Mafia 2

poruka: 4.886
|
čitano: 1.279.885
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Mafia 2
microman kaže...
Jack Sparrow kaže...

Sorry što moram to reči, ali znaš nemaju danas baš svi love da kupuju kompove od 8k kuna svaka 4 mjeseca(blago onima koji mogu kupovat). Neki od nas ne rade jer sam znaš kakvo je stanje u Hrvatskoj ili su im se plače smanjile pa su malo u minusu.

malčice ste mi smiješni, pa ako igra nije optimizirana da glatko radi na High End konfi, zar stvarno mislite da če radit bolje na lošijim? Pogledaj post di je forumaš napisao da sa HD4850 i Core2 Duo na 3,4Ghz ima 43FPS-a u prosijeku, jel stvarno misliš da je to dobra optimizacija?

Ja ne govorim o hebenim konfiguracijama več govorim o hebenoj optimizaciji koja je u Demou katastrofa.

Ako se vi možete zadovoljiti lošom optimizacijom OK, al ja ne mogu. Također toliko kukanja o optimizaciji ima za Crysis, koji je zapravo mila majka prema ovome.

I ja ngdi, al baš nigdi nisam spomenuo lovu ili konfiguracije, več isključivo govorim o optimizaciji igre.

Nemožeš reći da je optimizacija loša, ja sa svim na najviše imam 35 FPS-a bez fizike, a pogledaj GTA4 - prema njoj je optimizacija Mafie mila majka.

Pričekaj cijelu igru kada enableaju multiGPU pa onda probaj.

BTW. ova igra je i na 35 FPS-a glatka i nema većih frame dropova.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
15 godina
odjavljen
Mafia 2

Pa ogromna je razlika izmedu optimizacije koda i optimizacije -;)

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians - By James Gastovski ]
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mafia 2

Evo i moj benchmark iz same igre, ne iz prilozenog benchmarka, najvise sam pucao aute, eksplozije, krv, dim od auta i fps mi je avg 50 sto je odlicno

pomocu frapsa:

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg

5655,   112968,  36, 105, 50.058

Model fashion guru.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mafia 2

meni je 24 fpsa..igrivo je..xD.

al moram danas novi cooler stvait i vent..za grafu..

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mafia 2

Igru bez problema vrtim na svojoj konfiguraciji (rezolucija je 1680x1050) u prosjeku na 31-33 fps, što je smatram, odličan rezultat. Postavke su medium-high i nema iznenadnih padova u frameovima. GTA IV se po tome u usporedbi s Mafijom 2 može sakriti u rupu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mafia 2

Na mojoj konfigraciji je prosjek 24 FPS-a sa svim podesavanjima na maksimumu na rezoluciji 1920x1080 sto je igrivo ali cu igrati full sa iskljucenom fizikom kad mi je prosjecan FPS 50 sto je vise nego dovoljno, sve sto je 25+ FPS-a je igrivo i igra je odlicno optimizovana a sem toga ovaj demo je star par mjeseci tako da finalna verzija moze sadrzavati neke izmjene.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 12:11 (dex3108).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mafia 2

Ja sa svojom na 1080p, sve on i high, osim fizike i ide negdje oko 33fps-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mafia 2

Jel ima tko uopšte 40+FPS-a ili je to u današnje vrijeme postala znanstvena fantastika?

I'll be back
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Mafia 2

Ima luka_cro

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mafia 2

al bez fizike naravno :)

dajte pogledajte ovo

jeli to fake ili sto?

Model fashion guru.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 12:31 (luka_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...

Jel ima tko uopšte 40+FPS-a ili je to u današnje vrijeme postala znanstvena fantastika?

Imam ja bez Pshyxa u benchmarku 40 frameova.Sa Pshyx na medium ( maknuta fizika odječe sa ljudi okolo ) je oko 32 framea.

Problem je u tome kaj onaj benchmark nije nikakav pokazatelj, jer ja dok igram igru ovak framerate mi se kreče od 35-50 prosječno, a na njemu imam dosta manji frame. Čak sam sa frapsom radio bench, uništavao objekte, radio eksplozije, prešao misiju i slične zahtjevne stvari i imao sam prosjek 38 frames sa Pshyxom na medium.

A zašto ti je uopće potrebno više od 35-40 frameova. Ako isključiš fraps razliku nečeš ni vidjeti, mislim da je tebi više žao što si dao velike novcu za kartice i imao si prevelika očekivanja da češ igrati na 60+ frameova.

Benchmark mi je u 3/5 pokušaja dao različit rezultat što govori o njegovoj pouzdanosti.

We are nothing but the stones to pave the way...
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 12:37 (Ad4pt3r).
15 godina
Mafia 2

ja sam imao oko 55 fps,ali bez fizike,ostale postavke na max s rezom 1920x1080

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ad4pt3r kaže...
microman kaže...

Gle, nekim čudom ja imam bez Pshyxa u benchmarku 40 frameova.Sa Pshyx na medium ( maknuta fizika odječe sa ljudi okolo ) je oko 32 framea.

Problem je u tome kaj onaj benchmark nije nikakav pokazatelj, jer ja dok igram igru ovak framerate mi se kreče od 35-50 prosječno, a na njemu imam dosta manji frame. Čak sam sa frapsom radio bench, uništavao objekte, radio eksplozije, prešao misiju i slične zahtjevne stvari i imao sam prosjek 38 frames sa Pshyxom na medium.

A zašto ti je uopće potrebno više od 35-40 frameova. Ako isključiš fraps razliku nečeš ni vidjeti, mislim da je tebi više žao što si dao velike novcu za kartice i imao si prevelika očekivanja da češ igrati na 60+ frameova.

Inače nisam radi MafijeII kupio još jednu GTX460 več čisto radi svog gušta. I zaboli me dal ču u MafijiII imat 60+ FPS-a, bitno je da Crysis Warhed ide na 50FPS-a, pa Metro sa svim điđama na 35FPS-a, a to sa benchom se slažem jer sam primjetio da na pojedinim scenama stane.

I'll be back
17 godina
neaktivan
Mafia 2

microman kaže...

PHSYX/APEX ENHANCEMENTS SYSTEM REQUIREMENTS
Operating System: Microsoft Windows XP (SP2 or later) / Windows Vista / Windows 7 Minimum Processor: 2.4 GHz Quad Core processor
Recommended Processor: 2.66 GHz Core i7-920 RAM: 2 GB

Video Cards and resolution: APEX medium settings
Minimum: NVIDIA GeForce GTX 260 (or better) for Graphics and a dedicated NVIDIA 9800GTX (or better) for PhysX
Recommended: NVIDIA GeForce GTX 470 (or better)

Video Cards and resolution: APEX High settings
Minimum: NVIDIA GeForce GTX 470 (or better) and a dedicated NVIDIA 9800GTX (or better) for PhysX
Recommended: NVIDIA GeForce GTX 480 for Graphics and a dedicated NVIDIA GTX 285 (or better) for PhysX NVIDIA GPU driver: 197.13 or later.
NVIDIA PhysX driver: 10.04.02_9.10.0522. Included and automatically installed with the game.

Možda preporučeni zahtjevi(sa fizikom) nisu tu bez razloga.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 12:45 (Penryn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Mafia 2

to je igra koju sponzorira nvidia i ona treba nekako prodat svoje high end grafičke,i ja bih bio isto razočaran da dam preko 3000kn za grafičke a ne vrte kako spada igru...ali da si čitao zahtjeve nisi ni trebao kupovat još jednu

Minimum: NVIDIA GeForce GTX 470 (or better) and a dedicated NVIDIA 9800GTX (or better) for PhysX
Recommended: NVIDIA GeForce GTX 480 for Graphics and a dedicated NVIDIA GTX 285 (or better) for PhysX NVIDIA GPU driver: 197.13 or later.
NVIDIA PhysX driver: 10.04.02_9.10.0522. Included and automatically installed with the game.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Penryn kaže...

microman kaže...

PHSYX/APEX ENHANCEMENTS SYSTEM REQUIREMENTS
Operating System: Microsoft Windows XP (SP2 or later) / Windows Vista / Windows 7 Minimum Processor: 2.4 GHz Quad Core processor
Recommended Processor: 2.66 GHz Core i7-920 RAM: 2 GB

Video Cards and resolution: APEX medium settings
Minimum: NVIDIA GeForce GTX 260 (or better) for Graphics and a dedicated NVIDIA 9800GTX (or better) for PhysX
Recommended: NVIDIA GeForce GTX 470 (or better)

Recommended:NVIDIA GeForce GTX 480 for Graphics and a dedicated NVIDIA GTX 285 (or better) for PhysX NVIDIA GPU driver: 197.13 or later.

Možda preporučeni zahtjevi(sa fizikom) nisu tu bez veze.

Samo da napomenem da je GTX460 u rangu HD5850, a obije su jače od GTX285, štoviše GTX 460 ima više shader procesora,više ROP-ova i TMU-ova, veči Bandwith, što je veoma bitno za Physx..

A ako pak za mafiju treba GTX480 da bi vrtila grafiku onda ču reči samo.LOL.

Uostalom i u batmanu piše ista stvar, al razlika je što sam njega vrtio sa GTX460+8800GT na 100+FPS-a.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 12:49 (microman).
16 godina
neaktivan
Mafia 2

pa nije niti kupovao zbog mafije

Model fashion guru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mafia 2

To ja već kroz mnogobrojne postove obijašnjavam, al nikako da pojedinci skužiju.

I da razočaran sam preformansama, užasno sam razočaran.

I'll be back
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
microman kaže...

Samo da napomenem da je GTX460 u rangu HD5850, a obije su jače od GTX285, štoviše GTX 460 ima više shader procesora,više ROP-ova i TMU-ova, veči Bandwith, što je veoma bitno za Physx..

A ako pak za mafiju treba GTX480 da bi vrtila grafiku onda ču reči samo.LOL.

Neznam jesi probao do sad... odvrti sa jednom GTX460 i bez fizike.
Ako i tako nemaš 60+ fps-a onda je jasno da te ne ograničava GTX460 na području fizike, nego na području grafike.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 12:53 (Penryn).
15 godina
neaktivan
repel kaže...

u folderu clothes dodajte broj 1 na kraju, boost FPS-a bi trebao biti veeelik, neće više biti njihanja odjeće, ali će raditi sve drugo od fizike.

probajte da li radi

da li je netko probao ovo, zanima me da li je fake informacija ili ne ?

16 godina
neaktivan
repel kaže...
repel kaže...

u folderu clothes dodajte broj 1 na kraju, boost FPS-a bi trebao biti veeelik, neće više biti njihanja odjeće, ali će raditi sve drugo od fizike.

probajte da li radi

probaš pa vidiš

http://gtabalkan.com
16 godina
neaktivan
Mafia 2

Meni je sve na High i physX, 1440x900 reza, 16x Anistropic Filtering....Ugl. sve na high i sve ide ajmo reci dosta glatko, ima nekih manjih trzaja ali ja sam jako zadovoljan....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
repel kaže...
repel kaže...

probajte da li radi

Možeš jednostavno napraviti ovo, pa če ti ostati vitova odječa, a odječa ostalih ljudi neće imati fiziku, a imat češ veči framerate.
Ovaj njegov tweak onemogučuje fiziku sve odječe, jer igra onda ne čita fiziku iz foldera, kad je preimenovan.

16 godina
neaktivan
Mafia 2

Bože dragi jeste zapeli za micromana ko' da je uljez među nama. Nisam čitao prijašnje postove samo par nakon njegovog "test" posta i rezultata. Mene čudi, jer bi fps trebao biti sigurno za 20+ frameratea viši. A on je s razlogom pissed off - mislim da je zato što je pljunuo 4000kn na dvije grafe i dobio rezultate koji razočaravaju. Baš me zanima kakvi bi bili rezultati kod ATIa recimo da imam još jednu grafičku ja HD5770.

U učenju je spas, u neučenju uživanje - sve do zaključivanja ocjena! :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4ucker kaže...

Bože dragi jeste zapeli za micromana ko' da je uljez među nama. Nisam čitao prijašnje postove samo par nakon njegovog "test" posta i rezultata. Mene čudi, jer bi fps trebao biti sigurno za 20+ frameratea viši. A on je s razlogom pissed off - mislim da je zato što je pljunuo 4000kn na dvije grafe i dobio rezultate koji razočaravaju. Baš me zanima kakvi bi bili rezultati kod ATIa recimo da imam još jednu grafičku ja HD5770.

Bez Pshyxa jako dobri, s Pshyxom loši kad nju računa CPU, a ne GPU kod ATI vlasnika.

16 godina
neaktivan
Ad4pt3r kaže...
4ucker kaže...

Bez Pshyxa jako dobri, s Pshyxom loši kad nju računa CPU, a ne GPU kod ATI vlasnika.

E pa hebiga tako je kako je. Izlanuo se

U učenju je spas, u neučenju uživanje - sve do zaključivanja ocjena! :)
15 godina
odjavljen
M4X kaže...

to je igra koju sponzorira nvidia i ona treba nekako prodat svoje high end grafičke,i ja bih bio isto razočaran da dam preko 3000kn za grafičke a ne vrte kako spada igru...ali da si čitao zahtjeve nisi ni trebao kupovat još jednu

Dobar vic! LOL. Izjava ti je za ludnicu.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians - By James Gastovski ]
15 godina
Mafia 2

@microman:

ej, de ako ti nije problem skini lost planet 2 benchmark pa probaj svoje GTX460

mislim da će taj bench pokazat pravu snagu GTX-ica... igra je TWIMTBP i podržava dx11 (samo meni javlja neku grešku kada hoću dx11 bench upalit, neznam zašt)

rezultat možeš objaviti ovdje

sry na oftopicu

ontopic:

jedan zanimljiv video

bc2: SaPPhir3
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 13:15 (ph3nom_gamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mafia 2

Još malo pa izlazi puna igra mislim da nema smisla više raspravljat o fizici robe itd.

Na divljaštvo odgovorimo još večim divljaštvom...
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mafia 2

Ja sam prije par dana kupio MafiuII preko steam-a i osobno nemogu dočekati 27. Samo sve me strah kakva če biti gužva na steam-ovim serverima i kakav če biti dowload bandwith. Inače demo me je fascinirao igrivošću, razornošću, grafikom,vožnjim, ma zapravo fascinirao me sa svime osim sa onim bugovitim benchom.

Kad sam ja kupio orginal igru mora biti dobra. :))))

I'll be back
Moj PC  
3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice