- radi.
-problem je tvoj os-browser-postavke.
Naravno da je to problem. Ali ja sam user vulgaris a ne haker Neo i ako usrani Middleware softver nije u stanju sve instalirati kako treba onda tražim rješenja bilo kakva. I našao sam ga na onom linku.
-soft im je krapware.. ali radi, veći problem je 'prava' verzija i njihov katastrofalan support i zbrčkanost pa tako i upute i sve reference, npr za aktualnu verziju 3.4.0 koliko traženja dok dođeš do installa.. a ta verzija je nužna od jeseni (promjene u osu i browseru, sigurnost-certifikati.. klasična sigurnosna ažuriranja koja se moraju pratiti .. dok su oni jednostavno traljavi zabušanti-uhljebi i tek povremeno nešto neki 'mali-o-tetke' nešto napravi.. tj kako si pronašao upute za ff ti je odgovor što oni rade ili ne rade a trebali bi.. tj prije će juzer ovdje i na linku-jabučnjaku doći do fixa nego na njihovim službenim stranicama za download-support-info, jadno..
-daleko gora stvar je sama verzija, soft koji se njihovim uputama na downloadu nađe je 3.2--3.3.. koji od jeseni ne radi, neovisno što sve ostalo poklikaš ili koji os-browser a da bi došao do 3.4.0 moraš baš to tražiti-googlati dok njihovim linkovima samo pukom srećom dođeš do te potrebne verzije, vidi primjer .. 3.4.0 i download s uputa-linka.. obavijest s datumom 31.8.2021.. 3.4.0.. (prekid)
**
.. i moj ispravak,
- tj sad je to ok i objašnjenje, ipak su nešto napravili, tj upute za instalaciju certilia-middleware od v.1.0 20.09.2021. i dodatak 24. v.1.1 tj mjesec nakon što su izdali 3.4.0 i kad je to bilo potrebno morao sam se snalaziti-tražiti .. do tad su njihovi download linkovi nudili starije verzije.. trebalo im je mjesec dana da to ažuriraju kao obavijest, nužan info korisnicima.
-možda za koju godinu naprave i upute za podešavanje edge/chromiuma.. :)
* edit-update..
28.01. nova verzija 3.5.0 (kroz update os-a) .. ali naravno još ništa od ažuriranja za download, tako i dalje na eid imamo 3.3.0 dok na (moj)id imamo prethodnu 3.4.0.. ako netko ima problema, tad je vjerojatni uzrok verzija (update-certifikati itd..).
-od vidljivih promjena, opet stara ikona id-client, ne iz 3.4.0 'certiria'-C..
+ za razliku od prošlih updateova koji nisu prolazili (certifikat) sad sve uredno prođe.. teoretski sad nadalje sve može biti jednostavno, tj ako netko instalira stariju verziju automatika može ponuditi novu i teoretski će sve proći bez problema tj radit će.. (možda). :)
** update-updatea... :) naravno.
-opet update, 29.01. .. ista verzija 3.5.0 ali sad opet slovo C (ikona-systray-certilia..), radi.
Ja sam aktivirao osobnu od žene i svoju. Čitač uredno očita njezinu osobnu na firefox, a moju neće. Instaliram operu i čitač prihvati moju osobnu. Vrlo zanimljivo.
Ja bio danas u MUPu i žena kaže uređaj gdje ima čitač kartice i odmah tamo možeš aktivirat ne radi više, probajte u Vukovarskoj.
U Vukovarskoj zaštitar mi kaže da to više nigdje ne radi i da zovem AKD.
Jel to netko želi namlatit lovu na čitačima kartica?
Ko je ovdje lud?
Ne želim kupovati cijeli uređaj radi aktivnosti koju ću napraviti samo jednom
Ja bio danas u MUPu i žena kaže uređaj gdje ima čitač kartice i odmah tamo možeš aktivirat ne radi više, probajte u Vukovarskoj.
Ko je ovdje lud?
Koliko si vremena i goriva potrošio, mogao si kupiti čitač za 10 eura...
Ko je ovdje lud?
Koliko si vremena i goriva potrošio, mogao si kupiti čitač za 10 eura...
upravo tako
Ko je ovdje lud?
a koji klinac će ti onda uopće e-iskaznica bez čitača?
napišeš bilo koji dokument, izvezeš ga u PDF, pukneš osobnu u čitač i potpišeš digitalno i možeš slati zakonski punopravno potpisani dokument elektronski...
ili imaš erocku fiksaciju na šalteruše - svakom svoje...
Postoji aplikacija od Certilie - eID Mobile kojom možeš to sve, a ne treba ti čitač. Ali ti treba aktivirana e-osobna, jebga. Čudi me da više ti kiosci "ne rade". Vjerojatno ne mogu naći nekog dovoljno pismenog da bi im to radio za sitne pare. Moraš biti na usluzi cijeloj lepezi prosječnih građana, "prosječno" pismenih, sve u stajaćem položaju, a proces je dugotrajan, bolan i bugovit - za neke korake se znalo unaprijed da ćeš morati dvaput unositi podatke. A touch screen na tim kioscima funkcionira da posijediš od muke.
Ali! Da si vidio studenticu koja je radila na tom kiosku za aktivaciju u MUP-u u vukovarskoj, ne bi pisao ovakve blasfemije. Uopće mi nije smetalo što je proces trajao barem desetak minuta