Dragon Age 2

poruka: 929
|
čitano: 140.424
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dragon Age 2

DA 2 je igra dobre priče, odlične glazbene podloge, Qunari art izgleda bolje nego u DA:O, ali jednog velikog propusta kao što je copy/paste prostorija.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Dragon Age 2

Kako da upalim subtitlove u onim cut-scenama ?

Ponekad ne mogu/želim igrat sa zvukom pa mi trebaju titlovi onda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Dragon Age 2

U optionsu pod sound imas tu opciju za titlove.

17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Evo konačno mi je nakon tri sata arkade puko film pa sam cijeli DA 2 izbrisao sa harda.Jednostavno ga ne mogu smisliti.

Igra je rađena za klinčadiju, dobijem žgaravicu od ovakvih point and click "igrica".Ova je jedna od onih igrica koje kada ih vide na ekranu, naši starci koji nisu odrasli uz kompjuter uvijek i to sa potpunim pravom poprate sa komentarom "pa kaj nisi malo prestar da ubijaš kojekakve čovječuljke na ekranu", a istina Bog, to bih i ja rekao svakome tko ima preko 13 godina, a igra ovu ili slične igrice.

Uz ovakve igre bi na kutiji trebalo navesti godine uzrasta za koji je igra namjenjena, onako kao što to rade za  dječije puzzle.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 19:36 (Baotica).
Moj PC  
14 2 hvala 1
16 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Evo konačno mi je nakon tri sata arkade puko film pa sam cijeli DA 2 izbrisao sa harda.Jednostavno ga ne mogu smisliti.

Igra je rađena za klinčadiju, dobijem žgaravicu od ovakvih point and click "igrica".Ova je jedna od onih igrica koje kada ih vide na ekranu, naši starci koji nisu odrasli uz kompjuter uvijek i to sa potpunim pravom poprate sa komentarom "pa kaj nisi malo prestar da ubijaš kojekakve čovječuljke na ekranu", a istina Bog, to bih i ja rekao svakome tko ima preko 13 godina, a igra ovu ili slične igrice.

Uz ovakve igre bi na kutiji trebalo navesti godine uzrasta za koji je igra namjenjena, onako kao što to rade za  dječije puzzle.

Ajde više shvatite da nema svak isti ukus i prestanite koristiti izraze klinčadija, dječurlija, maloljetnici i slične uvrijedljive( nekom tko je stariji) izraze.

Smiješno mi je koliko "intelektualaca" ima koji misle da im igre "razvijaju" njihov "intelektualni mozak". Meni osobno igra služi kao sredstvo zabave i alatom da Bogu dane kradem kad sam slobodan, a ne da svoj ionako umorni mozak(od posla) zamaram banalnom stvari tipa koju ću mapu prvo odabrat. Ako se zaželim taktiziranja, pažnje na male sitinice, umaranje mozga i živciranja uezt ću Napoleon Total War ili neku od sličnih strategija namjenjenu malo žešćim strategima.

I'll be back
17 godina
neaktivan
microman kaže...

Ajde više shvatite da nema svak isti ukus i prestanite koristiti izraze klinčadija, dječurlija, maloljetnici i slične uvrijedljive( nekom tko je stariji) izraze.

Smiješno mi je koliko "intelektualaca" ima koji misle da im igre "razvijaju" njihov "intelektualni mozak". Meni osobno igra služi kao sredstvo zabave i alatom da Bogu dane kradem kad sam slobodan, a ne da svoj ionako umorni mozak(od posla) zamaram banalnom stvari tipa koju ću mapu prvo odabrat. Ako se zaželim taktiziranja, pažnje na male sitinice, umaranje mozga i živciranja uezt ću Napoleon Total War ili neku od sličnih strategija namjenjenu malo žešćim strategima.

e sad si zamisli da se taman zazelish neke dobre strategije i uzmesh Total War - Shogun 2 i doceka te aswd micanje jedinica (tj jedne jedinice) po mapi i mlararanje sa jednim gumbom po neprijateljima uz Mortal Kombat fore?

15 godina
protjeran
Genie kaže...
microman kaže...

e sad si zamisli da se taman zazelish neke dobre strategije i uzmesh Total War - Shogun 2 i doceka te aswd micanje jedinica (tj jedne jedinice) po mapi i mlararanje sa jednim gumbom po neprijateljima uz Mortal Kombat fore?

{#}

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
17 godina
microman kaže...
 nema svak isti ukus i prestanite koristiti izraze klinčadija, dječurlija, maloljetnici i slične uvrijedljive( nekom tko je stariji) izraze.

A ako se netko zaželi dobrog starog "dubokog" RPGa kao što se ti zaželiš taktiziranja i sitnica u Total Waru....?

Znači po ovome je uredu oskatit RPG žanr jer ako se "netko" zaželi pažnje na male sitnice ima Total War. Baš ti i nije usporedba neka.....

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 11:25 (doktor1).
17 godina
microman kaže...

Ova igra nije namjenjena tebi kako kliktao bezveze po ekranu, vec je ovo trebao biti nastavak RPG igre i trebala je zadrzati RPG gameplay i RPG elemente.

Dobro je Baotica rekao.

A sto se tice spominjanja ukusa, znam da se kaze da se o ukusima ne raspravlja, no ako se ova igrICA tebi svida, onda kod tebe ukus jednostavno nije prisutan.

I ja isto volim tu i tamo zaigrat neki button mash/arkadu, to jest zabavno za izgubit vrijeme, no DA2 nije ni punokrvni button mash niti RPG. DA2 je igra koja ni sama ne zna sto bi bila, zato i je takvo smece.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

A ako se netko zaželi dobrog starog "dubokog" RPGa kao što se ti zaželiš taktiziranja i sitnica u Total Waru....?

Znači po ovome je uredu oskatit RPG žanr jer ako se "netko" zaželi pažnje na male sitnice ima Total War. Baš ti i nije usporedba neka.....

Taj ima 2 opcje:

A - prilagoditi se

B - potražiti neku drugu igru

Psiho246 kaže...
A sto se tice spominjanja ukusa, znam da se kaze da se o ukusima ne raspravlja, no ako se ova igrICA tebi svida, onda kod tebe ukus jednostavno nije prisutan.

Ovo je jako bezobrazno za napisati.

Njegov odabir je njegov odabir. Nekom je možda tvoja žena grda... Ak kužiš šta ti hoću reći.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 11:25 (Danny_HR).
17 godina
Danny_HR kaže...
Psiho246 kaže...

Njegov odabir je njegov odabir. Nekom je možda tvoja žena grda... Ak kužiš šta ti hoću reći.

Ja znam da postoje ljudi sa drugacijim ukusima i da svatko ne moze imati isti ukus kao i ja. To shvacam.

DA2 je jednostavno igra koja nije uspjela u niti jendom svom aspektu, tj. ne uspjeva kao h&s, ne uspjeva kao arkada, a sigurno ne uspjeva kao RPG.

I sada, ako se nekome svida igrati arkade ili nekakav button mash, ovo takoder nije igra za njih.

Jednostavno igri fali krdo gameplay elemenata, tj. iz koje god perspektive ju gledas, igra je losa.

Tako da ako se nekome ova igra stvarno svida, ja ne mogu nista drugo reci nego da toj osobi fali ukus.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 11:41 (Psiho246).
15 godina
Dragon Age 2

We were nearing the end of active work on design content for Dragon Age... there was still a lot more bug fixing/polishing/ and fill-content generation ahead but the core plot/writing and level design was finished. My work was rapidly shifting into that of reviewing what the team had put together.

Discussion on Dragon Age 2 began around this time and looking ahead I knew that I wasn't going to be satisfied with what Dragon Age 2 would be. Party control/tactical combat are huge factors in my enjoyment of a role-playing game as is adopting the role of the hero (i.e., customizing my character). I was fairly certain Dragon Age would transition towards more of a Mass Effect experience, which while enjoyable is not the type of role-playing game I play. Could I be the lead designer on such a title? Certainly... though if I were going to work on a game adopting a set-in-stone protagonist I'd rather work on something lighter, like a shooter.

Through a series of circumstances it was decided that with my not wanting to participate on Dragon Age 2 it was time to transition in a new lead to finish the Dragon Age console versions and ramp up for Dragon Age 2. I moved out of an active lead role though I stayed on for several months performing quality assurance and helping with the transition. I completed the game several times during this period and racked up the second or third highest bug totals... so, still busy but doing something quite different.

After this was over and the content locked down I took a sabbatical. When I returned to work I was hoping that there would be a new project lined up for me.

There wasn't, not really. I did some high level design for a potential new project but a few months later I realized that, given cutbacks and other things that it really seemed unlikely that the project I had been 'assigned' to was ever going to materialize. I can't/won't go into any other details other than to point to an old entry I made about this and reiterate: "I'm not the same person I was when I started, and BioWare isn't the same company. "

So I quit, giving a couple months notice to finish up my obligations on the new/hypothetical project and then in early September 2009 I left BioWare.

- Brent Knowles
Lead Designer for Dragon Age: Origins

Moj PC  
11 0 hvala 2
17 godina

Lol, kud je ovo otislo.

Oni kojima se DA2 svidja jednostavno nemaju ukusa. To je cinjenica kao takva, jelda? :)

Majko mila...

15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Psiho246 kaže...

gle uvijek ima slucajeva koji nisu stvar ukusa vec neke univerzalne istine, te se tu ne vrijedi pozivat na onu legendarnu "o ukusima se ne raspravlja" - svi cemo se primjerice slozit da je Janica Kostelic gadna ko noc (kolko god ona bila dobra u dusi).

ovdje je tocno tako, surova cinjenica koju btw Bioware uopce nije skrivao, dapace, je da je nastavak vise okrenut masi, casual igracima i djecurliji s xboxa koji prvenstveno naginju akciji -ekipi kojoj je COD serijal sveti gral gaminga.

svatko tko je odigro bar dvije Biowareove igre (Mass Effecti iskkljuceni{#}) ukljucivsi i prethodnika na ovaj nastavak moze reci samo ovo

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
17 godina
dado8 kaže...
Danny_HR kaže...
Psiho246 kaže...

gle uvijek ima slucajeva koji nisu stvar ukusa vec neke univerzalne istine, te se tu ne vrijedi pozivat na onu legendarnu "o ukusima se ne raspravlja" - svi cemo se primjerice slozit da je Janica Kostelic gadna ko noc (kolko god ona bila dobra u dusi).

ovdje je tocno tako, surova cinjenica koju btw Bioware uopce nije skrivao, dapace, je da je nastavak vise okrenut masi, casual igracima i djecurliji s xboxa koji prvenstveno naginju akciji -ekipi kojoj je COD serijal sveti gral gaminga.

svatko tko je odigro bar dvije Biowareove igre (Mass Effecti iskkljuceni{#}) ukljucivsi i prethodnika na ovaj nastavak moze reci samo ovo

Hvala, rekao si ono sto ja mislim. {#}

Bioware je toliko razvodnio ovu igru kako bi se po naredbi EA svidjela sto vecem broju ljudi, da od igre nije ni nista drugo ostalo osim - voda.

- Psiho246
17 godina
Dragon Age 2

Svim preporučam čitanje Brentovog bloga o svojih 10 godina u BW-u. Ima zanimljivih stvari tamo...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne moze se reci da je igra losa, jer je odlicna za trziste i publiku kojoj je namijenjena. Ali da DA2 nije RPG, nije. Da je epic fail kao nastavak Originsa, jest. Da je glavni dizajner napustio tim iz istih razloga iz kojih igra ima ocjenu manju od 4 na MC-u, jest. Da se iz istih tih razloga igra ne svida ni meni i da BioWare ocito vise nije kompanija koja je bila i koja je napravila BG, NN, KOTOR pa cak i Origins, nije.
17 godina
Dragon Age 2

Da su stavili borbu gdje udaramo na klik misa i slazemo neke combo-e u stilu DMC-a, ovo bi bio cak solidan h&s.

Point & click meni ovdje jednostavno nema nikakvog smisla.

Borba je brza i skillovi nemaju smisla buduci da su tu samo kako bi ih klikali poslje cooldowna zbog +dmg-a.

RPG elementi ovoj igri samo smetaju i koce je.

- Psiho246
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dado8 kaže...

Ne, to je notorna glupost.

dado8 kaže...

Uopće više neću gubit vrijeme na "matore" koji igre proglašavaju prilagodbama za "dječurliju" samo kako bi dodali težinu svojim riječima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 12:25 (Danny_HR).
17 godina
Danny_HR kaže...

Uopće više neću gubit vrijeme na "matore" koji igre proglašavaju prilagodbama za "dječurliju" samo kako bi dodali težinu svojim riječima.

Lol.

Super si.

Kad nemas sto pametnog za napisat, napises neku cocky opasku gdje udaras ispod pojasa nekog forumasa i onda se "kao" povuces iz diskusije.

Zasto uopce proturjecis svakome tko ne voli ovu igru i tko napise nesto lose o njoj?

Nije valjda da ti se svida? Ako je tako - lol!

Sve sto smo ja i dado8 napisali jest istina.

Cemu bi onda sluzili kriticari? Tebi ako netko kritizira neku igru, taj je samo random debil koji ne postuje neki tudi ukus jer ce se uvijek nac par ljudi kojima se i drek svida.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Da su stavili borbu gdje udaramo na klik misa i slazemo neke combo-e u stilu DMC-a, ovo bi bio cak solidan h&s.

Point & click meni ovdje jednostavno nema nikakvog smisla.

Borba je brza i skillovi nemaju smisla buduci da su tu samo kako bi ih klikali poslje cooldowna zbog +dmg-a.

RPG elementi ovoj igri samo smetaju i koce je.

U biti... slažem se. When you try to do two things at once, you end up doing neither very well :)

Trebali su ili izvaditi point and click borbu, ili brzu i laganu borbu, jer ovakav hibrid malo kome odgovara. Ili punokrvni RPG ili H&S. A meni bi bilo najdraže da su uzeli sistem borbe kakav imaju Risen i Mount&Blade, jer su to po meni najbolji sistemi borbe ikad u RPGu, ili se jednostavno držali onoga iz DAO.

Naime, nije problem u tome da je borba brza. Problem je u tome da je borba čisti "show-off". Koji će k.urac mageu da se kad casta spell OKREĆE i baca štap ko mažuretkinja? Šta će rogueu da se KOTRLJA do neprijatelja koji je pola metra udaljen od njega. I naposlijetku, kako se neprijatelj pretvori u kašicu kad ga pogodim strijelom (ko da koristim bloody mess perk iz Fallouta)?

Jedino šta mi u ovoj novoj borbi valja je kako izgleda castanje blood magica.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 12:43 (DžavoŠepard).
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Kad nemas sto pametnog za napisat, napises neku cocky opasku gdje udaras ispod pojasa nekog forumasa i onda se "kao" povuces iz diskusije.

Zasto uopce proturjecis svakome tko ne voli ovu igru i tko napise nesto lose o njoj?

Nije valjda da ti se svida? Ako je tako - lol!

Sve sto smo ja i dado8 napisali jest istina.

Cemu bi onda sluzili kriticari? Tebi ako netko kritizira neku igru, taj je samo random debil koji ne postuje neki tudi ukus jer ce se uvijek nac par ljudi kojima se i drek svida.

Ne, uopće ne proturječim. Kao što si mogao vidjeti dao sam "hvala" ekipi koja je pisala osvrt, neovisno jesu li imali kritiku na igru ili ne.

Jedino gdje proturječim su "profesionalne" procjene (ne)uspjeha igre prije bilo kakvih rezultata.

Inače DA2 mi još nije stigao, tek ću tada moći dati sud o njemu. Međutim izjave da je ova ili ona igra napravljena za "dječurliju" su toliko glupe da boli.

Svi imaju pravo kritizirati igru, ali razliku između dobrog kritičara i onog wannabe ultimativnog poznavatelja situacije čini samo obazrivost prema onima kojima se igra možda sviđa.

Vidiš, prijatelj ima 36 godina i DA2 mu je odličan, svaki dan me pita je li mi stigao i uživao je svakog trenutka. Izgleda da je on po svoj prilici dječačić.

Evo ti primjer lijepo i ne-bahato napisane kritike odnosno osvrta na igru:

naxeem kaže...
Ne moze se reci da je igra losa, jer je odlicna za trziste i publiku kojoj je namijenjena. Ali da DA2 nije RPG, nije. Da je epic fail kao nastavak Originsa, jest. Da je glavni dizajner napustio tim iz istih razloga iz kojih igra ima ocjenu manju od 4 na MC-u, jest. Da se iz istih tih razloga igra ne svida ni meni i da BioWare ocito vise nije kompanija koja je bila i koja je napravila BG, NN, KOTOR pa cak i Origins, nije.

Vidiš kako Nax tu nikoga nije uvrijedio, nije patronizirao i nije pisao podrugljivim tonom.

E to je prihvatljivo, neovisno o tvom ili bilo čijem stavu o igri koji može biti pozitivan ili negativan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 12:52 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Borba je sasvim dovoljno bila ubrzana u Awakeningu. Ekipa se je žalila da štemeri ne mogu štemirati zato jer nemaju napitak za staminu (žvakanje gljiva i nije bilo previše zadovoljavajuće). BioWare je to fino poslušao i stavio napitke za staminu, stavio sposobnosti za punjenje stamine itd.....

Meni se čini da su za konzole jednostavno trebali napraviti akcijski spin-off ala God Of War i to je to. DA2 u vidu rpg-a su trebali isporučiti sredinom ili krajem 2012 god. Ciklus od dvije godine za nasljednika jedinice bi bio sasvim dovoljan, jer imaju gotovo sve.

DA STATUS REPORTA IS BUSTED

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala na klasifikaciji kritike. :) - Nego, "dječurlija" nije loša stvar. Ja bih rado da mogu povremeno biti balavac od kojih 15 godina i uživati opet u tom razdoblju. Tada me zanimao Quake i čista, nepatvorena brza akcija - utapao sam se u Quakeu i bio bog svake mape i "pro", obožavao sam neprestano držanje gasa i strelica u NFS-u 2 i 3 i uživao s frendovima u tome i Atomic Bombermanu. Dapače, uživao sam i mlatit Contru na Segi dok mnogi nisu znali što je konzola, a ja što je PC. To su jednostavne, priproste konzolaške igre. Volio sam ja i Caesara 3 kad sam bio tako raspoložen, Sim City, AoE ali i Deus Ex, Doom, Half Life, Jagged Alliance, Broken Sword, Unreal, SFC, System Shock, FIFU 96, Baldurs Gate i Diablo... sve ovisno o raspoloženju i dinamičnim afinitetima.

Znači li to da su priproste igre loše? Da nisu zabavne? - Ne. Znači samo da o osobi ovisi što se igra. Meni se DA2 ne sviđa jer je kupus i jer glumi da je ono što nije. Objektivno, DA2 je poglupljeni i simplificirani Origins i nikako ne zaslužuje titulu RPG-a. DA2 je promašeni kupus onoga što jest i tragova onoga što je bio Origins i zato je objektivno promašen naslov. DA2 ne treba dijalog i dijalozi su suvišni, trebali su staviti animacije. DA2 ne treba ništa osim jednostavnijeg stabla razvoja s izborom, da dobije malo okusa i to je to. Trebali su dovršiti preobrazbu u akcijsku igru s izborom animacije spellova. Tada bi u mojim očima DA2 bio znatno bolji, jer nebi imao naporne, dosadne i glupe elemente koji koče akciju.

17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Još jedan jadnik se ne može logirati, jer ga je netko suspendirao.

http://social.bioware.com/forum/1/topic/141/index/6503413/1 

LOL!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Još jedan jadnik se ne može logirati, jer ga je netko suspendirao.

http://social.bioware.com/forum/1/topic/141/index/6503413/1 

LOL!

To se zove: "ajmo sad random banirati neki broj korisnika i tako poduprijeti naše izmišljeno opravdanje da je onaj koji nam je stvorio skandal, baniran zbog greške u sustavu. Ljudi će reći 'vidi, stvarno imaju bug u sustavu, banirani su ljudi koji nisu ništa zgriješili, možda je istina da onoga nisu namjerno' i tako je EA iskontrolirao štetu".

17 godina
neaktivan
Genie kaže...

Toga nema u Total war serijalu jer se igra fura na realnost, za razliku od DA2 koji je fantasy pa tu mogu likovi letjeti k'o Bruce Lee. Jer ako je moguće bacati vatru iz ruke onda je moguće i prepoloviti neprijatelja mačem.

17 godina
Danny_HR kaže...

Meh, pisao sam ti post ali mislim da nema smisla da se nas dvoje prepiremo po ovoj temi, bolje da prestanemo sad prije nego ovo eskalira u djeljenje kartona za offtopic.

Da skratim pricu, ja ovdje nisam kriticar niti smatram da moram biti korektan prema nekome. Kad ce me placat za kritiku, ona nece bit napisana u smislu kratkog komentara vec ce biti poduza i obuhvacat ce sve aspekte.

Dok sam obican forumas, kritizirat cu igru na nacin koji meni pase. ^_^

Kao dokaz da mogu i znam biti objektivan i korektan, napisat cu kratku recenziju igre kada ju zavrsim (ako ju ikad zavrsim...). Ocekujem da onda prokomentiras istu, kada ju dovrsim.

Uglavnom, back on topic, kada probas, tj. odigras igru malo, onda ces i ti bit kvalificiran za davanje kritike i diskusiju o gameplayu na ovoj temi.

Ovako realno gledano, ti ne znas niti o cemu mi pricamo. ^^

P.S. nisam nigdje rekao da je igra za djecu, igra je jednostavno glupa. (ajde meni je glupa, nekima nije {#})

- Psiho246
16 godina
neaktivan

Mislim da će ljudi možda najbolje razumjeti ako DA2 usporedimo sa posljednjim nastavkom C&C..

Novi C&C zasebno možda je dobra igra (možda i nije), ali sa mobilnom bazom u blato su bacili ono po čemu je C&C postao poznat..

Ista stvar sa DA2..

Zasebno nije katastrofalna igra, ali nije nastavak DA:O..

17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Kamo je želja da se dodvori COD rulji odvela BioWare i prekrasnu igru pod nazivom DA:O.

"Once was enough...back to playing cod."

http://social.bioware.com/forum/1/topic/141/index/6512827 

Tuga i jad!

Btw, i ja volim odigrati COD, ali isto tako tražim nešto više od rpg-a

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 15:47 (MegaMass 2000).

1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice