The Elder Scrolls V: Skyrim izdvojena tema

poruka: 9.745
|
čitano: 2.460.870
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
17 godina
neaktivan
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
dado2202 kaže...

Ako ne modaš ništa onda ti niti ne treba (ne pozna se razlika), a u slijedećem patchu dolazi podrška bez ikakvih "vanjskih fix-eva", pa ti niti onda neće trebati. Patch dolazi u siječnju, pa se valjda strpiš do onda.

Ako pak modaš onda ti nema druge nego skyrim4gb.

Stavio sam HD teksture samo. Ali i bez njih mi se konstantno rušila igra bez toga.

Sad koristim skyrim 4gb al nekim čudom mi je jučer navečer proradio overlay i kad s tim pokrećem. Svi zadovoljni. :)

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

koja je ovo patnja i koja je ovo borba. siguran sam da nesto radim  totalno krivo jer jednog protivnika ubijam (hit'n'run) i po pola sata uz 15-20 quicksaveova. ovim tempom igru cu zavrsit za 5 godina.

ali da nije gust - JE! 

Prvo, podesi nivoe težine. Ukoliko ti je igra preteška, zbilja nema smisla da se mučiš, stavi lakši nivo težine, možeš promjenit bilo kad iz igre i koliko god puta hoćeš. Kasnije kad malo ojačaš, opet podigni ljestvicu. 

Drugo, reci nam točno u čemu je problem, koja klasa, kakvu taktiku koristiš koji si level i tako. Dobar armor zlata vrijedi a uz armor skill (laki ili teški, svejedno) smithing je vrlo moćna stvar, korisna kod bilo koje klase, mada je za maga malo glupavo, slažem se. Magovi zato imaju alchemy i enchanting, također moćne stvari. Onda imaš lord stone - damage i magic resistance, vrlo koristno za preživljavanje ako ti je igra teška, s bilo kojom klasom. Potione ako praviš, kad naletiš na castera samo digneš magic resistance ili element resistance kojim te gađe (fire, ice...).  Nadalje vodi jakog followera, i bacaj atronach magije ako si mag. Malo mesnog štita čuda radi. Nađi, napravi dobru opremu. To će ti olakšat igru dosta. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 9:39 (Thorien Kell).
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Mislim quest je completed, razotkrio sam tko je mesar ali šta ću sa ogrlicom yebem joj sunce..mogao sam nešto epic dobiti imam osjećaj..

Nisi ništa dobro mogao dobiti, ja sam isto mislio pa sam isprobavao varijante.

Možeš jedino dobiti 1000 golda za taj amulet

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
15 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
thedream kaže...

Mislim quest je completed, razotkrio sam tko je mesar ali šta ću sa ogrlicom yebem joj sunce..mogao sam nešto epic dobiti imam osjećaj..

Nisi ništa dobro mogao dobiti, ja sam isto mislio pa sam isprobavao varijante.

Možeš jedino dobiti 1000 golda za taj amulet

Taman za kuhinju {#}{#}{#} ili Alchemy lab..Enchanting bi mi isto dobro doma došao, ali imam ga ionako u Winterholdu u svojim odajama..

Cemetary gates
16 godina
The Elder Scrolls V: Skyrim

Kako dobit neku drugu magiju.

22 sam level i još ivijek imam plamen, i helth.

a napadaju sa svim i svačim pa me zanima   kak druge magije koristit

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nađeš ili kupiš knjigu sa nekom magijom koju želiš i pročitaš ju.

Za bacanje nekih jačih magija trebaš potrošiti perk na advanced ili expert lvl magije (prepolovi manu potrebnu za castanje) u odgovarajući tree destruction, restoration itd... jer ćeš inače potrošiti cijelu magicku na jedno castanje ili nećeš uopće moći castati magiju.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 13:24 (Vash).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Thorien Kell kaže...

Prvo, podesi nivoe težine. Ukoliko ti je igra preteška, zbilja nema smisla da se mučiš, stavi lakši nivo težine, možeš promjenit bilo kad iz igre i koliko god puta hoćeš. Kasnije kad malo ojačaš, opet podigni ljestvicu. 

Drugo, reci nam točno u čemu je problem, koja klasa, kakvu taktiku koristiš koji si level i tako. Dobar armor zlata vrijedi a uz armor skill (laki ili teški, svejedno) smithing je vrlo moćna stvar, korisna kod bilo koje klase, mada je za maga malo glupavo, slažem se. Magovi zato imaju alchemy i enchanting, također moćne stvari. Onda imaš lord stone - damage i magic resistance, vrlo koristno za preživljavanje ako ti je igra teška, s bilo kojom klasom. Potione ako praviš, kad naletiš na castera samo digneš magic resistance ili element resistance kojim te gađe (fire, ice...).  Nadalje vodi jakog followera, i bacaj atronach magije ako si mag. Malo mesnog štita čuda radi. Nađi, napravi dobru opremu. To će ti olakšat igru dosta. 

Necu dirati tezinu jer to mi je kao cheatanje. Radije patnja. Problem je u tome sto sam nizak level a lutam okolo i ulazim u svaku rupu na koju naidjem. Nord sam, najvise koristim destruction spell (fireball, firebolt) i heal. Imam dva seta s kojima idem okolo. Jedan je steel plate armor+dwarmen gaunlets+steel plate boots+ona zelena baska a drugi mi je do sad bio nekromancer robes+mage kruna (sad sam postao Arch-mage pa sam dobio arch mage robes koji dize magiju za (mislim)30pts i ima 100% faster mana regeneration. nisam to jos stigao isprobati), cizme i rukavice ne mijenjam. od oruzja koristim neki mac sa absorb 10pt healt + dwarmen shield of blocking (+30%block)- kad sam u heavy armor, sanguine rose staff (za sumonat neakvog daedric lorda koji je dobar borac ali traje 60sec) - kad glumm carobnjaka. Sinoc sam dobio glass sword (kad sam ubio dva ona sokol-covjeka koji su uskrsli nekog treceg lika, probao sam to rjesiti na level 17 ali no way) i enchantao ga sa 15 frost damagea pa cu sad i njega koristit, a dobio sam i crnu masku za magea (ili je plava, uglavnom imam 3 razlicite). Uglavnom balansiram izmedju dvije totalno suprotne profesije pa nisam jak u nijednoj. 

Ono sto me trenutno zanima je:

kod enchantinga, kad disenchantam neki item naucim taj enchant. Tako sam disenchantao neki armor sa absorb 15% fire damage i poslije sam sebi enchantao jedne cizme i dobio tih 15%. Sad imam kacigu kojoj je absorb 30% ali kad je idem disenchantat kaze mi da vec imam to znanje ali ja bi htio da mogu enchantati neki drugi item sa 30% fire absorba ali mi neda nego samo 15% koliko je imao item kojeg sam prvog disenchantao (majko koja recenica :))?

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 14:16 (BlueMax).
17 godina

to ovisi o perkovima... ima perk koji poboljsava fire enchants za 25%. nadalje ne mozes disenchantat item koji ima enchant koji ti vec znas. jedino ga mozes prodat. također pocetni perkovi poboljsavaju enchanting za 20,40,60,80 i 100%, odnosno za duplo.

It's not who u are, it's who u know.
14 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

to ovisi o perkovima... ima perk koji poboljsava fire enchants za 25%. nadalje ne mozes disenchantat item koji ima enchant koji ti vec znas. jedino ga mozes prodat. također pocetni perkovi poboljsavaju enchanting za 20,40,60,80 i 100%, odnosno za duplo.

ako imam kacigu (masku) koja mana regeneration ubrzava 100% i armor (robes) koji mana regeneration ubrzava za 100% da li mi se regeneration ubrzava 200% ili je 100% maximum? isto pitanje i za fire resistance, ice, magic.... resistance?

17 godina
BlueMax kaže...
Obi Wan kaže...

ako imam kacigu (masku) koja mana regeneration ubrzava 100% i armor (robes) koji mana regeneration ubrzava za 100% da li mi se regeneration ubrzava 200% ili je 100% maximum? isto pitanje i za fire resistance, ice, magic.... resistance?

koliko ja znam nema stacking effecta... dakle trebalo bi bit 200%

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

ž Uglavnom balansiram izmedju dvije totalno suprotne profesije pa nisam jak u nijednoj. 

Efekt enchantiga se ne mijenja, a snaga koju tražiš se dobiva ako si dobar u enchantanju i imaš određene perkove. Dakle podiži enchanting.

Prvo i osnovno, moraš definirat točno lika kakvog želiš igrat. Već si isprobao igru dovoljno da bi znao što ti se više sviđa. Nordovi su tipično ratnici no mogu bit i magovi, zašto ne. Tebe nejviše zaje*ava to što ti je lik nedorečen "ni vrit ni mimo" kako bi se reklo. Vidi ovako: želiš li igrat čistog maga, drži se robea, ulaži sve u magicu, i uvjek nek si okružen followerima /atronachima ili zombijima (vlasitim naravno). Mag izbjegava direktne okršaje - primarna je ideja da tneprijatelji nikad ne dođu do tebe, jak je primarno u magijama, conjurationu, illusionu ... ulaže isključivo u manu/magicu i u magic perkove. 

Nadalje možeš vodit battlemaga. On nosi heavy armor, bori se s magijama no nije ga strah povremeno izvuć mač i dovršit posao. On ulaže i u health i u magicu (40:60% ili 30:70%) i zna se služit mačem i štitom, može držat mač u jednoj a fireball u drugoj ruci. Kad budeš znao što želiš igrat, razvijaj like sukladno odabranoj klasi, perkove, statove i treninge ako treba. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 14:38 (Thorien Kell).
14 godina
neaktivan
Thorien Kell kaže...

Efekt enchantiga se ne mijenja, a snaga koju tražiš se dobiva ako si dobar u enchantanju i imaš određene perkove. Dakle podiži enchanting.

Prvo i osnovno, moraš definirat točno lika kakvog želiš igrat. Već si isprobao igru dovoljno da bi znao što ti se više sviđa. Nordovi su tipično ratnici no mogu bit i magovi, zašto ne. Tebe nejviše zaje*ava to što ti je lik nedorečen "ni vrit ni mimo" kako bi se reklo. Vidi ovako: želiš li igrat čistog maga, drži se robea, ulaži sve u magicu, i uvjek nek si okružen followerima /atronachima ili zombijima (vlasitim naravno). Mag izbjegava direktne okršaje - primarna je ideja da tneprijatelji nikad ne dođu do tebe, jak je primarno u magijama, conjurationu, illusionu ... ulaže isključivo u manu/magicu i u magic perkove. 

Nadalje možeš vodit battlemaga. On nosi heavy armor, bori se s magijama no nije ga strah povremeno izvuć mač i dovršit posao. On ulaže i u health i u magicu (40:60% ili 30:70%) i zna se služit mačem i štitom, može držat mač u jednoj a fireball u drugoj ruci. Kad budeš znao što želiš igrat, razvijaj like sukladno odabranoj klasi, perkove, statove i treninge ako treba. 

E, pa upravo to najvise i radim. rokam sve s magijom (fireball najcesce) dok mi ne presusi a onda brzo presvlacenje u heavy, onehanded mac u ruke i kolji. Mislio sam da to nije dobro jer mi se paralelno razvijaju heavy armor, one handed, destruction i restoration. imam recept za restore health potion ali nemam za manu. di da kupim to i koje ingrediense da sakupljam?

17 godina
protjeran

Mislim da ovo dosad nije spomenuto, Elder Scrolls (koji teži 20 kila, i koji se ne može maknuti iz inventorija nakon main questa) se može dati onom orku u knjižnici College of Winterholda. I dobije se 2000 golda.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
odjavljen
BlueMax kaže...

Jel ima tko da je postao Arch-mage mladji od mene?  lvl 22 :)))))

koja je ovo patnja i koja je ovo borba. siguran sam da nesto radim  totalno krivo jer jednog protivnika ubijam (hit'n'run) i po pola sata uz 15-20 quicksaveova. ovim tempom igru cu zavrsit za 5 godina.

ali da nije gust - JE! 

Pa ako si postao archmage onda bi trebao imati i jake master spelove. Ja sam imao spel, nisam siguran ali mislim da se zove firestorm, koji je 360 stupnjeva oko mene ispalio vatru. Tu su svi slabi protivnici odmah  poginuli dok mi je kod jačih skinulo i do 90% njihove energije. Isto tako možeš i pozvati onog lika, sad sam zaboravio kak se zove, neki vrag iz obliviona, koji je dosta jaki i pomaže ti u bitkama.

PS: podrazumjeva se da si razvijao lika ko maga, ako si išao obaviti mage questove.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 15:13 (formula1live).
17 godina

firestorm je scroll, jednokratna uporaba

13 godina
odjavljen
Obi Wan kaže...

Ako postoji scroll, onda postoji i spell.

17 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

vidjeti sliku, kako bi se zaradio treba obaviti quest... nakon toga može se još kupiti i blizzard i lighting storm

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 16:00 ((s)izgoreo).
14 godina
neaktivan
formula1live kaže...

Pa ako si postao archmage onda bi trebao imati i jake master spelove. Ja sam imao spel, nisam siguran ali mislim da se zove firestorm, koji je 360 stupnjeva oko mene ispalio vatru. Tu su svi slabi protivnici odmah  poginuli dok mi je kod jačih skinulo i do 90% njihove energije. Isto tako možeš i pozvati onog lika, sad sam zaboravio kak se zove, neki vrag iz obliviona, koji je dosta jaki i pomaže ti u bitkama.

PS: podrazumjeva se da si razvijao lika ko maga, ako si išao obaviti mage questove.

ma ja obavljam sta stignem, sad cu se valjda rijesit vukodlaka, i u stormcloak sam, i mage, a pada mi na pamet da idem i u thief guild. archmage sam postao sinoc, savao i do sad nisam igrao tako da osim robe i archmage quarter kljuca ne znam jos sta sam dobio.

15 godina
neaktivan
Rjesio sam davno neke questove sa Bards Collegea, ali su mi u inv.ostale stvari koje sam trebao donositi za quest, tipa bubanj, flauta, lutnja...i sad ih nemogu maknuti. Nisam probao u sef u kuci, ali mislim da nece ici. A za nijedan quest vise ne trebaju...
16 godina
neaktivan

može link na patch 1.3?

Zahvaljujem :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
(s)izgoreo kaže...
Obi Wan kaže...

vidjeti sliku, kako bi se zaradio treba obaviti quest... nakon toga može se još kupiti i blizzard i lighting storm

pa jel se to uopce isplati koristit s obzirom na retardirano visoku magicka cost?

17 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

pa jel se to uopce isplati koristit s obzirom na retardirano visoku magicka cost?

nije mi lik namješten kako spada za destruction maga, kad se stave sve điđe enchantmenti na prstenju, amuletima, robeu etc. koji lowaju destruction cost, dižu i brže regeneriraju magičku, isplati se...

17 godina
protjeran
N3N0 kaže...
Rjesio sam davno neke questove sa Bards Collegea, ali su mi u inv.ostale stvari koje sam trebao donositi za quest, tipa bubanj, flauta, lutnja...i sad ih nemogu maknuti. Nisam probao u sef u kuci, ali mislim da nece ici. A za nijedan quest vise ne trebaju...

Za maknuti flautu u konzolu napiši

Player.removeitem 000DABAB 1

možeš sve malim slovima

za ostale nađi njihov ID i umisto ovog "000DABAB 1" upišeš njihov ID, a ovo 1 označava 1 komad

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 18:55 (Prince-Artas).
15 godina
neaktivan
A dobro znam za to preko konzole, mislio sam da ima drugi nacin :P. @Obi Wan kad se enchantaju 4 dijela armora na 25% Destruction less cost, to je onda show :P ja sam trenutno odj**ao Arch Mages Robes, jer sam nasao Master Robes of Destruction *.* +150% magicka rest. -22% destr.spell cost. Izgleda brutalnije, a i vise dual castova mogu radit. I imam prsten i ogrlicu sa -25% d.spell cost, jos nabavim jedan dio (nez na sta jos mogu stavit to) i imam 100%.destruction spell cost :D.
17 godina
N3N0 kaže...
A dobro znam za to preko konzole, mislio sam da ima drugi nacin :P. @Obi Wan kad se enchantaju 4 dijela armora na 25% Destruction less cost, to je onda show :P ja sam trenutno odj**ao Arch Mages Robes, jer sam nasao Master Robes of Destruction *.* +150% magicka rest. -22% destr.spell cost. Izgleda brutalnije, a i vise dual castova mogu radit. I imam prsten i ogrlicu sa -25% d.spell cost, jos nabavim jedan dio (nez na sta jos mogu stavit to) i imam 100%.destruction spell cost :D.

hehe nisam isa za tim, inace igram 1H+shield warriora tako da nisam strucnjak...

13 godina
neaktivan

Evo ja sam 25 level, vecinom lutam po dungenima i utvrdama, nisam jos niti sa onim stacom prica.

Imam jedan problem. Idem za uci ono u CoW, i kad trebam napraviti Fear di da ga napravim, ja ga radim po svima i uvijek kad se vratim mi ga ona vjestica daje?

0 0 hvala 0
17 godina
Zuja007 kaže...

Evo ja sam 25 level, vecinom lutam po dungenima i utvrdama, nisam jos niti sa onim stacom prica.

Imam jedan problem. Idem za uci ono u CoW, i kad trebam napraviti Fear di da ga napravim, ja ga radim po svima i uvijek kad se vratim mi ga ona vjestica daje?

a pomoga bi ti da razumin o cemu pricas....

13 godina
neaktivan

Kad idem u College of Winterhold, i kod one babe na ulazu za uc prvo trebam napraviti Fear, ja sam ga vec napravio par puta vratio sam se i ona mi ga ovpet daje nikakvog pomaka.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma koji fear... ja sam tu samo napravio dragon shout i to je to...

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Zuja007 kaže...

Kad idem u College of Winterhold, i kod one babe na ulazu za uc prvo trebam napraviti Fear, ja sam ga vec napravio par puta vratio sam se i ona mi ga ovpet daje nikakvog pomaka.

jel mislis na prvi quest s kojim ti dopusta ulazak u college? ako je to, onda ne trebas castat fear, nego Flame Atronach-a. kosta 130 magicka.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice