Modernizacija sobnog bicikla

poruka: 6
|
čitano: 1.230
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Modernizacija sobnog bicikla

Moderniziraju se avioni kao f16, f22 itd a zašto ne i sobni bicikli :D 

Evo o čemu se radi, imam jedan stari sobni bicikl za kojeg bi htio malo otežati pedaliranje. Nalazi se na najtežoj razini.

Odavno sam skinuo onu vansku plastiku tj kućiste pa se dolje vidi kotač, remen itd. Da se oteža pedaliranje ustvari se samo kočnica pritišče na valjak i tako oteža. Probao sam ja tu kočnicu bolje pritegnuti ali da vam iskreno kazem to ne fukcionira jer ne može. Proklizava ili posukava tako nekako.

Ovih dana mi je palo na pamet da ja na taj kotač probam montirati el generator za struju, neka miniverzija a opet da mi oteža pedaliranje :D 

Pa sam na youtubeu traži nesto takvo a neznam sto točno ? nasao dynamo za bicikl ali ne tražim takav tražim nesto da mi više oteža pedaliranje. 

Nije mi problem to montirati, samo moram koristiti postoječe šarafe i staviti komad metala koji bi držao taj generator i pritegnuti na kotač koji je ispred. 

Nadam se da se ova tema nebude zakopala, da se budu pojavili neki entuzijasti da mi pomognu ili da zajednički si sredimo te sobne bicikle :D 

9 godina
neaktivan
Re: Modernizacija sobnog bicikla

Najlakše ti je zamijeniti remenicu.

Kruha i igala...
11 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Najlakše ti je zamijeniti remenicu.

Ne razumiem što budem sa time postigao, opet bude isto kao prije. 

Bicikl je takav kakav jest, mogu ga ja prodati i kupiti drugog ali ne želim jer mi se neda trošiti novci. 

Želim ga sam pobolšati i otežati pedaliranje. 

da ti pojasnim. 

Posukava samo tamo di je kočnica, i to ne mogu pritegnuti bolje nego što jest. Remen je fukcionalan i dalje. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 16:01 (Markić7).
9 godina
neaktivan

Aha, znači zadnja osovina vrti na prazno bez tereta?

Kruha i igala...
11 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Aha, znači zadnja osovina vrti na prazno bez tereta?

Ima tereta, bicikl je isti kao kad je bio novi.

Samo ga ja želim otežati, kada stavim na najtežu brzinu onda samo pritegne kočnicu na metalni kotač Ja probao tu kočnicu pritegnuti da bude teže ali bez uspjeha jer ga blokira potpuno sa prekidima. Nije napravljen bicikl za teže opterečenje. 

9 godina
neaktivan

Pa to je to kaj ti velim.

Veća remenica naprijed ili manja ozada.

Bitan ti je prijenosni omjer.

Onda kad na većom prijenosnom omjeru blokiraš isto veće ti je opterećenje nego na manjem.

A kočnica na kotaču je tek tolko da ti dodatno oteža.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 18:12 (fer-de-lance).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice