Delimano chef noir noževi, Konzum
- poruka: 6
- |
- čitano: 1.835
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma, mani se toga. To je bolf roba. Reže, reže,.....daj koji cent više za nož i miran si pol' života.
Preporučam Victorinox za domaćinstvo, a za profiče Kai. Kod čakija, bitan je čelik i njegova termička obrada.
Ignoriram onda ovo pa kad se malo uštedi kupujem pravi nož.
Spremio sam marke :)
Meni su ok. Problem je što ako daješ 150 eura za nož onda ga trebaš i oštriti na kamenu i sve da ga očuvaš što je još 100 eura. E i dok naučiš tako oštriti isto ode vremena. Ja sam prodao sve nozeve i prođem na oštrač 2-3 puta i bude mi svaki put oštar ovaj delimano i slične gluposti. Nekada treba razmisljati o prakticnosti po meni a ne istresti pare gdje god
Ja sam kupio u konzumu par tih delimano još godinama unazad... vrlo zadovoljan još uvijek, ali nisam neki power user i ne volim (pre)oštre noževe (ono da ne smiješ pogledati oštricu, jer već prokrvariš). I uredno ih perem u suđerici, znam da nije idealno al bemliga tko je tu koga kupio i tko mora kome služiti.
isto delimano, od seta je ostao jos samo veliki noz, ostale sam negdje pogubio tijekom godina.
naostris, reze, noz kao noz za osnovne potrebe.... za sve ostalo imam katanu :)
i sablju sto je rahmetli pradedo onomad turkima glave fikario :)
kad smo kod nozeva, imam neki set za "svinjokolju", par nozeva razlicitih velicina, od cega je to ne znam, ali kirurski skalpel je tuplji i reze losije.... na svakoj svinjokolji smo ih sakrivali od susjeda, on je stalno nudio velike pare za te nozeve, kad je skuzio da necemo prodati onda smo morali paziti da kojeg ne mazne... ;)