Baš sam bio u potrazi za satom kad mi se ovaj prezentirao kao solidan izbor. Nakon podosta proučavanja naručio sam ga, GT 5 plavi, čekam da dođe. Dolazim sa wearOS-a i malo me brine kako će mi HarmonyOS sjesti. Znam da će me sve te gluposti koje ima zanimati nekoliko dana, a dalje će mi biti bitno samo koliko dobro odrađuje osnovne funkcije koje ja od pametnog sata trebam i očekujem. Naručim ga i par dana kasnije otkrijem One Plus Watch 2. I sad sam u problemu jer ne znam jesam li dobro odabrao. :D
Huawei izaziva Apple novom serijom pametnih satova
- poruka: 11
- |
- čitano: 2.177
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A kao Apple watch je kao neki benchmark u svijetu pametnih satova?
Moj Casio je deklariran na 10g da bude radio s jednom baterijom, Appleov top end sat 12 sati, benchmark za tesku beskorisnost koju bi trebalo zakonom zabraniti jer ljudi ocigledno nisu u stanju to sami
Moj Casio je deklariran na 10g da bude radio s jednom baterijom, Appleov top end sat 12 sati, benchmark za tesku beskorisnost koju bi trebalo zakonom zabraniti jer ljudi ocigledno nisu u stanju to sami
Ma isprazni se njemu baterija za 6 sati samo mu treba 10 godina da skuzi to jer nije "Smart" ;)
Osobno imam podosta “dumb” satova sto mehanickih sto kvarcnih (elektronika, bilo na baterije ili solar) i ideja da svaki dan moram puniti sat mi je nezamisliva.
Kad idem po planinama onda imam Garmin Instinct. Ako ne koristim GPS pracenje visoke rezolucije on bez problema izdrzi 2 tjedna. Imam i njihov fitness tracker koji drzi tjedan dana koji nekad nosim uz “normalni” sat. Meni “smart” satovi sluze za pracenje aktivnosti i to je to.
Onda dolazimo do ovog Huaweija. Prva stvar koja mi upada u oci je dizajn. Kao sto sam vec napomenio ljubitelj sam klasicnih satova i ovaj mi dizajnom prija. Jedan clan obitelji ima nesto stariju verziju i mogu reci da im je kvaliteta izrade dosta dobra. Na kraju, ono sto me oduvijek odbijalo od tipicnih smart satova je baterija sto je Huawei rijesio po mojim standardima. I sve u svemu mislim da traze ok cijenu za ono sto nude.
Na kraju htio bih jos spomenuti Tag Heuerov model koji ima klasicni dizajn ali kosta poprilicno i nema visednevnu autonomiju.
Imao sam GT2 ,prije toga Samsung, nakon toga Garmin.
Samsung po meni uopće nije vrijedan spomena jer trajanje baterije je cca 1 dan.
Huawei kao totalni kontrast sa skoro svime uključenim 10 dana minimalno, a često i 2 tjedna. Odličan!!
Danas ,nakon 3 god, moj stariji sin ga ima i još uvijek radi kao i prije.
Garmina sam kupio jer mi više odgovara za sport nego ostatak garniture.
Dobro si odabrao GT 5. OnePlus proizvodi su usmjereni u prvom redu na tržišta Indije i sl. Podrška za EU ima je slaba, software se slabo/sporo ažurira za Europu i sl. Najnoviji biser su im novi OnePlus Buds Pro 3 - izvrsni u suradnji s Dynaudio. A onda netko u OnePlus odluči izbaciti ažuriranje softwera, pregaze nepovratno sve Dynaudio postavke i zaseru generalno zvuk. Ne reagiraju na nikakve proteste, ništa ih ne dira. Pogledaj kako im izgleda web stranica. Tips and tricks iz Indije, društveni event ovaj, onaj, a kad trebaš tehničku podršku, nula bodova.
Dobar mi je GT5, samo mi fali s wear OS-a bolja integracija s notifikacijama. Mislim, ok je i znam da je to tradeoff za dulje trajanje baterije, ali malo fali kad se navikneš. Inače, notifikacije dolaze uredno za sve što sam odabrao, ekran mi je super, izgled sata super, baterija super, ovo što se tiče praćenja zdravlja mi se isto čini ok. Samo da još mogu i pročitati sadržaj maila s Outlooka ili Gmaila a ne samo vidjeti naslov bilo bi savršeno. Imam ga tek par dana pa nisam za ostale aplikacije obraćao pažnju, znam da SMS mogu čitati i odgovoriti ili zadanim odgovorima ili upisom na tipkovnicu. I drugačije je što kad obrišem notifikaciju na satu ona i dalje ostaje na mobitelu, na wear OS-u kad sam obrisao na satu obrisano je bilo i na mobitelu. Pozivi isto, imaš imenik na satu gdje možeš 10 kontakata unijeti ručno da pokreneš poziv sa sata, na wear OS-u imaš cijeli imenik s mobitela na satu. Nema glasovnih naredbi i nema NFC plaćanja. Ali to sam sve znao.
EDIT: SMS mogu pročitati, ne i odgovoriti, Whatsapp i Viber mogu čitati i odgovoriti. Gmail i Outlook samo naslov maila. Možda nekom pomogne, ja dok sam proučavao koji sat uzeti taj dio nije baš pokriven recenzijama detaljno.
I usput Bluetooth je koma prebacivanje pjesama je sporo mp3 brže ide na starom amzfitu gt3pro. WiFi nema zato mu i traje baterija ali 11 dana Max, i to da nije na ruci oko 10 sati na dan jer je takvo radno mjesto. Ljepo izgleda ali za gt5 pro nema za sad originalnih narukvica jer su krajeve remena izveli da sljede dizajn sata. Šire se kod igli pa kad se stave normalni remeni samo zapinje vanjska zaštita u vidu neke gumene futrole bumpera ne postoji,sat sve u svemu lijep dizajn dobri senzori,ECG funkcija i sa slušalicama u paketu je 375€. Ostalo mišljenje zbog instalacije raznih programa bolje uzeti google3 ili Samsung ali baterija onda dva dana.
Šminkerske satove poput apple-ovih, samsungovih pa i huawei-evih i sl. uopće ne shvaćam ozbiljno...
Ako se gleda pravi sportski pametni sat jedino Garmin i Suunto dolaze u obzir, ovi apple watchevi, samsung galaxy watchevi i sl.
mogu poslužiti za vjenčanja. :D