Glitch ili flickering u igrama?

poruka: 16
|
čitano: 1.939
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina

Postavio sam sliku iz igre star wars jedi survivor, gdje se tacno vidi neka linija velika iz robota. Ovo mi se desavalo i u igrama Callisto protocol gdje se liku iz glave linija spajala sa plafonom i tako sam sve vrijeme igrao, kao i u igri Hellblade II gdje se pored linija u pozadini pojavljuju i nekakvi blinkajući efekti.

U igri Cyberpunk, Horrizon zero down i ghost of tsushima ovaj problem nemam. O cemu se radi?

GPU RX 6600 xt zadnji driveri

CPU 5600x

MBO Tomahawk max b450 zadnji chipseti

32 gb rama 3200 mhz

win 11

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Artefakti se pojavljuju kad se gpu "zbaga" ili kad krepava, probaj druge drivere, i probaj grafu malo underklokati da vidis dali ce se onda pojavljivati! Probaj i obrnuto tako da je malo overklokas jer ce se onda jos brze pojavljivati!

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Re: Glitch ili flickering u igrama?

Graficka kupljena nova prije 2 godine tacno, undervolto sam je i overklokao,jedino da je vratim na fabricke postave ?

3 godine
alleinichev kaže...

Graficka kupljena nova prije 2 godine tacno, undervolto sam je i overklokao,jedino da je vratim na fabricke postave ?

Ne nemoj bolje ovako nek se šareni s viškom piksela na ekranu

13 godina

Trebali bi grafu probat u drugom pc ali ako je i dalje isto onda vjerovatno krepaje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
MGloc kaže...

Trebali bi grafu probat u drugom pc ali ako je i dalje isto onda vjerovatno krepaje.

Ali nije na svim igrama, na nekim ima na nekim nema, ako krepaje, onda bi trebalo valjda na svim igrama da je tako?

3 godine
alleinichev kaže...
MGloc kaže...

Ali nije na svim igrama, na nekim ima na nekim nema, ako krepaje, onda bi trebalo valjda na svim igrama da je tako?

To najcesce ovisi o loadu tj potrebnom naponu, obicno vece opterecenje grafa prije puca

13 godina
alleinichev kaže...
MGloc kaže...

Kada vratiš na tvorničke postavke bez undervolta i overclocka jel ti ona baca artifacte? 

4 mjeseca

Jesi provjerio da su ti fajlovi ispravni? Da ne fali neki ili je od starije verzije igre?

Ako si uzeo igru preko steama onda probaj ovo:

https://help.steampowered.com/en/faqs/view/0C48-FCBD-DA71-93EB

JK

0 0 hvala 0
7 godina
dinos3 kaže...
alleinichev kaže...
MGloc kaže...

Kada vratiš na tvorničke postavke bez undervolta i overclocka jel ti ona baca artifacte? 

Vracanjem na default postavke, tj ukidanjem overclocka i undervolta vise nema ovih linija, ali mi se fps u nekim igrama smanjio jbg

13 godina

Pa da ali nije se toliko drasticno smanjio.

13 godina
alleinichev kaže...
dinos3 kaže...
alleinichev kaže...
MGloc kaže...

Vracanjem na default postavke, tj ukidanjem overclocka i undervolta vise nema ovih linija, ali mi se fps u nekim igrama smanjio jbg

Ostavi ga na takvim postavkama, ne isplati se tako forsati grafu za par fpsa više...

7 godina
MGloc kaže...

Pa da ali nije se toliko drasticno smanjio.

U igri hellblade II imao sam stabilnih 62 do 65 fpsa, a sada od 54 do 58 imam jbg 

jedino to mi je malo problem, ali sta cu bolje da ne diram vise nista

13 godina

Da ali obicno je ta razlika zanemariva ako hoces veci fps u igri imas samo dvije opcije smanjit graficke detalje ili kupit jacu graficku.

4 mjeseca

Probaj si pomoći sa Lossless Scaling..

https://store.steampowered.com/app/993090/Lossless_Scaling/

Možda ćeš malo popraviti FPS..

JK

0 0 hvala 0
9 godina
yoko999 kaže...

Probaj si pomoći sa Lossless Scaling..

https://store.steampowered.com/app/993090/Lossless_Scaling/