Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.203.603
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Ryzen CPU
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...

Jesi skontao da bez SMT-a ima bolji skor u Ashesu nego sa SMT-om ?

Ovo me čak najviše zanimalo kod Ryzena - kako će to implementirat. Vidim i u Bugu imaju problema.  

Intel je dugo imao gori score u svemu s HT-om... ništa neobično.

Da, do te granice da su se pitali kome to treba, ali eto postalo standard...

Evo još jedan dobar zaključak 

How strong Ryzen is, in an absolute sense, depends on where your interests lie. Evaluated strictly as a gaming chip, Ryzen is a good (but not great) option, due to its significant deficits against Intel. Evaluated as a workstation processor or 3D rendering solution, it’s extraordinary. The formal list price on the Core i7-6900K is $1089 – $1109. List price on the Ryzen R7 1800X is $500 bucks. I still think AMD should’ve held off launching until its partners had a bit more time to improve their boards, but that’s not my decision.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 22:39 (DarthMarkus).
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

al ga ti drobiš to nisu istine, gdje je "đokeru" tvoj najavljeni 1800x?

ps.

Evo ja "kupio" novi avatar? jel valja vidim "svi ga stavljaju" !lp

haha, ti briješ da ge ne nabavljam, bez brige stari moj čim stigne ja ga stavljam u komp,

ne znam čemu ovo "svi ga stavljaju" pošto su svi mišljenja da je razočarao u gejmingu, meni je taj porc i više nego dovoljan.

13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

ma komentar je isao Lucidius, hahaha ti si uletio izmedu...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

a jesi se zapetljao 

Kad sam ja uopce i pricao o 1800x? ja sam otkazao narudzbu isti dan za 1700x 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 22:51 (Lucidius).
13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

A zasto?

13 godina
DEEPwaters kaže...
Stjepanj kaže...

al ga ti drobiš to nisu istine, gdje je "đokeru" tvoj najavljeni 1800x?

ps.

Evo ja "kupio" novi avatar? jel valja vidim "svi ga stavljaju" !lp

haha, ti briješ da ge ne nabavljam, bez brige stari moj čim stigne ja ga stavljam u komp,

ne znam čemu ovo "svi ga stavljaju" pošto su svi mišljenja da je razočarao u gejmingu, meni je taj porc i više nego dovoljan.

Smijem pitat zašto si poletio s narudžbom budući da još nismo načisto sa pločama ?

16 godina
XXX kaže...

Imaš prav, 1700 rastura sa max 57 stupnjeva, a performanse odlične.

ovo izgleda ludilo dobro!!

Ako je ovo istina onda je ovo najbolji iz R7 serije.

Uzeti 1700x ili 1800x je bacanje love.

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Stjepanj

Zato jer nemogu doc do AM4 installation kita za Swiftech (ima ih trenutno samo u Americi ali je dostava skupa), no u međuvremenu nakon otkazivanja narudzbe sam saznao da na Asusove ploce idu i AM3+ hladnjaci jer imaju rupe za jedne i druge na ploci.

Do ponedjeljka cu razmislit o svemu i pogledat jos testove koji izađu (primarno gejming) onda cu vidjet sta cu... R7 1700 i Asus Crosshair Hero VI ili i7 7700k i MSI Z270 Gaming M7 

RAM sam uzeo prije mjesec dana (Corsair Vengeance White LED 3200MHz 16GB (2X8) )

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 23:00 (Lucidius).
13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

mislis primarno gaming ne gejming?

14 godina
AMD Ryzen CPU

Ja i dalje nestrpljivo čekam svoj 1700X. Bez obzira što nije jači od Intelovih Quadova u igrama, mislim da mu je omjer uloženo-dobiveno nepobjediv u ovome trenutku. 

Za ono što meni treba, on je savršen (3D rendering, AutoCAD, Photoshop). Ono što me muči trenutno je to da mi Prime X370 Pro matična još nije poslana... S obzirom da je 600 kn jeftinija nego kod nas, neću još otkazivati narudžbu.

Uzeo sam i Masterliquid Pro 240 cooler. Valjda će bit dovoljan.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Vau. rasturio po ovoj recenziji

http://www.techspot.com/review/1345-amd-ryzen-7-1800x-1700x/

I saw respectable temperatures on the Ryzen 7 1800X processor using the supplied Noctua NH-U12E SE-AM4 cooler. The chip idled at just 35 degrees and peaked at just 53 degrees under full load using the AIDA64 burn-in test. At first I thought the motherboard or software must have been reporting incorrectly but after 40 minutes of load the heatsink was barely warm to touch. Testing was conducted with an ambient room temperature of 21 degrees.

A performnse su čisto ludilo, pogledajte minimalni fps u svakoj igri, o ostalim aplikacijama ne treba ni govoriti.

1700 je za ovu lovu čisti uboica svega. Kvragu sad ga želim iako mi ne treba  Bravo AMD 

13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

pa perfomasne bas i nisu "ludilo" usporedujuci ga s 7700k u igrama, u nekima je razlika golema!

A ni oni koliko vidim nisu presli 4ghz

A to znaci kad puknes na taj cpu neku mid range grafu na kojoj moras smanjivati detalje prica ce s fps-ima izgledati skroz u korist Intel Cpu-a, i to ogromna korist/razlika!lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 23:15 (Stjepanj).
17 godina
nicky.sl kaže...

Ljudi moji šta ste se uhvatili za i7 7700k pa nije 1800 njemu konkurencija već osjetno skupljem i7 6900.

Ta kategorija procesora i nije namjenjena igranju.

Ja kao poznati Intelovac moram priznat i naklonit se AMD-u za odrađeni posao jer za duplo manje novca dobije se proc skoro pa ravan sa i7 6900.

Čini se da je ovaj R7 1700 'game changer'. Sad ja tu kao trebam reći kako nije za igru, a ja se ponekad igram na Ivy bridgeu na 800x600 i super se zabavljam. Koliko bi ljudi da im staviš dva monitora jedan kraj drugog prepoznalo 180 i 150 fps-a (bugovci eto prijedloga testa)? Znači, neka firma sastavi novo računalo sa R7 1700 sličnih performansi kao i7-6900K, ali s cijenom računala za cijenu samo Intelovog procesora. How cool is that  

Užas za igranje, užas. Al će zato odlično vrtit Adobe, ERP, IDE ... Pravi all-rounder. Dugoročniji socket, svi se klokaju, uključen hladnjak, radi na ploči od 100$. Barem dok ne dođe još povoljniji R5 1600X. Za većinu firmi koje uzimaju novo računalo Intel uskoro neće postojati. 

Užas+za+igranje+:)+LOL Užas+za+igranje+:)+LOL

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 23:44 (hrvooje).
13 godina
Stjepanj kaže...

pa perfomasne bas i nisu "ludilo" usporedujuci ga s 7700k u igrama, u nekima je razlika golema!

A ni oni koliko vidim nisu presli 4ghzlp

I još usporedba sa stock 7700k. 

hrvooje pusti sarkazam buraz, nisu loše perfomanse, nitko to nije rekao

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 23:18 (DarthMarkus).
9 godina
chaselol kaže...

hm 

ocekiva sam da će završit ko onaj albanski dnevnik 

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

A ni oni koliko vidim nisu presli 4ghz

A to znaci kad puknes na taj cpu neku mid range grafu na kojoj moras smanjivati detalje prica ce s fps-ima izgledati skroz u korist Intel Cpu-a, i to bolesna razlika!lp

Pa to se znalo da će ga 7700K derati ali Ryzen nema neku ahilovu petu da ga nekara igra uspije zaklati pa da ima neke velike dropove. Znači vrti sve jako dobro a barem pola procesora je neiskorišteno i čeka naredne godine da se tek malo više zalaufa. realno sa takvim procesorom si miran idućih pet godina, uzet matičnu sa max garancijom i zaboravit na procesor do smaka svijeta. Bitno da se ne pregrijava i sl. sranja.

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Jedino zas mi je taj Ryzen na pameti je zbog toga jer mislim ici na 4K pa mi tada nece ni znacit tolko bolji IPC kod Kaby-a, mada svejedno ne vidim gdje bi ja to imao koristi od tih 8 jezgri osim kod otpakiravanja i instaliranja igri 

Za sad sam jako blizu i7 7700k opciji, tolko blizu da mozda sutra odem po njega (ak me mozda neki video o Ryzenu opet ne baci u dilemu)

13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...
Stjepanj kaže...

tko se "normalan" igra s 4xaa/ultra?, pa pogledaj samo koje se grafe najvise koriste! dodaj u racunicu sugavi dx11, i eto ti opet problema s fps-ima tj s gpu usage-om kod Ryzena!lp

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Tko ne misli niš mijenjati 5-6 godina, tu je AMD 

13 godina
protjeran
XXX kaže...

ja da nisam mijenjao sandy bridge cpu(3930k) prije 5g sad bi jos uvjek bio na 90 a ne 220 u bf..a nije voltitko pogodi cega dajem 6600k!

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 23:25 (Stjepanj).
15 godina
Lucidius kaže...

Jedino zas mi je taj Ryzen na pameti je zbog toga jer mislim ici na 4K pa mi tada nece ni znacit tolko bolji IPC kod Kaby-a, mada svejedno ne vidim gdje bi ja to imao koristi od tih 8 jezgri osim kod otpakiravanja i instaliranja igri 

Za sad sam jako blizu i7 7700k opciji, tolko blizu da mozda sutra odem po njega (ak me mozda neki video o Ryzenu opet ne baci u dilemu)

Pa slušaj opcija uvjek stoji lakše ćeš r7 1700 zamjeniti za 7700K nego 7700K za r7 1700 probaš ako nebude ono što ocekujes od njega eto da lakše razbijes dilemu.

11 godina

Koliko sam skuzio 1800X je losiji od i7-7700K za gaming, a 1700 jos malo losiji za gaming. Ova recenzija od Jokera je malo cudna, po prvi put mi je sumnjiv.

13 godina
The_Fichek kaže...

Koliko sam skuzio 1800X je losiji od i7-7700K za gaming, a 1700 jos malo losiji za gaming. Ova recenzija od Jokera je malo cudna, po prvi put mi je sumnjiv.

Već smo konstatirali to...Ama baš sve rece govore jedno, on drugo...

Mora da je dobio doživotno količinu Curry-a od Rađe...

Btw, ja sam bio na početku anti onog čupavog iz gamer nexusa, ali vidim da maximalno profesionalno rade recenzije. Njima trenutno jedinima vjerujem.

XXX kaže...

Tko ne misli mjenjat ništa 5-6 godina taj je racionalna osoba i kao takvom mu nije mjesto na Bugovom forumu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 23:52 (DarthMarkus).
17 godina
XXX kaže...

Vau. rasturio po ovoj recenziji

http://www.techspot.com/review/1345-amd-ryzen-7-1800x-1700x/

I saw respectable temperatures on the Ryzen 7 1800X processor using the supplied Noctua NH-U12E SE-AM4 cooler. The chip idled at just 35 degrees and peaked at just 53 degrees under full load using the AIDA64 burn-in test. At first I thought the motherboard or software must have been reporting incorrectly but after 40 minutes of load the heatsink was barely warm to touch. Testing was conducted with an ambient room temperature of 21 degrees.

A performnse su čisto ludilo, pogledajte minimalni fps u svakoj igri, o ostalim aplikacijama ne treba ni govoriti.

1700 je za ovu lovu čisti uboica svega. Kvragu sad ga želim iako mi ne treba  Bravo AMD 

Ma fučkaš igrice jel, opet dječiji vrtič pa kaj ne postoji ništa ozbiljnije od igračih testova.

Treba istaknut Profi alate dakle video, Adobe Premier Pro pa eto Intel spusti i7 6900K na 500dolara, ili u suprotnom bacaj proc u septičku jamu.

11 godina

Gamers Nexus je vrhunski kanal da. Posebno mi je fora kod njih analiza temperatura kucista sa svim mogucim pozicijama ventilatora, sto mislim da nitko drugi od tih poznatih ne radi. Uglavnom, ne stignem pratiti nista zadnjih dana pa sam zapravo cekao da netko potvrdi sto sam zakljucio nabrzake sa zadnje stranice.

14 godina
Stjepanj kaže...
DarthMarkus kaže...
Stjepanj kaže...

tko se "normalan" igra s 4xaa/ultra?, pa pogledaj samo koje se grafe najvise koriste! dodaj u racunicu sugavi dx11, i eto ti opet problema s fps-ima tj s gpu usage-om kod Ryzena!lp

Ako je Ryzen tako šugav za 1080p gaming kako onda pobogu ja vrtim bf-ove sa ovim svojim mizernim ivyem koji je još i slabiji od njega?

Da tebi i drugima nije udarilo u glavu ona narodna: svatko svoga konja hvali?

Ryzen je dobar za gaming koliko barem ja vidim, a uostalom ja još nisam nigdje vidio review sa jednom 970-tkom ili npr. 480-tkom pa da se vidi koliko obični korisnici uopće mogu profitirati od takvih procesora na normalnim rezama.

Plače mi se kad vidim kako ljudi tu svršavaju na 130 vs jadnih 114 fps i govore kako je 2900 kn vrijedan proc bolje riješenje od 3000 kn vrijednog proca ali koji ima duplo više jezgri jer eto....ima 15-16 više fpsova na grafi od 1000+ eura a koje sigurno neće imati na nekoj slabijoj grafičkoj

I za kraj, jebali vas testovi sa grafom od 1000+ eura a koju ima statistički zanemariv broj korisnika na 1080p rezi...zapravo ima ju veoma mali broj korisnika uopće.

Puknite testove sa najprodavanijim grafama pa nek se onda vidi kako i taj vaš bajoslovni 7700K na 5.0 Ghz, a i 1700/x nemaju nikakvog smisla pored običnog usranog ofucanog sandya u većini igri današnjice.

Battlelog: [G] pijana_carapa
8 godina
neaktivan
Pa sad da kupujem novi proc za 3 hiljade, prije bih kupio ovaj r7 1700 nego i7 7700k. Nije toliko kriticno sporiji. Ovih 2% ljudi kojima "ako nije miljardu fps lock, onda nije dobro", ne uzimam uopce kao mjerilo icega. Zavrsava vrijeme 4 jezgrenih prevara od 3 hiljade kuna.
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

evo čovjek fino objašnjava da bez obzira na brojke na ryzenu mu je igranje bilo glađe nego na i7 7700K! Prebaciti na 15>

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 23:58 (XXX).
13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

i to je debil(nazalost youtube ih je prepun)...glađe?mozda nije skuzio da je s amd setupom imao 144hz a s intelom 60

Ja vjerujem samo Lucidus-u i cekam njegov primjerak!lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 0:01 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

A dobro glatkije 

Svejedno ryzen rastura u gamingu. Nema dropva i laga. Na i7 7700K očito je bilo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice