dobih danas zeleni jalapeno, i neke što su pri dnu kao trokraka ili četverokraka zvijezda, nemam pojma kaj je to.....
jel su smežurane ili ko jalapeno čvrste?
narančaste su i onako, grube, smežurane.....
dobih danas zeleni jalapeno, i neke što su pri dnu kao trokraka ili četverokraka zvijezda, nemam pojma kaj je to.....
jel su smežurane ili ko jalapeno čvrste?
narančaste su i onako, grube, smežurane.....
ddarknessfairyy - SVAKA CAST! Carica si! Cisto reda radi moram pitati ... ti to konzumiras ili uzgajas za nekoga?
Sve za domaću upotrebu Moj tata i ja obožavamo ljutu hranu,od malena jedem feferone i u sve trpam ljutu papriku u prahu.
Inače su moja prva strast rajčice. Njih skupljam i uzgajam već godinama(150vrsta za sad). Radim sos, ketchup, razne salse... A pošto kod nas sve mora biti ljuto onda u njih naravno ide i ljuta paprika. Samo nikad nisam bila zadovoljna jer ona ljuta paprika u prahu nije dosta ljuta, ako se stavi previše jelo postane gorko, a feferoni su sami po sebi malo gorkasti i ne daju onu toplu ljutinu. Pa mi dopiydilo i sad uzgajam i papričice.
Ove godine sam radila umak od papričica i kiselila, a kad dođu ove extra ljute(Trinidad moruga...) one će ići na sušenje i onda u prah za kuhanje.
Pakleni ketchup ... mmmmmmm
Ispravljene su neke slike u onom postu, ostatak će biti danas.
Naručiti ću sjemenke Carolina Reaper za ovu godinu
Ispravljene su neke slike u onom postu, ostatak će biti danas.
Naručiti ću sjemenke Carolina Reaper za ovu godinu
jel se to smije jesti uopće, a da ne krepaš?
Ispravljene su neke slike u onom postu, ostatak će biti danas.
Naručiti ću sjemenke Carolina Reaper za ovu godinu
jel se to smije jesti uopće, a da ne krepaš?
Ako sam Butch-T preživio, preživjet ću i ovo.
Ajme zatisja u temi ... ocito nitko vise ne jede ljuto :(
Molim da se ekipa izjasni o izletima u ljuto preko blagdana. Ja sam bio na nekom "light" čobancu a habanero mi nije bio pri ruci pa nemam baš nešto pametno za prijaviti
Molim da se ekipa izjasni o izletima u ljuto preko blagdana. Ja sam bio na nekom "light" čobancu a habanero mi nije bio pri ruci pa nemam baš nešto pametno za prijaviti
Ma nitko vise ne jede ljuto :(
Volim ljuto ali gdje nabaviti nesto ljuce od feferona itd.
Volim ljuto ali gdje nabaviti nesto ljuce od feferona itd.
Prelistaj temu ... pocetak je tabasco iz kauflanda
knock your self out VOLIMLJUTO
Evo , nabavih si konacno ovih dana malo jacu zalihu zelenog jalapena ( pahuljice ) .
Ako je netko zainteresiran mogu mu dati za probu :)
Madrfakr, jel pakleno?
Madrfakr, jel pakleno?
Moram prvo uzeti neki bolji mlinac za zacine pa cu tek onda znati kakav je ovaj .
Inace, kad sam ga presipavao u staklenke morao sam imati kirursku masku ...ali svejedno sam i plakao i kihao
Madrfakr, jel pakleno?
Moram prvo uzeti neki bolji mlinac za zacine pa cu tek onda znati kakav je ovaj .
Inace, kad sam ga presipavao u staklenke morao sam imati kirursku masku ...ali svejedno sam i plakao i kihao
Jalapeno pa ljut? :)
Sinoc sam si stavio tanjur pun nachosa, nribao trapista preko, sve u pecnicu da se fino sir istopi i zapece pa uz to sprasio pola teglice zelenog jalapena :)
Da si rekao pahuljice habanera pa jos nekako ali jalapeno daje onaj fini topal okus, ali od ekstremnog tu nema ni "e" ...
Tebi je to stvarno full ljuto? Moja zena plakala pola sata nakon jednog malog kolutica iz staklenke ali meni je to samo toplina u ustima, ni da zapece ...
Bas bih volio probati te pahuljice da sam blize ali posto mi je Friday kum - vjerovat cu njemu na rijec. Dakle Friday - sempliraj malo pa daj povratnu informaciju.
Dakle Friday - sempliraj malo pa daj povratnu informaciju.
Pa ja nemam ništa osima habanera i tabasca
Jalapeno pa ljut? :)
Sinoc sam si stavio tanjur pun nachosa, nribao trapista preko, sve u pecnicu da se fino sir istopi i zapece pa uz to sprasio pola teglice zelenog jalapena :)
Šteta jalapena za nachose. Potrošiš cijelo čudo a ne daju ljutinu.
Jalapenići su baby paprike. Ne znam možda su moji okusni pupoljci oguglali, al meni su čak i one slavonske paradajz-paprike ljuće od jalapena.
Ja jalapeno lijepo uberem, izdubim sredinu i punim nadjevom od sira(friškog), par sati u frižider i drmaj..taman veličina za primit u ruku i pojesti u par zalogaja...milina
Inače ja sam svojih ovogodišnjih 27 vrsta chili papričica posijala krajem siječnja i sad polako niču(slikice uskoro kad svi niknu). I ljuta sam ko pas. Koje budaletine rade u poljoprivrednim prodavaonicama pa to je strašno. Oni krajem prvog mjeseca još nemaju kvalitetnog supstrata za kupiti. Prošla sam cijeli grad i nisam ga našla. Još me baba uvjerava da je sva zemlja ista i da mi je svejedno.
Madrfakr, jel pakleno?
Moram prvo uzeti neki bolji mlinac za zacine pa cu tek onda znati kakav je ovaj .
Inace, kad sam ga presipavao u staklenke morao sam imati kirursku masku ...ali svejedno sam i plakao i kihao
Jalapeno pa ljut? :)
Ma , koliko god volim ljuto opet ne volim plakati poslije jela ( ili za vrijeme ) tako da cu se polako navikavati .
Kvragu , pa nemamo svi odumrla osjetila .
U svakom slucaju...doci ce i habanero na red
Šteta jalapena za nachose. Potrošiš cijelo čudo a ne daju ljutinu.
Jalapenići su baby paprike. Ne znam možda su moji okusni pupoljci oguglali, al meni su čak i one slavonske paradajz-paprike ljuće od jalapena.
Ja jalapeno lijepo uberem, izdubim sredinu i punim nadjevom od sira(friškog), par sati u frižider i drmaj..taman veličina za primit u ruku i pojesti u par zalogaja...milina
Inače ja sam svojih ovogodišnjih 27 vrsta chili papričica posijala krajem siječnja i sad polako niču(slikice uskoro kad svi niknu). I ljuta sam ko pas. Koje budaletine rade u poljoprivrednim prodavaonicama pa to je strašno. Oni krajem prvog mjeseca još nemaju kvalitetnog supstrata za kupiti. Prošla sam cijeli grad i nisam ga našla. Još me baba uvjerava da je sva zemlja ista i da mi je svejedno.
Bit ce da je ovo o okusnim pupoljcima istina :)
A sto se budaletina tice....hmmmm ..ja bi jedino okrivio osobu koja je zaduzena za nabavu...takvi su obicno totalni krelci ( cast iznimkama )
Ja sam imao gripu i nekih desetak dana nisam jeo ništa ljuto. Ajme meni... Sad mi je ljuto ono što prije nije bilo. Izgleda da se stvarno okusni pupoljci "spale"
nego jel itko posijao šta?
Ja sam imao gripu i nekih desetak dana nisam jeo ništa ljuto. Ajme meni... Sad mi je ljuto ono što prije nije bilo. Izgleda da se stvarno okusni pupoljci "spale"
Ma to kod onih dvoje vise nisu pupoljci vec korjenje . Bas cu otici do one trgovine sa zacinima u Masarykovoj i uzet nekoliko vrsta ( Bhut Jolokia , Bird's Eye i Dundicut ) ...pa ako nesto bude gorilo ...to sam ja
Inače ja sam svojih ovogodišnjih 27 vrsta chili papričica posijala krajem siječnja i sad polako niču(slikice uskoro kad svi niknu). I ljuta sam ko pas. Koje budaletine rade u poljoprivrednim prodavaonicama pa to je strašno. Oni krajem prvog mjeseca još nemaju kvalitetnog supstrata za kupiti. Prošla sam cijeli grad i nisam ga našla. Još me baba uvjerava da je sva zemlja ista i da mi je svejedno.
VEC SI POSADILA?!
Pa moje sjemenke jos stoje u vrecici ... daj govori sta da radim, pliz!
na toplo i čekaj dok ne niknu , kad zatopli oko 4 mjeseca presadi i polako izbacuj van po danu... to ti je ukratko
na toplo i čekaj dok ne niknu , kad zatopli oko 4 mjeseca presadi i polako izbacuj van po danu... to ti je ukratko
Na toplo? Pa daj detalje. Znam sastaviti racunalo, konfigurrirati BGP na cisco routeru, podesiti clustere na checkpointu i takve stvari ali sadnja i zemlja mi je stran pojam.
Dakle sjemenke idu u zemlju? Koliko njih? Koliko duboko? Koliko razmaknute? U sto ih sadim ... odmah saksija ili casa od jogurta? S cime i kako zaljevati? Trebaju li dnevne svijetlosti? Sto s onim supstratom? Previse mi je tu nepoznanica ...
odlično, dakle router grije (0-24), staviš plastičnu posudu sa zemljom na router posadiš sjemenke i omotaš onim ljepljivim najlonom. proguglaj malo router i ljute paprike , ima tu previše toga za pisati ali po raznim forumima su dosta dobro odradili to
Citam od ranog jutra. Vec sam upogonio zenu da preruje net u potrazi za svime potrebnim!
Citam od ranog jutra. Vec sam upogonio zenu da preruje net u potrazi za svime potrebnim!
Sad ti je valjda jasnije zašto mi se ne tipka o tome, toliko je opširno da se može knjiga napisat , + još svačije metode...
Citam od ranog jutra. Vec sam upogonio zenu da preruje net u potrazi za svime potrebnim!
Od ranog jutra, a link postavljen u pol 2.