rasa je recimo itekako bitna blizzardu, koliko su samo puta nerfali i
mijenjali statistike svim mogućim jedinicama? Savešeni balans u igri koja je ovako kompleksna
i raznolika je de fakto nemoguć. Volio bi se dokopat službenih blizzardovih statistika o tome
koliko igrači biraju određenu rasu i koja statistički gledano najčešće pobjeđuje odn gubi.
Kladio bi se da to korenspondira sa mojim zapažanjima ;-)
Ja sam na b.net-u odigrao oko tisuću partija (ne računajući custom mape) i to uglavnom 2v2 ili 3v3. Mogu ti reći da su po mom iskustvu humani najmanje birana rasa.
Što se tiče toga da te humani razvale... Insaneu ne smiješ dopustiti da se razvije. Treba ga pokositi u prvih pola sata (može se i za oko 15min 1v1). On u prve dvije sekunde napada svim jedinicama podijeli složene naredbe, a ti si i sam rekao da samo pobereš vojsku i pošalješ naprijed. Osim toga, to nije stil igre nego lijenost. U ternutku okršaja treba castat sve što se može i micrat jer tu leži vještina. Compu to ide super.
samo upiši whosyourdaddy i sve je dobro lol
Ja sam na b.net-u odigrao oko tisuću partija (ne računajući custom mape) i to uglavnom 2v2 ili 3v3. Mogu ti reći da su po mom iskustvu humani najmanje birana rasa.
Što se tiče toga da te humani razvale... Insaneu ne smiješ dopustiti da se razvije. Treba ga pokositi u prvih pola sata (može se i za oko 15min 1v1). On u prve dvije sekunde napada svim jedinicama podijeli složene naredbe, a ti si i sam rekao da samo pobereš vojsku i pošalješ naprijed. Osim toga, to nije stil igre nego lijenost. U ternutku okršaja treba castat sve što se može i micrat jer tu leži vještina. Compu to ide super.
Mislim da je pretjerano pricat o jacini sirove snage rasa jer je to glupo...
Dogovori se sa prijateljem da napravite isti broj odredenih meele unita i napadnete jedan drugog bez heroja...
Na kraju onaj koji izgubi neka proba opet sa samo 2 micra, i vidjet ces nikakvu razliku...
Sta se tice zracnih unita, meni je to sve odlicno balancirano, elfovi su malo "slabiji" jer chimere ne naparaju air unite, ali zato kiraju zemlju.
Ja igram random, i meni je bas sve isto...
preferiram elfa i undeada
10 na 10 druid of the claw. on neka samo pošalje da se tuku, a ja ću maknut onog na kog je on naredio da se napadne i bacit cu rejuvination na njega. dakle, dok njegovi trce za tim koji bjezi i obnavlja se, moji ce njegove tuci. nema teorije da nakon 100 pokušaja on dobije ijednom.
10 na 10 druid of the claw. on neka samo pošalje da se tuku, a ja ću maknut onog na kog je on naredio da se napadne i bacit cu rejuvination na njega. dakle, dok njegovi trce za tim koji bjezi i obnavlja se, moji ce njegove tuci. nema teorije da nakon 100 pokušaja on dobije ijednom.
Zasto bi napadao samo jednog?
attack u blizini tvoje vojske
Igral sam većinom s elfovima i ni po čemu ne vidim da su slabiji od ostalih.
Mislim da imaju najbolje ranged jedinice i najbolju obranu baze, tj. najteže osvajanje iste.
Kao najgori protivnici, meni su se istaknuli upravo undead, po tebi najslabija vrsta.
Oni su me jedno vrijeme ownali i time dobro živcirali.
Ne znam, mislim da su podjednake snage rasa, zavisi samo kolko se naučiš s kojima igrati...
Kao najgori protivnici, meni su se istaknuli upravo undead, po tebi najslabija vrsta.
Oni su me jedno vrijeme ownali i time dobro živcirali.
mislim da te spy +desy previse nervirao jer sa dry nisi fokusirao na desy a sa meelom pokupio spidere :D ? :p
Humani su najmanje birani zbog "uncoolness" faktora ili nevaljaju?
I nisam rekao da "samo poberem vojsku i pošaljem naprijed", nisam baš -toliko- loš :-) No volim kombinacije koje ne traže veliki
micromanagment i baziram vojsku na sirovoj snazi uglavnom kopennih jedinica a magove koristim uglavnom za support, a ne baziram
igru na micromanagmentu magija. Dakle preferiram aure odn. heroje s aurama, kodo beastove (i oni imaju svojevrsnu "auru"), magije
tipa roar koji djeluju na sve bliske jedinice i sl.
humani su odlicni ovisi protiv koga igras
elfa i undeda mortal team jednostavno pojedu...
rifel + mortal sa nesto meela caruju
warcraft je po meni jedna od najboljih igara svih vremena,uvijek su mi najdrazi bili orci jos u frozen thronu dodje onaj novi heroj...a ni ljudi mi nisu bili mrski...