Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.203.643
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Ryzen CPU
Stjepanj kaže...

i to je debil...glađe?mozda niej skuzio da je s amd setupom imao 144hz a s intelom 60

Nismo gledali isti video...

Lik krene sa kuknjavom, kako mu boost nije radio dobro SMT etc. i na kraju mu RADI GLAĐE ????

Nema dropova i laga ? 

XXX dobar si dečko, ne treba ti to...

Sad još napiši da ti neki procesor smrdi da upotpunimo sliku.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 0:04 (DarthMarkus).
9 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...
The_Fichek kaže...

Koliko sam skuzio 1800X je losiji od i7-7700K za gaming, a 1700 jos malo losiji za gaming. Ova recenzija od Jokera je malo cudna, po prvi put mi je sumnjiv.

Već smo konstatirali to...Ama baš sve rece govore jedno, on drugo...

Mora da je dobio doživotno količinu Curry-a od Rađe...

Btw, ja sam bio na početku anti onog čupavog iz gamer nexusa, ali vidim da maximalno profesionalno rade recenzije. Njima trenutno jedinima vjerujem.

XXX kaže...

Tko ne misli niš mijenjati 5-6 godina, tu je AMD 

Tko ne misli mjenjat ništa 5-6 godina taj je racionalna osoba i kao takvom mu nije mjesto na Bugovom forumu.

Dobra 

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

O čem ti? Nemoj biti fanboy 

13 godina
XXX kaže...

O čem ti? Nemoj biti fanboy 

Zagrizo si udicu buraz više nego ovi poznati ...

Glađe...hehe....

13 godina
protjeran
XXX kaže...

A dobro glatkije 

Svejedno ryzen rastura u gamingu. Nema dropva i laga. Na i7 7700K očito je bilo.

A nije los u svakom slucaju, pogotovo tko koristi sve moguce jezgre!

No s taktom ocigledno imaju problema! a intel 7xxx serija vec kuca na 5ghz s laganim overklokom! Razlika je pozamasna i po videnom za sada i slabiji modeli ce imati problema dok je tata Intel imun na to! dokaz tome je Pentium g3258!

evo i moj "krasni" primjerak:

http://valid.canardpc.com/av0xh5

samo dokazi ne obecanjalp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 0:15 (Stjepanj).
15 godina
AMD Ryzen CPU

Ma sve je to rock'n'roll

14 godina
Stjepanj kaže...
XXX kaže...

A dobro glatkije 

Svejedno ryzen rastura u gamingu. Nema dropva i laga. Na i7 7700K očito je bilo.

a nije los u svakom slucaju, pogotovo tko koristi sve moguce jezgre! no s taktom ocigledno imaju problema! a intel 7xxx serija vec kuca na 5ghz s overklokom! razlika je pozamasna i po videnom za ada i slabiji modeli ce imati probleam dok je tata intel imun na to! dokaz tome je Pentium g3258!LP

A čuj, ne furamo se svi na članstvo u 5 ghz klub ko ti

Jbga, nekima je bitnija stabilnost i dugotrajnost, nema se mogućnosti tako često mijenjati hardveraj tako da je ulaganje u budućnost veoma bitna stavka a 3.5 - 4 ghz je sasvim dovoljno za većinu potreba....barem mojih.

Iako, ako imaš koju matičnu i proc da ti ne trebaju slobodno meni pošalji koji primjerak

Battlelog: [G] pijana_carapa
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ma može kucat i na 8 ghza kad je ovaj Ryzen tek na 20% iskoristivosti  i tjera sve bez laga za razliku od i7 7700k na 4.9  Eto čovjek potvrdio, ne vidim zašto bi lagao kao što nije ni lagao da je plača na beta biosu sa hrpom problema.

13 godina
AMD Ryzen CPU

Bogati i kolike su na kraju temperature ? 

Jel onaj wraith cooler valja šta ?

14 godina
Imam osjećaj da pola tih testnih ploča ima problema zbog bugova u BIOS/UEFI-u.

Vjerovatno polovici testova SMT nije radio ili boost
robimarko@gmail.com
9 godina
protjeran
XXX kaže...

A dobro glatkije 

Pa kako radi glatkije, ne kuzim bas, kolko vidim po svemu ni narednih 3-4 godine nebudu te jezgre dosl do izrazaja zato jer i u Watch dogs 2 koji je ultra CPU heavy naslov i 7700k osjetno vodi, tako da lako ja promjenim proc za 2 godine kada dođe coffe lake ili Cannon lake na 10nm , sa jos jacim IPCem i boljim OC potencijalom i uz to 6 jezgri u mainstream platformi, sa RAM-om sam sada miran za narednih 5 godina tako da mi to nece ulaziti u trosak.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ispada da su temperature fenomenalne, očito rastu kad pokušavaju dobiti 4.2 pa forsiraju napon. Skroz nepotrebno. Ispalo da je AMD kenjao kako su klokabilni i forsirao da su otključani...slaba korist od toga ali imaju toliko jakih jezgri i još ovih konci/niti/dretva da je to za popizditi, i sve za super cijenu, nemereš ga slomit ni sa tri igre istovremeno 

14 godina
Za CPU rendering je savršen.
Tj za sve što je se da paralelizirati na sve threadove.
robimarko@gmail.com
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
XXX kaže...

A dobro glatkije 

Pa kako radi glatkije, ne kuzim bas, kolko vidim po svemu ni narednih 3-4 godine nebudu te jezgre dosl do izrazaja zato jer i u Watch dogs 2 koji je ultra CPU heavy naslov i 7700k osjetno vodi, tako da lako ja promjenim proc za 2 godine kada dođe coffe lake ili Cannon lake na 10nm , sa jos jacim IPCem i boljim OC potencijalom i uz to 6 jezgri u mainstream platformi, sa RAM-om sam sada miran za narednih 5 godina tako da mi to nece ulaziti u trosak.

Pa pogledaj video, tip je tako komentirao koji je imao priliku sve isprobati. Njegov ugled je u pitanju i firma koju predstavlja, nisu to moji testovi 

13 godina
XXX kaže...

Vau. rasturio po ovoj recenziji

http://www.techspot.com/review/1345-amd-ryzen-7-1800x-1700x/

I saw respectable temperatures on the Ryzen 7 1800X processor using the supplied Noctua NH-U12E SE-AM4 cooler. The chip idled at just 35 degrees and peaked at just 53 degrees under full load using the AIDA64 burn-in test. At first I thought the motherboard or software must have been reporting incorrectly but after 40 minutes of load the heatsink was barely warm to touch. Testing was conducted with an ambient room temperature of 21 degrees.

A performnse su čisto ludilo, pogledajte minimalni fps u svakoj igri, o ostalim aplikacijama ne treba ni govoriti.

1700 je za ovu lovu čisti uboica svega. Kvragu sad ga želim iako mi ne treba  Bravo AMD 

Sto bi rek'o rambox,

sve je jasno, fuckaj ga :D

Samo se kupuje znaci najsporiji Ryzen i clocknes ga na 4ghz i miran si 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

za 350$ jebivjetar za narednih 5-6 godina 

11 godina

Clockani i5-6600K i i5-7600K slijede i7-7700K tako da bi razlika naspram slabijeg Ryzena mogla biti jos veca?

17 godina
AMD Ryzen CPU

glađe = veći minimum fps 

Npr. ugušio se u bazenu prosječne dubine 20 cm

Malo tko uzima u računicu skuplje ploče za i7-7700K (X99) nego za R7 1700 (B350) pa ispada da je Intelova kombinacija za igranje ipak 15% skuplja, a otprilike i toliko bolja u većini igara koje ne podržavaju više jezgri. Uloženo / dobiveno iliti 'best buy' R7 1700 + B350 trenutno je nedostižno

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 0:33 (hrvooje).
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Pa veci minimum FPS u svakom testu je na 7700k i to osjetno, isto tako u svakoj igri je veci i AVG i MAX.

17 godina
Lucidius kaže...

Pa veci minimum FPS u svakom testu je na 7700k i to osjetno, isto tako u svakoj igri je veci i AVG i MAX.

Pa nije baš. Podjednaki su minimumi, bar u ovim primjerima. Govorimo o 70$ (15%) skupljoj kombinaciji i7-7700 (350$) + X99 (150$) vs R7 1700 (330$) + B350 (100$) te 5GHz vs 3.9GHz

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 0:43 (hrvooje).
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Dobro, i sad i ja mogao zaljepit 5 tablica ili testova gdje je FPS dalkeo na strani 7700k 

Vjerojatno ce vec sutra biti youtubera koji ce imati taj proc u rukama i radit gejming testove pa se nece morat dugo birat u sa vjerovat.

EDIT:

Inace i7 7700k ide na z270 maticne koje su jeftinije osjetno od x99 modela, a sa Ryzenom na B350 ploci bude veselo, na OC ni pomisljat jer ga i ovako na high end plocama gotovo i nema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 0:43 (Lucidius).
13 godina
protjeran
hrvooje kaže...

glađe = veći minimum fps 

Malo tko uzima u računicu skuplje ploče za i7-7700K (X99) nego za R7 1700 (B350) pa ispada da je Intelova kombinacija za igranje ipak 15% skuplja, a otprilike i toliko bolja u većini igara koje ne podržavaju više jezgri. Uloženo / dobiveno iliti 'best buy' R7 1700 + B350 trenutno je nedostižno

7700K je 1151 socket, dakle kupis najeftiniju z170 plocu za 800kn i eto te na 5ghz(z270 je 200kn skuplja)

ps. tako da nemoj ljude da mi dezinformiras, kupovina ryzena za mene znaci manju konkurenciju, pa sta cu ja raditi na forumu?lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 0:45 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Tu je još i7 masno kloknut. Pre velike su razlike po recenzijama. Očito su ovo beta biosi na kojima ryzeni ne boostaju kako treba. Trebaju to srediti.

13 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

glađe = veći minimum fps 

E frende moj ideš u neke rasprave a ne "poznaješ" ni hardweraj kako treba 

p.s kako možeš lupati x99 i i7 7700k?eto vidiš ljudi ni neznaju,znaju samo da je "INTEL skuplji i ploče za isti preskupee",a pojma o pojmovima nemaju,kad sve to pogledaš i staviš na papir taj RYZEN uopće nije jeftin!

17 godina
AMD Ryzen CPU

Odlična:

It might not be the right chip for everyone, but this time around, it is at least the right chip for someone.

https://arstechnica.com/gadgets/2017/03/amds-moment-of-zen-finally-an-architecture-that-can-compete/

I'd expect developers, for example, to be keen to get their hands on Zen as soon as they can. Software compilation, especially of C++, is readily multithreaded and almost invariably CPU-bound, and doubling the number of cores and threads is a huge performance win.

Nema više kompajlira se ...

13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

jbga hrvooje otisao spavat taman se zakuhali napadi s svih strana da je intel ipak bolji izboru Ryzen temilp

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 1:16 (Stjepanj).
17 godina
AMD Ryzen CPU

Eto malo intresantnih testova,dakle svi procesori na tablici su zapikirani na 3.5ghz onako radi precizne IPC usporedbe.U takvoj usporedbi stari AMD FX proc izgleda kao trostruko posrana kokoš.

http://hothardware.com/reviews/amd-ryzen-7-1800x-1700x-1700-benchmarks-and-review?page=9

Na kraju tu je i potrošnja, očekivano ili ipak neočekivano najmanje troši 65W R7 1700=as ti gospe to je ipak 8/16 proc.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 1:23 (rambox).
14 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Cekaj samo da dodu Gigabyte ploče i stiže jedan odma :)

13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

steta sto u tablici nema Barton XP, cisto za usporedbu koliko je Amd napredovaolp

13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Treba uzeti u obzir da se 7700k treba delidat da bi išao na 5ghz, što je još nekih 500kn + gubitak gare

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice