Ebates.com - povrat novca na online kupovinu

poruka: 12
|
čitano: 5.687
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ebates.com - povrat novca

Pozdrav svim forumasima!

Nisam pretjerano aktivan na forumu ali redovno pratim teme vec 6 godina :)

Surfajuci netom naletim na ovaj sajt pa da podijelim sa vama.

O čemu se radi? Ukratko:

Cashback na bilo koju vasu kupovinu online (ebay, amazon...)

Kako funkcionise:

-Registrujete se na ovaj sajt (na dnu poruke postavio sam svoj referral link pa ko zeli moze i preko tog linka)

-Pronadjete na spisku shop na kome planirate nesto kupiti (npr ebay)

-Kliknete te vas redirektuje na pocetnu stranu ebaya

-Kupite nesto na ebay kao i inace sto bi kupili i transakciju obavite normalno

-Nakon 2 dana na accountu na ebates.com bice registrovana(ocitana) ta transakcija sa ebaya te ce na vas account biti dodan ostvareni novac ( od 1-5%)

-Kada se sakupi odredjen novac jednostavno kliknete da vam ga prebace na vas PayPal i to je to :)

Nije nikakva online zarada niti neka laka lova koja se reklamira po internetu.

Ako vec kupujete preko ebay-a ili nekih shopova zasto ne ustedijeti 2-HRK20.30 (3$) (ili vise) za kupovinu od HRK676.81 (100$) (ovo je primjer)

Nemam nikakve dokaze o isplatama jer i ja sam ovo danas vidio a vjerujem da ima vas koji vec znate za ovo iako nisam nasao slicnu temu ovdje na Bug-u.

Kupio sam jednu stvar za HRK6.70 (0.99$) na ebay da testiram da li ovo radi pa javim za par dana.

Jos jednom pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 14:53 (XXX-Man).
16 godina

Ima neko jos nekih iskustva s ovim ? 

9 godina
odjavljen
Re: Ebates.com - povrat novca na online kupovinu

Ti stvarno razmisljas da je ovo moguce???????? Da ti neko pokloni novac tek tako???????......

13 godina

moguce je i funkcionira.nazalost vecina trgovina je iz US, ali ja ga koristim kad kupujem preko ebaya

9 godina
odjavljen

I ti das trgovcu 1 100 USD i neko treci ti vrati 3%???????? Zasto bi to iko radio?????????????????? u cemu je fora?

14 godina
Ocito treci ima referal plan sa trgovcem, veci od 3%
16 godina
moderator

Stavimo to ovako: Sklopiš deal sa trgovcem da ćeš ga reklamirati, a on ti za svaki prodani item preko tebe (referral) da npr 5% cijene predmeta. Ti tad nekom ko je kupio preko tebe kako bi to napravio i drugi put daš npr. 3%. Sasvim legitimno i nije nemoguća situacija.

Dakle tebi trgovac plaća "reklamu", dok ti dio svoje zarade dijeliš sa kupcem kako bi ga zadržao kod sebe i za sljedeću kupovinu gdje ćeš opet dobiti dio.

Referral shema, samo u ovom slučaju i kupac dobije dio...

"With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably."
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2016 22:35 (XXX-Man).
9 godina
odjavljen

To je meni jasno i potpuno legitimno ali kakve to veze ima sa ovim gore? Na taj nacin 3% dobije onaj ko reklamira ali ne kupac... Ovdje se kaze da ces ti kao kupac dobiti dio novca nazad....

16 godina
moderator

Pa napisao sam ti...onaj koji reklamira dobije postotak i od tog postotka daje dio kupcu...

"With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably."
9 godina
odjavljen
Nego reklamira cijeli ebay? Ok...
16 godina
moderator

Da!

eBay affiliate, tj. partner.

http://pages.ebay.com/affiliate/faq1.html

9 godina
Isto ima i topcashback, trenutno je 8% za aliexpress povrat, radi na foru kaj preko njihovog linka oni dobiju i samim tim i ti dobijes, znaci ti aliexpressu platis item, oni dio plate prodavacu, dio za marketing, taj dio za marketing ide topcashbacku preko kojeg si kupil. Topcashback kad dobije to od aliexpressa dio salje tebi kao korisniku, a dio ostavlja za sebe.... Nes ko kaj je prije bilo stranice za klikanje reklama, samo kaj ovdje kupis i dobis dio nazad, ko neki popust koji nemos odmah potrosit za nes drugo :D u svakom slucaju odlicna stvar ak kupujete puno prek neta...

Ak se oce ko regat prek mene na topcashback, nek se slobodno javi u pm.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice