Problem sa signalom

poruka: 2
|
čitano: 407
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Problem sa signalom ?

Pozdrav !

Ako je pitanje na krivom mjestu , molim admina da ga prebaci.....

Kupljen TV Hisense OLED 65A85K i sada bih na njemu htio gledati "posuđeni" sadržaj.  Stvari su na vanjskom HDD-u spojenom na komp(u drugoj prostoriji) , komp je spojen žičano na ruter isto kao i TV.

Skinuo , instalirao i pokrenuo PLEX  -  1080p sadržaj radi bez problema no 4K se smrzne i ne miće. Probao se spojiti WiFi na 5GHz  no ista stvar - 4K materijal se opet smrzne. 

Zanima me gdje bi mogao biti problem - možda u nekim postavkama PLEX-a , Rutera (ZTE MF297D Cat12)  ili TV-a ?

Probao sam gledati 4K sadržaj sa istog HDD-a preko kućne mreže kada je laptop spojen na TV sa HDMI kablom no slika nije "tako dobra" kao kad sam isti materijal gledao sa USB direktno uključenog u TV. 

Ako bi mi netko  htio pomoći , mogu staviti neke slike sučelja TV-a ,  Rutera  ili samog Plex-a pa da eventualno da kakav prijedlog....

Ako treba još kakva informacija - recite....

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem sa signalom ?
freerock0 kaže...

Pozdrav !

Ako je pitanje na krivom mjestu , molim admina da ga prebaci.....

Kupljen TV Hisense OLED 65A85K i sada bih na njemu htio gledati "posuđeni" sadržaj.  Stvari su na vanjskom HDD-u spojenom na komp(u drugoj prostoriji) , komp je spojen žičano na ruter isto kao i TV.

Skinuo , instalirao i pokrenuo PLEX  -  1080p sadržaj radi bez problema no 4K se smrzne i ne miće. Probao se spojiti WiFi na 5GHz  no ista stvar - 4K materijal se opet smrzne. 

Zanima me gdje bi mogao biti problem - možda u nekim postavkama PLEX-a , Rutera (ZTE MF297D Cat12)  ili TV-a ?

Probao sam gledati 4K sadržaj sa istog HDD-a preko kućne mreže kada je laptop spojen na TV sa HDMI kablom no slika nije "tako dobra" kao kad sam isti materijal gledao sa USB direktno uključenog u TV. 

Ako bi mi netko  htio pomoći , mogu staviti neke slike sučelja TV-a ,  Rutera  ili samog Plex-a pa da eventualno da kakav prijedlog....

Ako treba još kakva informacija - recite....

Samo da dodam kako sam 4K sadržaje pokrenuo iz  "media" i sav materijal "radi".

Instalirao sam i Serviio koji također radi pokrenuz iz  "media".

Pročitao cijelu temu "4K HDR filmovi...serije... dokumentarci"  te masu materijala ma "Reddit" ali dosta toga ne kužim jer nije moje područje.

Ako sam dobro shvatio, problem je što sam TV radi neku svoju konverziju pa se sve zblokira jer ne prepoznaje format ?

Evo koje formate podržava TV (skroz na kraju).

Ako netko može pomoći ili samo komentirati .....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice