Evo odvrtio par bencheva i došao sam do zaključka da nije samo Physx taj koji kolje preformanse. Naime uz GTX460 iz ormara sam izvadio legendarnu 8800GT(1Gb) koja je služila za physx. U oba bencha Physx je bio na High. U prvom(lošijem) benchu uključene su sve điđe poput AA i AF filtra i sve je postavljeno na High, a u drugom benchu sam isključio AA filter i sijene sam stavio na medium. Uglavnom sve mi se čini da je prilično traljava optimizacija razlog,a ne samo Physx
EDIT: E da zaboravio sam napomenut da možete zaboravit Physx(bez brisanja datoteka) sa nekom zasebnom 9600GT. Ja sam stavio 8800GT sa 1Gb na VRAM-u i jedva ga uspijevam gurati na medium postavkama, a kad je na High onda imam poprilično nestabilan framerate što rezultira lagovima. Znači za High postavke vam minimalno treba neka jača za vrtit grafiku i barem GTS250(9800GTX+) da biste mogli gurati. Sve u svemu LOŠE.
A ako ce ubuduce i ostale igre zahtijevat takvu kombinaciju za Physx slobodno odmah pokopaju prezahtijevni Physx. Također sam isprobao i bez uključenog Physx-a i razlika je ajmo reči osrednja(i ima je i nema je) Uglavnom i dalje ostaje sve destruktivno i bez Physx-a samo sa 30FPS-a više.
Zar je moguce da ja na prastaroj GTX 260 imam isti FPS kao i ti sa potpuno istim postavkama (PhysX Medium) bez dodatne kartice za PhysX. Nešto tu tebi nije u redu postavljeno.
Ne da njemu nije dobro postavljeno, nego je igra puna bugova.