Cpu 5600x klokan na 4,6, u igrama radi na 3,3

poruka: 28
|
čitano: 2.591
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina

U biosu stoji 4,6, u hwoinfo, cpuz i sistemu stoji 4,6ghz, medjutim kada udjem u igre, ne stoji mi 4,6 nego od 3,3 ghz pa do 4,0 ghz, a trebalo bi da stoji na 4,6ghz.

gpu 6600xt, 32gb rama 3200mhz, win11, b450 tomahawk max ploca

zadnji driver za gpu, chipseti zadnji, zadnji bios ploce

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Cpu 5600x klokan na 4,6, u igrama radi na 3,3
alleinichev kaže...

U biosu stoji 4,6, u hwoinfo, cpuz i sistemu stoji 4,6ghz, medjutim kada udjem u igre, ne stoji mi 4,6 nego od 3,3 ghz pa do 4,0 ghz, a trebalo bi da stoji na 4,6ghz.

Gdje vidis 3,3ghz?

7 godina
MGloc kaže...
alleinichev kaže...

Gdje vidis 3,3ghz?

U amd radeon settingsu kada pritisnem ctrl shift O

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2024 20:56 (alleinichev).
8 godina

ovisi kako si clockao, ne vidim potrebu za fixnim clockom, namjestis pbo,krivulje all cores, i teoretski bi trebao clockati i vise, kad moj non x ide na 4750 all cores, i to jos undervoltan

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Za radeon settings ne znam ali ja sam imao sa ryzenom cudan problem da mi OSD u msi afterburneru u igri nije pokazivao ispravan clock, za pocetak ako ti nudi win update napravi ga.

A Damir ti je najbolje rekao ryzen 5xxx ti najbolje radi uz PBO.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

slj komp gledaj da ti bude intel, kod intela kako postavis overclock tako bude svuda i mirnije spavas

0 13 hvala 0
13 godina
alleinichev kaže...

Jel imaš možda upaljen frame cap ili slično?

Petar hw kaže...

slj komp gledaj da ti bude intel, kod intela kako postavis overclock tako bude svuda i mirnije spavas

Hahaha, možeš to i na AMD-u. 

3 godine
alleinichev kaže...

Malo pregledaj web, kako se clocka 5600x.

Tuđa iskustva nisu naodmet.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2024 3:39 (Zaporožac).
7 godina
Damir22 kaže...

ovisi kako si clockao, ne vidim potrebu za fixnim clockom, namjestis pbo,krivulje all cores, i teoretski bi trebao clockati i vise, kad moj non x ide na 4750 all cores, i to jos undervoltan

Evo Ovako mi je jedan momak sa foruma objasnio posto on ima istu plocu i ja sam pratio njegovo upustvo

samo mi nije jasno zasto mi u igrama nije klok 4,6 nego je dosta manje

7 godina
Damir22 kaže...

jedino da vratim na default pa uradim tako

1. pbo - advanced

2. pbo limits - disabled
3. curve optimizer - all cores

4. all core curve optimizer sign - negative

5. all core curve optimize4 magnitude - 30

i da uradim stress test, je li ovako ide?

13 godina

Koju verziju windowsa koristis ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sve metneš na difolt, upališ PBO i XMP za memoriju da radfi na max kloku jedno i drugo. Nikakvo ručno klokanje, nikakav zajebancija. Samo dva klika i to je to.

3 godine

zamisli kod mene na ryzen konfiguraciji, svakih par reseta kompa ram se vracao na default 2133mhz

rekoh nikad vise amd

1 4 hvala 0
2 godine
Petar hw kaže...

zamisli kod mene na ryzen konfiguraciji, svakih par reseta kompa ram se vracao na default 2133mhz

rekoh nikad vise amd

To bi eventualno trebao raditi jedino ukoliko ga ne ugasiš dobro pa se bios reseta ne difolt jer "pomisli" da je konfa nestabilna pa se reseta na def. postavke... ili si imao neko smeće od ploče koje nakon gašenja reseta bios, moguća i neispravna baterija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2024 11:36 (notloB).
15 godina

Tak je mene strah Intela da ne degradira kroz godinu dana ili Nvidije da mi kožnati novom serijom ne metne zaključavanjem novih tehnologija.

8 godina
alleinichev kaže...
Damir22 kaže...

jedino da vratim na default pa uradim tako

1. pbo - advanced

2. pbo limits - disabled
3. curve optimizer - all cores

4. all core curve optimizer sign - negative

5. all core curve optimize4 magnitude - 30

i da uradim stress test, je li ovako ide?

curve optimizer ide PER CORE, znaci moras istestirati svaku pojedinacnu iezgru na koju frekvenciju boosta, i dali je to stabilan boost, odnosno dali stvarno radi na toj frekvenciji ili je to samo kratkotrajni peak.

ideala mozda je -30 na svim jezgrama, ali u stvarnosti rijetki primjerci su stabilni i stvarno drze max frekvenciju, a bolje je imati nizi boost, recimo na 4.5 all cores, nego 4.7 na jednoj ili dvije jezgre, a ostale da rade na 3.7 primjerice, i tek u rijetkim trenutcima boostaju vise.

imas dobrih tutoriala za ovo, je time consuming ali jednom kad namjestis, to je to

16 godina

Drugovi i drugarice iz gornje Samarice......amd softwer ne očitava dobro, provjereno....upali neki bench ili igru da nije u fullscreenu i poprati sa cpuz ili coretemp te češ vidjeti da ti je na tih tvojih 4.6gHZ ili koliko si već namjestio

12 godina

Čitam i ne kužim kaj je tu konkretno klokano osim da je stavljeno fiksno na 4.6ghz. Pa taj procesor radi tvornički na toj frekvenciji. Ako se ne pregrijava nemaš potrebe raditi niti curve optimizer. 

Eventualno ako imaš prostora stavit CPU max override na +100 ili 200mhz i staviš PBO scalar na 10x ako ideš na -30CO.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2024 12:38 (mislioc).

0 0 hvala 0
8 godina

ne bas, taj cpu radi na 3.7, 4.6 mu je boost.

fora je sto je tih 4.6 boost samo na jednoj jezgri, poanta overclocka je naci max boost na svim jezgrama....

iako da, poprilicno nepotrebno i jako malo utjece na performanse, ako ne gledas cinebench ili slicno gdje je svaki mhz bitan za score, u normalnom radu ili igrama svejedno je dali boosta na 4.2, 4.4 ili 4.7

osobno mislim da sam primjetio 1-3 fps razlike izmedju default postavki, i cackanja.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2024 14:27 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Wiz3m4n kaže...

Drugovi i drugarice iz gornje Samarice......amd softwer ne očitava dobro, provjereno....upali neki bench ili igru da nije u fullscreenu i poprati sa cpuz ili coretemp te češ vidjeti da ti je na tih tvojih 4.6gHZ ili koliko si već namjestio

Jel ima ista da kod njih radi dobro?

15 godina

Meni prikazuje ispravno, ali ja sam pluga and play vulgaris

https://i.postimg.cc/htSnR379/Screenshot-1.png

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
Boris grozni kaže...
Wiz3m4n kaže...

Pa ne crkavaju od degradacije u ultrakratkom roku primjerice i to je dovoljno... neki moraju kupovati 3 generacije stariji cpu jer se useru ko grlice od "priča yutubera" a beskonačno tupa religija ne dozvoljava kupiti drugo.

3 godine
notloB kaže...
Boris grozni kaže...
Wiz3m4n kaže...

Pa ne crkavaju od degradacije u ultrakratkom roku primjerice i to je dovoljno... neki moraju kupovati 3 generacije stariji cpu jer se useru ko grlice od "priča yutubera" a beskonačno tupa religija ne dozvoljava kupiti drugo.

da da evo sve krepava cekaju u redu na servisima, clanci o tim degradiranim primjercima je na tisuce(citaj 0) masovne tucnjave, svijet je poludio, djeca se vise ne radaju, Amd spusta cijenu 12t core cpu-a na 350€ i tako sve dublje "napreduje" a tupavci uzimaju provjerene 20t mrcine i odrzavaju balans na trzistu i ostavljaju mjesta za buducnost! 

15 godina

zato je Intel milijardu i kusr $ u minusu zadnji kvartal, prije ovih objava o degradaciji...budemo vidjeli koliko će biti u minusu ovaj kvartal.

3 godine
notloB kaže...
Petar hw kaže...

rekoh nikad vise amd

To bi eventualno trebao raditi jedino ukoliko ga ne ugasiš dobro pa se bios reseta ne difolt jer "pomisli" da je konfa nestabilna pa se reseta na def. postavke... ili si imao neko smeće od ploče koje nakon gašenja reseta bios, moguća i neispravna baterija.

nesmije se to događati i nema bios sto misliti. vidim u biosu dobro podeseno na xmp 3200mhz a radi na 2133mhz, tek nakon f10 ponovnog sejvanja biosa opet proradilo 3200mhz. jbs to

9 godina
vrx kaže...
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...

zato je Intel milijardu i kusr $ u minusu zadnji kvartal, prije ovih objava o degradaciji...budemo vidjeli koliko će biti u minusu ovaj kvartal.

U kolikom ce tek minusu biti Amd s novom serijom, flop teski

Offtopic:
Kaj je, peče te intel guza od 6+ godina što vas AMD guzi u svakom segmentu, ha?
Hvaliti intel u 2024.?

Ti si teška trolčina i provokator, pogotovo po amd temama.
Ne znam kako te moderatori toleriraju toliko dugo?

Bome nije ni tebi mane... ali realno prolistaj ovu temu pa vidi zastupljenost proizvođača.

AMD je kao neka sveta krava na forumu... tko se usudi nešto napisati kontra odmah biva zasut minusima i negativnim komentarima.

Moj PC  
0 0 hvala 1
2 godine
Petar hw kaže...
notloB kaže...
Petar hw kaže...

rekoh nikad vise amd

nesmije se to događati i nema bios sto misliti. vidim u biosu dobro podeseno na xmp 3200mhz a radi na 2133mhz, tek nakon f10 ponovnog sejvanja biosa opet proradilo 3200mhz. jbs to

Naravno da ima a rekao sam ti i slučaj u kojemu ima kod nekih ploča... koju ploču imaš? Ukoliko se ponaša kako kažeš to sugerira na bug u biosu, niti prvi niti zadnji, događa se i na intelu i na bilo kojoj platformi i događat će se, dok je programera bit će i grešaka a da zbog tog slučaja ne valja i neće valjati cijela platforma što sugerira "...nikad više amd" je tupo razmišljanje, imo, eto ja nemam jedan jedini problem i što sada da kažem, zauvijek amd? Ne pada mi na pamet.

Jesi li probao flashati novi bios ili vratiti na stari ukoliko nema novijih?

13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice