Očitanje brojila za struju

poruka: 30
|
čitano: 79.223
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

radi se o digitalnom rizovom jednofaznom višetarifnom brojilu...imam skupu i jeftinu struju. da li netko zna da li mogu sam na njemu očitati potrošnju ili moram plaćati struju po uplatnicama koje šalje hep,a znate i sami da oni nikad ne šalju točno stanje pa se može dogoditi da pretplatite ili ostanete dužni.zato bi ovako sam na kraju mjeseca očitao sam i platio...

15 godina
neaktivan
RE: Očitanje brojila za struju

ja mislim da nemoze tako,isto tako i ti mozes slagat sta si procito LoL

Born To Walk Against The Wind
16 godina
neaktivan

znam da na onim običnim brojilima može i da većinom ljudi tako plaćaju. očitaju sami,obračunaju potrošnju ili odnesu to u hep da oni izračunaju i plate. barem tako moji roditelji plaćaju godinama i nikada problema...a ti možeš slagati potrošnju ali ćeš onda brzo ostati bez struje...

17 godina
RE: Očitanje brojila za struju
Esmir kaže...

ja mislim da nemoze tako,isto tako i ti mozes slagat sta si procito LoL

Može se, dapače! Ionako oni svakih 6 mjeseci salju svog covjeka koji ocita pa ako si i slagao sve to platis!

Mozes ih cak nazvati na telefon i ocitati mu struju! Ili otici u HEP i sam reci stanje! Ne znam koji je broj samo...

17 godina
neaktivan

Stanje brojila se može dostaviti i preko interneta:

HEP ODS - Dostava očitanja

Osim dostave očitanja možete još: 
- vidjeti vašu potrošnju u prošlim razdobljima. 
- vidjeti stanje računa (popis svih vaših računa i uplata). 
- napraviti informativni (probni) obračun temeljem očitanja i stanja na vašem računu.

17 godina
neaktivan

Imam problem sa tim internet obrascem. Trebam platiti nekakav dug il tako neš (ne ja roditelji) za kuću koja je 200 km odavde.E sad probali smo preko todg HEP ODS - Dostava očitanja obrasca,ali ne želi jer kao upis ne zadovoljava uvjete.Imamo 1 tarifno brojilo,a tamo je polje za dvotarifno brojilo.Što da radimo?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?
14 godina

Da malo oživimo ovu temu!

Moze li mi itko objasniti kako da očitam brojilo za struju!?

Rijec je o digitalnom brojilu (zadnji krik mode HEP-a),koji non-stop mjenja brojke u razmaku od jedno 5 sec.

Sve su brojke višebrojne i ne mozes se jednostavno snaci.

Skuzio sam da pokazuje i tocno vrijeme{#}.

Teta u HEP-u mi vjerovali ili ne nije znala objasniti,jer su to kao ova nova brojila u koje se ona ne kuzi{#}{#}{#}.Zna samo da ima tocno vrijeme,max potrosnja,min potrosnja,godisnja potrosnja.....

E sada,koji ja to broj moram napisati da bi im dostavio ocitanje?!Jel ima ikakva oznaka ili sta vec?

17 godina
Re: Očitanje brojila za struju

Ako se dobro sjećam, pritišči > tipku dok ne dođeš do 1.8.1 (viša tarifa) i 1.8.2 (niža tarifa).

Ne mogu sad provjeriti da li je 100% tako.

Support http://blog.scssoft.com
14 godina
zstef kaže...

Ako se dobro sjećam, pritišči > tipku dok ne dođeš do 1.8.1 (viša tarifa) i 1.8.2 (niža tarifa).

Ne mogu sad provjeriti da li je 100% tako.

Hvala puno na odgovoru,ali kod mene je ormarić zaključan!

17 godina

A onda pričekaj da odvrti do 1.8.1 :)

Support http://blog.scssoft.com
17 godina

Nema smislia da otvaram novu temu kad ova pokriva skoro sva moja pitanja.

Znaci imam, pretpostavljam, "staro" brojilo jer nema nista digitalno na njemu. Kotacic se vrti, 2 red brojeva, gornji visoka - skupa tarifa, donji niska - jeftina tarifa. Sad mene zanima da li na tom brojilu postoji postoji nekakvi indikator koji jasno pokazuje sada trosite, recimo skupu struju ili obrnuto sada trosite jeftinu struju?

Sad ce neki od vas sigurno pomisliti pa imas taj isti indikator/lampicu na kutiji osiguraca (razvodnoj kutiji?) i da se ta lampica/indikator pali tj. svijetli kad je ukljucena jeftina struja. Istina! Ja tu lampicu imam, ali nakon sto sam jutros rastavio kutiju sa osiguracima, sam jasno vidio da ta lampica nije spojena na nista!!! Znaci ona je doslovce ukrasni detalj na kutiji sa osiguracima jer je eto kutija siva pa je neki majmun stavio tu crvenu lampicu za ukras.

Da li netko zna kako bi ja mogao tu lampicu spojiti da mi svijetli kad je aktivirana jeftina struja?

Ajmo elektircari pomagajte!

12 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

Znaci imam, pretpostavljam, "staro" brojilo jer nema nista digitalno na njemu. Kotacic se vrti, 2 red brojeva, gornji visoka - skupa tarifa, donji niska - jeftina tarifa. Sad mene zanima da li na tom brojilu postoji postoji nekakvi indikator koji jasno pokazuje sada trosite, recimo skupu struju ili obrnuto sada trosite jeftinu struju?

Sad ce neki od vas sigurno pomisliti pa imas taj isti indikator/lampicu na kutiji osiguraca (razvodnoj kutiji?) i da se ta lampica/indikator pali tj. svijetli kad je ukljucena jeftina struja. Istina! Ja tu lampicu imam, ali nakon sto sam jutros rastavio kutiju sa osiguracima, sam jasno vidio da ta lampica nije spojena na nista!!! Znaci ona je doslovce ukrasni detalj na kutiji sa osiguracima jer je eto kutija siva pa je neki majmun stavio tu crvenu lampicu za ukras.

Da li netko zna kako bi ja mogao tu lampicu spojiti da mi svijetli kad je aktivirana jeftina struja?

Ajmo elektircari pomagajte!

kod mene stalno blinka ta lampica...

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
16 godina

.

17 godina
kivic15 kaže...

kod mene stalno blinka ta lampica...

Blinkala bi i meni da je spojena....

@Diablo86, gledao sam malo brojilo prije i meni nije strijelica nego nekakvi, ajmo reci prekidac, ali zahvaljujem na slici. Inace taj "prekidac" je na istom mjestu gdje i ta strijelica.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2014 10:45 (Sint1).
12 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

Sad ce neki od vas sigurno pomisliti pa imas taj isti indikator/lampicu na kutiji osiguraca (razvodnoj kutiji?) i da se ta lampica/indikator pali tj. svijetli kad je ukljucena jeftina struja. Istina! 

Pošto imaš staro brojilo pretpostavljam da imaš i staru kutiju. U tom slučaju ona lampica nije pokazatelj jeftine struje već pokazatelj da u kutiji ima struje. Kao što je Kivic napisao ona stalno blinka(il kad nije spojena ne blinka). Znači kad ti rikne osigurač ona i dalje blinka pa znaš da je kod tebe problem a ne u cijeloj ulici.

Ne može se namjestiti da pokazuje samo jeftinu struju.

A na starim brojilima znaš kad je jeftina struja tako da zapamtiš od kad do kad je(mislim da od 21-06) ili možeš gledati koji brojčanik se vrti. Oba imaju crveni dio na sebi pa po njemu vidiš koji se sat vrti a koji stoji.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
12 godina
neaktivan

Jel može pomoć? Ovako, imam na brojilu dakle dvije tarife, na prvoj piše 64330, 2 kWh, na drugoj - 08828,2 kWh. Ako znam da sam dan prije potrošio 22 kWh električne energije, koliko mi je prethodni dan (u isto vrijeme) pokazivalo brojilo na obje tarife?

12 godina
E a kako da mi znamo mudroslove koliko si od tih 22 kilowata potrošio u vrijeme skuplje, a koliko u vrijeme jeftinije tarife. I još jedna napomena, kad sami ocitavate struju i racunate kw puta cijena plus porez ne zaboravite dodati mjesečni pausal jer ćete na kraju godine imati pozamasnu razliku
12 godina
neaktivan

Jel moguće potrošiti 2,5466 puta više skupe struje od jeftine?

14 godina
Pa to je normalno da potrošiš dva puta više skupe struje.
Uglavnom se struja koristi dok je skupa tarifa na snazi
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan

Iiii ajmo opet... Jeftina struja je od 21(22h ljeti) do 7(8h) svaki dan. Jasna stvar da potrošiš više skupe struje ako koristiš velike potrošače danju.

Peri veš, glačaj, peci meso po noći pa ćeš imat veću potrošnju jeftine struje.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
12 godina
neaktivan

Aha, hvala! Dakle ukupno sam potrošio 22,35 kWh, od toga 18,97217 otpada na skupu struju, tj. prvu tarifu, a na jeftinu, drugu tarifu - 3,37783 kWh. Ako mi je brojilo danas pokazivalo na prvoj tarifi 64330,2 kWh, a drugoj 8828,2 kWh koliko mi je u isto vrijeme prošlog dana pokazivalo brojilo? I jel bi mogao recimo zaključiti koliko mi je puta veća skupa tarifa od jeftine u tom danu, bez da znam da je 2,5466 prema ovim podacima što sam očitao danas?

12 godina
neaktivan

E ljudi, jel mi može netko reći kako da izračunam koliko je ukupno prošlo struje kroz kućanstvo, ako je napon U = 230 V, a ukupna potrošena el. energija u jednom danu 19,56 kWh?

12 godina
neaktivan

Jel moguće da u jednom danu prođe kroz kućanstvo 3,54 ampera struje?

17 godina
neaktivan

moze mi netko reći dali mogu staviti kontrolno brojilo dvotarifno u jedan dio kuce.. dali ce ono isto mijenjati skupu jeftinu struju ili je potrebna i za njega ukapcalica?

hvala

14 godina

Pozdrav ekipa,

Slučajno sam naišao na temu preko googla pa imam pitanje. U kojem razdoblju moj brojač pokazuje potrošnju, tj. kad se on resetira na nulu? 

Krajem 8. mjeseca VT mi pokazuje 18 000 kWh, a NT 9 000 kWh. Mislio sam da se to resetira godišnje, ali onda bi mi račun ugrubo bio 1500kn mjesečno ili ja nešto krivo računam. Ovo me zanima čisto informativno, ne plaćam ja račune :D.

15 godina
Keops kaže...

Pozdrav ekipa,

Slučajno sam naišao na temu preko googla pa imam pitanje. U kojem razdoblju moj brojač pokazuje potrošnju, tj. kad se on resetira na nulu

Krajem 8. mjeseca VT mi pokazuje 18 000 kWh, a NT 9 000 kWh. Mislio sam da se to resetira godišnje, ali onda bi mi račun ugrubo bio 1500kn mjesečno ili ja nešto krivo računam. Ovo me zanima čisto informativno, ne plaćam ja račune :D.

Otprilike u istom trenutku kad se resetira i brojač kilometara u automobilu.

14 godina

Kad dođe do 100 hiljada?

12 godina
neaktivan
Keops kaže...

Pozdrav ekipa,

Slučajno sam naišao na temu preko googla pa imam pitanje. U kojem razdoblju moj brojač pokazuje potrošnju, tj. kad se on resetira na nulu? 

Ne resetira se na nulu. Čak i kad HEP mijenja brojilo i stavlja baždareno ono pokazuje potrošene kWh starog korisnika i oni se uzimaju dalje kao početnu vrijednost potrošnje.

Da bi znao potrošnju zapišeš točnu potrošnju ovaj mjesec i idući mjesec i ona razlika koju dobiješ je mjesečna potrošnja.  

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
15 godina
neaktivan

Auto se okrene na nulu na milijuntom kilometru. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina

Hvala!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice